Results 16 to 30 of 59
Thread: διπολική διαταραχή και Έρωτας
-
22-08-2007, 11:46 #16
τα άτομα που έχουν δ. δ. είναι υπερευαίσθητα.
να μιλήσω για τον εαυτό μου : όποτε πάω να αρχίσω κάποια σχέση τον ερωτεύομαι τον άλλο τρελά
τι κακό είναι αυτό να μην έχω λίγο εγωισμό
δεν ξέρω, εσείς ερωτευόσαστε τρελά;;
η τελευταία μου σχέση κράτησε ένα μήνα
μετά έπεσα σε βαθιά κατάθλιψη και μετά μου γύρισε σε μανία
η διπολική διαταραχή είναι μια αδυναμία, χαρακτηρίζεται από περιόδους κατάθλιψης δυσθυμίας και αντίστοιχες περιόδους υπερβολικής χαράς και ευεξίας και σωματικής αντοχής -διαταραχές ύπνου, ξόδεμα χρημάτων, επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως γρήγορη οδήγηση, επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, αλλαγές πολλών συντρόφων, ευερεθιστότητα, νεύρα, τσακωμοί, πολύ συχνά καταφύγιο σε αλκοόλ και άλλες ναρκωτικές ψυχοδηλωτικές ουσίες.
η αρρώστεια αυτή αντιμετωπίζεται με σταθεροποιητικά διάθεσης και αντιψυχωσικά
το σημαντικό είναι να διατηρείται η διάθεση του ασθενούς σταθερή και να μην υπάρχουν ταλαντεύσεις ούτε προς τα κάτω ούτε προς τα πάνω
έχει σχέση με τον έλεγχο της έκκρισης ντοπαμίνης στον εγκέφαλο άλλοτε υπερέκριση κι άλλοτε λίγο
είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να είμαστε σε μια κατάσταση πχ μανίας για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά όσο μπορούμε να την προλαβαίνουμε παίρνοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή
γι αυτό σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε μόνοι μας τα συμπτώματα που μας οδηγούν εκεί και να τα καταστέλλουμε όσο είναι ακόμη καιρός
αυτά για την διπολική θα μπορούσα να μιλάω ώρες αφού έχω διαγνωσθεί ως διπολικός και μεθοριακός ασθενής
φιλάκια παιδιά -είναι να μην αφήσω τον εαυτό μου να ερωτευτεί μετά είναι σαν ένα ποτάμι που με παρασέρνει και δεν έχει γυρισμό
- 22-08-2007, 15:14 #17
\'Exω γνωρίσει άτομο με διπολική διαταραχή και κάποιες στιγμές φοβήθηκα ότι κινδυνεύω, ακόμα κι όταν πήγαινα με τα νερά της κι έλεγα \'\'ότι θες, εγώ σ\'ακολουθώ\'\'. Ειλικρινά δεν μπορείς να ακολουθήσεις πολύ καιρό ένα τέτοιο άνθρωπο γιατί είναι ακριβώς όπως ένα ορμητικό ποτάμι. \'Ετρεχα, έτρεχα και ξαναέτρεχα από πίσω της, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω για να την δω να νοιώθει καλύτερα. Αυτό για τις εθιστικές ουσίες και το αλκοόλ ομολογώ ότι δεν το ήξερα. \'Ηξερα αυτό που γνώρισα, ένα καταπληκτικό μυαλό, ένας χαρισματικός άνθρωπος που θα ήθελα να είναι ακριβώς όπως είναι αλλά μόνο να μην είχε αυτά τα φοβερά σκαμπανευάσματα που μπορούν ακόμα αθελά της να κάνουν ζημιά στον άλλον. Τέτοιο χιούμορ, τέτοια ταλέντα και τέτοια φαντασία δεν ξαναείδα ποτέ σε άλλον άνθρωπο.Να ναι καλά όπου και να\'ναι. Σήμερα είμαι στεναχωρημένος που μου το θυμίσατε. Και όταν ξεκίνησε να παίρνει αυτά τα αντιψυχωτικά έγινε πια ένα φυτό που δεν μπορούσε να μου μιλήσει ούτε να φάει δημόσια. Γαμώτο κακούργα ζωή, γιατί \"γαμάς\" τα πιο μεγάλα μυαλά σου ; Κι ο μεγάλος συνθέτης ο Gustav Mahler απ\'αυτό έπασχε, τί μεγαλείο όμως δημιούργησε. Το πνεύμα των μανιοκαταθλιπτικών ανθρώπων το θεωρώ μεγαλειώδες και όταν μιλάω για αυτούς πρέπει να πλένω το στόμα μου πρώτα.
23-08-2007, 01:04 #18
Έχω συγγενή με διπολική διαταραχή και μπορώς ασφαλώς να δηλώσω ότι είναι μαλάκας. Ασχέτως της ασθένειας. Κάνενα λαμπρό μυαλό, επίπεδο καμπινέ, και καθόλου \"ξεχωριστός άνθρωπος\".
Δεν έχει να κάνει με την ασθένεια...
Ένας καταπληκτικός άνθρωπος μπορεί να έχει διπολική κι ένας καθόλου καταπληκτικός άνθρωπος επίσης...
23-08-2007, 01:09 #19
Αχαχαχαχα...Ρε Αλέξανδρε..Σήμερα έχεις τα κέφια σου......Δεν είναι όλοι οι ψυχασθενείς λαμπροί αλλά και ούτε όλοι οι λαμπροί ψυχασθενείς...
29-08-2007, 18:55 #20
μοναξιά, προφανώς τη κοπέλα αυτή την πέτυχες σε φάση μανίας γι΄αυτό και σε γοήτευσαν αυτά τα χαρακτηριστικά.αυτά όμως είναι δείγματα της μανίας.ακόμα θυμάμαι τον ευτό μου πόσο κοινωνική ήμουν, τι χιούμορ έκανα.αλλά θυμάμαι και πως σιγά σιγά το μυαλό μου έτρεχε με χίλια και δε μπορούσα να σταθώ πουθενά.εκεί είναι που όντως πρέπει να σε μαζέψουν.φαντάζομαι και εύχομαι η κοπέλα αυτή να είναι καλά πια.τα χαρίσματα της δεν θα τα έχει χάσει, απλά θα είναι σε πιο απαλή απόχρωση, αν μπορώ να το πω έτσι.
29-08-2007, 21:06 #21
Originally posted by arktos
μοναξιά, προφανώς τη κοπέλα αυτή την πέτυχες σε φάση μανίας γι΄αυτό και σε γοήτευσαν αυτά τα χαρακτηριστικά.αυτά όμως είναι δείγματα της μανίας.
30-08-2007, 01:03 #22
Μοναξιά μετά που έγινε το απόλυτο νεκροταφείο την άφησες
δεν ήταν πια φίλη σου;
30-08-2007, 04:24 #23
Εγώ νομίζω οτι όλοι οι άνθρωποι που νοσούν από κάποια ψυχική ασθένεια ανεξαρτήτως ποια είναι αυτή είναι πολύ ιδιαίτεροι και ευαίσθητοι άνθρωποι (για το παράδειγμα που λέει ο alexandros, μπορεί να αποτελεί εξαίρεση). Και το λέω αυτό γιατί καταρχήν θεωρώ οτι κάποιος που δεν είναι ευαίσθητος και \"καλός άνθρωπος\", δύσκολα έρχεται αντιμέτωπος με μια ψυχική νόσο. Έχετε δει κανέναν παρτάκια να έχει τπτ? όσο σκέφτεσαι, ψάχνεσαι, στεναχωριέσαι, επιβαρρύνεσαι. Φυσικά πολλοί παράγοντες συνηγορούν στην εκδήλωση μιας ψυχικής ασθένειας, αλλά νομίζω οτι έχει να κάνει και με το \"σκαρί\" του ανθρώπου. Συμφωνείτε καθόλου σε αυτό?
30-08-2007, 06:59 #24
Originally posted by coma
Μοναξιά μετά που έγινε το απόλυτο νεκροταφείο την άφησες
δεν ήταν πια φίλη σου;
30-08-2007, 08:01 #25
μοναξιά, συγγνώμη που θα σου το πω αλλά δεν την αγαπούσες πργματικά.ότνα ήμουν στο ψυχιατρείο οι γονείς μου είχαν απαγορεύσει στους φίλους μου να έρχονται.η κολλητή μου όταν με είδε τις πρώτες μέρες , ίσως και την πρώτη , έκλαιγε κι έλεγε γιατί τη φέρατε εδώ χάνει το μυαλό της.είναι ακόμη κολλητή μου.ο άνταρας που παρόλο του είχα ζητήσει να χωρίσουμε, ερχόταν με λουλούδια ( και στην ουσία ήταν καταχρεωμένος στη τράπεζα, λόγω του ότι άνοιξε νέο σπίτι ) και δεν σταμάτηε ποτέ να έρχεται.συγγνώμη αν στην είπα, αλλά είναι η γνώμη μου.
30-08-2007, 10:54 #26
μοναξιά, συγγνώμη που θα σου το πω αλλά δεν την αγαπούσες πργματικά.ότνα ήμουν στο ψυχιατρείο οι γονείς μου είχαν απαγορεύσει στους φίλους μου να έρχονται.η κολλητή μου όταν με είδε τις πρώτες μέρες , ίσως και την πρώτη , έκλαιγε κι έλεγε γιατί τη φέρατε εδώ χάνει το μυαλό της.είναι ακόμη κολλητή μου.ο άνταρας που παρόλο του είχα ζητήσει να χωρίσουμε, ερχόταν με λουλούδια ( και στην ουσία ήταν καταχρεωμένος στη τράπεζα, λόγω του ότι άνοιξε νέο σπίτι ) και δεν σταμάτηε ποτέ να έρχεται.συγγνώμη αν στην είπα, αλλά είναι η γνώμη μου.
30-08-2007, 12:21 #27
Originally posted by melita
Εγώ νομίζω οτι όλοι οι άνθρωποι που νοσούν από κάποια ψυχική ασθένεια ανεξαρτήτως ποια είναι αυτή είναι πολύ ιδιαίτεροι και ευαίσθητοι άνθρωποι (για το παράδειγμα που λέει ο alexandros, μπορεί να αποτελεί εξαίρεση). Και το λέω αυτό γιατί καταρχήν θεωρώ οτι κάποιος που δεν είναι ευαίσθητος και \"καλός άνθρωπος\", δύσκολα έρχεται αντιμέτωπος με μια ψυχική νόσο. Έχετε δει κανέναν παρτάκια να έχει τπτ? όσο σκέφτεσαι, ψάχνεσαι, στεναχωριέσαι, επιβαρρύνεσαι. Φυσικά πολλοί παράγοντες συνηγορούν στην εκδήλωση μιας ψυχικής ασθένειας, αλλά νομίζω οτι έχει να κάνει και με το \"σκαρί\" του ανθρώπου. Συμφωνείτε καθόλου σε αυτό?
Επίσης δεν πιστεύω πως ο ανθρωπος που πάσχει απο μια ασθένεια μπορει να σε καταλαβει καλύτερα απο καποιον που δεν πάσχει. Δεν ειναι απαραίτητο αυτο!
30-08-2007, 12:46 #28
μοναξιά, είναι σίγουρο πως είμαστε άγνωστοι.θεωρώ επίσης σίγουρο ότι δεν σε ενδιέφερε και πολύ η κοπέλα.
30-08-2007, 12:58 #29
μοναξιά, είναι σίγουρο πως είμαστε άγνωστοι.θεωρώ επίσης σίγουρο ότι δεν σε ενδιέφερε και πολύ η κοπέλα.
30-08-2007, 15:42 #30
Originally posted by Mοναξιά
Δεν κάνω τον γιατρό σε ανθρώπους μια εποχή είμαι ήδη επιβαρυμένος ο ίδιος με τα δικά μου προβλήματα, ειδικά όταν οι άλλοι δεν δέχονται καν την βοήθεια που τους προσφέρω φιλικά (γιατί επιπρόσθετα δεν ήταν ερωτική σχέση ποτέ).
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή