Απέραντο άγχος, η ζωή μου... - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 165
    Banned
    Δεν θελω να σε κουραζω,αλλα στην ζωη δεν ηρθαμε για να ειμαστε μονοι μας..Συντροφος δεν σημαινει μονο σεξ.Τωρα ενταξει ολα στην ζωη ειναι και θα πληγωθουμε και πιθανοτατα να πληγωσουμε και καποιους ανθρωπους,μην το φοβασαι αυτο μην αφοριζεις την συντροφικοτητα λογω φοβων και των εμπειριων των αλλων που ακους.
    Δεν ξερω αν εργαζεσαι καπου τωρα,ειπες οτι ειχες παραιτηθει..Αν εργαζεσαι,ολα γινονται λιιιγο πιο ευκολα.

Senior Member
    Θεωρητικά συμφωνώ με όσα λες. Αλλά η καθημερινή ζωή άλλα δείχνει...
    Ναι παραιτήθηκα πριν 3 χρόνια, και υποτίθεται ότι διαβάζω για να μπω σε μια θεσούλα.
    Όσο και να γκρινιάζω, στη δουλειά το έχω. Κάποια στιγμή θα ξεμπερδέψω. Τις σχέσεις δεν τις ελέγχεις καθόλου...

Banned
    Πρωτα κανεις θεωρια και μετα πρακτικη..Παντα και παντου!Οποτε ασε αυτη την καραμελα (το λεω για να το ακουω και εγω)

Σου ευχομαι το καλυτερο,στο ξαναματαλεω μην τα ψειριζεις ολα,μην αγχωνεσαι για ολα και στο λεω εγω που ειμαι η προσωποποιηση του αγχους βεβαια εσυ εχεις σπασει ολα τα κοντερ :P

Ο ελεγχος μας ειναι μεχρι εκει που φτανουν τα ματια μας,τα ακρα μας και η αντιληψη μας.To everything is under control δεν υπαρχει και καλα κανει κιολας γιατι ειναι και αγχωτικο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lena01 View Post
    Δεν με στενοχωρεί τόσο η έλλειψη συντρόφου, κάπου έχω συμβιβαστεί με αυτό, το έχω αποδεχθεί.
    Με αυτά που βλέπω και ακούω καθημερινά, καλύτερα μόνη σαν το λεμόνι, να χαίρομαι την ελευθερία μου! Άνετα θα μπορούσα να ζήσω μόνη μου, με τη δουλειά μου, με τα βιβλία μου, τα ταξίδια μου, τις δραστηριότητες μου... δεν έχω αδέρφια, έχω μεγαλώσει μόνη μου οπότε για μενα είναι πολύ φυσιολογικό, αυτόματο.
    Η δουλειά με πιέζει και με στενοχωρεί πάρα πολύ, και μετά η απουσία της προοπτικής για οικογένεια...
    Δόξα ο μεγαλοδύναμος....και αφού σε αγχώνει η προοπτική της οικογένειας και όχι άδικα...θα σου πω το εξής: Η δικιά μου μάνα ήταν 10 χρόνια παντρεμένη μ'έναν άνδρα που δεν τον ήθελε πολύ-πολύ αλλά τον παντρεύτηκε για να αποκατασταθεί και επειδή είχε και καλό επάγγελμα,όταν λοιπόν παντρευτήκαν,αυτός της συμπεριφέρονταν άσχημα...εκείνη δεν ήθελε να κάνει παιδί μαζί του γιατί ανακάλυπτε πόσο παλιοχαρακτήρας είναι και επειδή ήθελε να αποκτήσει παιδιά,υιοθέτησε όχι ένα αλλά δύο.! Και έτσι έφτιαξε οικογένεια...διαλέγεις και παίρνεις- η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη μοναξιά με ένα γάτο και δύο σκύλους είναι λίγο σκληρή...αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι του ξημερώνει του καθένα...και να είσαι με κάποιον που όταν μπαίνεις σπίτι δεν τον πολυγουστάρεις ή δεν σε πολυγουστάρει και πάλι μοναξιά είναι και ίσως χειρότερη.....

σου εύχομαι λίαν συντόμως να βρεις κάποιο παλλικαράκι άσχετα με την τεκνοποίηση....

καλό βράδυ.!

Senior Member
    Lena καλημερα
    δεν ειχα διαβασει ποτε το θεμα σου, διαβασα τωρα τα προσφατα και την πρωτη σελιδα για να καταλαβω περιπου τι τρεχει.
    εχω μια ερωτηση , που μονο αν νοιωθεις καλα την απαντας και το λεω αυτο γιατι σε καποια φαση το θεμα σου πηρε μια τροπη που μονο βοηθητικη δεν ειναι κατα τη γνωμη μου.
    εχεις ενδιαφερθει κατα καιρους για αρκετους ανδρες , ασχετως αν δεν προχωρησε κατι.
    το οτι ειχες εξ αρχης προοπτικη σχεσης στο μυαλο σου, για να προχωρησεις, το αντιλαμβανομαι απολυτως.
    το ερωτημα μου ειναι, εαν για αυτους τους ανδρες ενοιωθες και ερωτικη- σεξουαλικη ελξη περα απο το οτι θα ηθελες κατι να γινει. δεν το συνδεω με την ολοκληρωση, καθολου. ρωταω αν το ενοιωθες. αν ενοιωθες σεξουαλικες διαθεσεις γι αυτους , που ομως δεν ησουν διατεθιμενη να εκφρασεις, ανευ σχεσης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    όταν λοιπόν παντρευτήκαν,αυτός της συμπεριφέρονταν άσχημα...εκείνη δεν ήθελε να κάνει παιδί μαζί του γιατί ανακάλυπτε πόσο παλιοχαρακτήρας είναι και επειδή ήθελε να αποκτήσει παιδιά,υιοθέτησε όχι ένα αλλά δύο.! Και έτσι έφτιαξε οικογένεια...διαλέγεις και παίρνεις- η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη μοναξιά με ένα γάτο και δύο σκύλους είναι λίγο σκληρή...αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι του ξημερώνει του καθένα...και να είσαι με κάποιον που όταν μπαίνεις σπίτι δεν τον πολυγουστάρεις ή δεν σε πολυγουστάρει και πάλι μοναξιά είναι και ίσως χειρότερη.....

σου εύχομαι λίαν συντόμως να βρεις κάποιο παλλικαράκι άσχετα με την τεκνοποίηση....

καλό βράδυ.!
    Έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο!!!!!
    Πώς τα κατάφερε και υιοθέτησε δύο????? είχαμε προσπαθήσει κάποτε για λογαριασμό κάποιου να κάνουμε μια υιοθεσία - το ελληνικό σύστημα είναι τόσο μα τόσο άθλιο - και τελικά σπάσαμε τα μούτρα μας... και παιδάκι υγιές δεν βρήκαμε και τα παιδάκια που ήταν διαθέσιμα ήταν 8-9 ετών...

Ότι είναι χειρότερη και σκληρότερη μοναξια ο αταιριαστος σύντροφος δεν το συζητώ...
    Ευχαριστώ Ντιάνα μου! Αμην...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το ερωτημα μου ειναι, εαν για αυτους τους ανδρες ενοιωθες και ερωτικη- σεξουαλικη ελξη περα απο το οτι θα ηθελες κατι να γινει. δεν το συνδεω με την ολοκληρωση, καθολου. ρωταω αν το ενοιωθες. αν ενοιωθες σεξουαλικες διαθεσεις γι αυτους , που ομως δεν ησουν διατεθιμενη να εκφρασεις, ανευ σχεσης.
    Καλημέρα!
    Όπως καταλαβαίνεις πιστεύω είναι αδύνατο να νιώθεις έλξη για καθέναν που τυχαίνει να σου γνωρίζουν στο πλαίσιο ενός φιλικού/συγγενικού κύκλου.
    Πάντα είχα προοπτική για οικογένεια. Ακόμα και μια φορά που είπα ότι με ενδιαφέρει πολύ αυτή η περίπτωση και δε με νοιάζει τί θα μου ξημερώσει, τελικά το μετάνιωσα γιατί και καλά δεν πέρασα - ο τύπος άλλα έδειχνε και άλλα ήταν, και ξοδεύτηκα συναισθηματικά πάρα πολύ.
    Όταν στοχεύεις σε οικογένεια, δεν μπορείς να βασίζεσαι στην έλξη, μπορεί να ειναι μια αυταπάτη. Το λέω στην ηλικία που είμαι τώρα. Κάποτε τα άκουγα από μεγαλύτερους και τα κορόιδευα...
    Η έλξη είναι καλή όταν θέλεις να περάσεις καλά, και καλά κάνεις!!!! δεν το κατακρίνω... αλλά όταν θες οικογένεια, κοιτάζεις βιώσιμο χαρακτήρα. Και αν ο χαρακτήρας είναι συνεννοήσιμος, θα έρθει και η έλξη.

Γιατί νομίζω ότι κάτι άλλο θέλεις να ρωτήσεις και αλλιώς το διατυπώνεις?

Senior Member
    Απαντάω εκ μέρους της Remedy,μόνο σε αυτό....
    δεν θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο,αυτό που σε ρωτάει θέλει να ρωτήσει...έχεις γίνει εξαιρετικά επίμονη με αυτό το ζήτημα,ενώ σου έχουμε πει ένα σωρό πράγματα για να καταλάβεις πως έχουν τα πράγματα στη ζωή...εξάλλου κανείς δεν μπορεί να μπει στη θέση σου και να σου δώσει συμβουλή για το πως πρέπει να συμπεριφερθείς εσύ σαν άτομο....

Μπορείς να παντρευτείς κάποιον μόνο και μόνο επειδή θέλεις να κάνεις παιδιά και αυτός να είναι διακοσμητικό στοιχείο...
    μπορείς να παντρευτείς κάποιον γιατί σου αρέσει(να σε ελκύει δηλαδή ερωτικά και σεξουαλικά,όπως ρωτάει ο/η remedy )

μπορείς να μην παντρευτείς καθόλου και να κάνεις παιδιά με κάποιον που απλά θα σε γονιμοποιήσει και θα έχετε κάνει εκ των προτέρων κάποιες συμφωνίες που εμπίμπτουν σε προσωπικά αλλά και νομικά σύμφωνα....
    Μπορείς να μην παντρευτείς καθόλου,επειδή τελικά ''πιο καλή η μοναξιά.....'' και να υιοθετήσεις 1 ή 2 παιδιά και να νιώθεις πλήρης με αυτό.!!!!!

Μπορείς να παντρευτείς και να χωρίσεις για να δεις πως είναι να παντρεύεται κανείς και μετά ''ίσως'' να χωρίζει και μέχρι να τελειώσω το άρθρο μου,να σου χτυπήσει την πόρτα ένας τύπος για επαγγελματικό σκοπό.....να των ερωτευτείς ''first sight'' να τα παρατήσεις όλα και να πας να ζήσεις στο εξωτερικό το όνειρό σου...

Οσον αφορά το θέμα της υιοθεσίας-στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετήσεις γερό παιδί γιατί τα υγιή τα πουλάνε...
    Η μάνα μου έκανε ιδιωτική υιοθεσία...και τις δύο μας πήρε από τους ίδιους γονείς-φυσικά με όλα τα νόμιμα μέσα-και με δικαστική απόφαση....

Επίσης αν κάποιος άνθρωπος αγαπάει τόσο πολύ τα παιδιά και την ζωή εν γένει,μπορεί να μοιράσει την αγάπη του σε παιδάκια που έχουν την ανάγκη του,να βάφτίσει παιδάκια από χαμηλού οικονομικού επιπέδου περιβάλλον και να διοχετεύει εκεί την αγάπη του....και όχι μόνο...εσύ που είσαι και μορφωμένο κορίτσι μπορείς να συμμετάσχεις σε πολλές οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα,να κοινωνικοποιηθείς και να δεις στην πραγματικότητα ποια είναι η ζωή και ποια προβλήματα επιφέρει...γιατί έχω κάποια διαίσθηση ότι έχεις κλείσει τις σκέψεις σου μέσα σ'ένα συγκεκριμένο πλαίσιο οπτικής γωνίας του κόσμου.....μπορεί να κάνω και λάθος γνώμη διατυπώνω..

Κοντολογίς,τίποτα δεν είναι εύκολο και όπως το σκεφτόμαστε στη ζωή....χαλάρωσε και θα βρεις την άκρη...

Banned
    ....χαλάρωσε και θα βρεις την άκρη...
    Αυτό ακριβώς τα καλύπτει όλα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lena01 View Post
    Καλημέρα!
    Όπως καταλαβαίνεις πιστεύω είναι αδύνατο να νιώθεις έλξη για καθέναν που τυχαίνει να σου γνωρίζουν στο πλαίσιο ενός φιλικού/συγγενικού κύκλου.
    Πάντα είχα προοπτική για οικογένεια. Ακόμα και μια φορά που είπα ότι με ενδιαφέρει πολύ αυτή η περίπτωση και δε με νοιάζει τί θα μου ξημερώσει, τελικά το μετάνιωσα γιατί και καλά δεν πέρασα - ο τύπος άλλα έδειχνε και άλλα ήταν, και ξοδεύτηκα συναισθηματικά πάρα πολύ.
    Όταν στοχεύεις σε οικογένεια, δεν μπορείς να βασίζεσαι στην έλξη, μπορεί να ειναι μια αυταπάτη. Το λέω στην ηλικία που είμαι τώρα. Κάποτε τα άκουγα από μεγαλύτερους και τα κορόιδευα...
    Η έλξη είναι καλή όταν θέλεις να περάσεις καλά, και καλά κάνεις!!!! δεν το κατακρίνω... αλλά όταν θες οικογένεια, κοιτάζεις βιώσιμο χαρακτήρα. Και αν ο χαρακτήρας είναι συνεννοήσιμος, θα έρθει και η έλξη.

δεν ηθελα να ρωτησω κατι αλλο Λενα. ακριβως αυτο που ρωτησα ηθελα να ρωτησω.

εχω κανει καποιες σκεψεις απο πισω ομως, γιαυτο στο ρωτησα. εχω δυο αποψεις γι αυτο που συμβαινει, αναλογα με το αν η απαντηση ειναι οτι νοιωθεις σεξουαλικη ελξη για ανδρες, η δεν νοιωθεις.
    καποιον που γνωριζεις , παρολο που θα προχωρουσες σε κατι μονο αν υπηρχε προοπτικη γαμου, δεν ειναι απαραιτητο να τον γνωρισεις σε "προξενιό".
    μπορει να ειναι ενας συναδελφος, πελατης, γνωστος κλπ και θα τον συναναστραφεις αρκετα πριν παει το μυαλο σου στην σχεση. οταν λοιπον τον εχεις γνωρισει σαν ανθρωπο μεσω μιας τριβης κοινωνικης και σου φαινεται ενδιαφερων ανδρας σου γεννιεται ποτε σεξουαλικη ελξη γι αυτον? η ειναι παντα μια λογικη διεργασια που τον κρινει σαν υποψηφιο συντροφο- συζυγο?
    κι αν οπως περιγραφεις παραπανω, ο γαμος κατα την γνωμη σου πρεπει να βασιστει σε προυποθεσεις και οχι σε ελξεις και ερωτες, σου γεννουν σεξουαλικη ελξη αλλοι ανδρες, που ομως κρινεις ακαταλληλους για σχεση κι ετσι δεν τους διεκδικεις?
    θεωρω το ερωτημα πολυ ουσιωδες κι αν νοιωθεις αμηχανα να το συζητας, απαντησε το μεσα σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καποιον που γνωριζεις , παρολο που θα προχωρουσες σε κατι μονο αν υπηρχε προοπτικη γαμου, δεν ειναι απαραιτητο να τον γνωρισεις σε "προξενιό".
    μπορει να ειναι ενας συναδελφος, πελατης, γνωστος κλπ και θα τον συναναστραφεις αρκετα πριν παει το μυαλο σου στην σχεση. οταν λοιπον τον εχεις γνωρισει σαν ανθρωπο μεσω μιας τριβης κοινωνικης και σου φαινεται ενδιαφερων ανδρας σου γεννιεται ποτε σεξουαλικη ελξη γι αυτον? η ειναι παντα μια λογικη διεργασια που τον κρινει σαν υποψηφιο συντροφο- συζυγο?
    κι αν οπως περιγραφεις παραπανω, ο γαμος κατα την γνωμη σου πρεπει να βασιστει σε προυποθεσεις και οχι σε ελξεις και ερωτες, σου γεννουν σεξουαλικη ελξη αλλοι ανδρες, που ομως κρινεις ακαταλληλους για σχεση κι ετσι δεν τους διεκδικεις?
    θεωρω το ερωτημα πολυ ουσιωδες κι αν νοιωθεις αμηχανα να το συζητας, απαντησε το μεσα σου

Ok! κατάλαβα... σωστή παρατήρηση!!!!
    Θα σου πω το εξής... παλιότερα, πριν τα 27-28, περνούσα τον καθένα που γνώριζα από κρισάρα, εννοείται αυτό!
    Όταν υπάρχει η προοπτική του γάμου, οι αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα. Κατάλαβες? δεν δίνεις χρόνο του τύπου, να βγούμε 2 χρόνια, να γνωριστούμε, να τα φτιάξουμε, να περάσουμε καλά, και αν μας βγει γάμος βγήκε, αν δεν βγει, δεν βγήκε. Βγαίνεις μια - δυό φορές και αποφασίζεις, μπαμ και κάτω. Στις περισσότερες περιπτώσεις.
    Έχω φίλη που της σύστησαν το Μάρτη έναν τύπο και παντρεύεται τώρα τα Χριστούγεννα. Μια άλλη γνωστή μου, μέσω των γονιών της, γνώρισε έναν τον Αύγουστο και παντρευεται τώρα το Γενάρη. Άρα για ποια έλξη μιλάμε? βλέπεις αν μπορείς να συμβιώσεις με τον άλλο, αν μπορείς να συνεννοηθείς, να μην σου γυρίζει και τα έντερα ανάποδα που λέει ο λόγος, και από και πέρα παντρεύεσαι.
    Σου απαντώ ευθέως... εννοείται ότι μου γεννιέται έλξη αλλά την κοντρολάρω! συνήθως μού γεννιέται για άτομα τελείως άσχετα, και ευτυχώς μου περνάει. Το καλό είναι ότι έχει ημερομηνία λήξης. Στην έλξη παίζει ρόλο η εμφάνιση, οι πρώτες εντυπώσεις, το επιφανειακό. Όταν έχεις απέναντι σου τον Αντόνιο Μπαντέρας, δεν αντιστέκεσαι, γίνεται να μη νιώσεις έλξη? ...Αλλά έχει νόημα να εγκαταλείψεις τα πάντα, να πας στην Αμερική και να διεκδικήσεις τον Αντόνιο? καταλαβαίνεις τί θέλω να πω, πιστεύω...

Αλλο το να γνωρίσεις κάποιον, να περάσεις χρόνο μαζί του, να δώσεις χρόνο στο γλυκό να δέσει...Αυτό είναι και το ιδεατό. Με το χρόνο προκύπτει κάτι που μένει, πιστεύω, κάτι που αξίζει... Με το χρόνο εκτιμάς αλλιώς έναν τύπο που δεν είναι ωραίος και εντυπωσιακός αλλά έχει καλό χαρακτήρα... Με το χρόνο μπορεί να έρθει και η έλξη.

Senior Member

Οσον αφορά το θέμα της υιοθεσίας-στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετήσεις γερό παιδί γιατί τα υγιή τα πουλάνε...
    Η μάνα μου έκανε ιδιωτική υιοθεσία...και τις δύο μας πήρε από τους ίδιους γονείς-φυσικά με όλα τα νόμιμα μέσα-και με δικαστική απόφαση....
    Τους γονείς πώς τους βρήκε όμως?
    Ντιάνα μου έχεις δίκιο σε όλα όσα λες, συμφωνώ!!!!

Senior Member
    Λάθος μήνυμα
    Last edited by Diana1982; 02-12-2013 at 16:14.

..Λένα, διάβασα όλο το θέμα σου και μου γεννήθηκε μια απίστευτη πικρία.
    Μεγάλωσες με απόψεις του 50 και φαίνεται να τις κουβαλάς ακόμη και τώρα που είσαι τριαντα πεντε.
    Λες σε κάποιο ποστ ότι κοντρόλαρες την έλξη σου για κάποιους επειδή το θέμα σου είναι ο γάμος.
    Εχεις καταλάβει άραγε πόσες όμορφες στιγμές έχεις θυσιάσει για τα "πρέπει" σου?
    Εχεις καταλάβει ότι η έλξη σου για τον πιο ακατάλληλο για γάμο) άνθρωπο του κόσμου θα μπορούσε να σε οδηγήσει στον μεγαλύτερο έρωτα που ούτε καν υποψιάζεσαι τι συναίσθημα είναι?
    Δεν σε κατηγορώ, ίσα-ίσα μου δημιουργείται το αίσθημα λύπης και πραγματικά σου εύχομαι να βγεις όσο το δυνατό πιο σύντομα από αυτό.
    Σπατάλησες μέχρι τώρα τη ζωή σου περιμένοντας τι?
    Το γαμπρό?
    Εσένα που σε βάζεις σε όλα αυτά?
    Αυτό το όνειρο είχες για τον εαυτό σου?
    Δεν θέλω να διαβάζομαι εριστική, γιατί στην περίπτωση σου δεν είμαι.
    Στεναχωριέμαι πααααααρα πολύ όμως για σένα και αν θες πιστεψε το.

Senior Member
    ααα καλά, κανονική επιχείρηση παιδιών για τα λεφτά... no comment!
    Η κοπέλα που μιλήσαμε είναι στα 42 τώρα περίπου αν θυμάμαι καλά, με πολύ άσχημο ιστορικό αποβολών και με θέματα υγείας που τής προέκυψαν. Ο άντρας της πρέπει να είναι γύρω στα 50 συν πλην. Μορφωμένοι άνθρωποι και οι δύο, με τις δουλειές τους, είχαν απευθυνθεί αρχικά σε ένα ίδρυμα αλλά έπαιξαν περιστατικά ή μεγάλων σε ηλικία παιδιών ή άρρωστων...Και μετά μου είχε πει ότι προσπάθησαν μέσω Βουλγαρίας, τους είπαν τεράστια ποσά, και τελικά τα παράτησαν.

Στα 49? τι λες τώρα? τόσο πολύ ήθελε παιδάκι η μάνα σου?.... Γολγοθά πρέπει να τράβηξε αυτή η γυναίκα με κακό σύντροφο και μετά όλο αυτό το λούκι με τις υιοθεσίες...
    Ναι ξέρω από μεγάλους γονείς, το καταλαβαίνω απόλυτα!!! ξέρεις πόσες φορές πηγαίναμε για ψώνια με τη μάνα μου και τη ρωτούσαν δείχνοντας με "εγγόνα?" και δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα της σημερινής εποχής, στα 42 με έκανε.

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast