Ας αφυπνιστουμε επιτελους! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 55
    Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    Το τι θα κανουμε για το περιβαλλον εξαρταται απο τον καθέναν μας προσωπικά αλλά αφορά όλους μας.Η ανακύκλωση είναι ένα βήμα και έχω δει σε πολλές γειτονιές τους μπλε κάδους.Και οι δικαιολογίες του τύπου\"δεν μας έμαθε κανείς για την ανακύκλωση,για οικολογική συνείδηση\"κλπ κλπ,αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πόσο ωχαδερφισμός υπάρχει σε αυτή την χώρα.
    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά. Όποιος καπνίζει,ας φροντίζει να μαζεύει τα αποτσιγαρά του μετά όταν βρίσκεται στην παραλία.Να μην πετάμε τίποτα κάτω με την σκέψη ότι θα το μαζέψει κάποιος άλλος.Να σκεφτόμαστε σοβαρά πριν πράξουμε..
    \'Οσον αφορά στην Πάρνηθα,έπειτα από μία συζήτηση που είχα με έναν ειδικό,είπε ότι η αναδάσωση δεν θα βοηθήσει σε κάτι τώρα..Πρέπει να γίνει οργανωμένη κίνηση από ειδικούς στον σωστό χρόνο και με τα σωστά δέντρα

Dear δεν ξέρω αν το έθεσα ως δικαιολογία ή ως πραγματικότητα...

Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    ..........Όποιος καπνίζει,ας φροντίζει να μαζεύει τα αποτσιγαρά του μετά όταν βρίσκεται στην παραλία....
    Πάνε χρόνια. Είμουν στη Σαντορίνη. Πάω να απλώσω την πετσετούλα μου στην άμμο και βλέπω ότι άμμος δεν υπάρχει. Μόνο γόπες. Σιχάθηκα και τον ευατό μου (όντας καπνιστής και γοποπεταματίας).
    Από τότε σε κάθε παραλία θα μαζέψω (εκτός από τα δικά μου) ότι αποτσίγαρο υπάρχει και θα το πετάξω μέσα στο μπουκαλάκι το νερό που μόλις άδειασα (καθότι κουβαλώντας ένα κάρο τσιμπρακαλάκια για τη μικρή ιδρώνω και δεν την μπορώ και τη ζέστη πολύ πολύ).
    Ε τουλάχιστον εκεί που κάθομαι αποτσίγαρα δεν υπάρχουν όταν φεύγω.

Senior Member
    Πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε κάτι αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και όχι κατευθυνόμενα ζόμπι. Και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι όταν πάμε να ψηφίσουμε καλό θα ήταν να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να δουλέψει και όχι να ψηφίζουμε πάλι και πάλι τα ίδια επειδή μας βολεύει ή έτσι ψήφιζε επί χρόνια η οικογένειά μας -άλλα δεδομένα τότε άλλα τώρα- Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω οτι υποστηρίζω κάποια από τα υπάρχοντα κόμματα...Τι να πω, ίσως θα έπρεπε να ιδρυθεί ένα νέο που να απαρτίζεται από όλους εμάς και άλλους τόσους που δεν συμφωνούν με αυτό το μπάχαλο και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους... Ως τότε όμως απλά θα κλαίμε τη μοίρα μας

Senior Member
    Ε,παιδιά όσο για τα κόμματα..Δυστυχώς πάλι ένα από τα δύο θα βγει..Δεν ξεβολεύονται έτσι εύκολα οι άνθρωποι...Αλλά αγάλι αγάλι γεμίζει το τσουβάλι λένε.....και αυτό που γεμίζει έρχεται η στιγμή που αδειάζει...(Φιλοσοφία Τάο..Χαχα)
    Θέλω να πω ότι αν σιγά σιγά σταματήσουμε να ασπαζόμαστε τις θέσεις στο δημόσιο(και άλλα πολλά που αγνοώ) ίσως να κάνουμε κάτι για μια καλύτερη Ελλάδα.... Αχ,η πολιτική....Μέχρι στιγμής δεν μπόρεσα να πολιτικοποιηθώ και πρέπει να ψηφίσω...Μαύρα μεσάνυχτα....Ξύλινος λόγος,συμφέροντα και παραμύθι.....Όχι και τόσο αβρή και άσπιλη προσέγγιση της κοινωνίας...

Senior Member
    kassi κατεβαινεις στο Επικρατειας με το Συνασπισμο;

Senior Member
    Τι εννοείς Αλκ;;;;Κάτι θες να πεις που δεν πιάνω....

Senior Member
    Είμαι άσχετη λέμε...Σε λάθος άτομο μιλάς γα κόμματα.....

Senior Member
    ....τιποτα μωρε σε πειραζω ,παντως ειμαι περιεργος να δω ποιο κομμα θα εβγαινε πρωτο σε εκλογες του....φορουμ!χαχα

Senior Member
    Πάντως οι πράσινοι οικολόγοι όχι......Ε να μην σε πειράξω κι εγώ!!!!!!Σε έπιασε το πολιτικό σου εεε;;;;Μεγαλοπολιτικός ψυχίατρος.....

Senior Member
    εννοειται οτι δεν ....Το αντιθετο θα ηταν....πολιτικη φαντασια!οπως λεμε επιστημονικη φαντασια!

Senior Member
    Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου η συμφωνία τριών ατόμων ακόμα και σε κάτι απλό είναι αδύνατο να επιτευχθεί, μάλλον οι πολυκοματικές κυβερνήσεις είναι απιθανότητα.

Η επίτευξη λοιπόν των όποιων στόχων (και μέσα σε αυτούς και των περιβαλλοντικών στόχων) θα μπορούσε να στηρίζεται στις ενδοκοματικές διεργασίες (ασχέτως αν μέχρι στιγμής αυτές επιτελούνται μόνο για να αναδειχθεί ποιός θα καταλάβει ποιά καρέκλα).

Όμως μπορώ να ονειρεύομαι ρεαλιστικά ε?

Senior Member
    ε τωρα ονειρο θερινης νυκτος ex hus,κανε πχ συγκριση με το ελβετικο μοντελο διακυβερνησης οπου εχουμε εδω και δεκαετιες κυβερνησεις συνεργασιας και οπου για τα πιο απλα θεματα γινονται δημοψηφισματα!Ακουγα χθες στις ειδησεις του καντονιου του Τιτσινο οτι κατοπιν αιτηματων των κατοικων θα βαλουν ειδικους αισθητηρες στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας για να τους αντιλαμβανονται τα ζωακια που περνανε και να μην τραυματιζονται η σκοτωνονται!Ευαισθητοι οπως εμεις δηλαδη!χαχα

Senior Member
    Ε άμα ζούσα και εγώ στην Ελβετία (και ιδίως άμα ήμουν Ελβετός) θα είχα πολλλέεεεεεεςςςςς ευαισθησίες.
    Αλλά έλα που εδώ γύρω είναι η αρκούδα και το τσακάλι (και τελευταίως εμφανίστηκαν και κάτι άλλα ζωάκια του δάσους με δοντάκια που μεγαλώνουν...........)
    Στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ (rogers??? yallom????? έχω μπερδευτεί!!!!!!!) τι να κάνουμε ας δούμε

Senior Member
    ....εδω και τωρα πρεπει ο καθενας μονος του να κανει οτι μπορει νομιζω!

Senior Member
    Ατς ατς..Ανάψανε φωτιές για ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις.Ωραίο το ελβετικό μοντέλο.....Αλλά εν τέλει στην πρόσμιξη των κομμάτων δεν γίνονται ένα με κοινό συμφέρον;;Η όλη διαδικασία ανανέωσης που περιμένουμε σε αυτή την χώρα από τους πολιτικούς βασίζεται στην διεκδίκηση μιας θέσης....Όταν αυτή την θέση την καταλαμβάνουν όλοι για ποιο λόγο να υπερασπίζονται διαφορετικές ιδεολογίες και έτσι να περιμένουμε αλλαγή;;;Εν τέλει είναι πολυκομματική η διακυβέρνηση ή γίνονται όλοι ένα κόμμα;;;

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast