Results 31 to 45 of 59
Thread: διπολική διαταραχή και Έρωτας
-
30-08-2007, 16:01 #31
Sofia οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι είναι συνήθως και αυτοί που νοσούν χωρίς να σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι. Η ευαιθησία είναι διαφορετική έννοια απο την ηθική, την καλοσύνη και ού\'το καθεξής...
- 30-08-2007, 16:24 #32
Sofia με τπτ εννοούσα οτι οι άνθρωποι που δεν νοσούν δεν είναι ευαίσθητοι αλλά αναίσθητοι... Όχι. Απλά θεωρώ οτι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι παραπάνω ευαίσθητοι... Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά... Τώρα το αν θα καταλάβει κάποιος καλύτερα που έχει το πρόβλημα, ναι νομίζω οτι θα καταλάβει καλύτερα. Και σε όλα αυτά βάζω και τον εαυτό μου μέσα, καθώς δεν έχω κάτι (διαγνωσμένο δηλαδή) αυτόν τον καιρό τουλάχιστον
31-08-2007, 00:31 #33
μοναξιά, δεν έχω πρόβλημα μαζί σου.συγγνώμη αν σε έκανα να νιώσεις έτσι,δεν είχα καταλάβει πως δεν ήταν ερωτική σχέση.οι διπολικοί στις φάσεις κατάθλιψης νιώθουμε πως δεν μπορεί κανείς να μας προσφέρει βοήθεια.έτσι λειτουργεί ο οργανισμός.εγώ όταν πέφτω δεν μιλάω στους φίλους μου.
31-08-2007, 04:08 #34
Originally posted by Sofia
Originally posted by melita
Εγώ νομίζω οτι όλοι οι άνθρωποι που νοσούν από κάποια ψυχική ασθένεια ανεξαρτήτως ποια είναι αυτή είναι πολύ ιδιαίτεροι και ευαίσθητοι άνθρωποι (για το παράδειγμα που λέει ο alexandros, μπορεί να αποτελεί εξαίρεση). Και το λέω αυτό γιατί καταρχήν θεωρώ οτι κάποιος που δεν είναι ευαίσθητος και \"καλός άνθρωπος\", δύσκολα έρχεται αντιμέτωπος με μια ψυχική νόσο. Έχετε δει κανέναν παρτάκια να έχει τπτ? όσο σκέφτεσαι, ψάχνεσαι, στεναχωριέσαι, επιβαρρύνεσαι. Φυσικά πολλοί παράγοντες συνηγορούν στην εκδήλωση μιας ψυχικής ασθένειας, αλλά νομίζω οτι έχει να κάνει και με το \"σκαρί\" του ανθρώπου. Συμφωνείτε καθόλου σε αυτό?
Επίσης δεν πιστεύω πως ο ανθρωπος που πάσχει απο μια ασθένεια μπορει να σε καταλαβει καλύτερα απο καποιον που δεν πάσχει. Δεν ειναι απαραίτητο αυτο!
ή ίσως να χειρίζονται διαφορετικά την ευαισθησία τους όπως επίσης και να αντιμετωπίστηκε διαφορετικά η ευαισθησία τους.....Σκεφτόμουν έναν υγιή και ευαίσθητο.....και βρήκα τον ψυχίατρό μου...Χαχα....
31-08-2007, 06:44 #35
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.λέω να τον αφήσω ήσυχο εγώ.
31-08-2007, 09:20 #36
αρκτε,
καποια στιγμη θα πρεπει να μαθεις να απαντας σε οσους υποτιμουν την νοημοσυνη σου.
Η αξιοπρεπεια μας ειναι ενα θεμα αδιαπραγματευτο, ασχετα αν καποιος εχει ενα προβλημα το οποιο του καταστελει την προσωπικοτητα του.
Ειμαι καθετος οταν σου ξαναπουν κατι αντιστοιχο οτι πρεπει να απαντησεις,
παρε δρομο μην σε θαψω εγω και ησυχασω εγω....
Οταν καποιος σηκωνει το πηχυ παραπανω απο οσο του επιτρεπεται,πρεπει να το σηκωνεις εσυ λιγο ψηλοτερα....
31-08-2007, 10:30 #37
Originally posted by arktos
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.λέω να τον αφήσω ήσυχο εγώ.
31-08-2007, 13:17 #38
μοναξια... ο άνταρας που παρόλο του είχα ζητήσει να χωρίσουμε, ερχόταν με λουλούδια ( και στην ουσία ήταν καταχρεωμένος στη τράπεζα, λόγω του ότι άνοιξε νέο σπίτι ) και δεν σταμάτηε ποτέ να έρχεται.Originally posted by arktos
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.
μεχρισ εδω, υπαρχει μια λογικη σειρα.
ομως, με πιον τροπο τη λεσ στον μοναξια; μα γραφοντας ποσο πολυ σε φροντισε ο αντρας σου οταν ησουν στην κλινικη! (ειρησθω εν παροδω, εκεινος δεν ειχε συναινεσει για να μπεις; πολυ συγκινητικος, αληθεια).
δλδ, τα παιρνεις με τον αντρα σου κ για να ξεσπασεις, τι κανεις; αντι νασαι πυρ κ μανια μαζι του, εξιστορεις σεναν τριτο ποσο καλα (ιπποτιθετε) σου φερθηκε, παλιοτερα!
οι διπολικοί στις φάσεις κατάθλιψης νιώθουμε πως δεν μπορεί κανείς να μας προσφέρει βοήθεια.έτσι λειτουργεί ο οργανισμός.εγώ όταν πέφτω δεν μιλάω στους φίλους μου.
υγ ενδεικτικη κι η χρηση του ορου \"οργανισμος\". σαν να ναι δλδ κατι εξω απο εσενα, για το οποιο αδυνατεις να κανεις ο,τιδηποτε.
31-08-2007, 17:11 #39
ένας φίλος φαίνεται στα δύσκολα
όταν κάποιος είναι στην κλινική ή παίρνει χάπια ή δε μιλάει ή είναι σε μανία δεν τον παρατάμε αλλά έχουμε πίστη ότι θα γίνει πάλι όπως ήταν και θα σταθεί στα πόδια του
δόξα τω θεώ στην εποχή μας υπάρχουν φάρμακα και οι ψυχικές αρρώστειες αντιμετωπίζονται.
αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας αλλά δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στις ανώδυνες ανθρώπινες σχέσεις αυτές που στηρίζονται στις λέξεις
κι ο εγωισμός βασιλεύει.
δεν είναι παράξενο αυτό που λέει η Άρκτος ότι όταν δεν είναι καλά δεν μιλάει στη φίλη της
εγώ έβλεπα για εχθρό το αγόρι μου που μάλιστα ήμουν ερωτευμένη μαζί του και τον έδιωξα
εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ χάλια -είχα μανία στο φουλ\"Thinking is a headache thats why we avoid it.\"
01-09-2007, 08:49 #40
Originally posted by comaένας φίλος φαίνεται στα δύσκολα
όταν κάποιος είναι στην κλινική ή παίρνει χάπια ή δε μιλάει ή είναι σε μανία δεν τον παρατάμε αλλά έχουμε πίστη ότι θα γίνει πάλι όπως ήταν και θα σταθεί στα πόδια του
δόξα τω θεώ στην εποχή μας υπάρχουν φάρμακα και οι ψυχικές αρρώστειες αντιμετωπίζονται.
αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας αλλά δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στις ανώδυνες ανθρώπινες σχέσεις αυτές που στηρίζονται στις λέξεις
κι ο εγωισμός βασιλεύει.
δεν είναι παράξενο αυτό που λέει η Άρκτος ότι όταν δεν είναι καλά δεν μιλάει στη φίλη της
εγώ έβλεπα για εχθρό το αγόρι μου που μάλιστα ήμουν ερωτευμένη μαζί του και τον έδιωξα
εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ χάλια -είχα μανία στο φουλ
01-09-2007, 19:46 #41
Originally posted by Mοναξιά
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης. - με βρίσκεις 1000% σύμφωνη!!!!!! Η μεγαλύτερη βοήθεια θα ήταν να παραπέμψω ευγενικά την συγκεκριμένη φίλη σε έναν γιατρό, Σε αυτό βρίσκεις τον παλιό μου γιατρό σύμφωνο...Ακριβώς η μεγαλύτερη βοήθεια στην ψυχική ασθένεια δεν μπορεί να δοθεί από κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις να την δώσει.....
01-09-2007, 21:19 #42
Originally posted by kassi_21
Originally posted by Mοναξιά
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης. - με βρίσκεις 1000% σύμφωνη!!!!!! Η μεγαλύτερη βοήθεια θα ήταν να παραπέμψω ευγενικά την συγκεκριμένη φίλη σε έναν γιατρό, Σε αυτό βρίσκεις τον παλιό μου γιατρό σύμφωνο...Ακριβώς η μεγαλύτερη βοήθεια στην ψυχική ασθένεια δεν μπορεί να δοθεί από κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις να την δώσει.....
02-09-2007, 05:41 #43
κανένας, στο ψυχιατρείο με βάλανε οι γονείς μου.έπρεπε να μπω τότε, γιατί ήμουν σε φάση μανίας προχωρημένης.τον άντρα μου τον ανέφερα γιατί αφού είχαμε χωρίσει, εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για μένα.μπορεί να είμαι ηλίθια , αλλά τον δικαιολογώ κατά ένα τρόπα γι΄αυτό που μου είπε πρόσφατα.κουράστηκε από την ασθένεια μου.τη φιλία την έχω σαν κάτι ιερό.οι φίλοι μου ξέρουν πως όταν πέφτω δε θέλω κανέναν, γιατί κανείς δεν μπορεί να μου προσφέρει κάτι σε εκείνη τη φάση.είναι η ασθένεια τέτοια.αναφέρθηκα στον οργανισμό γιατί η μανιοκατάθλιψη έχει να κάνει με ουσίες στον εγκέφαλο.λες να μπορώ να έχω τον έλεγχο, πέρα από το να πάρω τα χάπια μου?στη μοναξιά ζήτησα συγγνώμη, γιατί είπα μαλακία και την δέχτηκε.
02-09-2007, 14:04 #44
αναφέρθηκα στον οργανισμό γιατί η μανιοκατάθλιψη έχει να κάνει με ουσίες στον εγκέφαλο.λες να μπορώ να έχω τον έλεγχο, πέρα από το να πάρω τα χάπια μου?
απο την αλλη, φαινεται σα να υποστηριζεις οτι, ξαφνικα, ο εγκεφαλος τρελαινεται κι αρχιζει να σκορπα ουσιες εδω κι εκει, αλλαζοντας με αυτον τον τροπο τη διαθεση σου. μου φαινεται περιεργο. γιατι να μη συμβαινει οτι κ πριν; δλδ, ο εγκεφαλος να αντιδρα σενα ερεθισμα (στενοχωρια, αγχος κλπ), αλλα πολυ εντονα (ακριβως λογω των ουσιων);
06-09-2007, 06:47 #45
δεν μου κάνεις την ερώτηση με πιο λίγα λόγια?δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή