ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ & ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Member

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ & ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Καλησπερα! Τα τελευταια 2 χρονια εχω πολυ εντονες κρισεις πανικου. Κατερρευσα μεσα στη δουλεια μου. Ξεκινησα ψυχαναλυση αλλα νιωθω να χειροτερευω. Αυτα που συνειδητοπιησα για τη ζωη μου κ για το πως εφτασα σ' αυτο το σημειο με ζορισαν παρα πολυ. Μετα απο 2 χρονια λοιπον ψυχαναλυσης εχω κλειστει περισσοτερο. Βιωνω απομονωση κ τεραστια θλιψη. Υπαρχουν μερες που γινομαι αλλος ανθρωπος. Εχω επιθυμιες, μια χαρα που προσπαθει να βγει προς τα εξω κ μια ζωη που φανταζει πολλα υποσχομενη κ διαφορετικη απο την προηγουμενη αθλια ζωη μου. Ομως το προβλημα μου υποτροπιαζει συνεχως. Μετα απο καλες στιγμες γρηγορα επανερχομαι σε φαση κρισεων πανικου κ μαλιστα σε χειροτερη μορφη απο την προηγουμενη. Για καθε καλο βημα προς τα μπροστα που κανω μου στη συνεχεια ερχονται 5 βηματα προς τα πισω. Εχει μηπως κανεις βιωσει κατι αντιστοιχο; Γνωριζει καποιος αν ολα αυτα ειναι σταδια της ψυχαναλυσης; Κατανοω τη δυσκολια του να αποδεχτεις τι φταιει κ να το αλλαξεις. Αλλα δυστυχως δε μπορω να σταθω στα καλα που βλεπω κ αμεσως επανερχομαι στο κακο και σε σκεψεις του στυλ: "δεν αντεχω αλλο, κουραστηκα να πολεμαω με φαντασματα, δε θα περασει ποτε". Ειμαι απογοητευμενη κ πολυ ταλαιπωρημενη. Εχω οσα αναφερετε για ταχυπαλμιες, αρρυθμιες κτλ. Νιωθω οτι βασανιζομαι χωρις ελεος. Κ το χειροτερο ειναι οτι πλεον αρχιζω να φοβαμαι για την ψυχαναλυση που οταν ξεκινησα την ειχα σαν σανιδα σωτηριας. Κ στην αρχη ηταν. Ειχα βελτιωθει πολυ. Αλλα οπως σας ειπα με το που υπαρχει μια βελτιωση μετα ξαναχειροτερευω κ μαλιστα σε σταδιο χειροτερο απο το προηγουμενο. Αν καποιος εχει ζησει κατι αντιστοιχο θα το εκτιμουσα να το μοιραστει μαζι μου. Ευχαριστω.

Senior Member
    Αγαπητή μου σε καταλαβαίνω όσο κανένας,αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα πολύ έντονα στη ζωή μου.Γενικά η ζωή μου ήταν εκτεθημένη σε πάρα πολύ κόσμο λόγο επαγγέλματος και πολλών άλλων καταστάσεων και ξαφνικά από εκεί που ήμουν ικανή να πάω από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη βρέθηκα να μην μπορώ να βγω από το σπίτι.
    Εγώ προσωπικά δεν έκανα ψυχανάληση γιατί δεν θεωρώ ότι βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα.Επίσης βρίσκομαι σε φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία 2 χρόνια και η ζωή μου κυλάει πολύ καλύτερα απ'ότι φανταζόμουν.
    Δεν σου προτείνω τι θα κάνεις απλά σου γράφω τον τρόπο που το ξεπέρασα εγώ προσωπικά.
    Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Member
    Δεν ειναι τρομακτικο το πως απο τη μια μερα στην αλλη γυρναει ο κοσμος αναποδα κ χανεις τη ζωη σου?? Την κοινωνικη τουλαχιστον ζωη σου; Με τη δουλεια μου δεν ημουν ποτε ευχαριστημενη, αλλα το εξω το ειχα σαν γιατρο μου. Ολη μερα εξω και συνεχως καφεδες, φαγητα, διασκεδαση κ ταξιδια. Σ' ευχαριστω για την απαντηση σου. Η μοναξια μου ειναι απλα αφορητη κ χαρηκα που μοιραστηκα τις σκεψεις μου με καποιον. Ευχομαι κ σε σενα ο,τι καλυτερο.

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ,θα σου δώσω μια τελευταία συμβουλή,σε αυτό το φόρουμ δεν επιτρέπεται να προτείνουμε σε κάποιον να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή,οπότε θα σου πω να κοιτάξεις να αντιμετωπίσεις δραστικά αυτό το τέρας..

Banned
    ax βρε δεσποινα πολες φορες διαπιστωνω μετα λυπης μου οτι στους καλυτερους ανθρωπους συμβαινουν τα χειροτερα.

Banned

Member
    Αγαπητε Αλεξανδρε την εχω διαβασει αυτη τη δημοσιευση σου πριν αποφασισω να εγγραφω στο site και να μιλησω για μενα. Η αληθεια ειναι οτι χαρηκα γιατι το γραψιμο το χρησιμοποιω κ εγω ως τροπο αυτοβοηθειας τον τελευταιο καιρο. Ξερεις ομως κατι; Βαρεθηκα να ειμαι μονη μου. Το γραψιμο βοηθαει γιατι σε κανει να νιωθεις οτι απευθυνεσαι σε καποιον. Αλλα γραφεις μονος σου. Αποφασισα να μπω στο forum γιατι χρειαζομαι παρεα, κατανοηση, αποδοχη και αγαπη. Δυστυχως οι ανθρωποι που με περιτριγυριζουν δε μπορουν να με βοηθησουν η τουλαχιστον δε μπορω να παρω απο αυτους αυτα που θελω. Σ' ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου. Ευχομαι να εισαι καλα.

Banned
    μπα μη το λες ολο κ καπιος θα ειναι συντονισμενος στη συχνοτητα που εκπεμπω αν διαβασεις κ τα σχολια

Member
    Δεν εννοω οτι γραφεις μονος σου στο forum αυτο κ δε σε διαβαζει κανεις. Εννοω οτι γραφει καποιος μονος του σε ενα τετραδιο. Αυτο το θεωρω μοναξια. Η συζητηση που εχουμε δεν ειναι μοναχικη. Εχει διαλογο, εχει επικοινωνια.

Senior Member
    γεια σου να σε ρωτησω κατι τι ειδους ψυχοθεραπεια κανεις? αλλο ψυχαναληση και αλλο ψυχοθεραπεια
    παντα μετα την βροχη βγαινει το ουρανιο τοξο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by a+b View Post
    γεια σου να σε ρωτησω κατι τι ειδους ψυχοθεραπεια κανεις? αλλο ψυχαναληση και αλλο ψυχοθεραπεια
    Ακριβως , αλλο ψυχαναλυση και αλλο ψυχοθεραπεια...
    Για τους πανικους καλα αποτελεσματα εχει η γνωσιακη-συμπεριφορικη θεραπεια , η οποια εχει σαν πλεονεκτημα το οτι ειναι βραχυπροσθεσμη ( δυο μηνες μαξιμουμ) αρα κοστιζει και πολυ λιγοτερο.

Senior Member
    και γω για το αγχος μου γνωσιακη-συμπεριφοριστικη κανω

Member
    Κανω την κλασικη φροϋδικη ψυχαναλυση. Αυτη ασχολειται αποκλειστικα με το παρελθον, τα παιδικα βιωματα και τραυματα. Το παρον κ τα συμπτωματα δεν τα αγγιζει καθολου. Δε σου δινει δηλαδη ο γιατρος τεχνικες αντιμετωπισης της τωρινης πραγματικοτητας. Συνειδητοποιεις δηλαδη πως εφτασες ως εδω, τι λαθος εγινε στην ανατροφη σου, τι μπορει να βιωσες τραυματικα για να διαμορφωσεις εναν τετοιο χαρακτηρα. Στοχευει στο να γκρεμισει τη νοσηρη σου προσωπικοτητα με στοχο να την ξαναχτισεις εσυ υγιως απο την αρχη μεσω της βοηθειας παντα του γιατρου. Αλλα στην ουσια μονος σου γιατι δε σου λεει κανεις τι να κανεις. Εσυ πρεπει να βρεις διεξοδους κ τη δυναμη να αλλαξεις. Με τη γνωσιακη εχεις δει αποτελεσματα;

Senior Member
    εγω προσωπικα ναι εχω δει σε καμια περιπτωση δεν ειμαι οπως παλαιοτερα αλλα θελει χρονο εγω εχω καιρο να παθω κριση πανικου μου εχει μεινει αγχος γενικο αυτο παλευω τωρα αλλα προσπαθησε και συ με γνωσιακη ειναι η πιο καταλληλη μεθοδος για το αγχος!

Member
    Σ' ευχαριστω πολυυυ..

Page 1 of 2 12 LastLast