Η εποχή της απογοήτευσης - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 96
    Senior Member
    Απο τη μια υπάρχουν οι αισιόδοξοι που δε τους νοιάζει τίποτε και απο την άλλη οι απαισιόδοξοι που φοβούνται κι ας εχουν άνεση οικονομικη. Εννοείται πως τα μέσα πληροφορούν πάντα το κακο και μάλιστα μεγενθυμένο. Εντάξει η Ελλάδα πάει απο το κακό στο χειρότερο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα θα σταματήσουν. Και δουλειές θα έχει απλα το πόσο θα πληρώνουν είναι το θεμα, πρέπει να μειωθούν και οι τιμές στα αγαθά και οι δόσεις δανειων, όχι μόνο περικοπές απο μισθούς και συντάξεις

Quote Originally Posted by elli1 View Post
    Απο τη μια υπάρχουν οι αισιόδοξοι που δε τους νοιάζει τίποτε και απο την άλλη οι απαισιόδοξοι που φοβούνται κι ας εχουν άνεση οικονομικη. Εννοείται πως τα μέσα πληροφορούν πάντα το κακο και μάλιστα μεγενθυμένο. Εντάξει η Ελλάδα πάει απο το κακό στο χειρότερο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα θα σταματήσουν. Και δουλειές θα έχει απλα το πόσο θα πληρώνουν είναι το θεμα, πρέπει να μειωθούν και οι τιμές στα αγαθά και οι δόσεις δανειων, όχι μόνο περικοπές απο μισθούς και συντάξεις
    υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που τους νοιάζει και τους παρανοιάζει... απλά σκέψου, όσο χαμηλά και να φτάσει κάποιος, η ζωή συνεχίζεται. Αν ήταν με την πρώτη δυσκολία να αυτοκτονούσαμε, δε θα είχε μείνει κανείς. Θα σταματούσαν όλες οι επιστημονικές έρευνες, η τέχνη, τα πάντα, επειδή "δεν έχει νόημα" και "όλα είναι μαύρα". Είναι δύσκολο να είσαι μόνος και να προσπαθείς σε ένα σκατένιο κόσμο. Εννοείται πως θα υπάρχουν τα πάντα. Και ευκαιρίες υπάρχουν, και μ* εργοδότες που ψάχνουν για κορόιδα και οι εταιρίες έχουν μικρότερο τζίρο αλλά περισσότερα κέρδη αναλογικά, όμως ρίχνουν τους μισθούς. Κ εγώ μικρό μισθό παίρνω και προβλήματα έχω και χρόνο δεν έχω κτλ. αλλά δεν πρόκειται να βάλω θηλιά στο λαιμό μου. Τι περιμένουμε δηλαδή, ένα κόκκινο χαλί στρωμένο σε όλη τη ζωή μας χωρίς κόπους και θυσίες; Και στο κάτω κάτω, δε γίνεται οι 9 στους 10 να κλαίνε τη μοίρα τους... κάτι άλλο πάει στραβά.. οι περισσότεροι που γνωρίζω (δουλεύω σε μια εταιρία με μεγάλο αριθμό προσωπικού) είναι στη φάση "έχω ένα σπίτι που πληρώνω με δάνειο, δύο κληρονομημένα κ ένα εξοχικό που χτίζω στο χωρίο - έχουμε κ όλοι αυτοκίνητο/μηχανή στην οικογένεια αλλά τα πράγματα είναι σκατά και μαύρα, δεν έχω να βάλω βενζίνη".. δηλαδή μην τρελαθούμε, δεν έφτασαν οι 9 στους 10 στο όριο της φτώχιας μέσα σε 2 χρόνια !

Senior Member
    Όλοι, καθημερινά καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα που μας προκύπτουν.. Μόνο για τα μικρά παιδιά τα προβλήματά τους
    αναλαμβάνουν να τα λύσουν οι γονείς τους. Κάποια άτομα λοιπόν, αν κι ενήλικες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται παιδιάστικα και ν' αρνούνται
    πεισματικά ν' αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τα όποιά τους προβλήματα μόνα τους.. Άσε που δεν μπορούν καθόλου να δουν κι εναλλακτικές λύσεις!..
    Αναφέρομαι λοιπόν, στα άτομα που απειλούν ότι θ' αυτοκτονήσουν..

Όσο για το θέμα σου, αφού διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική σήμερα, καλό είναι να περνάμε σε κινητοποίηση κι αν κάτι δηλ.
    δεν μας αρέσει όπως υφίσταται, ας κάνουμε τις απαραίτητες προσπάθειες να δημιουργήσουμε εμείς κάτι διαφορετικό, που ίσως είναι και πιό υγιές..
    π.χ. γίνε εσύ η αρχή, ενός κύκλου ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, που ίσως τελικά θα προσφέρει και μια επιπλέον επιλογή!..
    Θα μου πεις και πάλι που θα τους βρω? Άλλη μια λύση είναι κι ο εθελοντισμός..

Κι όσο για την κατάντια των τελευταίων ετών, είναι επόμενο με τις επιπλέον τεχνητές ανάγκες που υιοθετήσαμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε!
    Όλ' αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί επ' αόριστο, γιατί ήταν αφύσικο και γι' αυτό κατέληξε σε κρίση, που ήταν πρώτα κρίση αξιών!
    Μην ξεχνάμε ότι μάθαμε να ζούμε περισσότερο για μας και το συμφέρον μας και λιγότερο για το κοινό συμφέρον και τώρα το πληρώνουμε!..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Φιλε μου φαινεσαι ατομο που προχώρησε στη ζωη του τίμια και μπραβο σου γι αυτο. Οι τιμιοι εργαζονται σκληρα και παιρνανε μεσα απο πολλες δυσκολιες μεχρι να φτασουν στον προορισμο, κι αυτο επίσης φαινεται να ισχυει για σενα. Όμως, οι τίμιοι συνηθως καταλήγουν να παίρνουν μικρό μισθο παρα το ότι αξιζουν περισσότερα, ειτε επειδη δεν ειναι γλυφτες ή αρπακτικά όπως τους άλλους ειτε επειδη υποφερουν απο χαμηλη αυτοεκτιμηση/αυτοπεποιθηση παρα το ότι αξιζουν. Ευχομαι παρα το μικρο μισθο και τις όποιες δυσκολίες στον εργασιακό χώρο να εισαι σε εργασία που σε ευχαριστεί, να ειναι παρα ταυτα αυτο που ηθελες να κάνεις και όχι δουλεια στην οποια βρέθηκες απλα για το μισθό και την ασφαλεια και κατα τα λοιπα ονειρα και σπουδες να πανε χαμενα. Αν ισχυει το τελευταιο ή αν στη δουλεια δεν υπαρχει περιθωριο/δε σε αφηνουν να προχωρησεις προετοιμασε το εδαφος για να βρεις το κατι καλυτερο που σου αξιζει, μην τα βαλεις κατω για κανενα λόγο, ο κοσμος να χαλα γυρω μας πάντα κάποιοι θα τα καταφερνουν, να εισαι και εσυ αναμεσα τους.
    γιάννης

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Όλοι, καθημερινά καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα που μας προκύπτουν.. Μόνο για τα μικρά παιδιά τα προβλήματά τους
    αναλαμβάνουν να τα λύσουν οι γονείς τους. Κάποια άτομα λοιπόν, αν κι ενήλικες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται παιδιάστικα και ν' αρνούνται
    πεισματικά ν' αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τα όποιά τους προβλήματα μόνα τους.. Άσε που δεν μπορούν καθόλου να δουν κι εναλλακτικές λύσεις!..

Όσο για το θέμα σου, αφού διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική σήμερα, καλό είναι να περνάμε σε κινητοποίηση κι αν κάτι δηλ.
    δεν μας αρέσει όπως υφίσταται, ας κάνουμε τις απαραίτητες προσπάθειες να δημιουργήσουμε εμείς κάτι διαφορετικό, που ίσως είναι και πιό υγιές..
    π.χ. γίνε εσύ η αρχή, ενός κύκλου ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, που ίσως τελικά θα προσφέρει και μια επιπλέον επιλογή!..
    Θα μου πεις και πάλι που θα τους βρω? Άλλη μια λύση είναι κι ο εθελοντισμός..

Κι όσο για την κατάντια των τελευταίων ετών, είναι επόμενο με τις επιπλέον τεχνητές ανάγκες που υιοθετήσαμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε!
    Όλ' αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί επ' αόριστο, γιατί ήταν αφύσικο και γι' αυτό κατέληξε σε κρίση, που ήταν πρώτα κρίση αξιών!
    Μην ξεχνάμε ότι μάθαμε να ζούμε περισσότερο για μας και το συμφέρον μας και λιγότερο για το κοινό συμφέρον και τώρα το πληρώνουμε!..
    Συμφωνώ, εκτός από το ότι η κρίση οφείλεται στις τεχνητές ανάγκες που υιοθετήσαμε. Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση από την Ελλάδα και χρωστούν πολλά περισσότερα, έχουν πολλή περισσότερη εγκληματικότητα κτλ. αλλά η Ελλάδα έγινε το επίκεντρο της κρίσης. Όπως είπαμε και νωρίτερα, όλο αυτό είναι ένα σχέδιο, όχι για να μας κάνει "καλούς ανθρώπους" αλλά για να μαζέψει το κεφάλαιο στις τσέπες λίγων και να μας υποδουλώσει με τις διάφορες μορφές φακελωματοποίησης (ΑΜΚΑ, πιστωτικές κτλ., εφορία κτλ.). Το ότι το βλέπεις σαν κρίση αξιών οφείλεται στα δικά σου μάτια και στο μυαλό σου που το ερμηνεύει έτσι. Και συμφωνώ απόλυτα, το όλο θέμα με την οικονομική κρίση έχει και πολλά θετικά.

Δεν κατάλαβα αυτό με τον εθελοντισμό που είπες.. τι εννοείς;

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Φιλε μου φαινεσαι ατομο που προχώρησε στη ζωη του τίμια και μπραβο σου γι αυτο. Οι τιμιοι εργαζονται σκληρα και παιρνανε μεσα απο πολλες δυσκολιες μεχρι να φτασουν στον προορισμο, κι αυτο επίσης φαινεται να ισχυει για σενα. Όμως, οι τίμιοι συνηθως καταλήγουν να παίρνουν μικρό μισθο παρα το ότι αξιζουν περισσότερα, ειτε επειδη δεν ειναι γλυφτες ή αρπακτικά όπως τους άλλους ειτε επειδη υποφερουν απο χαμηλη αυτοεκτιμηση/αυτοπεποιθηση παρα το ότι αξιζουν. Ευχομαι παρα το μικρο μισθο και τις όποιες δυσκολίες στον εργασιακό χώρο να εισαι σε εργασία που σε ευχαριστεί, να ειναι παρα ταυτα αυτο που ηθελες να κάνεις και όχι δουλεια στην οποια βρέθηκες απλα για το μισθό και την ασφαλεια και κατα τα λοιπα ονειρα και σπουδες να πανε χαμενα. Αν ισχυει το τελευταιο ή αν στη δουλεια δεν υπαρχει περιθωριο/δε σε αφηνουν να προχωρησεις προετοιμασε το εδαφος για να βρεις το κατι καλυτερο που σου αξιζει, μην τα βαλεις κατω για κανενα λόγο, ο κοσμος να χαλα γυρω μας πάντα κάποιοι θα τα καταφερνουν, να εισαι και εσυ αναμεσα τους.
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια... δυστυχώς είμαι σε μια δουλειά που βρέθηκα απλά για το μισθό λόγω έλλειψης πόρων. Ακόμα και φοβερός επιστήμονας να ήμουν, που άτομα που προαναφέρθηκαν (Γραμματικόπουλος κτλ.) δεν μπορώ να τα φτάσω ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι, κάπως θα έπρεπε να φάω και να ζήσω.. οι επιλογές που έχεις για να προχωρήσεις τις σπουδές σου είτε είναι κάποιο διδακτορικό, είτε να πειραματιστείς με δικές σου ιδέες, μετά το στρατό, ορίζονται από το πορτοφόλι σου - εκτός αν πάρεις υποτροφία που όπως βλέπεις μόνο άτομα με μυαλά σαν τους προαναφερθέντες διαθέτουν. Συνεπώς έχεις την επιλογή να τα γράψεις όλα και όλους και να αναζητήσεις την τύχη σου στο άγνωστο, ή να συμβιβαστείς με το σύστημα, σχεδιάζοντας παράλληλα (εκτός εργασίας) την έξοδο σου από αυτό - όσο αυτό είναι εφικτό. Και η ιστορία συνεχίζεται : πέφτεις, σηκώνεσαι, πέφτεις, σηκώνεσαι κ.ο.κ.

Senior Member
    Δυστυχώς..και έχει και άλλα χειρότερα που θα έρθουν..ελπίζω να κρατηθούμε όσο πάει περισσότερο

Senior Member
    Πρεπει να το χωνεψουμε δυστυχώς ότι όντος είναι η εποχή της απογοήτευσης. Και για μένα που ειμαι μεγαλύτερη και σπίτι έκανα..και χρεώθηκα..και χρωσταω κι έχουμε και 3 αυτοκινητα κι έπεσαν οι δουλειές απότομα απο μια βιοτεχνία που διατηρούμε. όμως....σας πληροφορώ ότι σε καμμία περίπτωση δεν οφείλεται η κατάθλιψη ΜΟΝΟ σε τέτοιους λόγους Ξαναέπαθα στο παρελθόν κι ενώ όλα ήταν σούπερ. Απο ανοητες αιτίες? Απο θέμα οργανισμου? Κι ακομη και μετά απο τόσες δυσκολίες και μέσα απο τη τωρινή κατάθλιψη μου που ξανακύλισα επειδή μετακόμησα κι όχι επειδη πτώχευσα που λένε...ψάχνω λύσεις!. Ετσι πρέπει!! Πουλάω αυτοκινητα, τρέχω ψάχνω να αλλαχτει καμμιά υποθήκη στη τράπεζα μη μου πάρουν το σπίτι και καθυσυχάζω το σύζυγο μαλώνω με τη κόρη μου επειδη απαιτει και ρούχα και εξόδους και πολλά λεφτά γιατί δε μπορεί να καταλάβει ότι όλα αλλαξαν και πρέπει να κατεβάσει το πηχυ. Το μονο που δε μπορω ειναι να πάω σε άλλη χώρα..λόγω κρισεων καταθλιψης..φοβάμαι. Αν το πρόβλημα δεν ήταν αυτό στανταρ θα έφευγα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wundeer View Post
    Συμφωνώ, εκτός από το ότι η κρίση οφείλεται στις τεχνητές ανάγκες που υιοθετήσαμε. Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση από την Ελλάδα και χρωστούν πολλά περισσότερα, έχουν πολλή περισσότερη εγκληματικότητα κτλ. αλλά η Ελλάδα έγινε το επίκεντρο της κρίσης. Όπως είπαμε και νωρίτερα, όλο αυτό είναι ένα σχέδιο, όχι για να μας κάνει "καλούς ανθρώπους" αλλά για να μαζέψει το κεφάλαιο στις τσέπες λίγων και να μας υποδουλώσει με τις διάφορες μορφές φακελωματοποίησης (ΑΜΚΑ, πιστωτικές κτλ., εφορία κτλ.). Το ότι το βλέπεις σαν κρίση αξιών οφείλεται στα δικά σου μάτια και στο μυαλό σου που το ερμηνεύει έτσι. Και συμφωνώ απόλυτα, το όλο θέμα με την οικονομική κρίση έχει και πολλά θετικά.

Δεν κατάλαβα αυτό με τον εθελοντισμό που είπες.. τι εννοείς;

Εννοώ, ότι εκτός των άλλων που σου προτάθηκαν.. επίσης, και μέσα από τον εθελοντισμό,
    έρχεσαι σ' επαφή με ευαισθητοποιημένα άτομα σε διάφορους τομείς..
    Μετά, μέσα στο γενικό καλό στο οποίο έχουμε και χρέος να συνεισφέρουμε, βρίσκεται και
    το δικό μας το ατομικό κι όπως είπε και το μέλος "κλειδί.." αν καίγεται του διπλανού μας
    το σπίτι, η φωτιά σε λίγο μπορεί να κάψει και το δικό μας.
    Όσο για την Ελλάδα σκέψου, ότι οι χώρες με δύναμη πάντα εξασφάλιζαν ανάπτυξη και
    επίπεδο για τους λαούς τους, όταν κατάφερναν να κλέψουν από τις τριτοκοσμικές χώρες
    τον πλούτο τους. Μήπως κι εμείς σήμερα τριτοκοσμική χώρα δεν μας κατάντησαν,
    προκειμένου ότι διαθέτουμε ακόμα να τα αρπάξουν?..
    Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα, μαζί με το οικονομικό σχέδιο εξόντωσης που επιβάλλουν,
    εκτός του ότι θα τ' αρπάξουν όλα.. εμείς θα εξακολουθούμε να χρωστάμε!
    Μη μου πεις, ότι και το χαράτσι για παράδειγμα δεν είναι ένα τεχνητός τρόπος αφαίμαξης..
    που μάλιστα έχει τις ρίζες του στην τουρκοκρατία? Δυστυχώς, οι τόσοι αιώνες σκλαβιάς, μας
    έχουν μετατρέψει μάλλον ισόβια στον τελευταίο τροχό της αμαξοστοιχίας των άλλων χωρών.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    ...απογοητευση που δεν νιωθω και δεν βλεπω συναδελφικοτητα..που ολοι κανουν οχι αμυνε μα επιθεσεισ...που αντι να στηριζει ο ενασ τον αλλον..κοροιδευουν ανουσια.. με κακια σχεδον.. ακομη και μικρα νεαρα παιδια 20 ετων.. που πηγε η καλοσυνη και η απλοτητα..

και οταν την συνανταω αυτο την καλοσυνη και την απλοτητα...την αγαπη..ειναι συνηθως ατομα που δυσκολευονται πολυ να ζησουν σε αυτο τον κοσμο με αυτους τουσ ανθρωπους..και πονανε.

ακομη εχω τεραστια αδυναμια σε οτιδηποτε αφορα το καλο και το ανθρωπινο..και Ξερω πωσ δεν κανω λαθος εγω που ειμαι ετσι.....

σε καταλαβαινω απολυτα.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Quote Originally Posted by elli1 View Post
    Πρεπει να το χωνεψουμε δυστυχώς ότι όντος είναι η εποχή της απογοήτευσης. Και για μένα που ειμαι μεγαλύτερη και σπίτι έκανα..και χρεώθηκα..και χρωσταω κι έχουμε και 3 αυτοκινητα κι έπεσαν οι δουλειές απότομα απο μια βιοτεχνία που διατηρούμε. όμως....σας πληροφορώ ότι σε καμμία περίπτωση δεν οφείλεται η κατάθλιψη ΜΟΝΟ σε τέτοιους λόγους Ξαναέπαθα στο παρελθόν κι ενώ όλα ήταν σούπερ. Απο ανοητες αιτίες? Απο θέμα οργανισμου? Κι ακομη και μετά απο τόσες δυσκολίες και μέσα απο τη τωρινή κατάθλιψη μου που ξανακύλισα επειδή μετακόμησα κι όχι επειδη πτώχευσα που λένε...ψάχνω λύσεις!. Ετσι πρέπει!! Πουλάω αυτοκινητα, τρέχω ψάχνω να αλλαχτει καμμιά υποθήκη στη τράπεζα μη μου πάρουν το σπίτι και καθυσυχάζω το σύζυγο μαλώνω με τη κόρη μου επειδη απαιτει και ρούχα και εξόδους και πολλά λεφτά γιατί δε μπορεί να καταλάβει ότι όλα αλλαξαν και πρέπει να κατεβάσει το πηχυ. Το μονο που δε μπορω ειναι να πάω σε άλλη χώρα..λόγω κρισεων καταθλιψης..φοβάμαι. Αν το πρόβλημα δεν ήταν αυτό στανταρ θα έφευγα.
    Δυστυχώς το σύστημα είναι φτιαγμένο ώστε να κάνει αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Μέσω του καπιταλισμού και της "υψηλής". Στην Ελλάδα η μετάβαση από την τάξη των "φτωχών" στην τάξη των νεο-πλούσιων (ή νεόπλουτων, όπως προτιμάτε) έγινε απότομα μέσα σε μια ή μερικές δεκαετίες με αποτέλεσμα από το χωράφι με τα τρύπια παπούτσια πολλοί να βρεθούν με ακριβά αυτοκίνητα, βίλες, διακοπές στα νησιά, ακριβά ρούχα κτλ. και 2-3 σπίτια ο καθένας. Το τραγικό για εμένα λάθος είναι πως όποιος τα απέκτησε αυτά, θεώρησε πως θα τα κρατήσει για πάντα... Σκέψου, αν ξαφνικά χρεωκοπούσες κ έπρεπε να μείνεις σε ένα υγρό υπόγειο στον Άγιο Παντελεήμωνα τρώγοντας ψωμί κ αλάτι με τρύπιες κάλτσες, τι θα έκανες ;

Η κατάθλιψη για μένα (έχω περάσει κ από αυτό το στάδιο) είναι σαν το φακό της φωτογραφικής: εστιάζεις εκεί που θέλεις. Το μυαλό είναι σαν πλαστελίνη και θα πάρει τη μορφη που θα του δώσεις. Αν σου δίνουν χαρά πράγματα όπως το ηλιοβασίλεμα, το φως του ήλιου όπως πέφτει ανάμεσα από τα σύννεφα, ένα χαμόγελο του συντρόφου σου τότε τι αλλάζει στην κατάστασή μας ; Αν εστιάζεις συνεχώς στα άσχημα που βλέπεις γύρω σου και στον εαυτό σου, τι περιμένεις ; Με το αρχικό ποστ ήθελα να πω πως ακόμα κ αν κάποιος προσπαθεί να έχει ελπίδα σήμερα, ωθείται από όλα και όλους στο να σκεφτεί αρνητικά, να απελπιστεί, να στενοχωρεθεί... Η δυστυχία μας δεν προέρχεται από την έλλειψη αγάπης λόγω οικονομικής κρίσης αλλά από αυτά που είχαμε και μας τα παίρνουν - και τι σύμπτωση, είναι υλικά όλα !

Πραγματικά χαίρομαι όμως γιατί όταν οι φίλοι μου έβγαιναν σε ακριβά μαγαζιά και έκαναν ακριβές διακοπές, δεν μπορούσα να ακολουθήσω λόγω αφραγκίας - πλέον μαζευόμαστε σε σπίτια και είναι πολύ καλύτερα !

Quote Originally Posted by Adzik View Post
    ...απογοητευση που δεν νιωθω και δεν βλεπω συναδελφικοτητα..που ολοι κανουν οχι αμυνε μα επιθεσεισ...που αντι να στηριζει ο ενασ τον αλλον..κοροιδευουν ανουσια.. με κακια σχεδον.. ακομη και μικρα νεαρα παιδια 20 ετων.. που πηγε η καλοσυνη και η απλοτητα..

και οταν την συνανταω αυτο την καλοσυνη και την απλοτητα...την αγαπη..ειναι συνηθως ατομα που δυσκολευονται πολυ να ζησουν σε αυτο τον κοσμο με αυτους τουσ ανθρωπους..και πονανε.

ακομη εχω τεραστια αδυναμια σε οτιδηποτε αφορα το καλο και το ανθρωπινο..και Ξερω πωσ δεν κανω λαθος εγω που ειμαι ετσι.....

σε καταλαβαινω απολυτα.
    ετσι τους φτιάχνει το σύστημα. Δε φταίει ο απλός κοσμάκης για την κατάντια... χειραγωγούμαστε όλοι με τον πιο απάνθρωπο τρόπο χωρίς επιλογή καθημερινά, παντού. Ηλίθιες και ανήθικες συμπεριφορές πλεον έχουν γίνει standards με την ευλογία των media και ο κόσμος όντας μπερδεμένος και απογοητευμένος φοβάται για τη ζωή του, για το αύριο, για τους δικούς του. Ο φόβος παραλύει και το μυαλό υποβάλεται σε ότι πιο σκατένιο και βρώμικο υπάρχει... Παρότι είμαι σχετικά μικρός, όταν βλέπω δείγματα αγάπης από ανθρώπους χαμογελάω και παίρνω δύναμη για το αύριο. Όταν βλέπω άτομα σαν τον Δασκαλάκη ή το Γραμματικόπουλο κτλ. θαυμάζω κ ονειρεύομαι κάποτε να μπορέσω να προσφέρω κ εγώ για το κοινό συμφέρον. Προσπαθώ μόνος, πειραματίζομαι, αποτυγχάνω και πάλι από την αρχή. Ώσπου να λύσουμε τις αλυσίδες που μας κρατούν δεμένους από το πόδι στα κλουβιά μας..

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Εννοώ, ότι εκτός των άλλων που σου προτάθηκαν.. επίσης, και μέσα από τον εθελοντισμό,
    έρχεσαι σ' επαφή με ευαισθητοποιημένα άτομα σε διάφορους τομείς..
    Μετά, μέσα στο γενικό καλό στο οποίο έχουμε και χρέος να συνεισφέρουμε, βρίσκεται και
    το δικό μας το ατομικό κι όπως είπε και το μέλος "κλειδί.." αν καίγεται του διπλανού μας
    το σπίτι, η φωτιά σε λίγο μπορεί να κάψει και το δικό μας.
    Όσο για την Ελλάδα σκέψου, ότι οι χώρες με δύναμη πάντα εξασφάλιζαν ανάπτυξη και
    επίπεδο για τους λαούς τους, όταν κατάφερναν να κλέψουν από τις τριτοκοσμικές χώρες
    τον πλούτο τους. Μήπως κι εμείς σήμερα τριτοκοσμική χώρα δεν μας κατάντησαν,
    προκειμένου ότι διαθέτουμε ακόμα να τα αρπάξουν?..
    Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα, μαζί με το οικονομικό σχέδιο εξόντωσης που επιβάλλουν,
    εκτός του ότι θα τ' αρπάξουν όλα.. εμείς θα εξακολουθούμε να χρωστάμε!
    Μη μου πεις, ότι και το χαράτσι για παράδειγμα δεν είναι ένα τεχνητός τρόπος αφαίμαξης..
    που μάλιστα έχει τις ρίζες του στην τουρκοκρατία? Δυστυχώς, οι τόσοι αιώνες σκλαβιάς, μας
    έχουν μετατρέψει μάλλον ισόβια στον τελευταίο τροχό της αμαξοστοιχίας των άλλων χωρών.
    Δεν είμαι μεγάλος οπάδος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά δε συμφωνώ με το τριτοκοσμική χώρα. Αν και χρησιμοποιώ τον όρο "οικονομική κρίση", δεν εκφράζομαι όπως θα ήθελα. Ο σωστός όρος είναι ανακατανομή του πλούτου. Εδώ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Παρκάρει όπου βρεί, χτίζει όπου βρει, κλέβει όσο θέλει, πληρώνει όσους φόρους θέλει κτλ. Όσο κ αν δεν το πιστεύουμε, προ "οικονομικής κρίσης" η Ελλάδα ήταν οικονομικός παράδεισος (και όχι μόνο). Ήταν παράδεισος διαφθοράς κ δε νομίζω πως ξανά φταίει ο κόσμος. Η χαλαρότητα σε όλους τους τομείς ήταν εσκεμμένη ώστε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο σήμερα με απλά μαθηματικά. Το χαράτσι είναι ένας τρόπος αφαίμαξης όπως λες και σίγουρα θα ακολουθήσουν κ άλλα "χαράτσια". Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ιδιοκτησία έχουν μόνο οι πραγματικά πλούσιοι, η ελίτ ! Η πλειοψηφία του κόσμου δεν κατέχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χωράφι. Η Ελλάδα πλέον μου θυμίζει ενα μαστό αγελάδας που κάποιοι αρμέγουν επί δεκαετίες - όσο βγάζει γάλα θα συνεχίζουν και κατά τη γνώμη μου έχει πολύ ακόμα !

Senior Member
    βούντερ,

όταν λες ότι "χειραγωγούμαστε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο χωρίς να έχουμε επιλογές, τί εννοείς;" ότι δεν έχεις επιλογή να κλείσεις τη ρημάδα την τι βι; σου έχει αιχμαλωτίσει το χέρι το σύστημα; ότι δεν έχεις επιλογή να μην πάρεις iphone αν δεν θέλεις; ότι δεν έχεις επιλογή να δώσεις το μισό πιάτο απότο φαΐ σου σε έναν άστεγο αν θέλεις; πώς το εννοείς οτι δεν φταίει ο απλός κοσμάκης για την κατάντια;

πάμε παρακάτω στο φαινόμενο Δασκαλάκη, και όχι απαραίτητα σε αυτόν, αλλά σε όλους τους καθηγητές πανεπιστημίων στην αμερική τουλάχιστον [στην Ευρώπη δεν ξέρω τι παίζει], που ήμουν σε μεγάλο πανεπιστήμιο και την ξέρω εκ των έσω την κατάσταση:

σε τι θεωρείς ότι ο Δασκαλάκης προσφέρει στο κοινό συμφέρον; από όσο γνωρίζω οι καθηγητές πανεπιστημίων στην αμερική πληρώνονται ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ μισθούς! ο ετήσιος μσθός ενός καθηγητή μπορεί να ξεκινάει από τις 100,000 δολλάρια ετησίως και όταν είναι full professors και αν κάνουν όνομα, γίνουν φίρμες, μπορείς να υπολογίζεις ότι χαλαρά παίρνουν 300,000-400,000 $ ετησίως. αυτά τα χρήματα που τα βρίσκουν; αν το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο, σε μεγάλο βαθμό είναι από τους φόρους των κατοίκων της πολιτείας. αν είναι ιδιωτικό, είναι από τα τεράστια δίδακτρα που χρεώνουν για τα προγράμματά τους. σε ένα πανεπιστήμιο σαν το stanford, το berkeley ή το MIT, το ετήσιο κόστος διδάκτρων για μία χρονιά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το 2005 που ήμουν εγώ, ήταν περίπου στα 23,000 $ αν δεν είχες κάποια υποτροφία ή δουλειά στο πανεπιστήμιο.

με λίγα λόγια οι καθηγητές καλοπληρώνονται για τη δουλειά τους, από τους φόρους των πολιτών ή από τα δίδακτρα των φοιτητών [ή των μπαμπάδων τους], και μάλιστα ο μισθός τους είναι πολλαπλάσιος του μέσου αμερικάνικου μισθού. υποθέτω ότι τον αποφασίζουν οι ίδιοι, καθώς αυτοί αποφασίζουν ουσιαστικά το πώς θα λειτουργεί το πανεπιστήμιο, και φροντίζουν να πληρώνουν όλους τους υπόλοιπους φυσιολογικούς μισθούς, εκτός από τις αφεντιές τους. οι υπόλοιποι που δουλεύουν στα πανεπιστήμια, πχ καθαριστές, γραμματείς, ή μεταπτυχιακοί φοιτητές που βοηθάνε τους καθηγητές στην έρευνα και στην διδασκαλία πληρώνονται καλά, αλλά φυσιολογικά. ένας βοηθός καθηγητή μπορεί πχ να πληρώνεται 2,000 $ το μήνα συν τα δίδακτρα, δηλ γύρω στα 4,500 $ το μήνα αν συνυπολογίσουμε και την αξία των διδάκτρων.

πάμε τώρα στο τι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στο πόσο 'αντισυστημικοί' είναι:

τι προσέσφερε ο δασκαλάκης στο κοινωνικό σύνολο; έχει κάνει πάρα πολλές δημοσιεύσεις για την ηλικία του και κυρίως ασχολείται με άλυτα θεωρητικά προβλήματα της πληροφορικής, προβλήματα τα οποία απασχολούν μονάχα την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα και κανέναν άλλο [μια πολύ συγκεκριμένη ελίτ ελάχιστων ανθρώπων σε σχέση με το γενικό πληθυσμό της γης]. σε τί επηρεάζεται και αλλάζει προς το καλύτερο η ζωή του μέσου ανθρώπου στην αμερική, ή όπου αλλού θες, από το γεγονός ότι ο δασκαλάκης μαζί με τον παπαδημητρίου απέδειξαν ένα θεώρημα σχετικό με θεωρία παιγνίων [δεν ξέρω ακριβώς τις λεπτομέρειες], πάντως είναι ένα φοβερά εξειδικευμένο κομμάτι γνώσης, που εκτός από τους ακαδημαϊκούς, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι και αν το πρόβλημα λύθηκε ή δεν λύθηκε! ποια ήταν τα ατομικά του οφέλη; τεράστια, έφτιαξε από νέος την καριέρα του, διοριζόμενος καθηγητής στο ΜΙΤ. ποια είναι τα κοινωνικά οφέλη της επίλυσης ενός θεωρητικού μαθηματικού προβλήματος; μηδενικά.

κατά πόσον λοιπόν ο δασκαλάκης, και ο κάθε δασκαλάκης, είναι άνθρωπος 'αντισυστημικός'; μέσα στο σύστημα είναι για τα καλά. απλά είναι στην ελίτ που έχει το πάνω χέρι.

πες μου για τον γκάντι, ή τη μητέρα τεράζα, ή τη γερόντισσα γαβριηλία, που πραγματικά βοήθησαν κόσμο δίνοντας τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για το κοινό καλό, να συμφωνήσω!
    Last edited by Lou!; 04-04-2013 at 22:53.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wundeer View Post
    Δεν είμαι μεγάλος οπάδος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά δε συμφωνώ με το τριτοκοσμική χώρα. Αν και χρησιμοποιώ τον όρο "οικονομική κρίση", δεν εκφράζομαι όπως θα ήθελα. Ο σωστός όρος είναι ανακατανομή του πλούτου. Εδώ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Παρκάρει όπου βρεί, χτίζει όπου βρει, κλέβει όσο θέλει, πληρώνει όσους φόρους θέλει κτλ. Όσο κ αν δεν το πιστεύουμε, προ "οικονομικής κρίσης" η Ελλάδα ήταν οικονομικός παράδεισος (και όχι μόνο). Ήταν παράδεισος διαφθοράς κ δε νομίζω πως ξανά φταίει ο κόσμος. Η χαλαρότητα σε όλους τους τομείς ήταν εσκεμμένη ώστε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο σήμερα με απλά μαθηματικά. Το χαράτσι είναι ένας τρόπος αφαίμαξης όπως λες και σίγουρα θα ακολουθήσουν κ άλλα "χαράτσια". Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ιδιοκτησία έχουν μόνο οι πραγματικά πλούσιοι, η ελίτ ! Η πλειοψηφία του κόσμου δεν κατέχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε χωράφι. Η Ελλάδα πλέον μου θυμίζει ενα μαστό αγελάδας που κάποιοι αρμέγουν επί δεκαετίες - όσο βγάζει γάλα θα συνεχίζουν και κατά τη γνώμη μου έχει πολύ ακόμα !
    θέλεις να πεις ότι ο κοσμάκης ήθελε να είναι νομοταγής και κάποιος δεν τον αφήνει; ήθελε να πληρώνει φόρους και του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο; ήθελε να παρκάρει νομοταγώς και δεν τον αφήνουν;

μπορώ να γελάσω; κι εγώ σε αυτή την χώρα κατοικώ και δεν βλέπω πολλοί συμπολίτες μου να μου δίνουν ευχαρίστως απόδειξη, ειδικά όταν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφύγουν. ούτε τους βλέπω να παρκάρουν νομοταγώς χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. τα αυθαίρετα και οι ημιυπάιθριοι, μόνο στα ελληνικά υπάρχουν αυτές οι λέξεις. η αγγλική, η γερμανική κλπ δεν τις έχουν, γιατί απλά δεν υπάρχουν τα φαινόμενα!

και εκεί να υποθέσω όμως ότι φταίνε οι πολιτικοί και ότι ο κοσμάκης δεν έχει καμία ευθύνη! ούτε όταν λαδώνει για το αυθαίρετο, ούτε όταν λαδώνεται ως υπεύθυνος της δημόσιας υπηρεσίας, ούτε όταν λαδώνει την εφορία, ούτε όταν λαδώνεται ως εφοριακός, για όλες τις προσωπικές ατομικές συνειδήσεις φταίνε μονάχα οι 300! ναι, είναι πολύ βολικό για να κάνει ο καθένας τη συνεισφορά του στη βρωμιά του τόπουκαι μετά να γκρινιάζει ότι φταίει κάποιος άλλος!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast