Results 1 to 5 of 5
-
14-03-2013, 14:48 #1
Γραπτές εξετασεις και απογοήτευση
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω για ακόμη μια φορά να μοιραστώ μαζί σας το φόβο που με κυριεύει εδώ και χρόνια.
Τις γραπτές εξετάσεις.
Εδώ και αρκετά χρονιά, κάνω πισωγυρίσματα λόγω αυτού του φόβου μου.
Πρώτα ήταν οι πανελλήνιες. Ύστερα, ακολούθησαν κι άλλες φορές που η προετοιμασία και μόνο με άγχωνε και με έπιανε πανικός στην ιδέα ότι δεν θα προλάβω να βγάλω την ύλη. Ξέρω πως όταν παραιτούμε το μόνο που κάνω είναι να στερώ από τον εαυτό μου την ευκαιρία να προσπαθήσει.
Για να μην τα πολυλογώ, έχω ξοδέψει χρόνο σε άλλο αντικείμενο, αποφάσισα πριν δύο χρόνια να παρακολουθήσω μια ειδικότητα (για την οποία δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω). Μετά από αυτό το διάστημα καλούμε να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου σε όλα τα μαθήματα που παρακολούθησα αλλά σε προκαθορισμένο αριθμό ερωτήσεων. Δυστυχώς, λόγω της συγκυρίας δεν γνωρίζω την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, παρά μόνο κατά προσέγγιση, ότι θα γίνει πιθανόν τον Ιούνιο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να νιώθω ανασφάλεια, η οποία δυστυχώς μου βγαίνει και σε ότι αφορά τις εξετάσεις, καθώς δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη τη προετοιμασία και με έχει καταβάλλει άγχος για το πότε και αν θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω. Φοβάμαι πολύ την αποτυχία, σχεδόν τη θεωρώ σίγουρη, και το πόσο πιο πίσω θα με πάει. Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν μπορώ να προχωρήσω με το διάβασμα και έχω συνέχεια ταχυπαλμία. Χρησιμοποιώ τον ύπνο προκειμένου να ηρεμήσω και την επομένη να ξυπνήσω πιο ήρεμη, συνέχεια όμως σκέφτομαι αρνητικά. Νιώθω σχεδόν έχω εξευτελιστεί που καταβάλλομαι τόσο πολύ από καταστάσεις, που δυστυχώς σκέφτομαι να δώσω τέλος στη ζωή μου επειδή νιώθω ανίκανη να καταφέρω και τα πιο απλά πράγματα.«Αν υπάρχει οδός για το καλύτερο, απαιτεί μια πλήρη θέαση του χειρότερου»
- 22-03-2013, 11:02 #2
Αυτό που ζεις και νιώθεις σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο δυνατό από εσένα. Προσπάθησε να πείσεις τον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις και μην θεωρείς δεδομένη την αποτυχία. Εδώ άλλοι και άλλοι τα έχουν καταφέρει και εσύ δεν μπορείς? όλοι μπορούν, κανείς δεν είναι πιο έξυπνος που τα έχει καταφέρει από εσένα και είμαι σίγουρη για αυτό απλά πρέπει να πιστέψεις στις δικές σου δυνατότητες. Θα σου πρότεινα να κάνεις και yoga αν μπορείς προκειμένου να ηρεμήσεις (δεν ξέρω αν ακούγεται παρατραβηγμένο) αλλά θα σε βοηθήσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι το να αποτύχεις δεν είναι κακό, όπως μπορεί να συμβεί και στον καθένα, θα σου δώσει ένα παραπάνω κίνητρο για να συνεχίσεις με περισσότερο πείσμα. Θα ήταν καλό να διαβάσεις και το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Ροντα Μπερν" που μιλάει για τον νόμο της έλξης και θα σε βοηθήσει να δεις γενικώς αλλιώς τα πράγματα. Πίστεψε στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις. Βάλε πείσμα και θέσε απαιτήσεις από τον οργανισμό σου!
22-03-2013, 12:26 #3
Mildreh Αχ ποσο σε καταλαβαινω και εγω ετσι παντα ενιωθα!!!Και στο τελος έβλεπα πόσο λάθος ήμουνα!!!Συνεχεια έκανα αρνητικές σκέψεις και αυτο που κυριαρχουσε μεσα ηταν μονο η απαισιοδοξια κατα την διαρκεια της εξεταστικης περιοδου!!!!Συνεχεια έλεγα "δεν μπορω" ή "αποκλείεται να πετύχω" και τελικα επεφτα παντα εξω!!!!Θα εχεις θετική σκέψη, θα πεισεις τον εαυτο σου οτι εφοσον μπορουν οι άλλοι μπορώ και εγω.!!!Και να ερθει μια αποτυχια δεν ήρθε και τελος του κόσμου, στο κατω-κατω επιμένων νικά!!
Απο την μια πλευρα σε καταλαβαινω γιατι αυτο καμια φορα πηγαζει ο μεσα μας και ειναι λιγο δύσκολο να το εξαλείψουμε, αλλα θελει προσπαθεια!!!!Εγω μολις τωρα τελειωσα τις σπουδες μου και θυμαμαι τον εαυτο μου σε ολες τις εξεταστικες με κλαμα και τωρα που τελειωσα βλεπω τα λαθη που έκανα και πόσο έφθειρα τον εαυτό μου χωρις να υπαρχε λογος, εφοσον παντα στο τελος τα καταφερνα!!!!!
26-03-2013, 16:30 #4
Σας ευχαριστώ πολύ για όσα γράφετε. Τις τελευταίες μέρες είμαι καλύτερα. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω. Μόνο έτσι θα μπορώ να δω ποιά θα είναι η εξέλιξη.
«Αν υπάρχει οδός για το καλύτερο, απαιτεί μια πλήρη θέαση του χειρότερου»
26-03-2013, 20:13 #5
Έτσι πρέπει. Πρέπει να είσαι δυνατή και μην αφήνεις τίποτα να σε βάλει κάτω. Μπορείς να νικήσεις οτιδήποτε φοβάσαι. Πείσμα και υπομονή!