Η εποχή της απογοήτευσης - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 96
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Οι ιδιαίτεροι άνθρωποι υπαρχουν.Οσοι τα καταφέρνουν διαπρέπουν έξω και με μεγαλες επιτυχίες.Βλέπε Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ο οποιος ειναι Έλληνας και τιμάει την χώρα του αλλά δηλωνει οτι δεν γινεται να επιστρεψει γιατί ΔΕΝ μπορεί να κάνει τίποτα στην Ελλάδα.Επίσης πρόσφατα η κοπέλα στη ΝΑΣΑ.Κι αυτή έξω.Ο πιτσιρικάς στην ρομποτική με το χέρι ,ο 17χρονος...Όσοι μένουν τώρα...χμμ....τι να σου πω,δεν ξέρω.Τα μεγάλα μυαλά είναι στα ψυχοφάρμακα και προσπαθούν να ανταγωνιστούν την βλακεία και την ημιμαθεια γιατί δεν βρήκαν έδαφος και υποδομές να προσφέρουν αυτό που μπορούσαν.Οποτε έχουμε ανθρωπους και μυαλά,παιδεία και υποδομές δεν έχουμε.....
    Για την Αντωνιάδου που λες διάβασα αρκετά και θαύμασα περισσότερο... να σου πω την αλήθεια ίσως ήταν και ένα μεγάλο ποσοστό του λόγου που ξεκίνησα το thread. Που βρίσκονται αυτά τα άτομα ; Θέλω να γνωρίσω τέτοιους ανθρώπους, να μιλήσω, να ανταλλάξω απόψεις... Όμως δε βρίσκω πουθενά, όχι μόνο τέτοιους, αλλά ούτε άτομα που να ήθελα να γίνουν κάτι μεγάλο στη ζωή τους... Λένε όλοι για το american way αλλά κανείς δεν κοιτάει την καμπούρα του..

Banned
    Quote Originally Posted by wundeer View Post
    Για την Αντωνιάδου που λες διάβασα αρκετά και θαύμασα περισσότερο... να σου πω την αλήθεια ίσως ήταν και ένα μεγάλο ποσοστό του λόγου που ξεκίνησα το thread. Που βρίσκονται αυτά τα άτομα ; Θέλω να γνωρίσω τέτοιους ανθρώπους, να μιλήσω, να ανταλλάξω απόψεις... Όμως δε βρίσκω πουθενά, όχι μόνο τέτοιους, αλλά ούτε άτομα που να ήθελα να γίνουν κάτι μεγάλο στη ζωή τους... Λένε όλοι για το american way αλλά κανείς δεν κοιτάει την καμπούρα του..
    Μα εννοείται ότι είναι άξια θαυμασμού.Αυτό που κάνει είναι για το μέλλον.Για εμάς όλους τους ανθρωπους.Αφιερώνουν τη ζωή τους για κάτι που αγαπάνε.Υπάρχουν πολλοί αλλά δε θα τους βρεις ανάμεσα σε ημιμαθείς,απόλυτους ανθρωπους που δεν σκέφτοντε το τι ακριβώς εννοεί ο άλλος με αυτό που λέει.Μιλάω για την καθημερινότητα έτσι,όχι για το φόρουμ :) Για ανθρωπους που συναναστρέφεσαι ζωντάνα....

Senior Member
    Ο Δασκαλάκης ήταν στην παρέα του πρώην μου την εποχή που ήμουν και σπούδαζα αμερική! Τότε έκανε το διδακτορικό του στο μπέρκλεϋ. Ο πρώην μου που είναι επίσης πληροφορικάριος έλεγε για αυτόν ότι είναι το πιο ταλαντόυχο άτομο της γενιάς μας που έχει γνωρίσει! Είναι απίστευτος πραγματικά.

Ναι, αν θέλεις να βρεις άτομα σαν τον Δασκαλάκη θα ψάχνεις και δεν θα βρίσκεις, σπανίζουν τρομερά.

Αν ρίξεις λίγο τον πήχυ και βολεύεσαι και με κάτι λιγότερο, τότε σκέψου το εξής: στην Ελλάδα υπάρχουν 10 εκατομμυρια ανθρωποι. το 10% αυτών μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι επαρκώς ενδιαφέροντες άνθρωποι. δηλ 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Δεν σου φτάνουν 1 εκ άνθρωποι για να έχεις γύρω σου 5-6 ή όσους χρειάζεσαι για να κάνεις παρέα; Αν πραγματικά δεν βρίσκεις κανέναν, τότε ίσως κάτι κάνεις λάθος. Ίσως δεν συχνάζεις σε κατάλληλα μέρη. ίσως μένεις σε κανά χωριό. ϊσως προσεγγίζεις μόνο τους λάθος ανθρώπους.

προσωπικά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα να μην βρίσκω ενδιαφέροντες ανθρώπους. τώρα με τα χρόνια νομίζω ότι οι κοινωνικές μου δεξιότητες έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, οπότε βρίσκω πιο εύκολα. δεν είμαι βέβαια πολύ κοινωνική, οπότε μου αρκούν λίγες επαφές. και την εποχή που ήμουν αμερική σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και όλοι οι συμφοιτητές μου ήταν σούπερ έξυπνοι, και τώρα στην ελλάδα της κρίσης, από τους φίλους μου είμαι πολύ ευχαριστημένη! :)

Banned
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    Ο Δασκαλάκης ήταν στην παρέα του πρώην μου την εποχή που ήμουν και σπούδαζα αμερική! Τότε έκανε το διδακτορικό του στο μπέρκλεϋ. Ο πρώην μου που είναι επίσης πληροφορικάριος έλεγε για αυτόν ότι είναι το πιο ταλαντόυχο άτομο της γενιάς μας που έχει γνωρίσει! Είναι απίστευτος πραγματικά.

Ναι, αν θέλεις να βρεις άτομα σαν τον Δασκαλάκη θα ψάχνεις και δεν θα βρίσκεις, σπανίζουν τρομερά.

Αν ρίξεις λίγο τον πήχυ και βολεύεσαι και με κάτι λιγότερο, τότε σκέψου το εξής: στην Ελλάδα υπάρχουν 10 εκατομμυρια ανθρωποι. το 10% αυτών μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι επαρκώς ενδιαφέροντες άνθρωποι. δηλ 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Δεν σου φτάνουν 1 εκ άνθρωποι για να έχεις γύρω σου 5-6 ή όσους χρειάζεσαι για να κάνεις παρέα; Αν πραγματικά δεν βρίσκεις κανέναν, τότε ίσως κάτι κάνεις λάθος. Ίσως δεν συχνάζεις σε κατάλληλα μέρη. ϊσως μένεις σε κανά χωριό. ϊσως προσεγγίζεις μόνο τους λάθος ανθρώπους.

προσωπικά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα να μην βρίσκω ενδιαφέροντες ανθρώπους. τώρα με τα χρόνια νομίζω ότι οι κοινωνικές μου δεξιότητες έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότρο, οπότε βρίσκω πιο εύκολα. δεν είμαι βέβαια πολύ κοινωνική, οπότε μου αρκούν λίγες επαφές. και την εποχή που ήμουν αμερική σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και όλοι οι συμφοιτητές μου ήταν σούπερ έξυπνοι, και τώρα στην ελλάδα της κρίσης, από τους φίλους μου είμαι πολύ ευχαριστημένη! :)
    Ισως βάζεις και τον ευατό σου σε μία θέση ότι ήθελες να κάνεις άλλα πράγματα στη ζωή σου.Αυτά που θαυμάζεις δηλαδή να ήθελες στην ουσία να τα κάνεις κι εσύ αλλά δεν βρήκες το έδαφος να τα κάνεις.Είτε γιατί ήσουν κατακριτέος,είτε για αλλους λόγους..Γενικά μιλάω όχι για σένα....Οσο για τον δασκαλάκη...Ναι,σεβασμός...

Δεν σου φτάνουν 1 εκ άνθρωποι για να έχεις γύρω σου 5-6 ή όσους χρειάζεσαι για να κάνεις παρέα; Αν πραγματικά δεν βρίσκεις κανέναν, τότε ίσως κάτι κάνεις λάθος. Ίσως δεν συχνάζεις σε κατάλληλα μέρη. ίσως μένεις σε κανά χωριό. ϊσως προσεγγίζεις μόνο τους λάθος ανθρώπους.

