Results 1 to 6 of 6
Thread: Παρακαλώ την γνώμη σας
-
08-04-2013, 02:27 #1
Παρακαλώ την γνώμη σας
Μετά από συζήτηση ο κολλητός μου φιλος μου έδωσε να καταλάβω με ευγενικό τρόπο ότι δεν θέλει να βγαινει εξω για ποτό μαζί μου χωρίς εγώ να καταλάβω τον λόγο και έτσι και εγώ ξεκοψα και δεν του τηλεφωνούσα.
Αυτός όμως μετά από μερικούς μήνες άρχησε να με ξαναπλησιαζει αλλά μόνο για να κάνει δραστηριοτητες που έκανε μόνο μαζί μου (πχ ψαρεμα,κυνηγι κλπ) και πολλες φορές με αφησε να καταλάβω ότι με κρατούσε για κάποιο λόγο μακριά απο τον κύκλο τού.(ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα μαζί με κάποιον φίλο του).
Εγώ τον άφησα και δεν του είπα τιποτα γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ.
Τον τελευταίο καιρό όμως άρχησε να έρχεται σπίτι μου,σε μέρη που συχνάζω σχέδον καθημερινά και γενικά παντού και αναγκαστηκά γνωρίζεται και με τους γνωστούς μου.
Όταν ημαστε μονοι μας συμπεριφέρεται normal αλλά όταν βρεθεί με καποιον τρίτο προσπαθει παντα να με μειωνει και να ανοιγει συζητήσεις πάντα γύρο από εμένα κατηγορόντας με.Πολλες φορές μου έδωσε να καταλάβω ότι προσπαθεί να μου κάνει κακό ριχνοντας κουβεντες σε λάθος στιγμή εσκεμμενα για να φανεί αυτός ο καλός να το πώ. Αυτό που με προβλημάτησε πιο πολύ όμως ήταν τις προάλλες ότα είδα στον δρόμο ένα φίλο του και ΄τον χαιρέτησα την επομένη μου έκανε κάποιου είδους παρατήρηση.
Ολά αυτά που ανέφερα πιο πάνω δεν θα με ενοχλούσαν αλλά το ατόμο αρχησε να επιρεάζει σιγα σιγά και τους αλλους φιλους με αυτά που λέει και αυτό αρχησε να με προβληματίζει μήπως κανω εγώ κάποιο λάθος τελικά.
Μήπως κάνω κάτι λάθός εγώ¨????????
Αξιζει να προσπαθήσω να του μιλήσω ή να ξεκόψω μια για πάντα.
- 08-04-2013, 02:32 #2
θελει να σε κανει ρεζιλι.εγω θα τον ειχα στηλει
08-04-2013, 10:47 #3
Τι λεει δηλαδη στους φιλους σου και εχουν επηρεαστει?
Και οταν αρχικα σου ειπε να μη βγαινετε γιατι δε τον ρωτησες τι του παει στραβα?
08-04-2013, 11:43 #4
Πχ λέω άσπρο λέει μαύρο ,μιλώ με κάποιον θα διακόψει επανειλημμένως αγνοώντας με και θα συναιχιση την συζήτηση,ενώ μπορεί σε μια συζήτηση με κάποιον να διαφωνουμαι αυτός ενώ ξέρω ότι σύμφωνα μαζί μου επειδή ξανά συζητήσαμε το θέμα στα σίγουρα θα μπει στην συζήτηση έναντιον μου πάντα.
Εάν κάνω η πω κάτι λάθος στην παρέα αυτός σίγουρα θα το πάρει και θα το συναιχιση με ειρωνία.
Εχω αφηση υπονοούμενα ότι αυτό με ενοχλεί στην αρχή το έκοψε αλλά τώρα το συναιχιζει πιο εντατικά :)))
Το έχω μετανιώσει που δεν του το έχω κόψει από την αρχή.
08-04-2013, 13:15 #5
Για να ανοιγεις τετοιο θεμα εδω και με τις περιγραφες που δινεις προφανως δεν προκειται για φιλία, απλα τοσο καιρο καλύπτει σε κάτι ο ενας τον αλλο πχ η παρεα για να βγω για ποτο ή για να πάω για ψάρεμα, αφου δεν εχω αλλους συνεχεια διαθεσιμους. Αυτός έρχεται και σε βρίσκει ή πάντα τον βρίσκεις εσυ? Αν η επικοινωνια γινεται πάντα ή σχεδον παντα με δικη σου πρωτοβουλία είναι ως εάν να τον παρακαλας να σε κανει παρεα. Αυτος σε κανει παρεα απο συμφερον, του καλυπτεις καποιο κενο σαν κι αυτα που σου ειπα ή επειδη εξυπηρετειτε απο εσενα πχ εχεις αμαξι ή καποιο συμφερον απο τη δουλεια σου, μαθηματα κλπ.
Αν δεν πεταμε αρλούμπες κι ασχετα πράγματα να ξερεις ότι μας μειωνουν επειδη μας υπολογιζουν και μας ζηλευουν. Μαθε/εξασκησε τον εαυτο σου να τον βαζει στη θεση του. Μαθε να αντιδρας έστω δηλα δηλα αν δεν εισαι συνηθισμενος μεχρι να εξοικειωθεις. Απο τις περιγραφες σου ειναι προφανες οτι το ατομο δεν ειναι ενταξει απεναντι σου. Μετα τι περιγραφες σου επισης δε θα σε ρωτησω αν ειναι ατομο της εμπιστοσυνης σου που μπορεις να του μιλησεις γι αυτα που σε απασχολουν. Μαλλον μου φαινεται πως η παρεα και η μεταξυ σας επικοινωνια ήταν απλα η κάλυψη του ενος απο τον αλλο και ότι σχετιζεται με την καλυψη αυτη. Δεν εχεις αλλες παρεες/φιλους για να κανεις μαζι τους αυτα που εκανες μ αυτον κι ετσι να του γυρισεις την πλάτη?γιάννης
08-04-2013, 13:31 #6
Γιάννη συμφωνώ μαζί σου, δεν πρόκειται για φιλία απλός περνάμε μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ.
Οσο αφορά εάν εγώ τον παρακαλώ να με κάνει παρέα εγώ δεν του τηλεφώνω καθόλου αυτός με περνει καθημερινά και έρχεται και με βρίσκει. Το παράδοξο είναι ότι Οταν Είμαστε μόνοι μας όλα οκ, με το που έρθει κάποιος φίλος μου γίνεται της ......:)))
Ενα είναι σίγουρο παντός ότι φταίω δεν φταίω η έκρηξη δεν αργεί :))))