Results 1 to 15 of 21
-
04-04-2013, 18:17 #1
Αδύνατη περισσότερο από το κανονικό :(
Παιδιά σαν πιο έμπειροι χρειάζομαι πραγματικά την βοήθεια σας...Πέρασα 2 χρόνια γεμάτα από άγχος και καταθλιπτική διάθεση και ως συνέπεια αυτών,ανορεξία! Δεν έτρωγα κανονικά και τώρα έχω ρουφηχτεί.Μερικές φορές φαίνομαι σαν να έχω όντως πρόβλημα.Είμαι 1,70 + και μόλις 52 κιλά με τα ρούχα.Κοιτάω παλιές μου φωτογραφίες και προσεύχομαι να γινόμουν σαν τότε...Λεπτή μεν(όπως ανέκαθεν ήμουν) αλλά σε λογικά πλαίσια.Και στο σώμα κάπως έχω βελτιωθεί,ΚΑΠΩΣ αλλά στο πρόσωπο όχι.Έχει παραμείνει ρουφηγμένο από την ανορεξία και με κάνει άσχημη,ενώ δεν υπήρξα ποτέ.
Έχω φτάσει σε σημείο να μην θέλω να αντικρίσω πλέον τον εαυτό μου στον καθρέφτη.Αφήστε που με σχολιάζουν όλοι,και έχουν και δίκιο εδώ που τα λέμε.Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μερικά κιλά,να φουσκώσει έστω λίγο το πρόσωπο μου να μη φαίνομαι σαν άρρωστη.Κι όχι μόνο γι'αυτό,αλλά για να δυναμώσει και ο οργανισμός μου. Τι μπορώ να κάνω? Ακόμα δεν έχω καταφέρει να προσαρμοστώ και σε πολύ κανονικές διατροφικές συνήθειες.Αλλά επιβάλλεται να φτιάξω,δεν γίνεται να είμαι πάντα έτσι.Ούτε να πάρω περιττά κιλά θέλω,ούτε όμως και να μείνω αυτό το χάλι.ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Υπάρχει ελπίδα ή....? Και γενικά ποιες τροφές παχαίνουν τον οργανισμό περισσότερο εκτός από τα γλυκά?[COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]
- 04-04-2013, 18:34 #2
Καταρχην θελω να σου πω οτι τα κιλα σου ειναι οντως πολυ λιγα σχετικα με το υψος σου..
Απο την αλλη μπορει να εχεις ανορεξια λογω καταθλιψης, αγχους, προβληματων κτλ κτλ κ να φαινεσαι οντως πολυ αδυνατη, αλλα "νευρικη ανορεξια" με την ιατρικη σημασια δεν παιζει να χεις.. θα πρεπε να ησουν πολυ πιο κατω απο 50 κιλα.. μην ταυτιζουμε καταστασεις και συγχεουμε ασθενειες... αλλο η νευρικη ανορεξια που οφειλεται σε ψυχολογικους παραγοντες, και αλλο η δραματικη απωλεια βαρους και η απισχανση που μπορει να οφειλεται σε χιλια δυο, αλλα δεν εχει τα κλινικα αιτια και συμπτωματα της νευρικης ανορεξιας.. σαν να σου λεω πχ οτι καποιος λογω χημειοθεραπειων εφτασε 40 κιλα, αυτο δεν σημαινει εχει "νευρικη ανορεξια".. ειναι απλα ενα side effect καποιου αλλου προβληματος.. επομενως θελω να σου πω οτι αμα δουλευες πανω στο κομματι του αγχους και της καταθλιψης (μονη σου, με ειδικο, με φαρμακα, με βιβλια, με συνδυασμο μεθοδων δεν ξερω) θα δεις βελτιωση και στο αλλο το θεμα..
παμε παρακατω.. προσεξε μην πεσεις στην παγιδα προκειμενου να βαλεις κιλα να αρχισεις να χλαπακιαζεις οτιδηποτε ανθυγιεινο κ παχυντικο βρεις μπροστα σου.. δλδ μν αρχισεις με τα μουτρα να πλακωνεσαι στα γλυκα, γαριδακια, πατατακια, τζανκ φουντ, πιτσες, παστες, παγωτα κτλ κτλ.. αν το κανεις αυτο θα βαλεις σε μεγαλο κινδυνο την υγεια σου, διοτι δν ειναι κ απιθανο να παθεις καμια κριση υπεργλυκαιμιας απο το σακχαρο η να ανεβει επικινδυνα η χοληστερινη.. οπως οταν θελουμε να χασουμε κιλα μειωνουμε σταδιακα το φαγητο κ δεν το κοβουμε μαχαιρι, ετσι κ οταν θελουμε να βαλουμε κιλα, αυξανουμε σταδιακα την ποσοτητα κ ποιοτητα φαγητου κ δεν χλαπακιαζουμε ο,τι βρουμε..
Πρεπει τα κιλα να μπουνε σταδιακα και σωστα και να τα παρεις σε μυες, οχι σε λιπος γιατι μετα θα φαινεσαι χαλια και δεν ειναι κ ο,τι καλυτερο να αυξηθει ο λιπωδης ιστος, προτιμοτερο να αυξηθει ο μυικος ιστος και να ενδυναμωθεις, δεν συμφωνεις? δεν ξερω αμα θα ηταν καλο να πας σε εναν διαιτολογο να σου δωσει ενα πλανο διατροφης προκειμενου να μπουν σωστα τα κιλα, αλλα πιστευω και μονη σου θα τα καταφερνες.. περα απο γλυκα κ αλλα τετοια σοκολατοειδη κ μπισκοτοειδη, τα οποια πρεπει παραυτα να καταναλωνεις με μετρο, προσπαθησε να τρεφεσαι σωστα, ισορροπημενα και να ασκεισαι.. επελεξε ως βαση τη μεσογειακη διατροφη, βρες καπου στο ιντερνετ τη γνωστη πυραμιδα της μεσογειακης διατροφης κ κατεβασε την κ προσπαθησε να ακολουθησεις το πλανο... απλα πραγματα ειναι, δν θελει κατι ιδιαιτερο, ουτε να ζυγιζεις γραμμαρια φαγητων κ αλλες βλακειες.. τρωγε κρεας κοτοπουλο, συκωτι, μοσχαρι τα οποια περιεχουν σιδηρο κ βοηθανε αν εχεις αναιμια πχ, πατατες βραστες κ οχι τηγανητες ειναι φουλ στους υδατανθρακες, χυμο φυσικο πορτοκαλι πολυ, τυροπιτες κ σπανακοπιτες με φυλλο κ μυζηθρα, κουλουρια σουσαμενια κ ολικης αλεσης, προιοντα σογιας κ βρωμης, σαλατες κτλ.. απο ασκηση δωσε βαση στην αναεροβια (βαρακια κ ασκησεις ενδυναμωσης) η οποια θα σε βοηθησει να χτισεις σωμα και να φτιαξεις μυες.. χωρις αυτο να σημαινει οτι θα παραμελησεις και την αεροβια.. καλο θα ηταν να πας σε ενα γυμναστηριο κ να σου υποδειξει ο γυμναστης τι πρεπει να κανεις..
αυτα κ πολλα εγραψα, ελπιζω κατι να πιασει τοπο! καλη συνεχεια! :)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-04-2013, 18:45 #3
Δεν έχω χρόνο για γυμναστήριο,και ούτε και την οικονομική άνεση(πάιρνουν πολύ ακριβά).και δεν είπα πως έχω νευρική ανορεξία,αλλά αν με δει κάποιος που δεν με ξέρει θα πιστέψει πως εχω :P Κι εδώ που μένω δεν υπάρχει διαιτολόγος. σ'ευχαριστώ για τα υπόλοιπα!
[COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]
04-04-2013, 18:53 #4
Ναι καταλαβαινω τι εννοεις.. Κοιταξε δεν ειναι αναγκη να γραφτεις γυμναστηριο εφοσον δν υπαρχει κ η οικονομικη δυνατοτητα.. μπορεις να κανεις γυμναστικη κ μονη σου.. μπορεις πχ να αγορασεις τα βαρακια τα 3κιλα η τα 5κιλα, αναλογως ποσο αντεχεις, η καποιο οργανο εκγυμνασης (δεν εννοω να παρεις διαδρομο κτλ, αλλα απλα πραγματακια, πχ κατι σαν σκοινια π εχει τα οποια κρεμας κ κανεις διατασεις κτλ), κ να γυμναζεσαι μονη σου στο σπιτι.. μπορεις μεσω ιντερνετ να βρεις ενα σωρο ασκησεις ενδυναμωσης π μπορεις να κανεις κ μονη σου.. οσο για τα φαγητα σου ειπα, τρως απ ολα χωρις να στερεισαι, δινεις εμφαση σε πρωτεινες κ υδατανθρακες κ λιγοτερο σε φυτικες ινες κ λιπαρα μονοακορεστα-πολυακορεστα κτλ.. επισης κ κατι αλλο π πρεπει να διαχωρισεις, οτι κανεις προσπαθεια να βαλεις κιλα οχι επειδη αμα σε δει καποιος θα τρομαξει κτλ, αλλα επειδη ΕΣΥ θελεις να εισαι υγιης και να προσεχεις τον εαυτο σου! :)
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-04-2013, 18:55 #5
Eυα πλακωσου στα πιτογυρα καθε βραδυ απο 2 και σε ενα μηνακι θα εισαι κομπλε!!!
Αχχ μακαρι να ειχα κι εγω 15 κιλα λιγοτερα να μπορουσα να τα παρω με πιτογυρα χαχαχα
04-04-2013, 19:04 #6
χαχαχαχα εε Lacrymosa ειναι και για να μην τρομαζουν χαχα! ενταξει δεν εχω φτασει σε τετοιο σημειο αλλα παντως δεν θελω να δειχνω κι ετσι.
[COLOR="black"][B]Μη χτίζεις ποτέ μεγαλύτερο σπίτι από τη σκεπή που μπορείς να βάλεις σ'αυτό[/B][/COLOR]
04-04-2013, 19:16 #7
Συμφωνω και πολυ σωστα το σκεφτεσαι και χαιρομαι που εχεις αυτογνωσια και το αντιμετωπιζεις ψυχραιμα το ολο θεμα, ειναι καλο π εχεις ωριμοτητα και γνωση του εαυτου σου, ευχομαι καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου!! :)
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-04-2013, 21:55 #8
Κοιτα πιστευω οτι 52 κιλα δεν ειναι κατι τρομερο που εισαι ειναι καπως λιγα για 1 70 ομως στην πραγματικοτητα αν παρεις γυρω στα 5 6 κιλα εισαι καλη,κ εννοειται μην θεωρεις τον εαυτο σου ντε κ καλα ασκημο,Προσθεσε αρκετο ψωμι στην διατροφη σου κ αρκετες σαλτσες στις οποιες θα το βουτας κ εννοειται γλυκα απο ολα τουρτα προφιτερολ παστες γαλακτομπουρεκα κ κρεπα σοκολατα μαζι με παγωτο
04-04-2013, 22:41 #9
Θα πάρεις πέντε βάζα μαγιόνέζα κ θα τρως τα πάντα με μαγιόνέζα επίσης κ οι τροφές για μωρα έχουν άπειρες θερμίδες
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-04-2013, 23:00 #10
Εαν εχεις τηγανι στο σπιτι, πεταξε το.
Σταματας καθε σχεση με τσιγαρο και αλκοολ (μονο λιγο καλο κρασι μια στο τοσο).
Απ τα γκουντις και τα γυραδικα, δεν περνας ουτε απ εξω.
Μειωνεις τα γλυκα, παστες, τουρτες, σοκολατες στο ελαχιστο, μια στο τοσο και αν.
Ξηρους καρπους αναλατους, αποξηραμενα φρουτα, ψαρι, ψητα, βραστα και ολικης προιοντα.
Το πιο βασικο, βαλε στη διατροφη σου το μαυρο ταχινι. Ειναι καλυτερο απο καθε συμπληρωμα βιταμινων και περιεχει τα καλα λιπη..
Μειωσε την αεροβια δραστηριοτητα και ξεκινα ασκηση με αντιστασεις λιγων επαναληψεων στο σπιτι, ειτε με bodyweight ειτε με βαρακια.
Γενικα μη τρως μαλακιες γτ μπορει τωρα να εισαι αδυνατη αλλα αν παχυνεις με λαθος τροπο μετα ειναι δυσκολο να χασεις.
Ξεκινα το ταχινι τωρα!
05-04-2013, 06:22 #11
05-04-2013, 11:40 #12
τα κιλα που πρεπει να βαλεις δεν ειναι πολλα.
γνωμη μου ειναι να μην τα βαλεις με γλυκα, τηγανητα και παρομοιες τροφες γιατι θα μπουν πολυ ευκολα και μπορει να φτασεις στο αλλο ακρο και να μην μπορεις να σταματησεις να βαζεις.
δοκιμασε να τρως υγιεινες αλλα παχυντικες τροφες σε μεγαλυτερη ποσοτητα απ το κανονικο. τροφες οπως το ωμο ελαιολαδο, οι ξηροι καρποι, η μαυρη σοκολατα, τα γαλακτοκομικα με πληρη λιπαρα, τα μαυρα ψωμια ρυζια και ζυμαρικα. οταν βαλεις αυτα που θελεις (περιπου 8 κιλα νομιζω) θα συνεχισεις να τρως τα ιδια αλλα σε μικροτερες ποσοτητες
05-04-2013, 15:13 #13
Κερασι, αυτα τα ελεγες και σε μενα :)
Μονο που, εδω η κοπελα θελει να βαλει, ενω εγω ηθελα να χασω!!!
Εχει μια πολυυυυ μικρη διαφορα ξερεις!! :p
Αληθεια εσυ πως τα πας με τα κιλα σου κτλ?? Κανεις καποιοα ειδικη διατροφη, εισαι μποντιμπιλντερ η ξερω γω τι αλλο?
Διοτι φαινονται ψαγμενα και σωστα εν μερει αυτα που γραφεις, αλλα δεν αντιστοιχουν σε ολους τους συνδρομητες!! :)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
05-04-2013, 15:22 #14
Οταν καποιος θελει να παχυνει, δεν παει να πει οτι θα τρωει μαλακιες τυπου γλυκα και γκουντις και κοκακολες οπως προτεινουν πιο πανω αρκετοι, γτ παχαινεις με λαθος τροπο και στα λαθος σημεια. Εσενα λακρυ σου ειπα κανε σεξ και κοψε τα γλυκα. Τοσο απλο. Μην κανεις τιποτ αλλο. Ταχινι δε σου πα φαε συνεχεια. Για την κοπελια ομως επιβαλεται.
05-04-2013, 15:25 #15
Κερασι δοξα τω Θεω κανω φικι φικι αλλα τα κιλα δν πεφτουνε.. επομενως μην μου κολλας παντου το σεξ ειδικα εμενα διοτι δεν ειναι πανακεια :p
Επισης γλυκα δεν τρωω, απλα προσεχω παρα πολυ και μετραω θερμιδες και οταν βγαινω πχ εξω με παρεα σε ταβερνα, ε θα φαω απ ολα και θα σκασω, σορρυ κιολας, αλλα δεν θα κατσω να κοιταω..'
Προτιμω να μην τρωω σπιτι μ για να αντισταθμισω οταν τρωω εξω στη λεσχη η σε ταβερνα γιατι δεν θελω σχολια του τυπου "γιατι δεν τρως? κανεις διαιτα? ελα τι αναγκη εχεις εσυ κλτ" τα οποια τα εχω ακουσει πολλακις..
Επισης το ταχινι δεν ξερω καν τι ειναι :)
Αλλα δν μ απαντησες, ασχολεισαι με μποντιμπιλντινγκ και διατροφες και ετσι??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."