προσωπικά δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα να μην βρίσκω ενδιαφέροντες ανθρώπους. τώρα με τα χρόνια νομίζω ότι οι κοινωνικές μου δεξιότητες έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, οπότε βρίσκω πιο εύκολα. δεν είμαι βέβαια πολύ κοινωνική, οπότε μου αρκούν λίγες επαφές. και την εποχή που ήμουν αμερική σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και όλοι οι συμφοιτητές μου ήταν σούπερ έξυπνοι, και τώρα στην ελλάδα της κρίσης, από τους φίλους μου είμαι πολύ ευχαριστημένη! :)
    Τι ωραία που τα λες... ασφαλώς δεν ψάχνω για τον 1 στο εκατομμύριο αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι το 10% ειναι ενδιαφέροντες άνθρωποι ; Μήπως θέλεις να πεις το 1% ?
    Μένω καρακέντρο Αθήνας παντως.. κ εκεί έμενα σχεδόν πάντα. Τι πιστεύεις ότι κάνω λάθος; Και σε ποια μέρη πιστεύεις ότι συχνάζουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ να γνωρίζεις τέτοια άτομα αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι σε "ιδιαίτερο" κύκλο, μονο και μόνο γιατί σπούδασες στην Αμερική που λίγοι έχουν τη δυνατότητα.. και κυρίως έξυπνα μυαλά, αφού τέτοια δέχονται τα πανεπιστήμια εκεί.

Η θεωρία μου είναι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Και να υπάρχουν θα είναι μια τραγική μειοψηφία, που είτε προσπαθεί να φύγει εκτός Ελλάδας, είτε έχει φύγει ήδη, είτε καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της κ έχει πέσει σε κατάθλιψη..

Ο Δασκαλάκης και η Αντωνιάδου φιγουράρουν στα bookmarks του browser μου σαν παραδείγματα προς μίμηση...

Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Ισως βάζεις και τον ευατό σου σε μία θέση ότι ήθελες να κάνεις άλλα πράγματα στη ζωή σου.Αυτά που θαυμάζεις δηλαδή να ήθελες στην ουσία να τα κάνεις κι εσύ αλλά δεν βρήκες το έδαφος να τα κάνεις.Είτε γιατί ήσουν κατακριτέος,είτε για αλλους λόγους..Γενικά μιλάω όχι για σένα....Οσο για τον δασκαλάκη...Ναι,σεβασμός...
    Αυτό ακριβώς ψάχνω, καταρχήν αν υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι και δεύτερον τι κάνω λάθος και όσοι γνωρίζω είναι αποτυχημένοι που δεν ξέρουν ούτε να αλλάξουν μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ.. κ εγώ σε πανεπιστήμιο σπούδασα και διάβασμα ΠΟΛΥ ρίχνω ακόμα χωρίς να έχω κάποια καταπίεση από μεταπτυχιακό κτλ. και ψάξιμο ρίχνω και πειραματίζομαι και ανθρώπους γνωρίζω καθε μέρα αλλά τίποτα... γι' αυτό δεύτερον ψάχνω να βρω τι φταίει σε μένα,

Banned
    Αυτό ακριβώς ψάχνω, καταρχήν αν υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι και δεύτερον τι κάνω λάθος και όσοι γνωρίζω είναι αποτυχημένοι που δεν ξέρουν ούτε να αλλάξουν μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ.. κ εγώ σε πανεπιστήμιο σπούδασα και διάβασμα ΠΟΛΥ ρίχνω ακόμα χωρίς να έχω κάποια καταπίεση από μεταπτυχιακό κτλ. και ψάξιμο ρίχνω και πειραματίζομαι και ανθρώπους γνωρίζω καθε μέρα αλλά τίποτα... γι' αυτό δεύτερον ψάχνω να βρω τι φταίει σε μένα,
    Δεν με αφηνεις να αγιασω τωρα..Ειναι ολοι αποτυχημενοι,αμορφωτοι,εσυ διαβαζεις πολυ ακομα ενω εβγαλες το Πανεπιστημιο,οι παλιοανεργοι ειναι μιζεροι γιατι δεν εχουν βρει το νοημα της ζωης κανοντας κατι μεγαλο στην ζωη τους και εσυ ηρθες σε ενα φορουμ υποστηριξης να συζητησεις τι κανεις λαθος και δεν γνωριζεις τεραστια μυαλα και επιστημονες!!Ή μας δουλευεις ή σε δουλευουν ολοι οι υπολοιποι..Και μην μου πεις οτι σου μπιπ το θεμα παλι..Εμενα παντως μου εφτιαξες την μερα με αυτα που διαβαζω! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Δεν με αφηνεις να αγιασω τωρα..Ειναι ολοι αποτυχημενοι,αμορφωτοι,εσυ διαβαζεις πολυ ακομα ενω εβγαλες το Πανεπιστημιο,οι παλιοανεργοι ειναι μιζεροι γιατι δεν εχουν βρει το νοημα της ζωης κανοντας κατι μεγαλο στην ζωη τους και εσυ ηρθες σε ενα φορουμ υποστηριξης να συζητησεις τι κανεις λαθος και δεν γνωριζεις τεραστια μυαλα και επιστημονες!!Ή μας δουλευεις ή σε δουλευουν ολοι οι υπολοιποι..Και μην μου πεις οτι σου μπιπ το θεμα παλι..Εμενα παντως μου εφτιαξες την μερα με αυτα που διαβαζω! :)
    δεν έχει και άδικο ο wundeer! οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι αδιάφοροι. όχι επειδή είναι άνεργοι, ξέρω και άνεργους καραενδιαφέροντες. αλλά επειδή δεν έχουν τίποτα πρωτότυπο πάνω τους! είναι μουχλιασμένη η νοοτροπία τους. δεν μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσα συζήτηση ούτε για 5 λεπτά!

Senior Member
    Τι ωραία που τα λες... ασφαλώς δεν ψάχνω για τον 1 στο εκατομμύριο αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι το 10% ειναι ενδιαφέροντες άνθρωποι ; Μήπως θέλεις να πεις το 1% ?
    Μένω καρακέντρο Αθήνας παντως.. κ εκεί έμενα σχεδόν πάντα. Τι πιστεύεις ότι κάνω λάθος; Και σε ποια μέρη πιστεύεις ότι συχνάζουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ να γνωρίζεις τέτοια άτομα αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι κινείσαι σε "ιδιαίτερο" κύκλο, μονο και μόνο γιατί σπούδασες στην Αμερική που λίγοι έχουν τη δυνατότητα.. και κυρίως έξυπνα μυαλά, αφού τέτοια δέχονται τα πανεπιστήμια εκεί.

Η θεωρία μου είναι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Και να υπάρχουν θα είναι μια τραγική μειοψηφία, που είτε προσπαθεί να φύγει εκτός Ελλάδας, είτε έχει φύγει ήδη, είτε καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της κ έχει πέσει σε κατάθλιψη..

Ο Δασκαλάκης και η Αντωνιάδου φιγουράρουν στα bookmarks του browser μου σαν παραδείγματα προς μίμηση...
    γνώριζα και από πριν σπουδάσω αμερική όμως! ούτε και τώρα που έχω σπουδάσει αμερική, πάω σε μια παρέα και με το καλημέρα λέω "γειας σας, εγώ έχω σπουδάσει αμερική". ούτε ανήκω σε κάποιο κλαμπ αποφοίτων αμερικής για να γνωρίζω κόσμο με τέτοιο τρόπο.

απλά γνωρίζω ανθρώπους όταν τύχει να είμαι σε κάποια παρέα, ή αν πάω καμια εκδρομή με γκρουπ, ή από το φβ, ή φίλους φίλων, ή από κάποιο σύλλογο ή όμιλο και αν κάποιοα μου κάνει κλικ, μιλάω παραπάνω με αυτόν και ό,τι βγει. κάπως έτσι. ποιο πολύ το αποδίδω στην προσωπικότητά μου και στον τρόπο που συμπεριφέρομαι σε μια παρέα και κάνω συζήτηση [κοινώς δεν κάνω καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, είμαι εντελώς ο εαυτός μου], παρά στο ότι έχω σπουδάσει αμερική. άλλωστε η αμερική και τα οικονομικά που σπούδασα εκεί είναι υποσύνολο των ενδιαφερόντων μου, πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι πολύπλευρη, υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που μου αρέσει να καταπιάνομαι, που δεν έχουν καμία σχέση με τις σπουδές μου. πχ φωτογραφία, θεός, ψυχολογία.

προφανώς και γνωρίζω και πολλούς ανθρώπους που δεν μου κάνουν κλικ, αλλά δεν κολλάω εκεί. δεν έχω βγάλει στατιστικά ποσοστά πόσους χρειάζεται να γνωρίσω για να γνωρίσω 3 ενδιαφέροντες.

το φβ δεν είναι καθόλου άσχημος τρόπος να γνωρίσεις κόσμο, έχω γνωρίσει αρκετούς από εκεί, από γκρουπ που μοιραζόμασταν κάποιο κοινό ενδιαφέρον και μετά από αρκετή διαδικτυακή συζήτηση. όχι έτσι στο ξεκάρφωτο.

και από λέσχες έχω γνωρίσει. παλιά πήγαινα σε λέσχη μπριτζ, εκεί έιχα γνωρίσει διάφορους από λίγο, μεταξύ των οποίων την πρώτη μου σχέση. γενικά οι μπριτζέρ είναι σαφέστατα πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο. επίσης για αρκετά χρόνια πήγαινα σε συναντήσεις ενός συλλόγου φωτογραφίας, του φωτοκύκλου. εκεί δεν γνώρισα κόσμο διότι δεν είχα όρεξη, αλλά αν ήθελα θα μπορούσα να έχω γνωρίσει πολλούς. το αισθητικό επίπεδο εκεί ήταν πολύ ανεβασμένο.

και από φίλους φίλων. πολλές φορές ένας ενδιαφέρων άνθρωπος, έχει και ενδιαφέροντα περίγυρο.

γνώριζα και από πριν σπουδάσω αμερική όμως! ούτε και τώρα που έχω σπουδάσει αμερική, πάω σε μια παρέα και με το καλημέρα λέω "γειας σας, εγώ έχω σπουδάσει αμερική". ούτε ανήκω σε κάποιο κλαμπ αποφοίτων αμερικής για να γνωρίζω κόσμο με τέτοιο τρόπο.

απλά γνωρίζω ανθρώπους όταν τύχει να είμαι σε κάποια παρέα, ή αν πάω καμια εκδρομή με γκρουπ, ή από το φβ, ή φίλους φίλων, ή από κάποιο σύλλογο ή όμιλο και αν κάποιοα μου κάνει κλικ, μιλάω παραπάνω με αυτόν και ό,τι βγει. κάπως έτσι. ποιο πολύ το αποδίδω στην προσωπικότητά μου και στον τρόπο που συμπεριφέρομαι σε μια παρέα και κάνω συζήτηση [κοινώς δεν κάνω καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, είμαι εντελώς ο εαυτός μου], παρά στο ότι έχω σπουδάσει αμερική. άλλωστε η αμερική και τα οικονομικά που σπούδασα εκεί είναι υποσύνολο των ενδιαφεροντων μου, πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι πολύπλευρη, υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που μου αρέσει να καταπιάνομαι, που δεν έχουν καμία σχέση με τις σπουδές μου. πχ φωτογραφία, θεός, ψυχολογία.

προφανώς και γνωρίζω και πολλούς ανθρώπους που δεν μου κάνουν κλικ, αλλά δεν κολλάω εκεί. δεν έχω βγάλει στατιστικά ποσοστά πόσους χρειάζεται να γνωρίσω για να γνωρίσω 3 ενδιαφέροντες.
    δε λέω ότι προσπαθείς ή ότι έχεις κολλήσει ταμπέλα "σπούδασα εκεί" στο κούτελο, αλλά μονο ο κύκλος σου φτάνει για να φέρει κοντά σου άτομα ενδιαφέροντα. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι και πολύπλευροι, όταν υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα (και άπειρα) πράγματα για να κάνεις, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, πως να μη σε ενδιαφέρουν; Δυστυχώς εγώ τα υπολογίζω όλα στατιστικά αλλά στην τελική δεν έχει και πολύ νόημα γιατί η πλειοψηφία είναι "κενή". Όταν όμως ψάχνεις να βρεις "τι φταίει;" θα τα βάλεις κάτω και θα τα αναλύσεις. Πιο πολύ βρίσκομαι μεταξύ του "υπάρχουν τέτοια άτομα" και "τι λάθος κάνω κ δε βρίσκω ούτε έναν"... γι' αυτό ξεκίνησα το thread.

Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι στη σημερινή εποχή θα γνωρίσεις ανθρώπους απογοητευμένους και θλιμμένους λόγω της κατάστασης αλλά δεν τους κατακρίνω γιατί κ εγω έχω προβλήματα κ στην τελική αύριο μπορεί να βρίσκομαι σε πιο δύσκολη θέση από οποιονδήποτε από όλους. Η ψευτοφιλοσοφιά και η κουβέντα καφενείου δε βοήθησε ποτέ κανεναν. Όποιος έχει, βάζει το χέρι στην τσέπη και δίνει ή βοηθάει με τον τρόπο που μπορεί. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τον τρόπο που το λέω.

Κι εγω έψαχνα να βρω τι φταιει σε μενα, σε σημαντικο βαθμο το εχω βρει. Το ότι διαβασαμε πολύ για να παρουμε ενα πτυχιο κι ακομα διαβαζουμε δυστυχώς δεν ενδιαφερει κανέναν, κανεις δε θα σου δωσει αναγνωριση γι αυτο. Αλλοι διαβαζαν λιγότερο ή παιρνούσαν τα μαθήματα με άλλους τρόπους ή ήταν πιο εύστροφοι και πρακτικοί. Κι όλους αυτους τους βλεπεις να έχουν προχωρήσει ειτε με θεμιτούς ειτε με αθεμιτους τροπους κι εσυ να εισαι στη στασιμότητα. Καποια άκρη στο τι φταιει για τη στασιμοτητα αυτη θα τη βρεις ψαχνοντας σε σενα. Δεν στηριχτηκες στις δυναμεις που κρυβεις μεσα σου, καποτε τις υποτιμησες κι αυτο μην το αρνηθεις και σ αυτο το λογο οφειλεται σε σημαντικο βαθμο η στασιμοτητα σου. Όμως τοτε δεν μποροσες να το συνηδητοποιήσεις, ισως δεν φταις γι αυτο, οι κοντα σου δε σου έδωσαν τις κατευθυνσεις κεντριζοντας σε στο να το συνηδητοποιήσεις.

Lou, συμφωνω μαζι σου, υπάρχουν άνθρωποι, ισως οι περισσότεροι που δεν εχουν τιποτα πρωτοτυπο, θα λεγα βαθύτερο, να παρουσιάσουν, που δεν μπορεις να κανεις ενδιαφερουσα συζητηση μαζι τους ουτε για 5 λπτ ή ψάχνεις για να βρεις κουβεντες να συζητησεις μαζι τους απλα για να πεις ότι μίλησες να μη σε παρουν για κλειστο κι απομακρο. Ολους αυτους τους ξεχωριζεις ως τετοιους απο το ότι τους βλεπεις να κυκλοφορανε καμποσοι μαζι, να εχουν τις ιδιες ακριβως συνήθειες, ιδιο τροπο σκεψης, συμπεριφορας και έκφρασης που σου προκαλει εντυπωση πως ο καθενας τους είναι copy paste του άλλου. Μ αυτους ουτε εσυ ουτε εγω μπορουμε να σχετιστουμε. Κι αν το επιδιωξουμε τελικα θα μεινουμε απεξω κι ο λογος δεν ταιριαζουμε μαζι τους. Ετσι λίγοι μου κανουν το κλικ, με λίγους ευχαριστιεμαι τη συζητηση, με τους περισσοτερους απλα ψάχνω να βρω κουβεντες για να μην μεινω στα τελειως τυπικά κι η συζητηση μαζι τους ειναι βαρετη. Κι οταν μιλω γι αυτους τους λίγους δε μιλω γι αυτα τα υποτιθεται μυαλα.
    γιάννης

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Κι εγω έψαχνα να βρω τι φταιει σε μενα, σε σημαντικο βαθμο το εχω βρει. Το ότι διαβασαμε πολύ για να παρουμε ενα πτυχιο κι ακομα διαβαζουμε δυστυχώς δεν ενδιαφερει κανέναν, κανεις δε θα σου δωσει αναγνωριση γι αυτο. Αλλοι διαβαζαν λιγότερο ή παιρνούσαν τα μαθήματα με άλλους τρόπους ή ήταν πιο εύστροφοι και πρακτικοί. Κι όλους αυτους τους βλεπεις να έχουν προχωρήσει ειτε με θεμιτούς ειτε με αθεμιτους τροπους κι εσυ να εισαι στη στασιμότητα. Καποια άκρη στο τι φταιει για τη στασιμοτητα αυτη θα τη βρεις ψαχνοντας σε σενα. Δεν στηριχτηκες στις δυναμεις που κρυβεις μεσα σου, καποτε τις υποτιμησες κι αυτο μην το αρνηθεις και σ αυτο το λογο οφειλεται σε σημαντικο βαθμο η στασιμοτητα σου. Όμως τοτε δεν μποροσες να το συνηδητοποιήσεις, ισως δεν φταις γι αυτο, οι κοντα σου δε σου έδωσαν τις κατευθυνσεις κεντριζοντας σε στο να το συνηδητοποιήσεις.

Lou, συμφωνω μαζι σου, υπάρχουν άνθρωποι, ισως οι περισσότεροι που δεν εχουν τιποτα πρωτοτυπο, θα λεγα βαθύτερο, να παρουσιάσουν, που δεν μπορεις να κανεις ενδιαφερουσα συζητηση μαζι τους ουτε για 5 λπτ ή ψάχνεις για να βρεις κουβεντες να συζητησεις μαζι τους απλα για να πεις ότι μίλησες να μη σε παρουν για κλειστο κι απομακρο. Ολους αυτους τους ξεχωριζεις ως τετοιους απο το ότι τους βλεπεις να κυκλοφορανε καμποσοι μαζι, να εχουν τις ιδιες ακριβως συνήθειες, ιδιο τροπο σκεψης, συμπεριφορας και έκφρασης που σου προκαλει εντυπωση πως ο καθενας τους είναι copy paste του άλλου. Μ αυτους ουτε εσυ ουτε εγω μπορουμε να σχετιστουμε. Κι αν το επιδιωξουμε τελικα θα μεινουμε απεξω κι ο λογος δεν ταιριαζουμε μαζι τους. Ετσι λίγοι μου κανουν το κλικ, με λίγους ευχαριστιεμαι τη συζητηση, με τους περισσοτερους απλα ψάχνω να βρω κουβεντες για να μην μεινω στα τελειως τυπικά κι η συζητηση μαζι τους ειναι βαρετη. Κι οταν μιλω γι αυτους τους λίγους δε μιλω γι αυτα τα υποτιθεται μυαλα.
    Ναι ΟΚ κατανοητά όλα αυτά, αλλά δεν πιστεύω πως είμαι στη στασιμότητα. Έχω ιδεές και γνώσεις αλλά δε γίνεται να τα κάνεις όλα μόνος σου. Είναι αλλιώς όταν προσπαθούν δυο ή περισσότεροι άνθρωποι για ένα στόχο, είτε ίδιος είτε διαφορετικός.. αλλιώς να είσαι μόνος. Προσπαθώ όσο μπορώ, αλλά οι εξελίξεις σε επηρεάζουν αν δεν είσαι βόδι.. Φαντάσου να προσπαθείς να φτιάξεις ένα διαστημόπλοιο στην αυλή σου κ κάθε τόσο να περνάει κάποιος απ' έξω και να σου λέει "...μαύρα τα πραγματα" , "κάτσε εκεί που είσαι και μην πειραματίζεσαι τέτοιους καιρούς...", "..η ανεργία αυξάνεται, θα βρεθούμε χωρίς δουλειά οι 9 στους 10 και θα πεινάσουμε..", "..αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες...". Τότε πως θα σκεφτείς; Όταν δε δεις κανέναν να προσπαθεί εξίσου ή παράλληλα και να πεις "οκ όλα είναι μαύρα αλλα θα προσπαθήσω για μένα και για όλους" πως θα πάρεις δύναμη;

Senior Member
    βούντερ, ναι σωστά είναι όλα αυτά που λες!

μήπως να έψαχνες για κανένα μεταπτυχιακό σε δυτική ευρώπη ή αμερική; αν δεν μπορείς να το χρηματοδοτήσεις μόνος σου, δίνουν και υποτροφίες ή δουλειά σε μορφή βοηθού καθηγητή.

εσύ τι άτομα ψάχνεις; σε τί θέματα; επιστήμες; τέχνες;

ίσως να μπορείς να βρεις άτομα αν μπεις σε κάποιο φόρουμ σχετικό με το θέμα που σε ενδιαφέρει. ή αν δεις να οργανώνεται κανένα σεμινάριο πάνω σε τέτοια θέματα, μην το χάσεις.

εγώ παλιότερα είχα πάει σε πολλά σεμινάρια της στοάς του βιβλίου, αυτά που διάλεγα εγώ τα έβρισκα πολύ ενδιαφέροντα, έχω ακούσει λάιβ αρκετούς διανοούμενους εκεί πέρα, πχ Γιανναρά, Μάνο Στεφανίδη, Λαμπράκη-Πλάκα, Νανόπουλο, Τάσιο, κάποιους ζωγράφους, Μπέγζο, Κορρέ και άλλους που δεν θυμάμαι τώρα πια!

τα θέματα της στοάς είναι πιο πολύ φιλοσοφία, λογοτεχνία, ποίηση, αρχαιολογία, τέχνες, ψυχολογία, ιστορία, γλώσσα, κλπ. αν και έχει βάλει κάποιες φορές και ιστορία των μαθηματικών, αρχιτεκτονική και φυσική.

πολλοί διοργανώνουν σεμινάρια και εκεί επίσης μπορείς να μάθεις καινούρια πράγματα, κάθως και να γνωρίσεις κόσμο!

βούντερ, ναι σωστά είναι όλα αυτά που λες!

μήπως να έψαχνες για κανένα μεταπτυχιακό σε δυτική ευρώπη ή αμερική; αν δεν μπορείς να το χρηματοδοτήσεις μόνος σου, δίνουν και υποτροφίες ή δουλειά σε μορφή βοηθού καθηγητή.

εσύ τι άτομα ψάχνεις; σε τί θέματα; επιστήμες; τέχνες;

ίσως να μπορείς να βρεις άτομα αν μπεις σε κάποιο φόρουμ σχετικό με το θέμα που σε ενδιαφέρει. ή αν δεις να οργανώνεται κανένα σεμινάριο πάνω σε τέτοια θέματα, μην το χάσεις.

εγώ παλιότερα είχα πάει σε πολλά σεμινάρια της στοάς του βιβλίου, αυτά που διάλεγα εγώ τα έβρισκα πολύ ενδιαφέροντα, έχω ακούσει λάιβ αρκετούς διανοούμενους εκεί πέρα, πχ Γιανναρά, Μάνο Στεφανίδη, Λαμπράκη-Πλάκα, Νανόπουλο, Τάσιο, κάποιους ζωγράφους, Μπέγζο, Κορρέ και άλλους που δεν θυμάμαι τώρα πια!

τα θέματα της στοάς είναι πιο πολύ φιλοσοφία, λογοτεχνία, ποίηση, αρχαιολογία, τέχνες, ψυχολογία, ιστορία, γλώσσα, κλπ. αν και έχει βάλει κάποιες φορές και ιστορία των μαθηματικών, αρχιτεκτονική και φυσική.

πολλοί διοργανώνουν σεμινάρια και εκεί επίσης μπορείς να μάθεις καινούρια πράγματα, κάθως και να γνωρίσεις κόσμο!
    πληροφορική. Θα συνιστούσες δηλαδή να προσπαθήσω για κανένα σεμινάριο; Το μεταπτυχιακό τώρα μου είναι λίγο δύσκολο καθώς τα βγάζω πέρα ίσα ίσα..

[QUOTE=wundeer;431334 ....... Φαντάσου να προσπαθείς να φτιάξεις ένα διαστημόπλοιο στην αυλή σου κ κάθε τόσο να περνάει κάποιος απ' έξω και να σου λέει "...μαύρα τα πραγματα" , "κάτσε εκεί που είσαι και μην πειραματίζεσαι τέτοιους καιρούς...", "..η ανεργία αυξάνεται, θα βρεθούμε χωρίς δουλειά οι 9 στους 10 και θα πεινάσουμε..", "..αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες...". Τότε πως θα σκεφτείς; Όταν δε δεις κανέναν να προσπαθεί εξίσου ή παράλληλα και να πεις "οκ όλα είναι μαύρα αλλα θα προσπαθήσω για μένα και για όλους" πως θα πάρεις δύναμη;[/QUOTE]

Τετοια ακουγα και εγω και τα λαμβανα υπόψη και την πάτησα!! Προσεξε μην παθεις και εσυ τα ίδια και τρεχεις μετα να μπαλώσεις, δλδ να κανεις αυτα που δεν εκανες, όπως παθαμε αλλοι στο φορουμ.
    γιάννης

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast