Results 31 to 41 of 41
Thread: Άγχος, αϋπνία και Xanax
-
26-08-2015, 12:50 #31
Maria87 εμένα η ψυχολόγος δεν μου είπε να παω σε νευρολογο, αν πιστευε οτι ηταν κατι σοβαρο σιγουρα θα με είχε συμβουλέψει να πάω. και βασικά δεν μου είπε οτι χρειά΄ζομαι και εβδομαδιαια συνεδρια.( έκανα 2 χρόνια ψυχαναλυση με τη συγκεκριμενη και ειλικρινα ειδα απιστευτη διαφορα, αφου σε ολη την εγκυμοσυνη και μετα δεν παρουσιασα τιποτα). απλα τωρα το προβλημα ειναι και λογω της διαφοροποιησης της καθημερινοτητας και προφανως της καταπιεσης των δικων μας θελω αφου προτεραιοτητα για εμας ειναι το παιδι. εμενα ο μικρος ειναι 11 μηνων και το προβλημα μου εσκασε μολις επεστρεψα στη δουλεια
- 30-08-2015, 15:36 #32
Χαιρετε, το xanax με βοηθησε παρα πολυ στην αυπνια βεβαια εχει κ αυτο τις παρενεργειες του που τις αντιμετωπιζω οταν τυχει να ξεμεινω απο χαπια. Σε σχεση με την παρανοια της ελλειψης υπνου ομως εχω αποδεχθει οτι το χρειαζομαι. Τι γυμναστικη, τι καλη διατροφη, τι ελλειψη ουσιων τα δοκιμασα ολα πριν μπω σε αγωγη αλλά το ματι γαριδα η ευερεθιστοτητα στο φουλ ...οταν η ψυχη ποναει σε κινητοποιει να την ιασεις. Για να την ιασεις ομως πρεπει να φυγεις και λιγο απο την κατασταση ζομπι. Απο οτι εχω καταλαβει σε καθε οργανισμο χρειαζεται η αναλογη ουσια αν δεν νιωθεις καλα απευθυνεσαι στον θεραποντα ιατρο σου.
31-08-2015, 14:06 #33
τι παρενεργεις παρατηρησες αληθεια απο τα ζαναξ? εμενα το συγκεκριμενο φαρμακο δεν μου εμφανισε ποτε αρνητικα. ουτε τις πρωτες φορες που το πηρα. και ακομη κι οταν τυχει να μην το παρω καιρο, παλι δεν παρατηρω αρνητικα.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
31-08-2015, 15:33 #34
Δεν μου εχει συμβει πολλες φορες αλλα σε συνδυασμο με βολτα και αλκοολ θυμαμαι ξυπνησα μεσα στον υπνο μου(που με το ζορι αν ειχα κοιμηθει 20λεπτα) και ειχα υπερ εντονο πανικο. Οταν το ανεφερα στον γιατρο μου ειπε πως η ελλειψη της ουσιας προκαλει καποια συμπτωματα. Εξισου αν δεν κανω ληψη σερταλινης ο πονοκεφαλος ειναι παρα πολυ εντονος -αυτο το εχω διαβασει στις παρενεργειες ελλειψης. Αλλα λογικα ειναι ολα αυτα λαμβανεις μια ουσια την συνηθιζεις και η απουσια της φερνει αντιδρασεις.
01-09-2015, 08:02 #35
02-09-2015, 01:05 #36
Αξιότιμε μαγκ, ο εθισμός μηπως καλύπτει τις χρόνιες ψυχικές συγκρούσεις??
Μήπως το εχεις ανάγκη και δεν το γνωρίζεις επειδή δεν εισαι σε θέση ν αναγνωρίσεις το αγχος σου?
Η μήπως έκανες κατάχρηση φαρμάκου?? Χωρίς καμμία διάθεση ειρωνίας φυσικά ,απλά είναι καλό φαρμακο και με την καταλληλη προσοχή δεν υπάρχει προβλημα..
Η μέση θεραπευτική δοσολογία της αλπραζολάμης είναι 2 -3 μιλγκράμ μάξιμουν, πόσο παιρνεις??
Εγω φτάνω στο 1 μιλιγκράμ για λίγο καιρό και μετά ελλατώνω και σταδιακά κοβω..(κανα εξάμηνο χρησης και μετά κανα διμηνο χωρις )
Βέβαια πάλι το κωλοαγχος έρχεται αλλα τι να κάνω "κουμπώνομαι" και προσπαθώ να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη και μία σειρά στα θέματά μου..
02-09-2015, 09:31 #37
Marουλι μουπε ο γιατρος ναυξησω το ζαναχ.παιρνω καθε βραδυ 0,25.τωρα θα παιρνω +μισο των 0,25.Δηλαδη συνολο 0,38 περιπου.γιατι ακομα παλευω 4 ωρες να με παρει ο υπνος κ καθε μια ωρα συνεχιζω να ξυπναω.πιστευεις ειναι μεγαλη ποσοτητα?κ μου ειπε θα το συνεχισω maximum 2 μηνες.λεει ομως στις οδηγιες οχι πανω απο 2 βδομαδες.Δε θαποκτησει ανοχη ο οργανισμος?κ πως θα κοιμαμαι χωρις χαπι μετα?
02-09-2015, 09:40 #38
Katpir ευχαριστω για την απαντηση.Εχεις δικιο πρωτα τα θελω των παιδιων.θα ξεκινησω δουλεια σε 2 βδομαδες.Να δω μηπως με την κουραση μου φτιαξει ο υπνος.Θα ξεκινησω και gym(γιογκα).Μακαρι να επιδρασουν ολα αυτα θετικα στον υπνο.Εχω ολη μερα σφιξιμο στο στηθος.Αυτος ο κομπος δεν μαφηνει να κοιμηθω.Το ζαναχ 0,25 απλα με ηρεμει την νυχτα.Οχι οτι με βοηθαει να με παρει γρηγορα ο υπνος.Εντωμεταξυ δοκιμασα μια νυχτα κ δεν το πηρα.Το αποτελεσμα ταχυκαρδιες ολη νυχτα και στην κυριολεξια δεν εκλεισα ματι.Το ρεμερον ειμαι στις 11 μερες αλλα δεν βλεπω διαφορα
02-09-2015, 12:30 #39
Γεια σου Μανο !! οχι δεν τοχω αναγκη το ζαναξ , δεν εχω ιδαιτερες ψυχικες συγκρουσεις , επεσα σενα γιατρο του ΙΚΑ το 2002 , που οτι ειχες , σουγραφε ζαναξ , αγχος ? ζαναξ , καταθλιψη ? ζαναξ , παρανυχιδες ? ζαναξ !!! , τοτε δεν ηξερα τι εστι ζαναξ , οποτε αρχισα να εθιζομαι , και απο το ενα του 02 , το 04 ειχα φτασει 4 μγ , απεκτησα τετοια ανοχη στο ζαναξ , που τα 4μγ , δεν με πιαναν , αναμενομενο , και αρχισα να πηγαινω και στο ιατρειο που διατηρουσε , τωρα φαντασου ιατρειο , με πορτα που δεν εκλεινε ποτε , και οι ασθενεις στο προθαλαμο , 5 μετρα αποσταση , ακουγαν οτιδηποτε ελεγες , βεβαια ποσως μενδιεφερε . Οποτε μουγραφε και απο κει , με αποτελεσμα απο το 06 -2010 επαιρνα 9-10 μγ/ημερα !! ευτυχως συνταξιοδοτηθηκε το 10 ο ' γιατρος ' , και πηγα σεναν κανονικο γιατρο , που εφριξε με τα 10 μγ , και εβαλε σκοπο να τα μειωσουμε , τωρα ειμαι στα 7 μγ , παλι πολλα , αλλα μετα απο τοσα χρονια εθισμου , ειναι δυσκολη , οχι αδυνατη , η δραστικη μειωση , θελει χρονο κι αποφασιστικοτητα . Ευχαριστω για το ενδιαφερον .
03-09-2015, 14:23 #40
εχω παθει ακριβως το ιδιο! οικογενειακα, αγχος, overthinking, πιεση...δε μπορουσα να κλεισω ματι..αλλα ηξερα πως ολα ειναι στο μυαλο τελικα..απλα δεν ελεγχεις το μυαλο σου...τα πιο δυσκολα παιχνιδια ειναι του μυαλου..μετα απο τις 3 μερες αυπνιας ξερεις πως δεν μπορεις να κοιμηθεις κ οσο και να πιεζεις τον εαυτο σου νομιζεις πως δε θα κλεισεις ματι.. ή κοιμασαι για 1 ωρα ελαφρια κ εχεις παραισθησεις πως ξεκουραστηκες..στριβιλιζεσ αι για ωρες:/ το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να βγαλεις αυτο που εχεις μεσα σου με την βοηθεαι ενος ειδικου(ψυχολογου) ή με εναν δικο σου ανθρωπο, με τον εαυτο σου..προσωπικα βρηκα τη δυναμη και σηκωθηκα, μιλησα με φιλους κ με τον εαυτο μου..σκεφτομουν "γιατι να αξιζεις να σε παιρνει απο κατω"; δεν εχω παρει το φαρμακο που αναφερεις..δε χρειαζομαστε φαρμακα αλλα εναν ανθρωπο να μας γεμιζει! βρες τον κ προσπαθησε να ξεφευγει το μυαλο σου αρκετα την ημερα..ολα καλα θα πανε, να σκεφτεσαι οσο πιο θετικα μπορεις και να αποβαλεις το αγχος, το ξερω ειναι δυσκολο..αλλα κ κατι στραβο να παει, θα λυθει! κ αν δεν υπαρχει λυση ποιος ο λογος να στεναχωριομαστε; και το βραδυ να σκεφτεσαι μονο αυτα που σε κανουν να χαμογελας πριν κοιμηθεις..ελπιζω να βοηθησα!
21-12-2024, 15:57 #41
Αυτή είναι η ιστορία μου:
Ήμουν εθισμένη στα tavor για 4 ολόκληρα χρόνια. Τα έπαιρνα στην αρχή γιατί είχα έντονες φαγούρες τη νύχτα και πόνο με κάψιμο στο σώμα και εμένα ξάγρυπνη όλη τη νύχτα.
Με τον καιρό εθίστηκα και τα έπαιρνα καθημερινά-δεν μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου χωρίς αυτά. Αν δεν τα έπαιρνα μου ερχόταν κρίση άγχους, ταχυκαρδίες και απόγνωση. Με τα tavor γινόμουν όλο και χειρότερα. Έκανα ναι μεν ύπνο αλλά μη ποιοτικό. Με τον καιρό το άγχος όχι μόνο δεν υποχωρούσε αλλά χειροτέρευε. Έχασα 7 κιλά ενώ έτρωγα πολύ, μου κόπηκε η περίοδος, έπαθα μόνιμη δυσκοιλιότητα και οι αϋπνίες χειροτέρεψαν.
Είχα τύψεισ προς τον εαυτό μου όταν έπαιρνα πολύ tavor αλλά δεν μπορούσα να το κόψω γιατί όποια προσπάθεια έκανα ναυαγούσε όταν ερχόταν η νύχτα. Πίστευα ότι χωρίς αυτό δεν θα κοιμόμουν..
Φέτος ξεκίνησα να τα κόβω σταδιακά με τη βοήθεια της βαλεριάνας (έδωσα λίγο χρόνο, δε δούλεψε αμέσως από την πρώτη μέρα). Κάθε 10 μερες έκοβα 0,25 mg tavor και έτσι από 3,5 mg τώρα παίρνω 0,10 mg κι αυτό μόνο για την ιδέα. Στο κόψιμο το μόνο που με βοήθησε είναι η βαλεριάνα. Οχι από την πρώτη μέρα. Της έδωσα 2-3 μερες χρόνο. Απο την τρίτη μέρα - εβδομάδα ΣΩΘΗΚΑ και κοιμάμαι πλέον τόσο βαριά που δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ. Ούτε όνειρα δε βλέπω, τίποτα. Επιτέλους κάνω τον πιο ποιοτικό ύπνο που έκανα σε όλη μου τη ζωή.
Ελπίζω κάποιος να το δει και να βοηθηθεί γιατί θα ήθελα κι εγώ να υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει τόσα χρόνια. Είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό, εμείς και ο εαυτός μας.
Εγώ παίρνω Βαλεριάνα Igactive Sweat dreams που έχει μικρή δόση βαλεριάνας και λίγο μελατονινη μεσα. Πραγματικά μου κάνει τόση δουλειά που ούτε εγώ δεν το πίστευα. Το παίρνω πλέον μόνιμα. Είμαι μια χαρά. Πήρα τα κιλά μου πίσω, πήρα τη ζωή μου πίσω, δεν έχω άγχος πια. Επιτέλους μπορώ να πιω ένα ποτό, να ζήσω όπως πριν! Είμαι ήρεμη. Μακάρι να βοήθησα κάποιον κάπου που είχε το ίδιο πρόβλημα ή αντίστοιχο με εμένα. Μη χάνετε τις ελπίδες σας, απλά πιστέψτε το και θα γίνει!
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!