Οι εκπληκτικοί "τρελοί" της ιστορίας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35
    Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    και πολλοί άλλοι... Σαλβατόρε ντάλι, Λεονάρντο Νταβίντσι, Γκόρκυ, Ντοστογιέφσκυ, Τσέχοφ, Σταίμπργκ, πικασο, έρμαν έσσε, Σπινόζα.... Αν δεν υπήρχαν διαταραχές ίσως να μην υπήρχε τέχνη
    εχοντας αμεση σχεση με τη τεχνη μπωρω να σου απαντησω και σε αυτο επιδη οι ανθρωποι τις τεχνης ειναι πιο ευαισθητοι εχουν πιο ευαισθητη ψυχολογια... τεχνη χωρις ευαισθησιες δεν υπαρχει

Senior Member
    Aν δεχθουμε κατι τετοιο ,θα πρεπει να δεχθουμε επισης οτι ολοι οι καλιτεχνες ειναι λιγο πολυ ψυχικα ασθενείς , δεν νομίζω οτι στεκει κατι τέτοιο .
    υπαρχουν οι ευαίσθητοι ανθρωποι και καλιτεχνες κ με οποια ιδιότητα εχουν και υπάρχουν και οι ευάλωτοι ανθρωποι οποιας ιδιότητας επίσης .
    Νομίζω συγχέουμε λιγο το γεγονος οτι πολλοι απο αυτους τους "καταραμενους" διασημους δεν επασχαν ακριβως απο "γνωστες" ψυχικες ασθενειες , αλλα απο μια πνευματικης φυσης κρίση συνιφασμενη με τα υπαρξιακα τους αδιεξοδα που εκφραζόταν συνακολουθα στα έργα τους !

Banned
    Quote Originally Posted by path View Post
    Aν δεχθουμε κατι τετοιο ,θα πρεπει να δεχθουμε επισης οτι ολοι οι καλιτεχνες ειναι λιγο πολυ ψυχικα ασθενείς , δεν νομίζω οτι στεκει κατι τέτοιο .
    υπαρχουν οι ευαίσθητοι ανθρωποι και καλιτεχνες κ με οποια ιδιότητα εχουν και υπάρχουν και οι ευάλωτοι ανθρωποι οποιας ιδιότητας επίσης .
    Νομίζω συγχέουμε λιγο το γεγονος οτι πολλοι απο αυτους τους "καταραμενους" διασημους δεν επασχαν ακριβως απο "γνωστες" ψυχικες ασθενειες , αλλα απο μια πνευματικης φυσης κρίση συνιφασμενη με τα υπαρξιακα τους αδιεξοδα που εκφραζόταν συνακολουθα στα έργα τους !
    kaλα ειπαμε μη το παραξηλωνεις και ολας υπαρξαν αρκετοι που με ειπαν ταλενταρα στη ζωγραφικη αλλα δεν ειμουν ψυχασθενης αλλα περασα τη ζωη μου μεγαλες ψυχολογικες φουρτουνες πολυ δυνατες το ιδιο και ενας φιλος μου που μου εμιαζε αρκετα

Senior Member
    Εγω πιστευω οτι ο καθενας το βιολι του , μερικοι το παιζουν "καλα" και τους θαυμαζουν οι αλλοι...μερικοι οχι , ασχετα με το αν εχει μια ψυχικη ασθενεια ή οχι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    εγω εχωντας ακομα πιο αμεση σχεση με τη τεχνη θα προσθεσω οτι η ευαισθητη ψυχολογια ειναι που τους κανει να εχουν ανεπτυγμενη φαντασια η οποια φαινεται στη καθε τους δημιουργια.

αν και το πτυχιο γραφιστα δε το πηρα ποτε λογο τρελας, γιατι στο σχολειο μια ζωη ξεχωριζα και ημουν αλλου με κοπανες και φασαριες, μη μπορωντας να καταλαβω πως το ελευθερο σχεδιο λεγεται ελευθερο αφου ζωγραφιζουμε κατι συγκεκριμενο, τα τελευταια χρονια εχω αφοσιωθει στο κινηματογραφο και τη μουσικη. αν και δεν εχω δημιουργησει κατι δικο μου, εχω εξερευνησει κυριολεκτικα οτι βρηκα μπροστα μου, μεχρι και τις λιγο πιο ακραιες μορφες τους, και τελικα κατεληξα οτι υπαρχουν περισσοτεροι διαταραγμενοι απ'οσοι νομιζει ο κοσμος.

θα ελεγε κανεις οτι η τεχνη ειναι το καταφυγιο τους, αφου μπορουν με ασφαλες τροπο να εκφρασουν καθε μια αρρωστημενη σκεψη τους. αυτο το βλεπουμε στα θριλλερακια και λοιπες βιαιες ταινιες, μα και τη μουσικη με συγκεκριμενη θεματολογια τυπου μπλακ ή ντεθ μεταλ. ο απλος καθημερινος ανθρωπακος που καταπιεζεται απ'το αφεντικο, τη γυναικα του ή οτιδηποτε, μπορει να ξεσπασει μεσω της τεχνης, και να δημιουργησει ετσι κατι που θα μεινει πισω του οταν πεθανει.

Page 3 of 3 FirstFirst 123