Results 46 to 60 of 114
Thread: Χώρησα...
-
05-07-2007, 17:55 #46
k otan tixainei na sai to thima, EISAI TO THIMA!
ειμαι υπερ του να αποφευγω την θυματοποιηση στις σχεσεις.
Δεν βλεπω κανενα ουτε ως θυμα, ουτε ως θυτη.
Να πω βεβαια, οτι υπαρχουν σχεσεις (αρκετες) που καποιος/α παιρνει μια πιο υποτακτικη σταση απεναντι στην σχεση.
Η συνεχεια αυτων των σχεσεων ειναι η διαλυση τους και το θυμα να μενει μονο του κλαιγωντας την μαυρη του την μοιρα.
Θα πω λοιπον συνοπτικα οτι στις σχεσεις παιρνουμε τους ρολους ειτε αυτους που μας μοιραζουν, ειτε αυτους που αποζητουμε μιας και τετοιοι μας ταιριαζουν σαν ψυχοσυνθεση.
Η αποδοχη αυτων των ρολων φυσικα ειναι που μας κανει να αισθανομαστε καλυτερα, μιας και το \"θυμα\" χαιρει ας πουμε μιας εκτιμησης, αποδοχης και συμπονιας στο ετερο περιβαλλον μας.
Ομως το να αποδεχτεις το ρολο του θυματος, ειναι το πιο απλο μπορω να πω. Το δυσκολοτερο ειναι αντι να θυματοποιησε, να σηκωνεις το αναστημα σου και να διεκδικεις ισοτιμα μια θεση στον ηλιο.
Να διεκδικεις οχι τον οικτο που συνηθως σημερα παρεχεται απλοχερα, αλλα την εκτιμηση των γυρω σου για αυτο που εισαι και ενιοτε του συντροφου σου, μιας και μιλαμε για σχεσεις.
Κατι τελευταιο ισως λιγο εκτος θεματος,
Ειμαι κατα των πειθαναγκασμων στις σχεσεις, ειτε ψυχολογικες ειτε αλλες.
Ειτε βαλλονται προς το μερος μου, ειτε προς το μερος του συντροφου μου.
Δεν ανεχομαι απο καμια, να ερθει να με ελεγχει, που ημουν, τι εκανα, με ποια μιλησα κλπ.
Προτρεπω στις σχεσεις μου, να λειτουργουν ελευθερα κατα βουληση οπως εκεινες επιθυμουν και οπως τους βγαινει χωρις να σκεφτονται το κοστος.
Εν ολιγεις θελω και απαιτω, να εχω ειλικρινεις σχεσεις και οχι καθημερινα δικαστηρια και αν διαπιστωθει οτι αισθανεται οτι βαρεθηκε μαζι μου, απαιτω εκεινη την στιγμη να παρει ποδι.
Δεν ειναι ζητημα αγαπης η οχι, ειναι ζητημα οτι συντηρω μια ψευτικη κατασταση και το μονο που θα κερδισω θα ειναι να κανω την ζωη μου τροχοπεδη.
Και επειδη μπορει να γραφω για 2-3 σελιδες ακομα, σταματαω εδω....
- 05-07-2007, 18:48 #47
akrivos etsi.
k otan prospathisa na tou po oti i sinexeia tha tan mia pseutiki katastasi ekeinos apo thima metallaxtike. pio eironikos apo pote. pou k pou na me parakalaei k tis ipoloipes fores na thelei na me pligosei. alla to katalavaino.
pos allazoun ta thimata omos...akoma k an tous to peis me to kalo...
oxi, den ithela eksarxis na nai ekeinos to thima, den katalava pos k pote egine, aplos egine. tha protimousa na eimaste isoi...
eilikrinis sxeseis k tpt allo... sxesi pou na min anarotiemai pou einai ti kanei me poion h poia...
tha ton pantreuomoun an ton evriska!
05-07-2007, 19:51 #48
tha ton pantreuomoun an ton evriska!
δυστυχως ειμαι πιασμενος....
:P:P:P:P
(αλλα περα απο την πλακα, τετοια σχεση εχω)
05-07-2007, 22:17 #49
eutixos eimai 18 akoma ;))))
pantos sigxaritiria! k kala stefana vre!!
05-07-2007, 22:36 #50
να μου επιτρεψεις να πω οτι ειμαι κατα του γαμου...
οποτε η ευχη σου μαλλον δεν θα πιασει τοπο, οσον αφορα εμενα τουλαχιστον.
Μπορω να μεινω με το συντροφο μου μια ζωη, δεν χρειαζομαι παπαδες για αυτο.
05-07-2007, 23:28 #51
sou epitrepo, k go tis idias apopsis eimai. k eutixos dld.
eimai episis k tis apopsis (den nomizo na simfonoume k edo...poli amfivallo!) kalitera katoikidia para paidia.
05-07-2007, 23:38 #52
μαλλον συμφωνουμε και σε αυτο, μιας και παιδια δεν εχω...
εχω ομως ενα σουπερ ντουπερ γατο τον οποιο και υπερ αγαπω....
για πες αλλο που δεν συμφωνουμε...
06-07-2007, 00:25 #53
apo ti pasxeis an epitrepetai?
06-07-2007, 03:06 #54
wondering νομίζω κάπου είχες γράψει πως τα βράδια σκέφτεσαι πολλά. Θες να μοιραστείς κάτι?
06-07-2007, 08:21 #55
Originally posted by shannyn
apo ti pasxeis an epitrepetai?
σε μενα αναφερεσαι???
06-07-2007, 09:41 #56
krino, ό,τι λες +100000000!
Δεν νομίζω να βρήκα κόμα που να μην συμφωνώ :)
κ αυτό περί θυματοποίησης άγγιξε ευαίσθητες χορδές κ λειτουργίες μου...
06-07-2007, 10:13 #57
να σαι καλα βρε νεβε....
θα ερθω απο το θεμα σου, αν θες να τα πουμε.
:)
06-07-2007, 10:15 #58
έχει κ εκεί πολύ ψωμί! είσαι ευπρόσδεκτος.. :)
06-07-2007, 11:13 #59
παω... παω...
παντα με ενδιαφερουν οι περιπλοκες περιπτωσεις,
:cool:
06-07-2007, 11:29 #60
Originally posted by krino
k otan tixainei na sai to thima, EISAI TO THIMA!
ειμαι υπερ του να αποφευγω την θυματοποιηση στις σχεσεις.
Δεν βλεπω κανενα ουτε ως θυμα, ουτε ως θυτη.
Να πω βεβαια, οτι υπαρχουν σχεσεις (αρκετες) που καποιος/α παιρνει μια πιο υποτακτικη σταση απεναντι στην σχεση.
Η συνεχεια αυτων των σχεσεων ειναι η διαλυση τους και το θυμα να μενει μονο του κλαιγωντας την μαυρη του την μοιρα.
Θα πω λοιπον συνοπτικα οτι στις σχεσεις παιρνουμε τους ρολους ειτε αυτους που μας μοιραζουν, ειτε αυτους που αποζητουμε μιας και τετοιοι μας ταιριαζουν σαν ψυχοσυνθεση.
Η αποδοχη αυτων των ρολων φυσικα ειναι που μας κανει να αισθανομαστε καλυτερα, μιας και το \"θυμα\" χαιρει ας πουμε μιας εκτιμησης, αποδοχης και συμπονιας στο ετερο περιβαλλον μας.
Ομως το να αποδεχτεις το ρολο του θυματος, ειναι το πιο απλο μπορω να πω. Το δυσκολοτερο ειναι αντι να θυματοποιησε, να σηκωνεις το αναστημα σου και να διεκδικεις ισοτιμα μια θεση στον ηλιο.
Να διεκδικεις οχι τον οικτο που συνηθως σημερα παρεχεται απλοχερα, αλλα την εκτιμηση των γυρω σου για αυτο που εισαι και ενιοτε του συντροφου σου, μιας και μιλαμε για σχεσεις.
Κατι τελευταιο ισως λιγο εκτος θεματος,
Ειμαι κατα των πειθαναγκασμων στις σχεσεις, ειτε ψυχολογικες ειτε αλλες.
Ειτε βαλλονται προς το μερος μου, ειτε προς το μερος του συντροφου μου.
Δεν ανεχομαι απο καμια, να ερθει να με ελεγχει, που ημουν, τι εκανα, με ποια μιλησα κλπ.
Προτρεπω στις σχεσεις μου, να λειτουργουν ελευθερα κατα βουληση οπως εκεινες επιθυμουν και οπως τους βγαινει χωρις να σκεφτονται το κοστος.
Εν ολιγεις θελω και απαιτω, να εχω ειλικρινεις σχεσεις και οχι καθημερινα δικαστηρια και αν διαπιστωθει οτι αισθανεται οτι βαρεθηκε μαζι μου, απαιτω εκεινη την στιγμη να παρει ποδι.
Δεν ειναι ζητημα αγαπης η οχι, ειναι ζητημα οτι συντηρω μια ψευτικη κατασταση και το μονο που θα κερδισω θα ειναι να κανω την ζωη μου τροχοπεδη.
Και επειδη μπορει να γραφω για 2-3 σελιδες ακομα, σταματαω εδω....
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία