Εγκλωβισμος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 55
    Senior Member

Unhappy Εγκλωβισμος

Καλημέρα.Λεγομαι Ιωάννα και είμαι 23 ετών.Θα μπω κατευθείαν
    Στο ψητο!!!!Απο πολυ μικρη κακοποιουμαι συστηματικά απο τους γονείς μου.
    Βασικά τον πατέρα μου.Και η αδερφή μου το ίδιο.Βρισιές,υποτίμηση,εγω μόνο όμως έχω φάει
    Πολυ ξύλο.Επειδή αντιδρούσα.Μου πίεζε το κεφαλι στη λεκάνη...Με εσερνε
    απ τα μαλλιά...με έλεγε χαζή ανάξια,άσχημη,*******....Αν
    δεν ήταν αυτός λέει θα ήμουν μία του δρόμου...Φίλους δεν είχα και δεν έχω....
    Δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε απ το σπίτι....Ούτε να μιλάμε με αγόρια και άντρες...
    Παλιά ήταν χειρότερα..Εκδρομές δεν πήγα καμία...Τα αλλα παιδιά έλεγε δεν τα αγαπάνε οι γονείς τους...Γι αυτο τα
    στέλνουν....Στο σχολείο ερχόταν και ελεγχε με ποιον κάνουμε παρέα.
    Στην αδερφή μου όταν γύριζε απ το σχολείο...Μόνο με
    την Μαρία έκανες παρέα ε;μην μάθω έκανες με κανέναν άλλον!!!!Η μάνα
    μου απαθεστατη....Πριν απο κανά μήνα που έβαλα τα
    κλαμματα και ξεσπασα μου είπε...Κάτι έκανες και σε εσερνε απ τα μαλλιά!!!!
    Ρε μάνα!Δέκα χρόνων ημουν!!!!!!Είναι μεγάλη η ιστορία μου...Επίσης
    ο θείος μου ο αδερφός του πατέρα μου με έλεγε χαζό...Τον φοβάμαι
    αυτόν γιατί είναι ίδιος σαν τον πατέρα μου...Αποτέλεσμα;Φοβίες,Αγχ� �ς,Ψυχοσωματικα,
    και αφού πήγα σε ψυχολόγο κρυφά εννοείται...Έφευγα μία ώρα απ το μάθημα
    και πήγαινα...Αγχωδης νέυρωση.Πρέπει να ξεπεράσω τον φόβο μου..Και να φύγω απ
    το άρρωστο οικογενειακό περιβάλλον.Φέτος δίνω ξανά Πανελλαδικές...
    Σε μία προσπάθεια μου να φύγω...Εαν περάσω θα προσπαθήσω να πιάσω εστία
    και να βρω και δουλεια...Δε θέλω τπτ απο αυτούς...Εννοείται ότι δεν ήθελαν
    να δώσω!!!!Εννοείται ότι μου είπαν..Παρατα τα!!!!Αλλα συνεχίζω..Το θέμα μου είναι ότι
    φοβάμαι...Με έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι θα με σκοτώσει...Φοβάμαι να ζήσω τη ζωή μου...
    Φοβάμαι να αρχίσω να βγαίνω...Φοβάμαι ότι θα με παιρνει τηλ η μάνα του η γιαγιά
    δλδ και θα μου λεει...Τι κάνεις μόνη σου εκεί;Τους φοβάμαι όλους...Τις προαλλλες
    σκεφτόμουν να κάνω καμία τρέλα...Δεν αντέχω άλλο!!!!!!!Ζω μεσα στο φόβο!!!!!!

Senior Member
    Ιωάννα, είσαι 23 χρονών. Όσο μένεις σε ένα περιβάλλον με άτομα που σε κακοποιούν, τόσο παρατείνεις τη θυματοποίησή σου, τόσο οι δυνάμεις σου μένουν ανεξερεύνητες,
    τόσο χάνεις κομμάτια της ζωής σου, τόσο υποτιμάς τον εαυτό σου. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ανέχεσαι τις συμπεριφορές κανενός, όταν αυτές δε σου γουστάρουν.
    Τι σημάδια σου έχουν μείνει απ' αυτά που έχεις περάσει, νομίζω πως και συ το καταλαβαίνεις, δε φεύγει κανένας αλώβητος από τέτοιου είδους σχέσεις.
    Όμως, έχεις την ευκαιρία να διακόψεις τις σχέσεις και να ξεπεράσεις πάρα πολλά απ΄αυτά, ακόμη και να θέσεις εσύ, που τώρα ίσως νιώθεις αδύναμη, νέους όρους στις σχέσεις σας,
    αν βέβαια το επιθυμείς να διατηρήσεις κάποιου είδους επαφή μαζί τους. Η μητέρα σου είναι συνεξαρτώμενη μέσα στον κύκλο αυτό, δε θα σε βοηθήσει να φύγεις,
    αφού η ίδια έχει αποδεχτεί τη δική της θέση σαν μέλος μίας τέτοιας τερατοοικογένειας.

Κάποιος συγγενής που να γνωρίζει τι συμβαίνει, ή που να σε καταλάβει και βοηθήσει αν του μιλήσεις? Μία γνωστή, ένας μεγαλύτερος άνθρωπος που να έχεις εμπιστοσύνη?
    Ή θα αποφασίσεις να φτάσεις στα άκρα διεκδικώντας τη ζωή σου πίσω, ή θα μείνεις εκεί να σε προσβάλλουν, χτυπάνε, και εξευτελίζουν. Δεν υπάρχει μέση λύση, δράσε για τη ζωή σου.
    Σου ανήκει και συ δεν ανήκεις σε κανέναν παρά στον εαυτό σου.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Απ τους συγγενείς κανένας....Η αδερφη μου φοβάται το ίδιο....
    Σκέφτομαι να σπουδαζω και να δουλεύω ταυτόχρονα.
    Αλλα τους τρεμω ολους!!!Δεν μπορω να διαχειριστών το φόβο μου.
    Φοβάμαι και ότι χωρίς αυτούς δε θα τα καταφέρω....

Senior Member
    γεια σου Ερμης85...
    θα ηθελα να μου πεις τι ακριβως φοβασαι απο αυτους,τι πιστευεις οτι θα σου κανουν δλδ και απο που βγαζεις αυτα τα συμπερασματα περα απο αυτα που γραφεις αρχικα?

Banned
    εχω μηλισει με αρκετες κοπελες που εχουν φαει ξυλο μαζι κ η κοπελα μου κ βλεπω οτι ολες μου ειπαν την ιδια ακριβως φραση φοβαμαι

Senior Member
    Δε μπορω να προσδιορισω τι ακριβώς είναι αυτο που φοβάμαι...Απλά είναι ο τρόπος
    που μεγάλωσα....Εννοώ απο μωρά μας φοβεριζε...Το θυμάμαι αυτο..Έλεγε χαρακτηριστικά..Ο φόβος τα κρατάει
    τα παιδιά!!!!!Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει.Γιατί μου έλεγε συνέχεια..Αν φύγεις απ το σπίτι
    θα σε σκοτωσω!!!!Όπως έκανε ένας στο χωριό που σκότωσε την κόρη του.
    Είμαι τρελός εγω!Δε θα με κάνεις ρεζίλι!!!Να γυρνας απο δω και απο εκει!!Αυτο
    φοβάμαι βασικά...Ότι μπορεί να το κάνει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ERMIS85 View Post
    Δε μπορω να προσδιορισω τι ακριβώς είναι αυτο που φοβάμαι...Απλά είναι ο τρόπος
    που μεγάλωσα....Εννοώ απο μωρά μας φοβεριζε...Το θυμάμαι αυτο..Έλεγε χαρακτηριστικά..Ο φόβος τα κρατάει
    τα παιδιά!!!!!Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει.Γιατί μου έλεγε συνέχεια..Αν φύγεις απ το σπίτι
    θα σε σκοτωσω!!!!Όπως έκανε ένας στο χωριό που σκότωσε την κόρη του.
    Είμαι τρελός εγω!Δε θα με κάνεις ρεζίλι!!!Να γυρνας απο δω και απο εκει!!Αυτο
    φοβάμαι βασικά...Ότι μπορεί να το κάνει...

δεν θα σου κανει τιποτα, να το ξερεις,οσο καταλαβαινει οτι τον φοβασαι αλλο τοσο θα στο κανει γιατι δεν εχει απο που αλλου να πατησει κ δεν ξερει τον τροπο να σας κερδισει, γιαυτο κανει αυτα που κανει,επισης να ξερεις κ κατι αλλο οτι αυτου του ειδους ανθρωποι ειναι ποιο πληγωμενοι απο τον καθενα μας καταβαθος!!!
    Εχω να σου δωσω μια ωραιοτατη συμβουλη,ανακτησε αυτοπεποιθηση-δυναμης,πηγαινε με τα νερα του,καταλαβε τον...μαθε γιατι εκανε αυτα τα πραγματα(μαλλον ξεσπουσε σε εσας,αρα κατι αλλο εχει)και προσπαθησε οι δυο σας να κανετε συζητησεις περι ανεμων κ υδατων,με λιγα λογια αφου δεν μπορει να σε φερει κοντα του,φερε τον εσυ κ οταν κερδισεις την εμπιστοσυνη του μιλα του για αυτα που σε φοβιζουν,ενοχλουν κ δοσε του να καταλαβει οτι ειναι ανωφελο ολο αυτο κ το μονο που καταφερνει ειναι να χαλατε τις σχεσεις σας,μιλα του για το μελλον σου.....ΚΑΛΟΠΙΑΣΕ ΤΟΝ !!!!
    εαν παλι δεν εχεις τα αποτελεσματα που θελεις μετα απο ενα διαστημα ε τοτε παρε την ζωη στα χερια σου!!!!

και κατι αλλο οταν πηγες σε ψυχολογο τα ειπες ολα αυτα,εαν ναι τι σου ειπε να κανεις?

Senior Member
    Το ενδεχομενο να του κανεις μηνυση το εχεις σκεφτει?

Senior Member
    Η ψυχολόγος μου μου είχε πει ότι πρέπει να σταματήσω να φοβάμαι.
    Για να φύγω απ το σπίτι πρέπει να κάνω μικρά μικρά βήματα
    πρώτα..Να αρχίσω σταδιακά να διωχνω το φόβο μου.Ναι έχω αποφασίσει
    ότι την επόμενη φορα που θα με ακουμπήσει θα πάω στην αστυνομία.Επίσης
    ειμαι αποφασισμένη να κάνω τα πάντα για να φύγω.Ο φόβος μου παραμένει όμως.
    Περπατάμε πλάι πλάι.

Member
    Πρέπει να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι θα πάψεις να φοβάσαι. Είναι μάταιο να περιμένεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και τότε θα ¨ελευθερωθείς¨. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τον φόβο σου και να αρχίσεις να σχεδιάζεις με κάθε λεπτομέρεια και παράλληλα να υλοποιείς το σχέδιο της σωτηρίας σου. Αυτό πρέπει να το κάνεις από εχθές. Μη περιμένεις την επόμενη φορά…. Μην αντιδράς… Δράσε…
    Και να θυμάσαι… Ακόμη και να φύγεις από το σπίτι θα φοβάσαι… Για πολύ καιρό ακόμη θα φοβάσαι, αλλά θα πρέπει να μην αφήνεις τον φόβο να σε σκλαβώνει…
    Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
    Θεσσαλονίκη

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannisfrank View Post
    Πρέπει να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι θα πάψεις να φοβάσαι. Είναι μάταιο να περιμένεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και τότε θα ¨ελευθερωθείς¨. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τον φόβο σου και να αρχίσεις να σχεδιάζεις με κάθε λεπτομέρεια και παράλληλα να υλοποιείς το σχέδιο της σωτηρίας σου. Αυτό πρέπει να το κάνεις από εχθές. Μη περιμένεις την επόμενη φορά…. Μην αντιδράς… Δράσε…
    Και να θυμάσαι… Ακόμη και να φύγεις από το σπίτι θα φοβάσαι… Για πολύ καιρό ακόμη θα φοβάσαι, αλλά θα πρέπει να μην αφήνεις τον φόβο να σε σκλαβώνει…

καλησπερα...
    να ρωτησω κατι?ειναι καλη λυση η φυγη πανω σε τετοια θεματα?(περα απο την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι επιλογη)μελλοντικα δεν θα παιξει ρολο στην ψυχοσυνθεση του ατομου κ ειδικα οταν μιλαμε για πατερα με κορη?ή για γονεις προς τα παιδια?ο φοβος δεν εξαφανιζεται οταν τον αντιμετωπιζουμε?

υγ.μιλαω για μια ειδικη περιπτωση μιας κ καποια στιγμη ολοι μας περνουμε τον δρομο μας κ κανουμε τις επιλογες μας!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by alex5 View Post
    καλησπερα...
    να ρωτησω κατι?ειναι καλη λυση η φυγη πανω σε τετοια θεματα?(περα απο την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι επιλογη)μελλοντικα δεν θα παιξει ρολο στην ψυχοσυνθεση του ατομου κ ειδικα οταν μιλαμε για πατερα με κορη?ή για γονεις προς τα παιδια?ο φοβος δεν εξαφανιζεται οταν τον αντιμετωπιζουμε?

υγ.μιλαω για μια ειδικη περιπτωση μιας κ καποια στιγμη ολοι μας περνουμε τον δρομο μας κ κανουμε τις επιλογες μας!!!

Aleχ ξερω οτι δεν ρωτας εμενα και να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα τι εννοεις.
    Αλλα σε μια κατασταση σαν της κοπελας , τι αλλο μπορει να γινει περα απο το να φυγει? Η ψυχοσυνθεση της ετσι και αλλιως εχει επηρρεαστει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Aleχ ξερω οτι δεν ρωτας εμενα και να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα τι εννοεις.
    Αλλα σε μια κατασταση σαν της κοπελας , τι αλλο μπορει να γινει περα απο το να φυγει? Η ψυχοσυνθεση της ετσι και αλλιως εχει επηρρεαστει.

η κοπελα εχει κανει την επιλογη της κ ειναι δεκτο...ρωταω για τις συνεπεις των επιλογων της κ οχι μονο για την ermis,μιλαω γενικα γιατι καπου ηθελα να καταληξω...
    οταν φευγεις δεν καταφερνεις να γεμισεις τα αυτονοητα κενα και γενικα δεν λυνεις ετσι τα προβλημα,σε μια τετοια κατασταση(γονεις-οικογενεια) κ ρωτω τελικα ειναι σωστη λυση?εαν φοβαται τωρα, στο μελλον τι θα αλλο θα γινει,μιας και οι οικογενεια μας ειναι η βαση μας?

Senior Member
    Τα έχω σκεφτεί όλα αυτά.Αλλα πραγματικά το μόνο που θέλω
    είναι να κοψω κάθε επαφή μαζι τους.Τώρα ο πατέρας μου επειδή έχω αναφέρει
    ότι εάν περάσω θα φύγω μόνη κλπ κλπ..Γλύκανε κάπως..
    Και αυτο με τρομάζει επίσης...Θα θέλει να με ελέγχει φυσικά...
    Φυσικά και δε θα κάνω τη ζωη μου όπως θέλω..Φυσικά και θα με
    κρίνει εάν αρχίσω να βγαίνω..Είμαι 23 χρόνων και δε βγήκα ποτε απ το σπίτι!!!!

Senior Member
    Δεν ξερω αλεξ , σε περιπτωσεις σαν αυτη , οπου βασικα εχουμε να κανουμε με κακοποιηση σωματικη και συναισθηματικη , δεν βλεπω αλλη λυση .Πιστευω πως μεγαλυτερα προβληματα θα δημιουργηθουν αν προσπαθησει να τα βρει με τους δικους της....

Εγω δεν διατηρω καμμια επαφη με τον πατερα μου εδω και χρονια ( δεν ηταν βιαιος , για αλλους λογους δεν του μιλαω) και ειμαι νομιζω μια χαρα...
    Με την μητερα μου και τον πατριο μου ειχαμε περασει μια περιοδο συγκρουσων αλλα τα ξαναβρηκαμε και απο τοτε που εφυγα για εξωτερικο οι μεταξυ μας σχεσεις ειναι μαλλον καλυτερες απο ποτε ,και πιστευω πως η αποσταση βοηθησε προς αυτη την κατευθυνση.

Page 1 of 4 123 ... LastLast