Results 1 to 4 of 4
-
06-04-2013, 15:48 #1
Διατροφική Αλλαγή...Please Help!!!!!!!!
Καλησπερα σε ολα τα μελη και καλο μηνα!Πριν 3 μερες εκανα γαστροσκοπηση λογω ενοχλησεων στο στομαχι,συγκεκριμενα ειχα πονο και εντονες αναγουλες(ειχα διαβασει στο ιντερνετ οτι ειναι συμπτωματα του καρκινου στο στομαχι και απ το φοβο μου εκανα την εξεταση), η εξεταση εδειξε οτι εχω μια μικρη γαστριτιδα!Εχω ξεκινησει την θεραπεια που μου εχει πει ο γιατρος αλλα το περιεργο ειναι,οτι οι αναγουλες συνεχιζουν να ειναι εντονες...και μ'εχει πιασει μια περιεργη αηδια με το κρεας!Δηλαδη δεν μπορω να φαω το μαγειρευτο κρεας στο σπιτι με τιποτα...ενω απ'εξω τα πιτογυρα και τα καλαμακια τα τσακιζω,το ιδιο τα κρουασαν,τα γλυκα και καθε λογης σαβουρα!Ενω μου εχει περασει ο φοβος οτι εχω κατι δεν μπορω να καταλαβω αυτη την αλλαγη στη διατροφη μου...που μπορει να οφειλεται?Να συμπληρωσω οτι ειμαι 26 χρονων,πασχω απο κρισεις πανικου εδω και 5 χρονια,ειμαι γενικα πολυ αγχωδης ατομο και εχω και το θεμα με τη νοσοφοβια!
- 06-04-2013, 16:13 #2
Ισως επειδή σου πέρασε ο φόβος και το έριξες στα λιπαρά ? :) Επισής η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία.Α και μην ψαχνεις το τι εχεις μεσα από το ιντερνετ.Μιλάω για τα συμπτώματα και τζαμπα σε τρομοκρατούν...
06-04-2013, 17:46 #3
Ρε φιλος μην μεγαλωνεις γραμματοσειρα και βαζεις τα bold γραμματα, τρομαζουμε ρε φιλε και δεν ειμαστε κ γεροντια αφου :P
Οσον αφορα το θεμα σου, καταρχην καταλυτικο ρολο παιζει η αγχωδης διαταραχη που εχεις και η νοσοφοβια, καθως επισης το οτι καθεσαι και ψαχνεις συμπτωματα ασθενειων στο ιντερνετ, τις οποιες ασθενειες μετα νομιζεις οτι εχεις, και υποβαλλεις τον εαυτο σου σε ιατρικες εξετασεις προκειμενου να αποδειξεις στον εαυτο σου το αυταποδεικτο και μετα παλι αγχωνεσαι κτλ κτλ.. καταλαβαινεις πως παει? κυκλικη διαδρομη ακολουθει το πραμα φιλε μου! πριν σου πω για το διατροφικο, θελω να σε ρωτησω σχετικα με το θεμα του αγχους και του πανικου που προκαλει ολα τα παρελκομενα, τι κανεις? το αντιμετωπιζεις με ψυχοθεραπεια η φαρμακα?
Οσο για το διατροφικο τωρα, μου φαινεται οξυμωρο να λες οτι σιχαινεσαι το μαγειρευτο κρεας αλλα εξω να πλακωνεσαι στα πιτογυρα.. χωρις να θελω να σε αγχωσω, αλλα και εξω το κρεας το μαγειρευουν ξερεις, δεν φτιαχνεται μονο του, και ασε που υφισταται πολυ περισσοτερες επεξεργασιες απο οτι το σπιτικο μαγειρευτο.. τα πιτογυρα και τα σουβλακια που τρως ειναι 10 φορες πιο health harmful απο ενα σπιτικο ψητο κοτοπουλο πχ! κατα τ αλλα να σου πω οτι το θεμα σου ειναι καθαρα ψυχολογικο και εκδηλωνεται με σωματοποιησεις, οπως αυτη π σε επιασε με το φαγητο! υπομονη και θα περασει!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
07-04-2013, 20:37 #4
Lacrymosa sory για τα εντονα γραμματα,δε το εκανα επιτηδες παντως! :P
Oσον αφορα το θεμα με τις κρισεις πανικου και το αγχος,το αντιμετωπιζω με φαρμακευτικη αγωγη,παιρνω λαντοζ και ζαναξ!Τωρα οσον αφορα το διατροφικο κομματι,εχεις δικιο...και το κρεας που τρωω εξω ψημενο ειναι και αυτο που μου μαγειρεουν σπιτι το ιδιο.Δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται αυτο,την περισσοτερη μερα εχω αναγουλες,και οταν ειναι να φαω συγκεκριμενα κρεας στο σπιτι αναγουλιαζω πιο πολυ!Τι να πω,δεν ξερω,πριν 2 βδομαδες ετρωγα σπιτι 1 κιλο κρεας καθημερινα,ειτε κοτοπουλο,ειτε γαλοπουλα,ειτε ψαρια...ειμαι αθλητης και κανω διατροφη υψηλη σε πρωτεινες!Τωρα αναρωτιεμαι τι στο διαολο μου συμβαινει...ειναι αραγε ψυχοσωματικο?Μ'εχει βαρεσει δηλαδη το αγχος στο στομαχι?