Results 1 to 15 of 21
Thread: ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
-
09-04-2013, 21:39 #1
ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Καλήσπερα...δεν ξερω αν καποιοι με θυμούνται αλλα έχω ξαναδημοσιευσει το προβλημα που αντιμετωπιζω και εχει σχεση με τη διπολικη της μητερας μου. Μόνο που τώρα στο ηδη υπάρχον πρόβλημα προστέθηκε και ενα ακόμη και αφορά εμένα.
Απο περυσι τον Ιουνιο ζω εναν εφιαλτη. Εν ολίγοις μόλις αποκάλυψα στον δεσμό μου( το καταφύγιο μου πραγματικά) και στις φιλες και φίλους μου για το οτι η μητερα εχει διπολική και οτι ηταν στο ψυχιατρείο για λίγο διάστημα σταμάτησαν ΟΛΟΙ να μου μιλάνε.Με απεφευγαν αρχικα, το καταλαβα και γω δεν τους ενοχλησα απο τοτε, ουτε εκεινοι εμενα. Εχω απομονωθεί εντελώς χωρίς να το θέλω, δεν έχω καθόλου κοινωνική και προσωπική ζωή. Ούτε δουλειά, ψάχνω αλλά τίποτα μηπως και βγω απο το σπιτι.
Επίσης το θέμα είναι οτι ενώ γνώριζα την κοινωνική προκάταληψη του κόσμου γύρω απο αυτά τα θέματα το έκρυβα και δεν είχα αντιμετωπίσει αυτή την περιθωριοποίηση απο ολους που ζω αυτο το διάστημα.
Η μητέρα μου για 4 χρόνια ηταν πολύ καλά και είχα πει τέλος τα ψυχιατρεία,πηγαινε στο γιατρο της,επαιρνε τα χαπια της και ηταν καλυτερα απο ποτέ. ¨Ομως ο πατέρας μου περυσι το πασχα την πηγε πάλι μεσα υστερα απο τοσα χρονια γιατι του έλεγε οτι δεν ειναι καλά,να παει στο γιατρό να της κάνει κάποια αλλάγη στα χάπια και εκεινος απο αντιδραση για να μην πληρώσει το γιατρό εκανε εισαγγελικη και την πηγε μέσα. Εγω βέβαια ήμουν ψυχολογικα χαλια και οταν εκλαιγα μπροστα στο αγόρι μου του ελεγα οτι οι γονεις μου χωριζουν.Τοτε μου ζητούσε συνεχεια ο φίλος μου να γνωρίσει τουλαχιστον τη μανα μου γιατι αυτος με ειχε παει στους δικους του επανειλημμενως, εγώ φοβομουν και ζήτησα τη συμβούλη του πατέρα μου.
Το μεγαλύτερο ελλαττωμα του πατέρα μου ειναι οτι ακούει συνεχεια τα αδέρφια και τους φίλους του. Του είπα του πατερα μου λοιπόν οτι αν πω στον Γ οτι η μαμα ειναι ψυχιατρείο θα φοβηθεί και θα φυγει. Μου είπε ενα θα δουμε και μετα πηγε στον μεγαλύτερο αδερφό του ο οποίος του είπε να το πω τώρα που ναι νωρίς. Ο πατέρας μου μου ειπε τα μισα οτι να το πω δεν τρεχει τιποτα και οτι δεν θα συμβει τιποτα, χωιρς το τωρα που ναι νωρις που δειχνει ολοφάνερα οτι ηξεραν οτι θα φυγει.. Δεν θα μπω σε λεπτομερεις για να μην κουράσω χωρισα με τον χειροτερο τρόπο, έχασα τότε σε δεκα μερες 12 κιλα,και αλλα πολλα που επηρεασαν την υγεια μου.
Μια εβδομάδα αφου χωρισα ήρθε ο αδερφος του πατέρα μου να με βρει και τα λόγια του ήταν ε θα σου μείνει ενα κατάλοιπο αλλά δεν πειράζει και έτσι είναι η ζωη αλλοι παντρεύονται και αλλοι δεν παντρευονται και μετα παει στον πατέρα μου και του λεει για τη μανα μου τι κάθεσαι και παιδευεσαι κλειστην μέσα για παντα να τελιεωνουμε και εκεινος συμφωνησε. Πήγε πάλι χωρις να τους πειραξει η μανα μου και έκανε παραγγελία και του λέω η μανα μου θα μείνει σπιτι, θα τελειωσουν αυτά οταν υποτροπια΄ζει θα πηγαινει στο γιατρό της, το ψυχιατρειο δεν ειναι λύση.και οι υπόλοιποι να μην ανακατεύονται στα ξένα σπιτια.
Δεν βρήκα απο πουθενά στήριγμα. ΟΛΟΙ με πρόδωσαν. Για την ακρίβεια το σόι του πατέρα μου αλλά και ο ίδιος διογκωσε περισσότερο την κατάσταση, πιστεύω λόγω της κακίας τους και της αμάθειας τους.Μου διαλύσανε με τις συμβουλές του ς τη χωη και μετά οταν έκλαιγα μου έλεγε ο πατέρας μου αγάπησες πληρωνε, πληρωνε,πληρωνε! ¨εγινα δέκτης τρομερής κακίας απο όλους χωρίς να φταίω.Υστερα απο όλα αυτα δεν θέλω να ξαναδω τον πατέρα μου, τον έδιωξα απο το σπίτι απο το δεκεμβριο, δεν νιωθω τίποτα για αυτον, παρά μόνο μισος γιατι ποτε δεν μου στάθηκε στα προβλήματα μου,παρα μονο μου έλεγε συνεχεια το προβλημα μας το προβλημα μας που στο τέλος εφτασα να νιωθω οτι ειμαι ένοχη να ζω.
Εν συντομία να σας πω οτι η μάνα μου εμφανισε το προβλημα όταν γέννησε λόγω μιας αιμορραγίας μια βδομάδα μετά τη γέννα όπου έπαθε σοκ και κατάθλιψη. Ζητούσε να κάνει μήνυση στο γιατρό γιατι της είπε μια νοσοκόμα οτι είχε ξεχάσει τον πλακούντα μέσα και θα πέθαινε. Ο πατέρας μου τοτε αντί να την υποστηρίξει οπως λεει η μάνα μου την έκλεισε σε μια ιδιωτική κλινική όπου εκει λεει απο τον εγκλεισμό και το πως της φέρονταν έγινε χειρότερα. Απο τότε μέχρι και πριν ΄4 χρόνια (κλείνω τα 27) ο πατέρας μου εκμεταλλευτηκε την αρρώστια της μάνας μου, την έκλεινε σε ιδιωτικό ψυχιατρείο , με άφηνε στην αδερφή του όσο ήμουν μικρη και γύρναγε με γκομενες. Επίσης να τονίσω έχω τόσους συγγενεις και κανένας δεν ήρθε στα τόσα χρόνια ποτε μια επισκεψη ποτε, μην τους φάει η μάνα μου δήθεν! Την οποία δεν είδα ποτε να επιτιθεται σε κανέναν το αντίθετο μάλιστα αυτός που την έβριζε ήταν ο πατέρας μου κάθε φορά που πηγαινε να πει τη γνωμη της. Μέχρι να φθάσω σε μια ηλικία με είχαν πεισει οτι είναι τεραστιο το πρόβλημα και ότι η μαμα μου είναι σχεδόν τρελή.Μετά το έψαξα στο ιντερνετ ενημερωθηκα απο ειδικους Να σημειωσω οτι η μαμα μου τα συμπτωματα που εμφανίζει ειναι κυρίως παραληρημα απο τα χάπια μόνο οταν ταράζεται. Οταν ειναι ηρεμη και παιρνει τα φάρμακα της ειναι η πιο καλοσυνάτη γυναικα του κόσμου. Δεν την ακουσα ποτέ να πει κάτι κακό ή οτιδηποτε.
Αυτη τη στιγμή έχουμνε αποφασίσει με τη μητερα μου να αλλάξουμε τη ζωη μας χωρις να επεμβαίνουν τρίτοι στο σπιτι μας και χωρις τα καθημερινα νεύρα του πατέρα μου. Δεν ξέρω γιατι γράφω εδώ αλλά είμαι απελπισμένη έχω να πω δυο κουβεντες με ανθρωπο απο τον περασμένο ιουνιο.
- 09-04-2013, 22:15 #2
με συγκίνησες, το πιστεύεις; η απόφαση που πήρες να ζήσεις με τη μητέρα σου και μακρια απο τριτους ηταν πολυ θαραλλεα μιας και δε θα ναι ευκολο να υλοποιηθει ομως μεσα απ΄τη ψυχη μου σας ευχομαι να τα καταφερετε! και οι δυο αξιζετε να ζησετε! τωρα οσον αφορα τους "φιλους" σου και το "δεσμο" σου, πραγματικα αποδεικνυουν γι'αλλη μια φορα το τι ειναι η ανθρωπινη φυση, να μη μετανιωνεις που μιλησες! αυτη εισαι, αυτη ειναι η μητερα σου, δεν ειναι εγκληματιας( που και να ηταν δε θα ειχε καμια σχεση με σενα ωστε να σε κανουν περα οι "κοντινοι" σου ανθρωποι). Κοπελάρα μου έχεις πολλάααα να ζήσεις και ανθρώπους να γνωρίσεις, αληθινούς αυτή τη φορά και Ανθρώπους ξαναλεω. Εάν το πιστέψεις όλα θα τα καταφέρεις, και τη μανούλα σου να σηκώσεις και στα ποδαράκια σου να σταθείς. Δεν σου αξίζει να στενοχωριέσαι για τέτοια Υποκείμενα, συγγνώμη για το θάρρος αλλά υποκείμενα είναι!
10-04-2013, 15:09 #3
ti na pw den kserw... poso mikroi einai oi anthrwpoi... to na s'apofeugoun giati esy exeis kapoio psyxiko nosima i isoun sto psyxiatrio pali dn einai apodekto alla mporw na to katalavw... alla gia tin mitera sou !!! auto einai pera apo kathe fantasia! twra gia ton patera sou dystixws yparxoun polles tetoies periptwseis andrwn idika pou ekmetaleuonte katastaseis. toulaxiston exete i mia tin alli kai ola tha pane kala
You don't need to be jewish or gay to make it in Hollywood , just bipolar! :cool:
10-04-2013, 16:02 #4
Γιατι τοσα χρονια δε χωριζει τον φαδερ???????
11-04-2013, 11:35 #5
Έχε υπ' όψη σου ότι όσο εύκολα μπορεί κάποιος να υπογράψει για να μπει μέσα, άλλο τόσο εύκολα κάποιος μπορεί να υπογράψει για να αναλάβει την ευθύνη και να βγει κάποιος έξω. Πληροφορήσου, αν αγαπάς τη μητέρα σ, μπορείς να τη βοηθήσεις εσύ και αυτό είναι το σημαντικότερο. Καλή τύχη με τη νέα αρχή, όλα καλά θα πάνε, να είσαι αισιόδοξη!!
14-04-2013, 13:39 #6
Δεν ξέρω πόσο είσαι σε ηλικία αλλά θέλει μπαλάκια δυνατά για να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Προφανώς μιλάμε για μάθημα δύναμης που αποδεικνύεται με τις πράξεις. Τι να πω μπράβο σου. Είσαι γενναία.
14-04-2013, 13:41 #7
27 τώρα το είδα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
29-04-2013, 20:30 #8
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Και γω δεν πιστευα ποτε οτι θα μου φερθουν ετσι ολοι ομως πιστεψε με υπαρχει πολυ ρατσισμος στην κοινωνια που ζουμε. Δεν ξερω αν ηταν ετσι παντα και απλως λογω ηλικιας και ελλειψης εμπειριων δεν το ειχα παρατηρησει αλλα εχω καταληξει οτι οι ανθρωποι εχουν γινει πολυ συμφεροντολογοι και υποκριτες. Πλεον δεν εμπιστευομαι απολυτα κανεναν και εννοειται οτι εχω σκληρυνει, εχω γινει αλλος ανθρωπος
29-04-2013, 20:45 #9
Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και την απαντηση σου mpliki! Δεν προκειται να κανω κανενος ειδους πισωγυρισμα..Ενα χρονο τωρα υστερα απο τα γεγονοτα δεν κλαιω τουλαχιστον, τρωω και κοιμαμαι καπως ηρεμη. Μονο που ωρες ωρες πνιγομαι γιατι εφυγαν ολοι με τον χειροτερο τροπο απο κοντα μου και εμεινα μονη μου. Δε με νοιαζει για κανεναν τους ουτε θελω να τους ξαναδω και να σου πω και κατι ενα μηνα αφου χωρισα ηρθε ο πρωην και μου ελεγε τα βασανα που τους βρηκανε στην οικογενεια τους, τον διωξανε απο τη δουλεια, τους κλεψανε τα λεφτα γιατι περυσι στις εκλογες σε κινδυνο πτωχευσης τα πηρανε απο την τραπεζα, τα φυλαγανε σπιτι και τους τα πηρανε ολα, αρρωστιες και ποιος ξερει τι αλλο εχει γινει ελπιζω μεχρι σημερα και ας με πειτε κακια. Το εχω αποφασισει τερμα ο καλος μου εαυτος, στους κακους θα φερομαι οπως τους αξιζει.Με εξευτελισαν και δεν νοιαστηκαν λεπτο για τη ζωη μου και τη δικη μου υγεια. Μονο λογια οτι αν παθω τιποτα θα τρελαινοταν και οταν του το πα μου απαντησε ασε με να κοιμηθω, δεν θα ξαναμαστε μαζι δε με νοιαζει για τη μανα σου πηγαινε σε ειδικο να σε στηριξει, κατανοω συμπασχω αλλα δε μπορω να σε βοηθησω και δεν θελω καμια επαφη. Να μη συνεχισω τι αλλο ακουσα απο εκεινον και τους δικους του. Οσο για τις "φιλες" μιλαμε για αληθινη φιλια...
29-04-2013, 20:50 #10
Σε ευχαριστω Συνηθεια για την απαντηση σου και τα καλα σου λογια. Τουλαχιστον αυτο που με παρηγορει ειναι οτι ανακαλυψα εστω και με αυτο τον τροπο την υποκρισια,την ψευτια και την κεκαλυμμενη βρωμια που υπηρχε στη ζωη μου. Αγαπησα περισσοτερο τη μητερα μου γιατι ξερω οτι ειναι η μονη που δεν θα με προδωσει και εχει πολυ καλυτερη ψυχη απο ολους τους μη ψυχικα ασθενεις που υπηρχαν στη ζωη μου.
29-04-2013, 20:56 #11
Η μητερα μου δεν εργαζεται και δεν ειναι οικονομικα ανεξαρτητη αλλα πιστευω ουτε συναισθηματικα. Οτι και αν της εχει κανει τον συγχωρει τον πατερα μου, γιατι πιστευει οτι παρασυρεται απο τα λογια των αλλων αλλα πλεον δεν θελει λεει το σοι του να περναει ουτε κατω απο το σπιτι μος. Οταν πριν χρονια ζητησε η ιδια διαζυγιο γιατι δεν αντεχε αλλο εκανε εισαγγελικη και την πηγε στο ψυχιατρειο και τωρα φοβαται να ξανακανει κατι τετοιο. Τον πατερα μου βεβαια δεν τον συμφερει να δωσει διατροφη στη μητερα μου για αυτο και δεν χωριζουν..
30-04-2013, 01:56 #12
ειλικρινα μπραβο σου που αποφασισες να οριζεις τη ζωη σου μονη σου και να μη σε καπελωνουν οι αλλοι.δεν μπορω να το πιστεψω οτι γι αυτο το λογο σε εγκατελειψαν ολοι λες και ειναι κανενας δολοφονος η μαμα σου τι να πω βρε κοπελα μου μεγαλη απονια στον κοσμο εχω συναντησει κ εγω κ εχω ξεκοψει απο ολους..
05-05-2013, 10:50 #13
Μακραν το καλυτερο απ οσα διαβασα στο θεμα σου. Κ εφοσον προερχεται απο σενα παει να πει εχεις τεραστια αυτογνωσια φιλε/φιλη κ εισαι ψυχαρα!! Αυτο π εγραψες κ σου τονισα με τα γραμματα μην το ξεχασεις. Φροντιζε να το θυμασαι καθε φορα π καποιος "φιλος" θα σου συμπεριφερεται κρυα κ απαξιωτικα επειδη η μητερα σου διεπραξε το εγκλημα π λεγεται διπολικη διαταραχη.. αντε μν πω τπτ χειροτερο μερες π ειναι.. καλη συνεχεια κ κρατα γερα! καιρος ισως να αναπροσδιορισεις ποια ατομα εχουν αξια να βρισκονται στη ζωη σου κ ποια οχι.. μεσα σ ολα τουλαχιστον οπως ειπες κ εσυ φανηκε ο υποκριτικος χαρακτηρας ορισμενων οποτε ξερεις με τι ατομα εχεις να κανεις πλεον..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
26-05-2013, 21:00 #14
κανένας δε νοιώθει κανένα. όλοι κοιτούν την "πάρτη" τους και άμα είσαι διαφορετικός από αυτούς είσαι σαν τα ....γερασμένα άλογα.
Εγώ το έμαθα αργά.....!!!!
26-05-2013, 21:01 #15
έχω διπολική;;;;; τι έχω γαμώτο?????
Καλησπέρα. Έψαξα να σας βρω γιατί δεν είναι καλά και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό.
έχω σχέση 7 χρόνια αλλά συνέχεια βριζόμαστε και δεν τα πάμε καλά.
νευριάζουμε και οι δύο με το παραμικρό και ο ....νοιώθει εγκλωβισμένος. δεν εργάζεται και εγώ βρήκα εργασία τους τελευταίους μήνες. όταν τσακωνόμαστε πηγαίνει να φύγει μαζεύοντας τα πράγματά του. τότε αρχίζω να στενοχωριέμαι πιο πολύ, μετά θυμάμαι τις βρισιές και κλαίω αλλά αισθάνομαι ότι δε θέλω να φύγει. μήπως είναι η ιδέα μου; όταν είμαι στη δουλειά θέλω να τρέξω κοντά του και όταν πλησιάζω προς το σπίτι, δε θέλω να μπω μέσα γιατί πιστεύω ότι πάλι θα τσακωθούμε; δεν τσακωνόμαστε μόνο όταν κάνουμε σεξ. μετά το σεξ ίσως να τσακωθούμε πάλι. οι αιτίες μηδεμινές. ή ίσως έτσι να φαίνονται αλλά να μην είναι. είμαι 43 ετών, δεν είμαι μικρή κι όμως νοιώθω σαν να...θέλω τη μαμά μου , να χωθώ στην αγκαλιά της; μπα! ουτε εκεί θα ήθελα. θα με ρωτάει τι έχω και τι έχω. βλεπω άσχημα όνειρα αλλά δεν ξυπνάω. πηγαίνω στη δουλειά και θέλω να φύγω. μήπως έχω τελικά ψυχολογικά προβλήματα και δε φταίει μόνο ο θυρεοειδής μου; μήπως είμαι τρελή; όταν με βρίζει θέλω να μπω κάτω από τη γη και να κρυφτώ. πώς γίνεται να κανεις σεξ με κάποιον που σου έχει τόσα μπινελίκια πριν, εγώ ξέρω. Λέει ότι τον προκαλώ. μήπως φταίω εγώ; δεν ξέρω τι να κάνω; να φύγω; σκεφτηκα στην επόμενη πληρωμή μου να τα παρατήσω όλα σύξυλα και να εξαφανιστώ. να πάω σε ένα νησί να βρω τον εαυτό μου. ίσως βρω δηλαδή τον εαυτό μου. ίσως όμως να χάθηκα εντελώς πια και να μη με ξαναβρώ; τι να κάνω; έχω μία κόρη, δεν έχω κουράγιο να τελειώσω τη ζωή μου εδώ, ενώ πολλές φορές το εχω σκεφτεί και μάλιστα να αφήσω και ένα σημείωμα ότι δε φταίει εκείνος, αλλά εγώ για να μη νοιώθει άσχημα και υπαίτιος για το κακό. δεν ξέρω αν και πότε θα μου απαντήσετε, δεν ξέρω καν αν έγραψα στο σωστο μέρος το μήνυμα, αλλά σας παρακαλώ. έστω και μία κουβέντα ίσως ....δεν ξέρω τι άλλο να πω. νοιώθω μόνη, κακιά, άσχημη, μεγάλη, μπερδεμένη, ανάξια αγάπης και λόγου. σε κάθε σπίτι που πάμε έτσι γίνεται, έτσι καταλήγουμε. να στακωνόμαστε και να με βρίζει. κρατιέμαι και δε λέω αισχρές λέξεις σε εκείνον. μόνο κλαίω και σκέφτομαι τίποτα άλλο. ειλικρινά όμως αυτή την κατάσταση δεν την αντέχω. έτσι είναι η αγάπη η σιχαμένη; πονάει τόσο πολύ; μπερδεύει; εκείνη την ώρα του κακού θέλω να πιω, να πιω πολύ αλλά το αποφεύγω, βλέπεις το ποτό όταν είσαι έτσι κάνει ζημιά, το έχω ζήσει κι αυτό. με έκανε χειρότερα και φέρθηκα πολύ πολύ άσχημα, ενώ ποτέ δεν ήμουν ετσι. κακιά και μίζερη. εκδικητική. άπρεπη συμπεριφορά όποτε κατάληξα εκεί. δεν ξέρω αν είστε όπου είστε και τις Κυριακές. ελπίζω όμως ότι θα πάρω έστω μία λέξη από εσάς για να μην νοιώθω πάλι μόνη όπως τόσον καιρό. κι αύριο στη δουλειά δε θέλω να πάω. θα έχω άγχος. και με άγχος δεν λειτουργώ σωστά. κάνω πολύ υπεύθυνη εργασία. πρέπει να πάω γιατί κινδυνεύω να τη χάσω αλλά τα πόδια μου ξέρω ότι δε θα με πηγαίνουν προς τα εκεί. άστε που αύριο εργάζομαι στις δώδεκα το μεσημέρι κι αυτό σημαίνει ότι θα φύγω από το σπίτι αργά και σίγουρα θα τσακωθούμε γιατί θα έχουμε 3-4 ωρες μπροστά μας για πανικό. μήπως να έφευγα νωρίς και να του έλεγα οτι δουλεύω; και που θα πάω; να γυρνάω στους δρόμους; θέλω πράγματα ακόμη. δεν πέθανα. και θέλει κι αυτός και εγώ δεν του τα δίνω. θα φύγω. με την επόμενη πληρωμή μου. περιμένω απάντησή σας. χρειάζομαι βοήθεια μάλλον.