Βασικές τροφές - τα απαραιτητα για τον οργανισμο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    Quote Originally Posted by Κλειδί Σκέψης View Post
    Κλειδί Σκέψης
    εχεισ το μαστερ κλειδι σκεψησ +10000000000000
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Ελλάδα
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by elis View Post
    εχεισ το μαστερ κλειδι σκεψησ +10000000000000

    χα χα χα χα Καλό!!!! :) :) Νομίζω πως και οι δύο το έχουμε το master στην κουζίνα!!! :)

    Λύσεις για λίγα χρήματα υπάρχουν...στα καθόλου χρήματα είναι τα σκούρα. Χαίρομαι που τα πράγματα πάνε καλύτερα και να πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Καλή ανάσταση και καλό Πάσχα...
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

  3. #18
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    74
    ευχαριστω κλειδι...και σενα και ολους τους αλλους...προς το παρον τα πραγματα ειναι καλυτερα οπως εγραψα..και τα καταφερνω...

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Quote Originally Posted by elli1 View Post
    Ειναι η λεγόμενη συνταγη πιροσκυ μιας κι ειμαι πόντια και τη γνωρίζω. Τηγανίζονται στο πι και φι γιαυτο πρέπει να τα προσέχεις μη καούν.
    :) :) :)
    Τα ποντιακά πιροσκί ή πισία είναι πεντανόστιμα και πολύ χορταστικά.
    Παραθέτω τη συνταγή και εικόνες για του λόγου το αληθές!

    Η ζύμη και για τα ποντιακά πιροσκί και για τα πισία είναι η ίδια.

    Υλικά για την ζύμη (για 15 πιτάκια περίπου)

    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    1 αβγό
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    νερό όσο πάρει
    ελαιόλαδο (1 φλυτζ. του καφέ περίπου)

    Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΤΥΡΙΟΥ:

    250 γραμ. τυρί φέτα
    1 αβγό
    1 κουτ. σούπας ξηρό δυόσμο

    Εκτέλεση:
    Λιώνουμε πολύ καλά το τυρί με το πιρούνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι.

    Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΠΑΤΑΤΑΣ:

    4-5 μέτριες πατάτες, βρασμένες
    αλάτι
    πιπέρι
    ψιλοκομμένο άνιθο
    γάλα

    Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
    Εκτέλεση για ΠΙΡΟΣΚΙ:

    Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα ή αντιθέτως προσ8έτουμε αλεύρι αν η ζύνη γίνεται πολύ μαλακή.
    Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.
    Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι (σαν μεγάλο καρύδι) και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού.
    Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
    Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να μην κολυμπούν) σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
    Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

    Εκτέλεση για ΠΙΣΙΑ:
    Είναι ακριβώς ίδια με τα πιροσκί με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα (στο μέγεθος του κανονικού πιάτου). Τηγανίζουμε όπως τα πιροσκί και κάθε ένα που βγάζουμε από το τηγάνι το πασπαλίζουμε με ζάχαρη (το μέλι δεν είναι το ιδανικό) και το βάζουμε πάνω στο άλλο. Γίνεται δηλαδή ένα πυργάκι.
    Η γιαγιά μου, όταν εκείνα τα χρόνια δεν είχε μαγιά, έφτιαχνε τα πισία χωρίς αυτήν και το αποτέλεσμα ήταν τα πισία να γίνουν πολύ πιο λεπτά αλλά το ίδιο νόστιμα.
    Τρώγονται καλύτερα σε χλιαρή θερμοκρασία.
    Ισως η διαδικασία να σας φαίνεται δύσκολη, όμως πιστέψτε με είναι πάρα πολύ εύκολη απλά θέλει λίγο χρόνο όπως όλες οι πίτες.
    Καλή σας επιτυχία!

    http://1.bp.blogspot.com/-1UWBrRt0X8...E%25B1+009.JPG

    http://2.bp.blogspot.com/_oTuA6QW544...1600/Pisia.jpg
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Posts
    2,253
    toosensible, την παρακάτω συνταγή δεν την έχω εκτελέσει ποτέ,
    αλλά κλαίω απ' τα γέλια όποτε τη διαβάζω
    και ο μόνος λόγος που την παραθέτω είναι χιουμοριστικός:

    Τη διάβασα, τη βρήκα ενδιαφέρουσα
    - που λέει ο λόγος -
    και σκέφτηκα να τη βάλω εδώ
    να τη δουν κι άλλοι και να την εκτελέσουν! :D

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι
    (Συνταγή βραβευμένη με 9 χρυσούς σκούφους)

    Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
    Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
    Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
    Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες,
    αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.
    Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία
    (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.

    Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
    Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο
    αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
    Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι
    Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές.

    Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα
    για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου.
    Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγιά.

    Μετά από ένα κέτα... όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάντων ......
    κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
    άνιφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
    βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο ατπ την άλλη
    αφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατρία Κίσκη αμόκα
    Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.
    3 λοτήρια αρφότερα.....
    Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο),
    καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο
    Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα
    απ τα γάδια που μυθικά στα κλαπάκια της κουζίνας
    Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω

    Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι
    Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί
    Την επόμεν μέρα, πάρτε ένα αλκα σέλτζερ
    Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα
    Και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.

    Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή:
    Κατσικάκι με τσικουδιά!!!


    ΥΓ: Tώρα για να σοβαρευτώ λίγο,
    θα πρότεινα μερικά καλά συμπληρώματα διατροφής,
    όπως αυτά που παίρνουν απαραίτητα
    οι γυναίκες που ακολουθούν παρατεταμένες εξαντλητικές δίαιτες.
    Δεν είναι καθόλου ακριβά, αντίθετα είναι πολύ φτηνά
    και προσφέρουν πολύ σε θρεπτική αξία και ενέργεια.
    Βασικό για μένα σίδηρος σε συμπλήρωμα,
    δεν κάνει πάνω από 1,70 ευρώ, βιταμίνη C αναβράζουσα
    και πολύ θρεπτικά είναι τα φύτρα διαφόρων οσπρίων
    που μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου,
    πχ με σπόρους φακές σε μπολ ή και γλάστρα,
    τους ποτίζεις και μετά από μια εβδομάδα
    τρως τα φύτρα που έχουν φυτρώσει.
    Το ίδιο μπορείς να κάνεις με οποιοδήποτε όσπριο
    ή με σπόρους σιταριού που αγοράζεις στο σούπερ μάρκετ.
    Η μαγιά μπίρας είναι πολύ φτηνή
    και πολύ καλή πηγή βιταμινών Β..
    Επίσης στις υπερτροφές είναι το μέλι και τα παράγωγά του
    αλλά θέλει λίγο ψάξιμο στα μαγαζιά βιολογικών προϊόντων,
    γιαούρτι για τα ένζυμα που περιέχει
    και ελαιόλαδο.
    Επίσης πολύ καλή και πολύ φτηνή τροφή
    ειδικά αν τη βρεις σε μεγάλες συσκευασίες είναι το ταχίνι.
    Αν εξασφαλίζει αυτά κάποιος,
    νομίζω ότι δεν έχει ανάγκη από πολύπλοκη διατροφή.
    Last edited by Joann; 19-05-2013 at 21:34.
    Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
    και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ’ τις οθόνες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Υπέρ-τροφές Goji, Chia VS Κατάθλιψη
    By VasilisA in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 36
    Last Post: 28-01-2014, 11:11
  2. Καφες? Καλος ή κακος για τον οργανισμο?
    By keep_walking in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 25
    Last Post: 06-08-2011, 12:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •