Results 46 to 60 of 63
-
06-04-2013, 21:16 #46
Εχθές και σημερα είχα τα νεύρα μου δεν θέλω να βλεπω κανέναν.Σημερα το τηλεφωνο μου το είχα κλειστό , πήρα ενα μονο μήνυμα απο το ανθρωπο που με αγαπάει, με πήρε και τηλεφωνο αλλα εγω δεν ήθελα να του μιλήσω. Στο μήνυμα του ηταν γλυκος όπως παντα.
Αν και του εχω δημιουργήσει προβλήματα ακομη και στο σπίτι του αν τον έχουν βρίσει και κατηγορήσει οτι δεν ειναι καλός ανθρωπος γιατι με αγάπησε αυτός ειναι εκει σταθερός σε αυτο που του λεει η καρδια του.
Ειναι στιγμές που φοβάμαι πως του προκαλώ τοσο πόνο που δεν θα τον αντέξει και επειδή δεν εχει κανένα που να τον αγκαλιάσει οταν το εχει ανάγκη μήπως πάθει κατι , κανει κατι κακο στον εαυτο του. Νιώθω τοσο υπεύθυνη που τον εχω χτυπήσει στην καρδια με την συμπεριφορά μου με όσα του εχω κανει.
- 06-04-2013, 23:13 #47
λυπον εγω ξερεις τι νομιζω εισαι που εισαι ετσι και του βγαζεις το λαδι τουλαχισταν κατα διαστηματα ζητα του και μερικα συγνωμη και διξε του τουλαχιστον οτι τον εκτιμας και τον αγαπας απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο.... μη τα λες μονο σε μας αυτα πες του τα και αυτουνου:(
07-04-2013, 21:21 #48
Ειμαι εγωιστρια δεν θέλω να ζητάω συγνώμη σε κανέναν. Εσείς δεν με ξέρετε και μπορω και σας λέω, σε αυτόν τι να πω πως του καταστρεφω την ζωη λιγο λιγο?
07-04-2013, 22:49 #49
Εσύ είσαι εγωίστρια, δεν σου αρέσει να ζητάς συγνώμη όταν φέρεσαι άθλια όπως λες, ούτε θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να λύσεις τα προβλήματά σου πηγαίνοντας σε κάποιον ειδικό.
Εκείνος σ' αγαπάει τόσο που όλα σου τα συγχωρεί, έχει καταστρέψει τη ζωή του για σένα αλλά δεν τον νοιάζει.
Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν αφού εσύ δεν θέλεις να κάνεις καμιά προσπάθεια για ν' αλλάξεις και ο άλλος μάλλον γουστάρει το πώς του φέρεσαι; Προφανώς ταιριάζετε, έχετε την τέλεια σαδομαζοχιστική σχέση.
07-04-2013, 22:58 #50
Οχι δέν του αρέσει η συμπεριφορά μου , μου το λεει συνεχεια , μου ζητάει να μην του φέρομαι ετσι, στην αρχή του έδωσα πολυ αγαπη και μετα του την πήρα πίσω , αυτός με αγαπάει πραγματικά αλλα του ειναι δύσκολο να φύγει μακρια μου, γιατι ξέρει πως τον αγαπω.
Και τον νιαζει και τον στενοχώρει που εχει χάσει τα παντα , δεν ειναι τέτοιος ανθρωπος .
Λυπάμαι που βλέπετε ετσι την σχεση μου με αυτόν τον ανθρωπο.
Μάλλον εχω παρεξηγηθεί με αυτα που λέω.
Καλύτερα να κρατάω οτι εχω μεσα μου.
07-04-2013, 23:12 #51
Όταν κάποιος αγαπάει κάποιον άλλον, δεν τον κακομεταχειρίζεται.
Όταν κάποιος αγαπάει και σέβεται τον εαυτό του, δεν επιτρέπει να τον κακομεταχειρίζεται κάποιος άλλος, τουλάχιστον όχι για πολύ καιρό.
Όταν κάποιος δεν αγαπάει τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπήσει τους άλλους.
Εξακολουθώ να βλέπω μια σχέση εξάρτησης και από τις δύο πλευρές.
08-04-2013, 02:07 #52
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι δίνουμε δικαιώματα.
Αν παίρναμε κατά γράμμα αυτό τον ορισμό της αγάπης θα είχαμε γίνει όλοι τόσο μυγιάγγιχτοι ώστε σχεδόν όλες οι σχέσεις θα κατέρρεαν με την πρώτη.
Δέχομαι όμως αυτό που λες ως στόχο προς τον οποίο πρέπει να τείνουμε και να προσπαθούμε μέσω αυτοβελτίωσης να τον κατακτήσουμε. Και δυστυχώς δεν ξεκινάνε όλοι από τις ίδιες προϋποθέσεις για να τον πετύχουν. Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Προσωπικά εκτιμώ ότι στη σχέση της Αντζελας και του φίλου της υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα από εξάρτηση και ότι υπάρχει ένας υγιής πυρήνας που τους κρατάει κοντά.
08-04-2013, 04:11 #53
08-04-2013, 10:51 #54
Συμφωνώ με την marian_m.
Δεν έχεις παρεξηγηθεί καθόλου, γι' αυτό να είσαι σίγουρη. Να ξέρεις ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν για εσένα πολλά περισσότερα από όσα καταλαβαίνεις εσύ για τον εαυτό σου. Έχω όμως μία απορία: πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο από την στιγμή που του έχεις γ@μήσει την ζωή? Τι είδους αγάπη είναι αυτή?
08-04-2013, 13:14 #55
Αν η αγαπη ειναι εξάρτηση τότε ναι ειναι εξαρτημένος σε εμένα γιατι με αγαπάει. Ειναι ο μόνος ανθρωπος που ξερει τα προβλήματα μου που ξέρει εμένα , του εχω ζητήσει να ορκιστεί πως δεν θα με αφήσει ποτε και επειδή ειναι Ανθρωπος το εχει κανει και το κανει καθε φορα που εγω τον ποναω.
Τον αγαπάω και το ξέρει, αλλα η ζωη μου, το περιβάλλον ειναι τέτοιο που σε συνδυασμό με τον άσχημο χαρακτήρα μου με κάνουν να φέρομαι άσχημα σε αυτόν γιατι ξερω πως με αγαπάει πως με καταλαβαίνει.
Ξερω πως οτι να του ζητήσω θα το κανει , ξερω πως μπορω να τον εμπιστευτω.
Για μένα δεν ειναι μονο ο ανθρωπος που αγαπάω αλλα ειναι πατέρας μάνα αδελφός αδελφή , φίλη .
Μην κατηγορείται αυτόν , ειναι απλα ένας καλός και αυθεντικος ανθρωπος που με αγαπάει με πονάει , αυτη ειναι η εξάρτηση του σε εμένα και δεν εχει καμία σχεση με σοδομαζοχισμο ή κατι αλλο.
Ναι του εχω καταστρέψει την ζωη γιατι δεν μπορω να ελενξω τα νεύρα μου δεν μπορω να απαλαγω απο το παρελθόν και το παρόν.
08-04-2013, 13:22 #56
Του εχω πει πως δεν ειμαι καλα και δεν θέλω να τον στενοχωρισω με το να ξεσπαω πάνω του και οταν θα ηρεμησω θα τον παρω ,ειναι ενα βήμα μικρο και αυτο.
Του εχω ζητήσει στο παρελθόν συγνώμη και του εχω πει πως καθε φορα που θα γίνεται κατι εγω θα φταίω και όχι αυτός .
Στην αρχή φοβόμουν οτι θα τον χάσω θα φύγει γιατι ειμαι ετσι απότομη κακιά , αλλα τωρα που τον ξερω ειμαι συγουρη πως δεν θα φύγει απο κοντα μου και με καταλαβαίνει.
Ομως μια φίλη μου που το ξέρει μου ειπε πως δεν θα με περιμένει για παντα και πως δεν θα μπορούσα να εχω βρει καλύτερο ανθρωπο και πως πρέπει να τον προσέχω περισσότερο απο τον εαυτο μου.
08-04-2013, 13:48 #57
Δεν γνωρίζεις τι είναι αγάπη γιατί ποτέ σου δεν την βίωσες. Μην χρησιμοποιείς λοιπόν αυτή την λέξη με τόση ευκολία. Δεν εισαι ικανή να αγαπάς παρά μόνο να εκμεταλλεύεσαι τους άλλους, να τους χρησιμοποίείς, κι όταν νοιώσεις ότι δεν θα έχουν να σου δώσουν άλλο γιατί ρούφηξες όλη την ενέργεια τους προκειμένου να ζήσεις εσύ, θα πάς παρακάτω για να επαναλάβεις μια καινούργια αφαίμαξη. Έχεις μέσα σου μια τεράστια ανασφάλεια και έναν φόβο εγκατάλειψης γι' αυτό και βάζεις τους άλλους να σου ορκιστούν ότι θα παίξουν καλά τον ρόλο που τους δίνεις και αυτό το ονομάζεις αγάπη. Ούτε καν ξέρεις όμως τι είναι αυτό που θέλεις ( σύντροφο?, μαμά? ,μπαμπά?) αλλά έχεις την απαίτηση αυτό που δεν ξέρεις τι είναι να ικανοποιείται απο τους άλλους. Με λίγα λόγια δεν ξέρεις τι σου γίνεται αλλά είσαι τόσο σίγουρη για αυτά που γράφεις...
08-04-2013, 14:23 #58
Οταν μου έλεγε πως ισως εχω διπολικη διαταραχή δεν τον πίστευα, ίσως έχεις δίκιο σε αυτα που λες , ίσως ποτε δεν είχα τίποτε απο όλα αυτα και μου λείπουν όλα. Ειμαι ενα τέρας όμως και δεν μπορω να με αλλάξω.
08-04-2013, 14:40 #59
Μόνη σου δεν μπορείς να το αλλάξεις, μπορείς όμως να ζητήσεις βοήθεια απο κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει να το αλλάξεις. Δεν νομίζω ότι σου αξίζει να ζεις έτσι. Kαταβαίνω ότι υποφέρεις και μαζί με εσένα οι γύρω σου. Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό και μην διστάσεις να δείς με θάρρος την αλήθεια σου γιατί μόνο τότε θα απαλαχτείς από όλα αυτά.
08-04-2013, 15:47 #60
Έχεις δίκιο ευχαριστω