Results 16 to 30 of 41
Thread: Άγχος, αϋπνία και Xanax
-
22-08-2015, 18:16 #16
α οκ το ειδα 2 μηνες... νομιζω οτι πρεπει να διαβασεις - γκουγκλαρεις λιγα πραγματα για την "Κατάθλιψη λοχείας ή επιλόχειος κατάθλιψη" και εκει θα καταλαβεις πολλα. μη ανησυχεις καθολου θεραπευεται και συντομα θα μπορεσεις να απολαυσεις την υπέροχη μητροτητα!.. καλη τυχη μανουλα ;)
- 22-08-2015, 19:14 #17
Kalispera.euxaristw polu..exoun perasei 2.5 mines
22-08-2015, 19:15 #18
Dimiourgei i epiloxeios katathlipsi aypnies k agxos??
22-08-2015, 20:07 #19
22-08-2015, 21:22 #20
Γιατι γυναικολογο??πηγα σε νευρολογο
23-08-2015, 09:45 #21
παιδια ολα τα φαρμακα ειναι εθιστικά αν δεν εκλειψουν οι αιτίες
Κάνω χρήση ζάναξ ενα χρόνο και κάτι και το εχω σταματησει σταδιακά στο εξάμηνο,και ξανά στο δευτερο εξάμηνο...
Τα ξαναξεκίνησα διότι ακόμα εχω αγχος και άλυτα θέματακαι όχι γιατι εχω σωματικό εθισμό..
Κανένα φαρμακο δεν προκαλέι εξάρτηση εάν δεν γίνεται διαρκής αυξηση της δοσολογιας η τρελλή κατάχρηση..
Είναι ένας μυθος που εχει καλλιεργηθεί μάλλον για να γραφονται αντικαταθλιπτικά τα οποία εχουν και πενταπλάσιο κοστος..
Ο εθισμος είναι ψυχολογικος αφου γινεται τροπος συνηθειας να καταπινεις το χαπάκι και να μην σε ενδιαφερει γιατί είσαι γενικότερα αγχωμενος αλλά δεν υπαρχουν μαγικά χαπακια η μαγικές συνταγες..
Εξάρτηση δεν εχουν τοτε αυτοί που εχουν αναγκη ΧΡΟΝΙΑΣ φαρμακευτικής αγωγης για υπερταση,ζάχαρο,και αλλες παθησεις???
Οσοι διακόπτουν τα αντικαταθλιπτικά και ξαναυποτροπιάζουν γιατί δεν εχουν λύσει τα θέματά τους δεν ειναι εξαρτημένοι ψυχικά??
Δεν διαφέρει το ζαναξ απο κανενα φαρμακο λοιπόν είναι ημιμάθεια η αμάθεια πολλά που ακούγονται,και η κοκκινη γραμμή υπάρχει οχι γιατί είναι ναρκωτικά(ελεος)
αλλά να περιοριστεί η ελεύθερη χρήση στο εμπόριο,στους τοξικομανεις και στους ανηλίκους διοτι κανενα φαρμακο δεν ειναι παιχνιδι ενω οι τοξικομανεις προτιμουν να παιρνουν μια καρτέλα ζαναξ και να πεφτουν σε κωμα παρα να τρεμουν και να πονανε απο ελλειψη ηρωινης..
Το ζαναξ ειναι μια απ τις καλυτερες ουσιες για την θεραπεία του αγχους και της διαταραχης πανικου και ενα απ τα καλύτερα φαρμακα γενικότερα..
Είναι σε μικρες δοσεις αγχολυτικο-μυοχαλαρωτικό,και σε μεγάλες κατασταλτικό που σημαίνει πρέπει να γίνεταιο ορθη χρήση.
25-08-2015, 23:35 #22
Η λύση για την αϋπνία με ζωηρά όνειρα είναι να κλείνεις τα μάτια σου και να το παλεύεις.
