Θέλω να φύγω απ'όλους και απ'όλα.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Θέλω να φύγω απ'όλους και απ'όλα.

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο κείμενο, απλά θέλω κάπου να ξεσπάσω και να γράψω αυτά που σκέφτομαι.
    Φέτος δίνω πανελλήνιες και όλη τη χρονιά προετοιμαζόμουν για ένα μέλλον που δε θέλω, που έμμεσα μου έχει επιβληθεί από τους γονείς μου και κυρίως τον πατέρα μου. Πρέπει να μείνω στην Αθήνα για λόγους οικονομικούς
    αλλά, εκτός αυτού, δε μπορώ να είμαι πολύ μακριά, καθώς ο πατέρας μου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο αδερφός μου μένει σε άλλη χώρα, επομένως αν φύγω κι εγώ από τώρα θα μείνουν οι γονείς μου εδώ, μόνοι τους. Η μαμά μου δεν έχει πρόβλημα μ'αυτό και μάλιστα πάντα με ενθάρρυνε να παλεύω γι'αυτά που θέλω και να σπουδάσω ό,τι μου αρέσει. Το θέμα είναι ότι θέλω κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο στην Ελλάδα όπως υπάρχει, δε γίνεται σωστά (το τμήμα δηλαδή δεν είναι καλό). Ιδανικά, θα ήθελα να φύγω, να σπουδάσω στο εξωτερικό. Όταν το πρωτοανέφερα στον πατέρα μου(πέρσι) η απάντηση ήταν ότι πρέπει να μείνω στην Ελλάδα, και, ακόμα καλύτερα θα ήταν αν μπορούσα να περάσω στην Αθήνα. Μου προέβαλε το επιχείρημα του οικονομικού αλλά και του θέματος υγείας.
    Αν και στενοχωρήθηκα βλέποντας το όνειρό μου να πηγαίνει περίπατο, θεώρησα λογικά όσα μου έλεγε, και κατάλαβα ότι μάλλον αιθεροβατούσα όταν πίστευα ότι θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα και μόνη μου σε μια ξένη χώρα, αρκεί να έβρισκα μια δουλειά. Άλλωστε, τόσοι άνθρωποι ξεκίνησαν έτσι... Έβαλα λοιπόν σα στόχο να περάσω στην Αθήνα, σε ένα τμήμα που μπορώ εύκολα να μπω, παρεμφερές με αυτό που θέλω να κάνω, παρ'όλα αυτά όχι ΑΥΤΌ. Συμβιβάστηκα με τα 4 χρόνια σπουδών εδώ, και έπειτα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, όπου θα μπορούσα πλέον να βάλω μπρος τα σχέδιά μου και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά θέλω. Μέχρι τώρα δεν είχα φέρει αντιρρήσεις, δεν είχα ξανααναφερθεί στο γεγονός ότι δεν το θέλω πραγματικά όλο αυτό, και συνέχιζα να υποκρίνομαι ότι όλα είναι μια χαρά. Μέχρι σήμερα, που ξέσπασα -λίγο το υποσυνείδητο άγχος, λίγο οι σκέψεις μου, λίγο το γεγονός ότι ο πατέρας μου είναι κάθετος σε ό,τι συζήτηση κι αν κάνουμε,αρνείται να κάνει ήρεμο διάλογο και πάντα καταλήγει να φωνάζει θέλοντας να μού επιβάλει τη γνώμη του-. Είπα στη μαμά μου ότι δεν το θέλω πραγματικά αυτό, αλλά δεν τόλμησα να το πω γιατί ήξερα ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. -Είχε προηγηθεί επιβολή της γνώμης του πατέρα μου σε κάποιο άλλο θέμα-, επομένως τής είπα να μην εκπλαγεί αν η πρώτη σχολή που θα δηλώσω στο μηχανογραφικό θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη εξεπλάγη και στο τέλος μού είπε να βάλω όποια σχολή θέλω, αρκεί να τη θέλω, και θα με βοηθήσει εκείνη μόνη της. Το ζητούμενο είναι ότι ούτε εκείνη κατάλαβε το πραγματικό μου θέμα...
    Ο πατέρας μου λοιπόν, ακούγοντας την κουβέντα, ξέσπασε στη μαμά μου, άρχισε να τής φωνάζει και να τη βρίζει σε σημείο που ήθελα να σηκωθώ και να φύγω για να μην ακούω τίποτα. Εκείνη του έλεγε ότι το τελευταίο που μου χρειάζεται τώρα με τις πανελλήνιες είναι να νιώθω καταπίεση και να τσακωνόμαστε, κι εκείνος βέβαια ελεγε ότι δεν παθαίνω τίποτα, κι ότι εκείνη με έκανε έτσι, με το να μη μου χαλάει χατίρι ποτέ. Της ορκίστηκα ότι αν τον ξανακούσω να της φωνάζει θα φύγω από το σπίτι. Δε με νοιάζει να περάσω στην Αθήνα, δε με νοιάζει να κάνω κάτι που θα μου φαίνεται σχεδόν αδιάφορο για 4 χρόνια. Με νοιάζει όμως να προσπαθούν να μού επιβάλλουν πράγματα με το ζόρι, να αρνούνται το διάλογο και να αδιαφορούν για το τι θέλω, νομίζοντας ότι ξέρουν τι θα με κάνει ευτυχισμένη. Ε λοιπόν, ευτυχισμένη θα ήμουν κάπου στις Βρυξέλλες σπουδάζοντας αυτό που θέλω, έστω καθαρίζοντας σκάλες παράλληλα, παρά έχοντας τα πάντα, με προφάσεις προβαλλόμενες ως λόγους για να μείνω. Από αυτόν τον άνθρωπο χρειάζομαι τη μεγαλύτερη στήριξη, αυτή που δε μου έδωσε ποτέ. Και το χειρότερο, πίστευε ότι το έκανε... Υποθέτω ότι απλά θα πρέπει να συμβιβαστώ σε μια ζωή "βολεμένη" για 4 χρόνια, πριν γίνω αυτόνομη και ανεξάρτητη. Κι αν το καταφέρω... Συγγνώμη και πάλι για το μεγάλο κείμενο.

Senior Member
    Καλησπερα! Παρε χαρτι,στυλο και το google παραμασχαλα και ξεκινα να απαντας σε ερωτησεις: Ας υποθεσουμε οτι πας Βρυξελλες. Τι χρειαζεσαι. 1) Σπιτι. ποσο κοστιζει το σπιτι?
    2) δουλεια για να συντηρεις το σπιτι. Τι μισθο δινουν εκει και σε τι δουλεια μπορεις να μπεις.
    3)ποσες ωρες εργασιας χρειαζεσαι για να παρεις οσα χρηματα απαιτουνται για το σπιτι, επιπλα, ηλεκτρικες συσκευες κλπ κλπ και ποσες ωρες μαθηματων στην σχολη που θες να μπεις. θεωρεις οτι σου φτανει ο χρονος?
    4) ποσο καιρο θα σου παρει να μαθεις την γλωσσα, την νοοτροπια της πολης και τους κανονισμους της?
    5) απο ποιον εχεις την απαιτηση να στα εχει ετοιμα ολα αυτα και γιατι θεωρεις οτι ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις σου να σε τακτοποιησουν?
    6) Λες οτι θες να εισαι ανεξαρτητη. πως θα το πετυχεις αυτο?

Junior Member
    Δεν είχα μπει καν στη διαδικασία να ψάξω γι'αυτά τα πρακτικά θέματα, γιατί όπως είπα το έχω ξεγράψει. Έχω αποδεχτεί τι θα κάνω τα επόμενα 4 χρόνια και θα το κάνω. Και πιστεύω ότι αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται... Εξάλλου αν δε φας τα μούτρα σου δε θα μάθεις. Μπορεί να είναι πολύ ουτοπικό όλο αυτό που σκέφτομαι, αλλά όταν μου το αποκλείουν κατηγορηματικά, χωρίς να αφήνουν έστω μια πιθανότητα επιτυχίας, τότε μου δείχνουν ότι δεν πιστεύουν σε μένα

Ειναι κριμα να μην σου δινετε η δυνατοτητα να κανεις αυτο που πραγματικα θελεις στην ζωη σου..να ξερεις ομως οτι πολλοι ειναι οι ανθρωποι που δεν εκαναν/σπουδασαν αυτο που ηθελαν στην ζωη τους για διαφορους λογους,αρα αντι να στεναχωριεσε για το οτι δεν θα μπορεσεις να πας στις Βρυξελλες λογο της αρνησης του πατερα σου..προσπαθησε να δεις τα θετικα του να σπουδασεις εδω στην Αθηνα.

Junior Member
    Eίναι αρκετά τα θετικά, αλλά όταν έχεις ένα στόχο κι ένα πείσμα τα αρνητικά σου φαίνονται βουνό. Τελοσπάντων, αυτά τα ξεσπάσματα πιστεύω ότι έρχονται λόγω της πίεσης και γενικότερα του άγχους που προσπαθώ να μην έχω αλλά δε γίνεται... Ελπίζω μετά τις πανελλήνιες να καθαρίσει το μυαλό μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mystique View Post
    Δεν είχα μπει καν στη διαδικασία να ψάξω γι'αυτά τα πρακτικά θέματα, γιατί όπως είπα το έχω ξεγράψει. Έχω αποδεχτεί τι θα κάνω τα επόμενα 4 χρόνια και θα το κάνω. Και πιστεύω ότι αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται... Εξάλλου αν δε φας τα μούτρα σου δε θα μάθεις. Μπορεί να είναι πολύ ουτοπικό όλο αυτό που σκέφτομαι, αλλά όταν μου το αποκλείουν κατηγορηματικά, χωρίς να αφήνουν έστω μια πιθανότητα επιτυχίας, τότε μου δείχνουν ότι δεν πιστεύουν σε μένα
    Βρες απαντησεις στα προηγουμενα και αν δεις πως οντως σε συμφερει, χρησιμοποιησε τα ως επιχειρηματα να κανεις το ονειρο σου πραξη. Αλλα να ειναι ονειρο. Οχι πεισμα απλα και μονο γιατι σου λενε οχι. Ακομη και για την αθηνα που σου λενε. Φτιαξε μια λιστα παρομοια με την προηγουμενη και δες αν σε συμφερει και μετα αποφασισε. Καλη επιτυχια στις πανελληνιες!

Junior Member
    Σε ευχαριστώ.. Και δεν είναι πείσμα, γιατί αυτό το θέλω από μικρή και το έχω συζητήσει αρκετές φορές με τους δικούς μου.. Αθήνα,it is

Senior Member
    Σε ευχαριστώ.. Και δεν είναι πείσμα, γιατί αυτό το θέλω από μικρή και το έχω συζητήσει αρκετές φορές με τους δικούς μου.. Αθήνα,it is
    Αν επιτρεπεται....
    Τι ειναι αυτο που θελεις απο μικρη?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Anna M. View Post
    Αν επιτρεπεται....
    Τι ειναι αυτο που θελεις απο μικρη?
    Διερμηνεία-μετάφραση

Senior Member
    Διερμηνεία-μετάφραση
    Τελεια!! Εχω εναν φιλο ο οποιος τα καταφερε με ενα απλο φροντηστηριο ξενων γλωσσων, παραλληλα σπουδασε στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και σημερα ειναι διερμηνεας! Αρα μπορεις και εσυ!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Anna M. View Post
    Τελεια!! Εχω εναν φιλο ο οποιος τα καταφερε με ενα απλο φροντηστηριο ξενων γλωσσων, παραλληλα σπουδασε στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και σημερα ειναι διερμηνεας! Αρα μπορεις και εσυ!
    Αλήθεια? Πού δουλεύει, αν επιτρέπεται?

Senior Member
    Αλήθεια? Πού δουλεύει, αν επιτρέπεται?
    Σε εναν εκδοτικο οικο που αναλαμβανει μεταφραση ελληνικων κειμενων στα βουλγαρικα και τα εκδιδει στην ελλαδα σαν τουριστικος οδηγος.
    Πρωτη του επαφη ηταν σε μια ποδοσφαιρικη ομαδα να μεταφραζει στους παικτες και μετα χωθικε στους ολυμπιακους τους δικους μας και του Πεκινο. Απλα το παιδι μιλαει αραβικα, κινεζικα τουρκικα βουλγαρικα ρωσικα και εγω δεν θυμαμαι τι αλλο... νομιζω 8 γλωσσες μαζι με τα ελληνικα.

Senior Member
    συγνώμη είμαι κακός αλλά αυτό που θέλεις είναι τόσο απλό που τσάμπα μαλώνετε πάνε σε ένα φροντιστήριο κ σπούδασε παράλληλα με τη σχολή που θέλει ο μπαμπάς σου αυτό είναι θέληση τα αλλά είναι πείσμα σε ποια σχολή σ λέει να πασ ο δικός σου;
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εφοσον λεφτα δεν υπαρχουν και συννενοηση μπουζουκι, σου προτεινω να περασεις στο στρατο και απο κει να ενταχτεις σε τμημα σχετικο με τις ξενες γλωσσες. Αν θες λεπτομερειες να σου πω. Ετσι μπορεις να γραψεις τον φαδερ στη μουναρα σου γτ απο 18 θα πληρωνεσαι. Παραλληλα αν οντως σ αρεσουν οι γλωσσες θα μπορεις να το εξασκησεις. Με ενα 15 περιπου εισαι μεσα, δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο. Μεχρι το δεκα ειναι περιπατος με τα πολλαπλης...