Results 1 to 15 of 19
Thread: Άγχος ή τίποτα χειρότερο ?
-
17-03-2013, 20:43 #1
Άγχος ή τίποτα χειρότερο ?
Καλησπέρα,
Είμαι νέο μέλος και το πρόβλημά μου άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα. Ένιωθα ένα κάψιμο στο δεξί μου χέρι που αργότερα μετατράπηκε σε πόνο.
Έκανα το λάθος και googlαρα τα συμπτώματα που είχα και είδα κάτι ασθένειες του τύπου MS ή ALS και φοβήθηκα πάρα πολύ και τότε εμφανίστηκε
το δεύτερο σύμπτωμα που έχω ένα πολύ ελαφρύ μούδιασμα στο δεξί μου πόδι. Αποφάσισα να πάω στον γιατρό ο οποίος μου είπε ότι απλά έχω
κουράσει το χέρι μου, πήγα και σε νευρολόγο στο ΚΑΤ ο οποίος μου είπε ότι δεν βρίσκει κάτι και ότι οι υποψίες μου για σκλήρυνση είναι αβάσιμες
λόγω ηλικίας και ότι έχω κάνει μαγνητική πριν 3 χρόνια. Εν τέλει με ρώτησε αν είμαι αγχωμένος αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι πως και πριν
από αυτό με το χέρι δεν ήμουν στα καλύτερά μου αλλά ειδικά από τότε που εμφανίστηκε αυτό στο χέρι είμαι τέρμα αγχωμένος καθημερινά, δεν έχω
όρεξη να κάνω τίποτα, σκέφτομαι μόνο αυτό, ψάχνω σε forums για παρόμοια περιστατικά, γενικά δεν ζω απλά περιφέρομαι ψάχνοντας να δω τι έχω.
Υπάρχει περίπτωση το άγχος να δημιουργεί ή να " ενισχύει " κάποιο από τα συμπτώματα που περιγράφω .. ? Είχε ποτέ κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα ..?
- 17-03-2013, 23:17 #2
καλησπέρα, ποιά είναι η ηλικία σου αν επιτρέπεται; η αλήθεια είναι πως είναι λιγάκι υπερβολικό να φοβάσαι για σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως όπως και να χει δεν μπορείς να κρέμεσαι στον αέρα και να ψάχνεσαι στα forums για λύσεις, θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιον νευρολόγο που θα χει περισσότερη διάθεση ν' ασχοληθεί με τις υποψίες σου, για να κατευνάσεις τους φόβους σου θα πρέπει να υποβληθείς σε μαγνητική τομογραφία και σε αξονική, τα αποτελέσματα θα σου δώσουν βέβαια αποτελέσματα, ώστε μετα να αποκλείσεις τις πιθανότητες της σκλήρυνσης. τα μουδιάσματα εννοείται μπορείς να τα νιώσεις και από άγχος, στρές, νεύρα. όμως καλύτερα να υποβληθείς σε εξετάσεις για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.
17-03-2013, 23:29 #3
Το χειροτερο ειναι να ψαξει τα συμπτωματα στην γκουγκλ και μετα θα αγχωθεις χειροτερο. Αυτο εχω παθει εγω οταν τολμησα και το εκανα. Η καλυτερη λυση ειναι να μην ψαχνεις στα τυφλα και να λες οτι εχεις το ενα και το αλλο. Πρεπει να ειναι θεμα του εγκεφαλου και σε αγχωνει. Αν οι γιατροι δεν σου βρικαν τιποτα, δεν εχεις κατι παθολογικο αλλα ψυχοσωματικο. Δλδ το προκαλεις εσυ κατα καποιον τροπο.
18-03-2013, 00:15 #4
Αδερφέ δες τη μαγνητική αν έχει τρύπες έχεις σκληρηνση αν δεν έχει έχεις άγχος την εικόνα θα την βρεις στο ίντερνετ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-03-2013, 01:08 #5
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, είμαι 21 χρονών και σίγουρα θα πάω να κάνω μια μαγνητική για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα,
απλά όλο αυτό το θέμα με έχει αγχώσει άπειρα, από το πρωί ως το βράδυ σκέφτομαι μόνο αυτό και φοβάμαι μήπως δημιουργώ έτσι
κάποια μουδιάσματα επειδή είμαι αγχωμένος 24 ώρες την ημέρα ..
18-03-2013, 01:41 #6
Δημιουργείς μόνος σου το πρόβλημα και πιστεύω αρκετοί από εμάς το έχουμε περάσει.Μην κάνεις όμως αυτά τα λάθη.Μην ψαχνεις στο γκουγκλ και σου εμφανίζει χιλιάδες αποτελέσματα.Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει σε ένα φόρουμ αλλά εσένα αυτά σε τρομάζουν.Καλύτερα να πας σε έναν ειδικό να σου το πει κι ο ίδιος ότι δεν έχεις τίποτα.Δημιουργείς κρίσεις πανικού μόνος σου,επειδή νομίζεις ότι κάτι έχεις....
18-03-2013, 12:35 #7
Η αλήθεια είναι ότι όταν απασχολούμαι με κάτι και το μυαλό μου δεν σκέφτεται ότι μπορεί να έχω κάποια σοβαρή ασθένεια τα συμπτώματα στο πόδι υποχωρούν. Μια ή άλλη βέβαια θα πάω να κάνω την μαγνητική γιατί δεν γίνεται να βρίσκομαι στον αέρα με την υγεία μου. Απλά μου κάνει εντύπωση ότι το πολύ άγχος θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοια συμπτώματα ..
18-03-2013, 12:48 #8
ρε συ ντάξει η σκλήρυνση χτυπάει ηλικίες 30-40 συνήθως, ή παιδιά ή εφήβους. όχι ότι και στα 21 δε γίνεται, είναι όμως σπάνιο. είναι νευρολογική ασθένεια, πρέπει να χεις περάσει τρελά ζόρια στη ζωή σου για να σου συμβεί μετά την εφηβεία. εσύ εννοείται να πας να κάνεις την εξέταση, να κουλάρεις το κεφάλι σου, και μετά καλό θα ήταν να συζητήσεις με κάποιον ψυχολόγο. Διότι εάν δεν εξηγείται σωματικά αυτό το μούδιασμα, είναι κάτι ψυχοσωματικό. μπορεί να έχεις ζόρια τελευταία, προβλήματα, άγχη,αγωνίες. όλα αυτά συμβάλλουν σ'αυτα τα συμπτώματα. επειδή όμως εδώ δεν είμαστε γιατροί, ούτε ειδήμονες ψυχολόγοι. καλό είναι το γρηγορότερο να εξεταστείς για να μετριάσεις και το άγχος σου.
20-03-2013, 22:44 #9
Πήγα σε τρεις γιατρούς 1 ορθοπεδικό χειρουργό και 2 νευρολόγους. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό όπως σκλήρυνση. Τους ρώτησα συγκεκριμένα για σκλήρυνση τους νευρολόγους οι οποίοι αφού μου έκαναν κάποια τεστ και είδαν μια μαγνητική εγκεφάλου του 2010 μου είπαν ότι δεν έχω κάτι. Κάπως έχω ηρεμήσει τώρα αλλά μέσα μου ακόμα υπάρχει ο φόβος λίγο. Ο ένας από τους νευρολόγους αφού του είπα πως ανησυχώ τόσο πολύ που αναγκάστηκα 2 μέρες να πάρω xanax από τις κρίσεις πανικού που πάθαινα μου είπε να πάω να δω κάποιον ψυχολόγο γιατί έτσι όπως πάω θα χρειαστώ ψυχίατρο στο τέλος ( αστειευόμενος ).
21-03-2013, 10:34 #10
Καλά σου είπε... Αφού έχεις διαβεβαιώσεις από τους πλέον ειδικούς ότι δεν τρέχει τίποτα γιατι ακόμα επιτρέπεις σε μια αποδεδειγμενα πλέον παραλογη σκέψη να σε καταβάλλει? επικέντρωσε τη σκέψη σου στις γνωμες των γιατρών ώστε να ησυχάσεις και βρες πράγματα να κάνεις διότι η απραξία συμβάλλει στο να μας δημιουργούνται τετοιες εμμονές. Απ την αναποδη, να ξέρεις ότι το υπερβολικό άγχος και ο πανικός είναι αιτίες προβλημάτων υγείας. Πρόσφατα είχα νευρολογικο πρόβλημα, με μια μικρη μετακίνηση δίσκου στον σπόνδυλο, το οποιο σχεδον έχω αντιμετωπίσει. Η αιτία του ητην άσχημη ψυχολογία της στιγμης. Ειχα όμως ιατρικες διαβεβαιωσεις που δεν εχεις τωρα εσυ και ειναι τετοια ψυχολογικα αιτια σαν αυτα που επικαλείσαι που μου προκάλεσαν το προβλημα και γι αυτο σου λέω πρόσεξε μην πάθεις καπου αλλου ζημια και υποφερεις. Πολεμησε τη σκεψη σαν εμμονή. Βρες εισηγησεις και μεθοδους που διωχνουμε απ το κεφαλι μας τετοιες σκέψεις σε αλλα θεματα στο φορουμ, ιδιως στην ενοτητα ιψδ.
γιάννης
22-03-2013, 05:06 #11
Το κακό είναι ότι μου έχει μείνει ένα τρομερό άγχος απο αυτήν την ιστορία και το βράδυ όταν πάω για ύπνο πχ δυσκολεύομαι πολύ να κοιμηθώ γιατί είμαι σε υπερένταση παρόλο που νυστάζω. Σήμερα για παράδειγμα ξύπνησα στις 4 μαλλον επαθα κριση πανικου στον υπνο μου. Πλάκωμα στο στηθος ταση προς εμετο διάρειες τρέμουλο στα πόδια μου ... Απ' οτι φαινεται θα χρειαστεί να πάω σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο ..
23-03-2013, 18:22 #12
Τώρα παρατηρώ ότι το δεξί μου πόδι είναι πιο " κουρασμένο " απο το αριστερό .. και ψυχολογικά έχω πέσει πάρα πολύ γιατί και πάλι νομίζω ότι έχω κάτι πολύ σοβαρό και ανίατο .. Παρά τις διαβεβαιώσεις 3 γιατρών πως δεν χρειάζεται την Τρίτη θα κλείσω ραντεβού για μία μαγνητική τομογραφία. Ψυχολογικά περνάω την χειρότερη περίοδο της ζωής μου εως τώρα καθώς σκέφτομαι συνέχεια πως θα πεθάνω .. Σήμερα με έπιασαν τα κλάμματα μόνον μου και ένιωθα πως τελειώνω .. Σκεφτόμουν τα συγγενικά μου πρόσωπα και συγκεκριμένα την μάνα μου και δεν μπορούσα να αναπνέυσω .. για να ηρεμήσω πήρα xanax .. Έχω κλείσει ήδη ραντεβού με ψυχολόγο.
25-03-2013, 01:42 #13
kalhspera file mou . TO ANXWS OXI APLA ENISXIEI ENA PROBLHMA.TO ANXWS KURIOLEKTIKA MPOREI NA SKWTWSEI.(makroprothesma) den to lew gia na se anxwsw perissotero.An o nevrologos eipe pws DEN EXEIS TIPOTA tote DEN EXEIS TIPOTA. ti einai xazos ?den xerei th douleia tou ? POTE MA POTE den psaxnoume sto internet. an pathseis ponokefalos sou vgazei oti exeis karkino ston egefalo. eleos me to gamwinternet!!!! Tipota den exeis. koita na eisai mai xara kai aaan lew aaaan kapoia stigmh otan geraseis ontos patheis kati exeis olo to xrono na anxwtheis.mh spatalas polutimo xrono psaxnontas gia to ti exeis giati polu apla tha vriseis polla pragmata pou tha NOMIZEIS oti exeis. kalo vrady. Giannhs/Thessalonikh
25-03-2013, 12:53 #14
Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Γιάννη. Η αλήθεια είναι πως το να ψάξω στο internet τα συμπτώματα που είχα ήταν τρομερό λάθος. Γενικά από την φύση μου είμαι υποχόνδριος και το παραμικρό σύμπτωμα το ψάχνω - τώρα μετά από 3 νευρολόγους και 1 ορθοπεδικό χειρουργό οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι δεν τρέχει κάτι θα πάω να κάνω μια μαγνητική για να ησυχάσω και ύστερα αν είναι όλα καλά θα πάω σε έναν ψυχολόγο μπας και μπορέσω να το αντιμετωπίσω αυτό το σιχαμερό πράμα το άγχος και τον πανικό που μου έχει φάει τα σωθικά τις τελευταίες μέρες ..
25-03-2013, 19:43 #15
kai egw PANTA nomizw pws exw h karkino (egefalo,stomaxi) H provlhma me thn kardia mou . kai egw thelw na kanw mia magnhtikh egefalou giati exw apopragmatopoihsh kai den eimai katholou kala.fenete eirwniko pou parapanw sou egrapa na mhn dineis shmasia(giati kai egw dinw PARA POLU) apla de thelw na xerw pws kai alloi pernane ayta pou pernaw kai egw