Results 61 to 68 of 68
Thread: Ψυχολογικός εκβιασμός
-
28-03-2013, 17:19 #61
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 4,566
Soft, μην ξεχνάμε ότι με το παιδί σου αν κάτι δεν πάει καλά.. θες να τα βρεις και να το βοηθήσεις - και μαζί μ' αυτό και τον εαυτό σου!.. - να καταλάβει
που είναι/είσαι λάθος, αλλά και ποιά είναι τα όριά του/σου.. Συμφωνώ λοιπόν, ότι καλύτερα να τον αντιμετωπίσουν σε "σύγκρουση" με επιχειρήματα,
γιατί κι απ' ότι φαίνεται οι συγκεκριμένοι γονείς, δεν θέλουν να φτάσουν στα άκρα με τον μοναχογυιό τους..
Έχω κι εγώ ανάλογη περίπτωση..
Η αδελφή πάντα το καλό παιδί της οικογένειας, θυσία στις ανάγκες του κανακάρη.. που τελικά σπούδασε στο εξωτερικό.. και το αποτέλεσμα
αυτή να μείνει τελικά με τον καημό.. "εγώ για χάρη του και για να μην επιβαρύνω τους γονείς μας κι άλλο, δεν σπούδασα όμως!.." κι αυτός
να πάρει και σχεδόν το μεγαλύτερο και καλύτερο μέρος της περιουσίας.. και σήμερα νάχει κόψει και την καλημέρα στους δικούς του(!)..
Θα μου πεις: Τί να την κάνεις τέτοια καλημέρα? Αλλά ρε φίλε κάτσε λίγο και σκέψου την κατάσταση! Δεν είσαι και μόνος σου!.. Υπάρχει κι
άλλο μέλος στην οικογένεια, που εξίσου διεκδικεί με σένα κι έχει τα ίδια δικαιώματα με την πάρτη σου! Ποιός είσ' εσύ δλδ που τα θες όλα δικά σου?
Μετά και ρατσισμός μέσα στην οικογένεια! Το "παιδί" και το κορίτσι λένε ακόμα και σήμερα, κάποιοι για τα ίδια τους τα παιδιά. Είπαμε.. Είμαστε χωρίς παιδεία!..
Αυτό, που κάπου είπε η Missy, ότι η μητέρα της, όταν της λέει εκείνη κάτι για τον αδελφό της, απαντά: "κατηγορείς άδικα και ζηλεύεις τον αδελφό σου τώρα κ.λπ."
μου θύμισε κι εμένα ακριβώς αυτή την γνωστή, δική μου πονεμένη ιστορία.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 28-03-2013, 17:32 #62
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Λοιπόν ακου κόλπο θα πασ στην κοινωνική λειτουργό θα της πεις όλα αυτα που μας είπες και θα της πεις να πάει στο σπίτι του αδερφού σου μια βόλτα να δει αν έχει γυναίκα θα τ πει αυτή ότι έγιναν καταγγελίες ότι από το σπίτι ακούγεται φασαρία κ ότι μαλλον χτυπάει τη γυναίκα του κ ότι ήρθε να δει τι γίνεται πες της αμα θέλει να βοηθήσει θα το κάνει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-03-2013, 18:43 #63
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 5,782
Οι γονεις σου δεν προκειται να αλλαξουν γιατι γουσταρουν, δεν ειναι χαζοι. Κοιτα λοιπον να κανεις και συ κατι παρομοιο με τον αδερφο σου και να τους φας οτι μπορεις. Αυτοι πανε για ψυχη, ποσο θα ζησουνε? Καθεσαι τωρα και ψαχνεις ψυχολογικες αναλυσεις για να ερμηνευσεις τους γονεις...ξεκολλα, σε λιγο θα τους θαψεις. Οταν ερθει μια μερα ο μπραδερ σπιτι να τους αρμεξει, μετα παρτον απο πισω ή βαλε ενα φιλο να δεις που μενει. Σε σενα γιατι δε τη γνωριζει? Αντε πες στους γονεις στεκει η παπαρα που σε λεει. Σε σενα γιατι? Βρες λοιπον την ακρη, τι ισχυει, μην ασχολεισαι με τους γονεις, κοιτα να τους φας τα περισσοτερα γτ με σενα πιστευω θα πιασουν τοπο και οταν τους θαψεις, κοιτα μετα μην παρεις εσυ το ρολο τους....να δω τι θα κανει τοτε ο μαγκας....ασε που αν πανε σε κανενα νοσοκομειο δε θα πατησει ουτε μια ωρα! Μην περιμενεις ομως να αλλαξουν, ασχολησου με τα υπολοιπα.
29-03-2013, 00:23 #64
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 2,650
πωπω ρε κερασι, πόσο μαλάκας είσαι; έλεος, εντάξει είσαι μαλάκας το καταλάβαμε, το πήραμε πρέφα, μην μας τις σερβίρεις τις χοντράδες σου τόσο ωμά!
29-03-2013, 02:01 #65
- Join Date
- Feb 2010
- Location
- ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΑ :(
- Posts
- 1,616
..........
Last edited by soft; 29-03-2013 at 13:36.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
29-03-2013, 14:20 #66
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,348
ΝΑΙ σε ολα :p
συμφωνω με την Λου,απόλυτα.
το θέμα δεν ειναι ο αδερφος που μαλλον τους δουλευει, αλλα οι γονεις σου.
ακομα κι αν δεν υπαρχει νυφη, η τα εχει με τον φιλο του οπως υποπτευεσαι, το προβλημα δεν ειναι αυτο, αλλα το οτι οι γονεις δεν του εχουν ζητησει ποτε καμια υπευθυνοτητα και κανενα αποτελεσμα στην δουλεια του η στις σπουδες του, παρα μονο δινουν αφειδως ανευ ορων ειτε μπορουν ,ειτε δεν μπορουν κι οταν δεν μπορουν, υποφερουν κιολας.
απο την συμπεριφορα τους αυτη δεν προκειται να τους ξεκουνησει η αποκαλυψη μιας ομοφυλοφιλικης σχεσης π.χ. γιατι το προβλημα ειναι πολυ διαφορετικο.
αν η νυφη ειναι γαμπρος, το πολυ πολυ να παθουν κανενα εγκεφαλικο οι γονεις, η αν ειναι αρκετα πολιτισμενοι, να δωσουν την ευχη τους στα παιδια και να συνεχισουν να τσονταρουν.
τα ντεντεκτιβικα για εμενα δεν εχουν κανενα νοημα ,παρα μονο αν υποπτευεσαι εξαρτησεις απο ουσιες/τζογο κλπ.
σε αυτη την περιπτωση υπαρχουν δομες που στηριζουν και συμβουλευουν συγγενεις και μπορουν να σε πληροφορησουν για τους τροπους που θα σε κανουν να βεβαιωθεις οτι κατι τετοιο συμβαινει .
οι γονεις ειναι ηλικιωμενοι και δεν πιστευω οτι μπορουν να αλλαξουν συμπεριφορα στον κανακαρη τωρα στα γεραματα.
το θεμα που μπορεις να παλεψεις ειναι η αδικια που γινεται εις βαρος σου με αυτη την αφαιμαξη και για το οτι τους ζοριζει και τους στεναχωρει, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
στην συζητηση αυτη, δεν χρειαζεται να τον κατηγορησεις για ψεματα, μιας και δεν εχεις αποδειξεις και μπορει οπως ειπες παραπανω ,απλα να σου επιτεθει για τις "ανυποστατες κατηγοριες".
μπορεις να του μιλησεις ομως για τον αθλιο τροπο που απαιτει απο τους γερους γονεις σας και για τον κινδυνο που βαζει την υγεια τους με τις πιεσεις του.
κατι αλλο δεν βλεπω να εχει νοημα να κανεις ,παρα μονο να φροντισεις για την δικη σου ισορροπια κι αν χρειαστει να κρατησεις μεγαλυτερες αποστασεις οπως λεει και η Λου.
29-03-2013, 18:23 #67
- Join Date
- Feb 2013
- Location
- σε 1 λιμνουλα!
- Posts
- 14,042
και εγω το ιδιο σκεφτομουν οτι τα εχει με το φιλο του
29-03-2013, 18:47 #68
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 2,987
Eγω θεωρω πιο πιθανο να εχει μπλεξει με τζογο ή κατι αντιστοιχο.
Αν ηταν γκευ μονο , γιατι να ζηταει λεφτα και να φτιαξει τετοιο παραμυθι?
Aν ηταν γκευ , θα μπορουσε απλα να εχει βρει μια δουλιτσα , να λεει οτι συγκατοικει με εναν φιλο λογω κρισης , και να ζητα λεφτα λογω κρισης.
Αυτο με την κοπελα αγγιζει τα ορια της μυθομανιας.
Similar Threads
-
Εκβιασμός και Παραμέληση από το ίδιο άτομο
By ghostvoice in forum ΚακοποίησηReplies: 5Last Post: 19-12-2012, 21:42 -
Ψυχολογικός Βιασμός (?)
By Νάντια in forum ΚακοποίησηReplies: 46Last Post: 05-10-2012, 15:33 -
Ψυχολογικός φάρος!!!
By IRENEMARINA in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 0Last Post: 02-11-2011, 14:46 -
Ψυχολογικός εκβιασμός "παιδιών" (μετά την ενηλικίωση) από γονείς
By akritziab in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 3Last Post: 10-06-2008, 14:19 -
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟς
By mariza in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 14Last Post: 23-06-2006, 01:25
Tags for this Thread
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση