Η ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 79
    Senior Member
    Ειμαστε νιόπαντροι ουτε ενα χρονο γαμου δεν εχουμε κλεισει, και να ξεκινησε απο τωρα να κανει τετοια μετα τι θα γινει??
    Ευχομαι να αλλαξει, αλλα επειδη το ξερω πολυ καλα δεν τον εμπιστευομαι και απολυτα..Θα δειξει στο χρονο..

Banned
    Νικη τι λες?Αυτή τη στιγμή είσαι μέσα στις αμφιβολίες...Πρέπει να δείξεις ότι είσαι εκεί.Μη μένεις μόνο στη βία αυτή τη στιγμή γιατί κακά τα ψέμματα,πλεον το έχεις στο μυαλό σου και δεν βγαίνει με τίποτα κι είσαι απλά στην αναμονή για να δεις αν το ξανακάνει.Η βία σε οποιαδήποτε μορφή,μπορεί να είναι έλλειψη επιχειρημάτων,αλλοι ψυχολογικοί παράγοντες και πολλά ΄πολλά άλλα...Η μόνη περίπτωση που δικαιολογείται η βία,είναι αν απειλήσε.Από άμυνα δηλαδή και δε μιλάω για ζευγάρια.Μιλάω γενικα....Εσύ αυτό που κάνεις όμως αυτή τη στιγμή,ειναι να μπαίνεις σε αμφιβολίες για τον αν κάνεις παιδί δεν θα μπορείς να φυγεις,αν το ξανακανει και δεν εχεις παιδί θα φυγεις και γενικά είσαι οπως ξαναείπα σε μια στάση ΑΝΑΜΟΝΗΣ.Οι αμφιβολίες δεν είναι καλό πράγμα και μην δικαιολογείσαι ότι δεν θέλει να παει ή ότι σου λεει ότι δε θα το ξανακάνει.Σημασία έχει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να το δείτε ΜΑΖΙ...Δεν ξέρεις ποιος έχει το πρόβλημα,αλλά αν υπάρχει αγαπη,διάλογος και λογική θα πρεπει να το δείτε μαζί...!!!Μην κάνεις μελλοντικές σκέψεις αφήνοντας το πρόβλημα να σε βασανιζει......

Senior Member
    Καλημέρα σου!!! Κατά τη γνώμη μου, συζήτησέ το μαζί του για ακόμη μία φορά, μίλησ΄'ε του πολύ ειλικρινά... ότι φοβάσαι, ότι δεν τον εμπιστεύεσαι 100% και ότι ακόμη σκέφτεσαι σοβαρά, αν θα πρέπει να συνεχιστεί ο γάμος σας ειδικά αν ξαναγίνει! Κι ας μη το έχεις σκεφτεί εσύ! Πρέπει με κάποιο τρόπο, να νιώσει ότι πρέπει να πάει σε κάποιον ειδικό, δεν είναι ντροπή! ακόμη πες του ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει το γάμο σας αν πραγματικά τον ενδιαφέρει.. Εννοείται πως σε καμία γυναίκα δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά, από κανέναν! Ούτε καν σε φιλίες, σε συνεργασίες... η λεκτική βία δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές σχέσεις! Υπήρχε πρόβλημα στην οικογένειά του? Μήπως ο πατέρας έκανε το ίδιο? Συνήθως αυτές οι καταστάσεις, κρύβουν θυμό και βγαίνει κάπως έτσι.. λεκτική βια και στη πορεία... άλλα!
    Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P

Senior Member
    Εννοειται οτι το έχουμε συζητήσει και καταλαβε!!Απλως να σου πω γιατι ειμαι ετσι???Γιατι τα τεσσερα χρονια καθε φορα που εκανε σοαβαρα λαθη, μου ελεγε οτι δεν προκειτε να το ξανακάνω. θα δεις οτι δεν σε απογοητευσω!!Και μετα επαναλαμβάνε το ιδιο λαθος.....Και το συγχωρούσα παντα και ελεγα οτι δεν θα το ξανακανει..Και ποσο εξω επεφτα τελικα..Και στο τελος κατεληξε να μοθ πεταει και αντικειμενα.... Και τωρα μου λεει τα ιδια, οτι δεν θα ξανανσυμβει....Για αυτο ειμαι, στην αμφιβολια.......Εχει παρα πολλα νευρα και δεν μπορει να το ελεγξει εκεινη την στιγμη....Εγω παντως θα του δωσω την ευκαιρια, να μου αποδειξει οτι πραγματικα αλλαξε....Παντως το ευχομαι πραγματικα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by VickyK View Post
    Καλημέρα σου!!! Κατά τη γνώμη μου, συζήτησέ το μαζί του για ακόμη μία φορά, μίλησ΄'ε του πολύ ειλικρινά... ότι φοβάσαι, ότι δεν τον εμπιστεύεσαι 100% και ότι ακόμη σκέφτεσαι σοβαρά, αν θα πρέπει να συνεχιστεί ο γάμος σας ειδικά αν ξαναγίνει! Κι ας μη το έχεις σκεφτεί εσύ! Πρέπει με κάποιο τρόπο, να νιώσει ότι πρέπει να πάει σε κάποιον ειδικό, δεν είναι ντροπή! ακόμη πες του ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει το γάμο σας αν πραγματικά τον ενδιαφέρει.. Εννοείται πως σε καμία γυναίκα δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά, από κανέναν! Ούτε καν σε φιλίες, σε συνεργασίες... η λεκτική βία δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές σχέσεις! Υπήρχε πρόβλημα στην οικογένειά του? Μήπως ο πατέρας έκανε το ίδιο? Συνήθως αυτές οι καταστάσεις, κρύβουν θυμό και βγαίνει κάπως έτσι.. λεκτική βια και στη πορεία... άλλα!
    Αχ Βικη μου δυστυχως υπαρχει προβλημα στην οικογενεια του.Οι γονεις του ειναι χωρισμενοι, και σιγουρα υπηρχε μεσα καποια μορφη βιας απο οτι καταλαβαινω...Το οικογενειακο του περιβαλλον δεν ειναι και το ιδανικοτερο, γιατι απο οτι διαπιστωσα υπηρχε μεταξυ του ζευγαριου σιγουρα λεκτικη κακοποιηση, τωρα για σωματικη δεν ξερω???Αλλα δυστυχως, βλεπω οτι βγαζει πολλα απωθημενα πανω μου τα οποια εχει παρει απο το σπιτι του....Και εκτος απο αυτα δεν του εχουν προσφερει τα καλυτερα διδαγματα, ηταν κατα καποιον τροπο αδιαφοροι γονεις και περισσοτερο η μητερα του....

Senior Member
    Το εύχομαι κι εγώ... ειλικρινά! Απλά πάντα με φοβίζουν τέτοιες καταστάσεις, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω! ΕΠειδή έχω ζήσει παρόμοιες με συγγενείς μου! Πάντως... για δικό σου καλό, μη κάνετε ακόμη παιδάκι... Πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς εσύ και φαντάζομαι πως είναι δύσκολο πολύ αν αποφασίσεις να χωρίσετε αλλά εσύ να είσαι καλά... οσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις!
    Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P

Senior Member
    μμμ.... κατάλαβα! όλο το πακέτο!!! Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μη σηκώσει κ ποτέ χέρι, αλλά δεν είναι δίκαιο για εσένα όλο αυτό... μετά θα σου γίνει βίωμα, πχ: μη τον εκνευρίσω και κάνει σα τρελός, μη γίνουμε ρεζίλι δημόσια ή σε συγγενείς κ ακόμη... μη πάθεις κ εσύ κάτι, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχ/κά.. Αν δε καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα και δε προσπαθήσει να βοηθήσει τον εαυτό του πρώτα και έπειτα το γάμο σας, δε ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει η κατάσταση! Πάντως διαπιστώνω με χαρά, ότι πλέον οι γυναίκες δε σκύβουν το κεφάλι, καλά κάνεις κ αναρρωτιέσαι κ το ψάχνεις!

Senior Member
    Quote Originally Posted by VickyK View Post
    μμμ.... κατάλαβα! όλο το πακέτο!!! Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μη σηκώσει κ ποτέ χέρι, αλλά δεν είναι δίκαιο για εσένα όλο αυτό... μετά θα σου γίνει βίωμα, πχ: μη τον εκνευρίσω και κάνει σα τρελός, μη γίνουμε ρεζίλι δημόσια ή σε συγγενείς κ ακόμη... μη πάθεις κ εσύ κάτι, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχ/κά.. Αν δε καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα και δε προσπαθήσει να βοηθήσει τον εαυτό του πρώτα και έπειτα το γάμο σας, δε ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει η κατάσταση! Πάντως διαπιστώνω με χαρά, ότι πλέον οι γυναίκες δε σκύβουν το κεφάλι, καλά κάνεις κ αναρρωτιέσαι κ το ψάχνεις!
    Βικυ μου ημουν ανεκτικη και ειμαι σε πολλα πραγματα μαζι του....Αλλα οχι αυτοοο!!!!!!!!!Εγω εφυγα απο το σπιτι μου, που εκει πηρα ολη την αγαπη τοων γονιων μου, δεν μου ελειψε η συντροφικοτητα και η στηριξη για να καταληξω σε αυτην την κατασταση?Απο τα καλυτερα να βρισκομαι τωρα στα χειροτερα???Αυτο δεν μπορω να το αντεξω αλλα ουτε να το ανεκτω.....

Σου δειχνε τα νευρα του και πριν το γαμο ή μήπως σου παρίστανε τον καλύτερο χαρακτήρα?
    Δλδ όταν ξεκινησε να σου εκδηλώνει τα νευρα του ήταν μόνο βρισιες και τωρα ειναι εκτοξευση αντικειμενων προς εσενα με όλη του τη δυναμη? κι αυριο σωματική βία?
    Με τη συμπεριφορα του που περιγραφεις σου δωσε μια ένδειξη πως τα νευρα που του προκαλουνται αμα κατι παει στραβο θα τα βγαζει πάνω σου. Αυτο το καπου στο οποιο ξεσπανε τα νευρα στην περιπτωση σας θα εισαι εσυ.
    Σου λεω δοκιμασε σύντομα οσο ειναι καιρος να τον αλλάξεις, παρε συμβουλες κι απο το φορουμ αλλα πρωτα από ειδικούς κι αν στη συνεχεια δε δεις καποιο σημαντικο αποτελεσμα τοτε θα πρεπει να παρεις τις αποφασεις σου, ήτοι ειτε θα τον ανεχεσαι μια ζωη και θα υπομένεις ειτε θα δωσεις τελος στη σχεση.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΝΙΚΙ View Post
    Βικυ μου ημουν ανεκτικη και ειμαι σε πολλα πραγματα μαζι του....Αλλα οχι αυτοοο!!!!!!!!!Εγω εφυγα απο το σπιτι μου, που εκει πηρα ολη την αγαπη τοων γονιων μου, δεν μου ελειψε η συντροφικοτητα και η στηριξη για να καταληξω σε αυτην την κατασταση?Απο τα καλυτερα να βρισκομαι τωρα στα χειροτερα???Αυτο δεν μπορω να το αντεξω αλλα ουτε να το ανεκτω.....
    Και καλά θα κάνεις! Μπράβο σου!!! Ειλικρινά, λίγες γυναίκες παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, συνήθως κάθονται γιατί πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει! ¨ολοι δικαιούμαστε κάτι καλό στη ζωή μας! Πόσες φορές θα ζήσουμε?!!

Senior Member
    Διαβάζω ιστορίες νέων κοριτσιών εδώ και ειλικρινά τρελλαίνομαι. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν θέση οι γλυκανάλατες μεσοβέζικες προτροπές τύπου "μήπως να έβλεπες, μήπως να έκανες και αυτό...?"
    Είσαι 21 χρονών κορίτσι, παντρεμένη όχι από πραγματική επιλογή, εγκλωβισμένη σ' ενα γάμο μ' ενα σύζυγο που δεν σου κάνει και υφιστασαι καταστάσεις βίας, ΟΧΙ η ακραία συμπεριφορά η οποία επαναλαμβάνεται δεν δικαιολογείται. Και δεν υπάρχει λόγος για επιχειρήματα , σε ποιες περιπτώσεις δικαιολογείται και σε ποιές όχι, τουλάχιστον στην περίπτωση σου. Και το κερασάκι στην τούρτα ν' αναρωτιέσαι αν ο ερχομός ενός παιδιού βελτιώσει την κατάσταση.
    Οκ καταλαβαίνω ότι είσαι απίστευτα ενοχική και φοβισμένη. Όμως κορίτσι μου προσπάθησε ν' απαλλαγείς από τις ενοχές και τους φόβους σου γιατί θα σε πνίξουν. Και είναι κρίμα. Είσαι ακόμα ενα μικρό κορίτσι που δεν έχει ζήσει τίποτα. Ξέρεις που να φοβηθείς? Σκέψου την ζωή σου σε 20 χρονια από τώρα αν συνεχίσεις την ίδια κατάσταση.
    Και εδώ σαν μητέρα παιδιού στην ηλικία σου θ' αναρωτηθώ : Έφυγες λες από ένα σπίτι όπου είχες όλη την αγάπη και την στήριξη των γονιών σου. Που είναι οι γονείς σου αυτή τη στιγμή?Τι κάνουν που σε βλέπουν να υποφέρεις ?
    Ειλικρινά αν ήξερα ή υποψιαζόμουν ότι κάποιος φέρεται άσχημα στο παιδί μου θα τον είχε πάρει και θα τον είχε σηκώσει. Και εδώ δεν έχει να κάνει με το να είσαι διακριτικός στη ζωή του παιδιου σου (το οποίο και υπερασπίζομαι στα γεμάτα) αλλά οφείλεις να επέμβεις όταν το παιδί σου σε τόσο μικρή ηλικία ακόμα βρίσκεται σε τέτοια ευάλωτη θέση και μάλιστα όταν έχεις συντελέσει σ' αυτήν.
    Οι περισσότεροι εδώ γνωρίζουν ότι συνήθως δεν μιλαω απόλυτα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις επιβαλλεται.
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Συμφωνώ με τις υποδείξεις της Φρύνης και μ αυτο που σου λεει η Βικυ ότι οι γυναίκες που συνήθως κάθονται διπλα σε τετοιον άντρα και δεν τον χωρίζουν το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι θα αλλάξει. Και το αποτελεσμα να πενηνταρίσουν και βάλε, να δειχνουν γερασμενες πριν τα γηρατια, να ζουν με τα ψυχοφάρμακα, αφου μεχρι τοτε ο αντρας αυτος τις έχει φορτωσει με ενα σωρο τραυματικες εμπειρίες και να ναι εγκλωβισμενες πλέον για το υπόλοιπο της ζωης τους.
    Ο ερχομος ενός παιδιού δε βελτιώνει την κατάσταση. Ειναι λαθος να πιστευεις κατι τετοιο. Την επιθετικη του συμπεριφορα απεναντι σου θα την εκδηλώνει πλεον μπροστα στο παιδι, θα απευθυνεται στο παιδι με καταπίεση, φοβερες κι ακομα με βια με αποτελεσμα εσυ εκτος απ αυτον να εχεις στα χερια κι ενα παιδι φορτωμενο με ψυχολογικα και να τρεχετε κι οι δυο στις ψυχοθεραπειες. Κι ολο αυτο επειδη φοβασαι να κανεις το βημα. Το συνηθες, όσο απαισιο κι αν σου ειναι, εχει γινει ο χωρος ασφαλειας σου. Δεν τολμας καν να αναλογιστεις ότι εκτος του χωρου αυτου βρίσκεται η πραγματικη σου ευτυχία. Εισαι 21 ετων , ειναι κριμα να καταστρεψεις τη ζωη σου. Βρες τους γονεις σου, μην ντρεπεσαι, ζητησε τη βοηθεια τους και θα δεις θα κανουν τα πάντα, μην προκαταβάλλεις ότι θα ενοχληθούν ή δε θα τους αρεσει, κάθε άλλο.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    ..Ο ερχομος ενός παιδιού δε βελτιώνει την κατάσταση. Ειναι λαθος να πιστευεις κατι τετοιο. Την επιθετικη του συμπεριφορα απεναντι σου θα την εκδηλώνει πλεον μπροστα στο παιδι, θα απευθυνεται στο παιδι με καταπίεση, φοβερες κι ακομα με βια με αποτελεσμα εσυ εκτος απ αυτον να εχεις στα χερια κι ενα παιδι φορτωμενο με ψυχολογικα..
    Πάντως, είναι απίστευτο που ακόμα και σήμερα παιδιά 21 ετών σκέφτονται τόσο ξεπερασμένα! Τί θα γίνει επιτέλους? Πότε θ' αλλάξει αυτή η κατάσταση?
    Είναι δυνατόν να σέρνονται με τέτοιες αντιλήψεις οι νέοι μας και μετά εμείς να μιλάμε για εξέλιξη? Ποιά εξέλιξη, που έχουμε γυρίσει στο μεσαίωνα?

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιάννη στο ότι ένα παιδί, κάτω από τέτοιες συνθήκες, όχι μόνο δεν θα λύσει τα μεταξύ τους προβλήματα, αλλά θα προσθέσει
    κι άλλα ίσως χειρότερα.. Η Νίκη, αν ο σύζυγος δεν έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο του σ' αυτό το γάμο, καλό είναι να δει τι θα κάνει άμεσα η ίδια, γιατί
    πλέον θα πρέπει, όπως της είπαν κι άλλα μέλη, να περιμένει στο μέλλον και τα χειρότερα.. Προς το παρόν ας περάσει στην "αντεπίθεση" με υπονοούμενα ότι
    θα ζητήσει βοήθεια, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.. μπας και συνετιστεί κι αν δεν.. τότε ας περάσει και σε πιό δραστικά μέσα..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Θα επιμείνω αν δεν θέλει να δει ειδικό σημαίνει πως δεν αναγνωρίζει πως έχει ΄΄θέμα΄΄ ... ΄΄πρόβλημα΄΄ όπως θέλεις πες το. και το ότι δεν ελέγχει τα νευρά του είναι πρόβλημα. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δε νομίζω πως δεν θα ξανασυμβεί. Η ανοχή σου πρέπει να είναι μηδενική σε περιστατικά βίας αν ξαναγίνει απλά φύγε. Ο άντρας σου θέλει να χώσει το πρόβλημα κάτω απο το χαλί και όχι να το λύσει μην ακολουθείς και εσύ τον ίδιο δρόμο.
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Banned
    Οχι μην ψάχνεις δικαιολογίες...:)

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast