Results 106 to 120 of 165
Thread: Απέραντο άγχος, η ζωή μου...
-
08-04-2013, 01:07 #106
Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Στο ψάξιμό μου είδα ότι δεν υπάρχει nobel μαθηματικών, υπάρχει όμως nobel οικονομικών. Θα σου το πω όπως το άκουσα και όπως το κατάλαβα. Βέβαια δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για τη συγκεκριμένη εξήγηση, αλλά τουλάχιστον νομίζω ότι είναι χρήσιμο γενικότερα.
Ας υποθέσουμε ένα σύστημα. Σύστημα μπορούμε να ονομάσουμε κάτι, οτιδήποτε. Π.χ. την ελλάδα, ή την οικονομία της ελλάδας, ή μια τάξη, ή 5 φίλους. Η γνώση μας για ένα σύστημα μπορεί να μετρηθεί, όπως με ένα θερμόμετρο που ξεκινά από το 0 και φτάνει ως το 100%. Σημαντικότερο για τη γνώση ενός συστήματος είναι η σχέση των αντικειμένων μεταξύ τους παρά οι ιδιότητες των αντικειμένων που το αποτελούν. Π.χ. αν έχουμε μια ομάδα ατόμων, σημαντικότερο είναι ποιά είναι η σχέση μεταξύ τους, δηλαδή η σχέση του Κώστα με τη Γιάννα, της Γιάννας με τον Τάκη ή του Τάκη με τον Κώστα, παρά το τι είναι ο Κώστας, η Γιάννα και ο Τάκης.
Και όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τις σχέσεις των αντικειμένων του συστήματος και των ιδιοτήτων των αντικειμένων, φυσικά η γνώση μας για το σύστημα αυξάνει.
Στην κλίμακα της γνώσης μας για το σύστημα (από το 0 ως το 100) υπάρχει ένα σημείο, το Κρίσιμο Σημείο. Αν η γνώση μας είναι κάτω από το Κρίσιμο Σημείο τότε σίγουρα δεν γνωρίζουμε το σύστημα. Αν η γνώση μας υπερβαίνει το Κρίσιμο Σημείο τότε γνωρίζουμε το σύστημα. Ακόμα και ελάχιστα κάτω από το Κρίσιμο Σημείο αν βρίσκεται η γνώση μας τότε είμαστε άσχετοι, δεν γνωρίζουμε το σύστημα.
Το αξιοσημείωτο είναι πως αν η γνώση μας είναι κάτω από το Κρίσιμο Σημείο, και μάλιστα όσο το πλησιάζουμε, τότε δεν γνωρίζουμε το σύστημα όπως είπα, αλλά νομίζουμε ότι το γνωρίζουμε. Και μάλιστα όσο πλησιάζουμε το Κρίσιμο Σημείο τόσο πιο πολύ είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζουμε, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Στην κατάσταση αυτή είναι οι οπαδοί, που παρόλο ότι δεν ξέρουν είναι σίγουροι ότι ξέρουν. Όταν η γνώση μας υπερβεί το κρίσιμο σημείο, τότε έχουμε την αίθσηση ότι δεν γνωρίζουμε το σύστημα, αλλά όμως στην πραγματικότητα το γνωρίζουμε. Είναι η κατάσταση που κάποιος έχει αμφιβολία αν γνωρίζει ή όχι, και στην κατάσταση αυτή το γνωρίζει πραγματικά. Έτσι, όταν είμαστε στην κατάσταση που δεν ξέρουμε τι να πούμε ή τι να κάνουμε, όταν έχουμε πραγματικά αμφιβολία αν οι γνώσεις μας επαρκούν, είναι η στιγμή που πραγματικά γνωρίζουμε.
> Θα μπορούσες να το στείλεις με προσωπικό μήνυμα εδώ? Ευχαριστώ πολύ!!!!!
Για κάποιο λόγο έχεις επιλέξει να μην έχεις ενεργοποιήσει τα προσωπικά μηνύματα εδώ.
- 08-04-2013, 21:48 #107
Kαλησπέρα!!!!
Είναι ενεργοποιημένα τα προσωπικά μηνύματα. Δεν τα έχω απενεργοποιήσει...
28-11-2013, 00:08 #108
28-11-2013, 00:21 #109
χααχαχαχαχα Diana, δεν είναι αυτό το θέμα μου...
άλλο σεξ άλλο σχέση με προοπτική....!
28-11-2013, 00:29 #110
Καλά σχέση με προοπτική μπορεί και να μην επιδίωκες ποτέ πραγματικά(να μην το ήθελες-γιατί και εγώ κάποτε κλαιγόμουν ότι δεν έχω άντρα,αλλά κατάλαβα ότι δεν το πολυήθελα τελικά)
δεν συγκρίνω σε καμία περίπτωση εμένα και εσένα,αλλά για ν'απαντάω με επιχειρήματα θα πρέπει να έχω και κάποια εμπειρία..
Σχέση με προοπτική αν δεν χαλαρώσεις και αν δεν τα βρεις με τον εαυτό σου,δεν θα κάνεις ποτέ,βλέποντας το τελευταίο σου μήνυμα περί αυτοεκτίμησης...και εγώ έχω χαμηλή αυτοεκτιμηση-ίσως να φταίει και αυτό!
Τώρα όσον αφορά το σεξουαλικό θέμα,νομίζω είναι λίγο υπερβολικό στα 35 να μην έχεις κάποιες εμπειρίες!
28-11-2013, 00:37 #111
Diana μου, επειδή υπάρχουν και τα τρολάκια του φόρουμ - ήδη χτύπησε ένα - δεν το σχολιάζω επίτηδες το σεξουαλικό. Το αφήνω στην άκρη.
Ας πούμε λοιπόν ότι το θέμα μου είναι η σχέση με προοπτική, η συντροφικότητα τέλος πάντων, με τις δυσκολίες που περιγράφω, και θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω την άποψή σου!
28-11-2013, 00:46 #112
28-11-2013, 00:59 #113
Αν θέλεις, διάβασε την 1η σελίδα και από μένα είσαι καλυμμένη. Οι υπόλοιπες σελίδες είναι σχόλια.
Επιγραμματικά, ειλικρινά δεν ξέρω πώς να το θέσω σε μια γραμμή...
Ξανακοίταξα το thread, πιστεύω ότι το πρώτο ποστ μου, όπου λέω την ιστορία της ζωής μου, το έχεις διαβάσει, άρα θα αρκεστώ στο να επαναλάβω αυτό που έγραψε μια φίλη σε επόμενη σελίδα <<περιχαρακωμένη σε συγκεκριμένα σχήματα σκέψης και συμπεριφορών από τα οποία ακόμα δεν μπορώ να βγω>>. Άρα θα έλεγα ότι αυτό είναι το πρόβλημα μου.
28-11-2013, 01:25 #114
Ναι το διάβασα το πρώτο ποστ....
με έστειλαν σε ιδιωτικό σχολείο θηλέων
Συν το ότι από μικρή πήγαινα στα κατηχητικά, ομάδες, κατασκηνώσεις
Τέλειωσα τη σχολή μου με απίστευτο διάβασμα, τρομερή καταπίεση
Μελέτησα βιβλία αυτοβοήθειας και σχετικά σάιτς, δούλεψα με το άγχος μου όσο μπορώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι χαλαρή και κοινωνική.
για να αλλάξω τροχιά κίνησης, τουτέστιν ξανά πολύ και εντατικό διάβασμα. Άφησα και την Αθήνα, επανήλθα στο χωριό μου
δεν έχω έναν άνθρωπο να πιω έναν καφέ που λέει ο λόγος
έχω θυρεοειδίτιδα hashimoto σε πλήρη εξέλιξη με υποθυρεοειδισμό
είμαι στα 68-70 κιλά 1,65 ύψος
Σε κάποιο άλλο μήνυμα αναφέρεις ότι μένεις σε χωριό,και αυτό δημιούργησε κάποιο θέμα κοινωνικοποίησης,ίσως και κάποιο κόμπλεξ,δεν το ξέρω-υποθέτω....
Για το κοινωνικό μου θέμα, μού είπε ότι κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς και δεν μπαίνει σε καλούπια
Το ίδιο θέμα με σχέσεις έχω και εγώ,δεν ξέρω αν έτυχε να διαβάσεις σχετικό μου ποστ,αλλά τελικά αποφάσισα ότι για κάποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη ή δε βρήκα κάτι κατάλληλο για ''ετοιμαστώ''.Κάθε άνθρωπος με τους βιορυθμούς του...το χειρότερο είναι η παραίτηση-γενικά-όλα τα άλλα επιτρέπονται.!
Καλό βράδυ,αύριο είναι μια άλλη μέρα.
28-11-2013, 10:30 #115
Kαλημέρα!!!
Από το κείμενο σου καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα πολύ ισορροπημένο άτομο με πολύ σωστά δομημένη σκέψη. Και σε θαύμασα γι' αυτό.
Θέλω να πω πως οι περισσότεροι που γνωρίζω ενδεχομένως δεν θα είχαν καταφέρει ούτε τα μισά από αυτά που έχεις καταφέρει παίρνοντας μάλιστα τόσο σημαντικές αποφάσεις σε πολλές κρίσιμες καμπές της ζωής σου! Μάλιστα πιστεύω πως οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει σε έχουν πεισμώσει και σε έχουν κάνει δυνατότερο χαρακτήρα με διάθεση και όρεξη για ζωή!
Είναι όμως απορίας άξιον πως ένας τόσο ζηλευτός χαρακτήρας δεν έχει καταφέρει να ταιριάξει με κάποιον άλλον άνθρωπο. Προφανώς στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάπου έχεις κάνει λάθη.
Πάντως δεν πιστεύω πως πρέπει να καταλήξεις πως "δεν ήταν το τυχερό σου". Άλλωστε κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως σηκώνεις λευκή σημαία και είμαι σίγουρος, απόλυτα σίγουρος, πως χαρακτήρες σαν και σένα δεν τα παρατάνε ΠΟΤΕ!
28-11-2013, 12:24 #116
Eυχαριστώ Diana!
Ναι το σχολείο ήταν από τα ελάχιστα 2-3 που είχαν μείνει σε όλη τη χώρα. Έμενα κοντά στη μία από τις τρεις πόλεις που λειτουργούσαν...
Το κατηχητικό είναι κοινωνικοποίηση αλλά προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε ειδικό πλαίσιο. Αν λάβεις υπόψιν ότι σαν ιδιοσυγκρασία είμαι συνεσταλμένη και σαν παιδί υπήρξα εξαιρετικά υπάκουη και φιλότιμη, το περιβάλλον αυτό δεν με βοήθησε να λειτουργώ πιο απελευθερωμένα, ίσα ίσα ήρθε και αποτέλειωσε το αυταρχικό περιβάλλον του σχολείου. Οπότε απαντώ και στο άλλο που μου λες με την κοινωνικότητα δεν το είχα καθόλου (ή δεν είχα εξασκηθεί από την οικογένεια να το έχω). Ανάλογα με τα κέφια μου ως τα 25 +- ! Ουσιαστικά μέσω της δουλειάς έμαθα να είμαι κοινωνική.
Σχετικά με τη σχολή, αν την πήγαινα χαλαρά, πιστεύω ότι τώρα θα έπαιρνα πτυχίο, μετά από 15 χρόνια δηλαδή, περνώντας από ένα μάθημα στην εξεταστική, δηλαδή 3 τη χρονιά. Παρότι διάβαζα και παρακολουθούσα, από ένα σημείο και μετά μπλόκαρα... Κάτι παρόμοιο αλλά όχι τόσο σκληρά, έχω πάθει τώρα, 3 χρονια σέρνομαι να διαβάσω, μπαίνω στην 4η χρονιά, και ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχω βγάλει. Το τί προσπάθειες έχω κάνει να πάρω μπρος δεν λέγεται...οπότε κάπου έχω βαρεθεί.
Σχετικά με τη μετακόμιση, έχει περάσει καιρός από τότε που έγραψα το ποστ. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, έκανα παρέες, νέες γνωριμίες στην πόλη βέβαια. Το θέμα του καφέ το έχω λύσει! από δραστηριότητες έχω βρει τόσες που θα μπορούσα full time να ασχολούμαι με αυτές. Δεν ξέρω αν είναι κόμπλεξ ή κοινωνική φοβία, αλλά ναι το χωριό μου δεν το συμπαθώ καθόλου, ίσα ίσα εκνευρίζομαι και μόνο που το σκέφτομαι. Υπάρχουν αρνητικά βιώματα, είναι μια εξαιρετικά κλειστή κοινωνία, αλλά είναι θέμα για άλλο ποστ.
Σχετικά με το θυρεοειδή, παίρνω αγωγή. Αλλά ναι σίγουρα επηρέασε την καταθλιπτική μου διάθεση τα τελευταία χρόνια.
28-11-2013, 12:33 #117
Καλημέρα Smigol!
Πιστεύω ότι έχω χάσει τον αυθορμητισμό μου, όπως πολύ σωστά είπε μια φίλη σε αυτό το ποστ. Και αυτό το αυτόματα τυπικό φαίνεται και ενοχλεί.
Άσε που οι περισσότεροι άντρες που τυχαίνει να γνωρίζω, όταν βλέπουν ανεξαρτησία σε μια γυναίκα, το βάζουν στα πόδια...
28-11-2013, 12:42 #118
Εγώ θα το πάω αλλιώς από όσους σε κομπλιμεντάρουν και θα σου πω αυτά που είδα έτσι ακριβώς όπως τα σκέφτομαι. Δεν κάνεις σεξ. Δεν θες καν να συζητάς γι αυτό. Στο ένα μέλος που σε ρώτησε γι αυτό καθαρότερα από τα άλλα που το πήγαν στις αναλύσεις και τα λοιπά, απάντησες με ένα θυμωμένο emoticon. Δε θέλεις να συζητάς γι αυτό, γιατί εκεί υπάρχει κάτι που...ενοχλεί, πονάει, μπλέκεται, βρες εσύ τον ορισμό, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι. Ήσουν με έναν άνθρωπο έξι μήνες, άκουγες τις παπαριές που σου έλεγε όλη την ώρα και αντί να ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ, επειδή ο μαλάκας αυτός υποτίθεται ότι ήταν αυτός με τον οποίον κάτι θα γινόταν, ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ. Δεν είσαι καλή, είσαι γομάρι. Με τη λέξη δε θέλω να σε υποτιμήσω και δεν τη γράφω για να σε προσβάλω, τη γράφω για να καταλάβεις, αν θες φυσικά, πως δεν είσαι καλούλης και αγαθός και ειλικρινής και τόσο μα τόσο μορφωμένος και με αψόγου περίγραμμα όταν ΑΝΕΧΕΣΑΙ έχοντας στο νου σου έναν απώτερο στόχο. Και συ το έκανες γιατί κάτι ήθελες απ' αυτόν, η συμφωνία έσπασε όταν εσύ έφτασες στα όρια του ψεύτικου πολιτισμένου εαυτου που σου φόρεσε η κουλτούρα αυτή σαν ένα δανεικό ρούχο. Πέτα το. Ξεντύσου το. Ελευθερώσου. Γιατί άραγε λες το μοτίβο σου να είναι η απόμακρη, που δεν θα κάνει πρώτη την αρχή? Γιατί να μην την κάνεις ΕΣΥ? Γιατί να μη διεκδικείς το σώμα δίχως τις βλαμένες επιφάσεις για το πού μπορεί μετά να πάτε? Αυτό το λες εσύ κάπως αλλιώς, εγώ το λέω πατριαρχία και συντηρητισμό. Τις βλακείες που σου γράφουν για το ζηλευτή και παπαριές, τι να σχολιάσω. Σου λέει η άλλη είμαι δυστυχισμένη, κολλημένη, μπλοκαρισμένη, με έχουν γαμήσει πατόκορφα οι αρχές και η ηθική, και συ πας και την κολακεύεις. Είναι φυλακισμένη, να λευτερωθεί όσο μπορεί θέλει. Και αυτό Λένα, δε γίνεται δίχως να αρχίζεις να τολμάς. Τόλμα κοπέλα μου. Γάμα το περιβάλλον, πέταξε μερικά από όσα σε έκαναν να είσαι κόσμια και καλούλα. Πάρε από τους άλλους ό,τι θες, πέτα τις ψεύτικες ευγένειες. Ζήσε αυθεντικά, όχι προσποιητά. Δεν είναι καθόλου απορίας άξιον. Δεν αξιοποιείς την ορμή σου, δε νιώθεις τη δύναμή σου, δεν την έχεις αντιληφθεί. Υπάκουη, φιλότιμη, καλό κορίτσι, υπομονετική και ΣΚΑΣ. Αλλά ΣΚΑΣ, σε σκάνε όλ' αυτά. Ή θα τ'αφήσεις να σε πάνε έτσι μέχρι τον τάφο, ή εσύ, με όσα μάθεις για σένα θα τα τουμπάρεις. Σου εύχομαι το δεύτερο.
Be warned. My shite detector is on high alert.
28-11-2013, 14:10 #119
Εεεε.....δεν νομίζω να είναι έτσι.....ειδικά την σήμερον ημέρα! Ίσα ίσα που νομίζω πως κανέναν άντρα δεν θα τον πείραζε να βγάζει η σύντροφός του παραπάνω χρήματα!
Αυτή είναι μια καραμέλα την οποία έχετε πρόχειρη εσείς οι γυναίκες σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η σχέση. Καταλαβαίνω όμως πως αυτή η άποψη, είναι ένα καταπληκτικό χαλί για να κρύψεις από κάτω αυτά που δεν θα ήθελες να φαίνονται!
28-11-2013, 15:42 #120
Με τη λέξη δε θέλω να σε υποτιμήσω και δεν τη γράφω για να σε προσβάλω, τη γράφω για να καταλάβεις, αν θες φυσικά, πως δεν είσαι καλούλης και αγαθός και ειλικρινής και τόσο μα τόσο μορφωμένος και με αψόγου περίγραμμα όταν ΑΝΕΧΕΣΑΙ έχοντας στο νου σου έναν απώτερο στόχο. Και συ το έκανες γιατί κάτι ήθελες απ' αυτόν, η συμφωνία έσπασε όταν εσύ έφτασες στα όρια του ψεύτικου πολιτισμένου εαυτου που σου φόρεσε η κουλτούρα αυτή σαν ένα δανεικό ρούχο. Πέτα το. Ξεντύσου το. Ελευθερώσου.
Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σου διευκρινήσω ότι μου είσαι πολύ συμπαθής και διακρίνω και έναν ηθικό άνθρωπο στο πρόσωπο σου,αλλά επειδή σου μιλάω με αγάπη σου λέω ότι πρέπει να ξεφύγεις από τον συντηρητισμό και την ψευτοκουλτούρα μιας ίσως πιο παρωχημένης εποχής και να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και άνετο...να δοκιμάσει να αγαπήσει να φλερτάρει να αποτύχει.....
Γιατί άραγε λες το μοτίβο σου να είναι η απόμακρη, που δεν θα κάνει πρώτη την αρχή? Γιατί να μην την κάνεις ΕΣΥ?
Γιατί να μη διεκδικείς το σώμα δίχως τις βλαμένες επιφάσεις για το πού μπορεί μετά να πάτε?
Διαφωνώ γιατί ο κάθε άνθρωπος εκφράζεται διαφορετικά και αυτό που εγώ θεωρώ άσπρο κάποιος άλλος το θεωρεί μαύρο....και είναι και δικαίωμα του..!
Είναι φυλακισμένη, να λευτερωθεί όσο μπορεί θέλει. Και αυτό Λένα, δε γίνεται δίχως να αρχίζεις να τολμάς. Τόλμα κοπέλα μου. Γάμα το περιβάλλον, πέταξε μερικά από όσα σε έκαναν να είσαι κόσμια και καλούλα. Πάρε από τους άλλους ό,τι θες, πέτα τις ψεύτικες ευγένειες. Ζήσε αυθεντικά, όχι προσποιητά. Δεν είναι καθόλου απορίας άξιον. Δεν αξιοποιείς την ορμή σου, δε νιώθεις τη δύναμή σου, δεν την έχεις αντιληφθεί. Υπάκουη, φιλότιμη, καλό κορίτσι, υπομονετική και ΣΚΑΣ. Αλλά ΣΚΑΣ, σε σκάνε όλ' αυτά. Ή θα τ'αφήσεις να σε πάνε έτσι μέχρι τον τάφο, ή εσύ, με όσα μάθεις για σένα θα τα τουμπάρεις. Σου εύχομαι το δεύτερο.
Δεν έχεις και άδικο γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο κακεντρεχείς,που αν είσαι απελευθερωμένη σε λένε τσ@λα,αν είσαι ηθικιά σε λένε φυτό-οπισθοδρομική και ούτε καθεξής
Εχω περάσει από αυτό το μονοπάτι και μιλάω εμπειρικά...
άποψή μου; Παν μέτρον άριστον,καλύτερα ο εαυτός σου και πριν φύγεις από αυτόν τον κόσμο να πεις''εγώ έζησα τη ζωή που επέλεξα''
παρά καταπίεση και τις τελευταίες ώρες ''έζησα τη ζωή των άλλων'' γιατί τότε οι άλλοι θα κάνουν τον δικό τους απολογισμό και εσένα ούτε που θα σε θυμούνται''.
Η πράξη από τη θεωρία βέβαια απέχει χρόνια,αλλά η σκέψη είναι αυτή που δημιουργεί και την πράξη...
Καλή συνέχεια.!