Όταν περνούσα αγχώδη διαταραχή + μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο + κοινωνική φοβία (ουφ)
για κανα εξάμηνο είχα άτακτο ύπνο (η καθόλου ύπνο!). Έπεφτα στο μαξιλάρι στις 12 και πεταγόμουν με πανικό στις 3. Έβλεπα
όλο το μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα της τηλεόρασης ως τις 7 και μετά κοιμόμουν ως τις 10. Σπαστός ύπνος! Κάλυπτα το χαμένο
Χρόνο με μεσημεριανό ύπνο (σφάλμα!) κ το βράδυ ξανά βρικόλακας.
Σε κάποια φάση ο γιατρός μου έδωσε xanax. Έπαιρνα 0.25 και δεν έπιανε. Το έκανα 0.5 και είδα βελτίωση.
Στις 11 έπαιρνα χάπι στις 12 ξαπλωνα. Με αυστηρό ρολοι οι δόσεις. Δεν σώθηκα απ τις αυπνίες με το xanax απλά κέρδισα
λίγες ώρες παραπάνω ύπνου και σίγουρα σπανιοτερους εφιάλτες.
Με φαρμακευτική αγωγή, επανήλθα στον απολαυστικό ύπνο εντός 2 μηνών. Με μια μικρή υποτροπή αλλα σταθερά κατανικήθηκε
Η αυπνία. Το μυστικό το έγραψα στην αρχή. Μην παραιτηθείς αν ξυπνήσεις μεσάνυχτα. Σφιξε τα βλέφαρα και περίμενε στωικά
να ξαναγυρίσει ο Μορφέας. Μην σηκωθείς μην ανοίξεις τηλεόραση η ίντερνετ. Απλά κλείσε τα μάτια με πείσμα.
Ένα χρόνο ακριβώς από τότε δεν ξανακυλησα ποτε στην αϋπνία λόγω καλής ψυχανάλυσης. Η δουλειά με το γιατρό βοηθά επικουρικά.
Θα σβήσουν οι πανικοι και τα ξενύχτια. Πίστεψε με. Εγώ το έκανα. Κι εσύ θα το κάνεις! Φιλιά. Είμαι διαθέσιμη στο inbox για ερωτήσεις.Σούζη, τρως !
26-08-2015, 09:42 #23
Maroulu edw einai to inbox?thelw na se rwtisw.eimai kainouria sto forum k psaxnomai
26-08-2015, 09:48 #24
Για να χρησιμοποιησετε το inbox , πρεπει να συμπληρωσετε 50 ποστ .
26-08-2015, 09:55 #25
Οκ.ευχαριστω macgyver
26-08-2015, 09:57 #26
Marouli ti farmakeytiki agwgi xrisimopoiises gia tin aypnia?gia tin aypnia dinoun mono ipnwtika ta opoia oxi panw apo 2 bdomades k einai ethistika.egw eimai se xeitoteri fasi.kathe mia wra ksipnaw k paleyw 2-3 wres na koimithw
26-08-2015, 10:28 #27
μαρία κι εγώ είμαι νέα στο club των μαμάδων και είναι κάνα δίμηνο που κι εγώ έχω θέμα με τον ύπνο. θέλω να κοιμάμαι υπερβολικά αλλά όταν καταφέρω να κοιμηθώ ο ύπνοςς μου είναι γεμάτος όνειρα. γενικά δεν ξεκουράζομαι. στο καπάκι είχα και τις κρίσεις πανικού. η ψυχολόγος μου είπε ότι μπορεί να είναι αφενός λόγω της κουρασης αφετέρου λόγω της σημαντικής αλλαγής στη ζωή μας. και αυτό στο λέω γιατί της ανέφερα μηπως είναι καμμια επιλόχειος καταθλιψη αλλά εκείνη δεν θελει να βαζει ταμπελες και μου είπε γιατι να ονοματίζουμε μια κατάσταση? σκέψου ότι εφυγα για 3 μερες με το συζυγο και μόλις είδα τον μικρο μου, με επιασε κριση πανικου.
26-08-2015, 12:10 #28
Egw ksekinisa agwgi gia katathlipsi me remeron.isws ofeilete stin epiloxio i aypnia moupe o neyrologos.k zanax twn 0.25 kathe bradu.apotelesma den exw dei.esena ti soupe?tha perasei mono tou?borei otan mas epanelthoun oi ormones na synelthoume?
26-08-2015, 12:29 #29
εμενα τα ζαναξ με χαλαρωνουν και μου σβησουν το αγχος.
δεν με κοιμιζουν ωστοσο.
δηλαδη ειτε παρω μια μερα ειτε οχι το ιδιο κοιμαμαι.
το μισο των 0,5 ειναι πολυ λιγο για να σε κοιμησει βασικα και να μην αναστατωσει τον υπνο σου. τα ζαναξ εχουν δραση για λιγες ωρες, ποσο μαλλον σε μικρουλα δοση..
αν κανεις ακομη μια εβδομα χρηση ουτε τα σωματικα σου θα ελαχιστοποιουνται μαλιστα. στα ζαναξ ο οργανισμος αποκταει ανοχη στο πι και φι.
εγκατελειψε αυτη την μεθοδο εγω προτεινω.
τα ζαναξ δεν ειναι υπνωτικα χαπια. μπορουν να γινουν μονο σε μεγαλες δοσεις αλλα μετα θα καταντησεις εξαρτημενος..
δεν βλεπω και πολλα μπονους σε ολη την υποθεση γενικα...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
26-08-2015, 12:50 #30
Το χάπι των 0.5 είναι υπεραρκετό. Από κεί και πέρα βοηθά τα μέγιστα η ψυχανάλυση για να ηρεμήσεις. Ανοίγεις την ψυχή σου, δέχεσαι συμβουλές, αναδιαμορφώνεις το πλάνο της ζωής σου και ηρεμείς σταδιακά από το τρομερό άγχος. Και χάπι και γιατρός μαζί, είναι το ιδανικό.
Φίλε 66psy, δεν καταλαβαίνω γιατί το 0,5 δεν σου φτάνει. Εγώ σε ΠΟΛΥ εξαιρετική περίσταση πήρα κάποτε τη μέγιστη δόση 0.75 (για να δώσω εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, ως αγοραφοβική) και μέσα σε μισή ώρα ήμουν κοτόπουλο από την πολλή χαλάρωση.
Χρησιμοποιώ xanax ΠΟΛΥ ΦΕΙΔΩΛΑ και μετρημένα από το 2012 και δεν δημιούργησε ποτέ ανοχή. Καμμία εξάρτηση, ποτέ. Υποτίθεται πως έχουν δράση 4-8 ώρες και αυτό είναι αρκετό για έναν αξιοπρεπή ύπνο. Δεν είπα ότι με xanax θα πέσεις σε λήθαργο, αλλά θα κλέψεις λίγες ώρες ύπνο παραπάνω. Και λίγο λίγο θα ανακτήσεις τον ύπνο σου. Την πρώτη βδομάδα θα κοιμηθείς 4 ώρες, τη δεύτερη 5 και από κάποιο σημείο και μετά θα πετάξεις τα χάπια εντελώς.
Το xanax σωστά δεν είναι υπνωτικό. Και μακριά από υπνωτικά αν θες τη γνώμη μου. Το xanax μειώνει την ταχυκαρδία (αυτό που πέφτεις να κοιμηθείς και ακούς την καρδιά σου να χτυπάει σαν τύμπανο πάνω στο στρώμα!) όχι 100% αλλά πάντως τη μειώνει αισθητά. Παίρνει μήνες, σ'εμένα 2 με 3 μήνες. Σε άλλους περισσότερο.
Συμβουλή: μην κοιμάστε το μεσημέρι, για να κοιμηθείτε το βράδυ. Έτσι ο οργανισμός προγραμματίζεται στο βραδινό ύπνο που είναι βασικότερος του μεσημεριανοαπογευματινού.Σούζη, τρως !