Results 16 to 30 of 31
Thread: Είμαι κατά του facebook.
-
17-04-2013, 01:38 #16
Η δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής είναι θετική. Ούτε με αγνώστους μίλησα, ούτε παρακολούθησα ποτέ 'διάσημους', αλλά βρήκα όντως φίλους, συμμαθητές, γνωστούς, συναδέλφους κλπ. Σαν μέσο λοιπόν για να περάσεις στη δια ζώσης επικοινωνία με κάποιους ή απλά για να διατηρείς μια πιο τυπική επαφή με κάποιους άλλους, αλλά και για περαιτέρω διασυνδέσεις (επαγγελματικά και κοινωνικά) το βρίσκω μια χαρά. Εξάλλου πάντα μπορεί κανείς να κάνει αυτό που προτιμά: κάποιοι προτιμούν να μιλάνε ονλάιν ανώνυμα, άλλοι επώνυμα, άλλοι στο τηλέφωνο κι άλλοι να πάνε για καφέ. Προσωπικά θεωρώ ότι την 'αλήθεια' του μπορεί να την πει κανείς και ανώνυμα και επώνυμα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το 'από κοντά'.
- 17-04-2013, 02:06 #17
Μαρίνα μου εάν δεν μίλησες με αγνώστους τότε μάλλον κάπου θα έπληξες ή ίσως όχι, εάν αγαπάς τις καρδούλες με τα καλημέρα της εξαδέλφης σου και τα σώστε τα ζώα σήμερα και κάντε αναδημοσίευση τώρα για να ζήσετε κι αύριο. Ας μην ξεχάσω του συναδέλφου την καψούρα με τους κατσιμίχα και την συνάδελφο που εάν θα το δει πρέπει να κάνει λάικ αλλιώς είναι μεγάλη *******. Επίσης ο Πυθαγόρας κι ο Ευριπίδης παίζουν πια σε υπέροχα αυτοσχέδια videos με φόντο τον Πλούταρχο τον σημερινό ...αυτό το καλό και όμορφο αγόρι που συμβάλει με επιτυχία στην βιομηχανία της κατανάλωσης αλκοόλ και καλλιέργειας λουλουδιών μη τροπικών. Εάν ήθελα να βρω τους συμμαθητές μου και να ξαναθυμηθώ την άχαρη εφηβεία μου νομίζω πως θα είχα βρει τον τρόπο, συμφωνώ μαζί σου στην πρόταση …… Προσωπικά θεωρώ ότι την 'αλήθεια' του μπορεί να την πει κανείς και ανώνυμα και επώνυμα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το 'από κοντά'.
17-04-2013, 09:56 #18
Δεν κέρδισα τίποτα ουτε απο το φ/μπουκ, ουτε απο τα τσατ.
Απο τον μονο ιστοχωρο που πιστευω πως κέρδισα κάτι ειναι απ εδω, ειτε ωφελησα αλλους ειτε ωφεληθηκα ο ίδιος. Μόνο που προσεχω να μην περναω στην καταχρηση.
Προτιμω τις ωρες που αφιερωνω σε τετοια να τις αφιερωνω ειτε στο εξω με φιλους για ενα καφε ή ενα ποτο ή αν ειμαι σπίτι να χω κατι αλλο να κάνω δημιουργικο για μενα. Επειδη καταλαβα, φιλη που ανοιξες το θεμα απευθυνομαι και σε σενα, ότι η ζωη ειναι εκει έξω και όχι πισω απο την οθονη του πισι. Αμα εξαιρεσουμε το κατι δημιουργικο που βρισκεις ή κανεις στο ιντερνετ κατα τα λοιπα ειναι χασιμο χρόνου. Οι ωραιες στιγμες ειναι εκει εξω για να τις κυνηγησουμε. Το ιντερενετ καποιες φορες μετατρεπεται και σε μεσο φυγης μας απο την πραγματικοτητα αμα η σχεση μας με αυτην ή με καποιους τομεις της δεν ειναι καλή.
Δεν αποκλειω βεβαια το ενδεχομενο να κανεις καποιος καλες γνωριμιες απο ιστοχωρους. Απο το υφος με το οποιο γραφει κανεις και οι σκεψεις του μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα για το τι ανθρωπος ειναι κι αν θα επιδιωξεις να συνεχισεις τη συζητηση μαζι του με σκοπο τη γνωριμια.γιάννης
17-04-2013, 22:42 #19
Κι εγώ έτσι έλεγα, μέχρι που έκλεισε το μσν.
Υou don't know the power of the darkside...
18-04-2013, 01:18 #20
Συνήθεια, παρότι ούτε με αγνώστους μίλησα, ούτε με ενδιαφέρουν οι καρδούλες-καλημέρα και τα συναφή, δεν έπληξα :) Για μένα λοιπόν παραμένει (επί του παρόντος) θετικό ως μέσο.
Συμφωνώ μαζί σου ότι τρόποι να διατηρήσεις μια επαφή υπάρχουν πολλοί... ε κι αυτός είναι ένας από τους τρόπους και μάλιστα συχνά ο πιο αποτελεσματικός. Είναι σαν να παίζουν μια ταινία που μου αρέσει σε διαφορετικούς κινηματογράφους.... αν θέλω, προφανώς μπορώ να πάω ακόμα και σε άλλη πόλη αν έχω σφοδρή επιθυμία να την δω. Ή μπορεί να κατέβω και σε ένα ωραίο σινεμαδάκι στο κέντρο της πόλης, ανάλογα με τα κέφια και την παρέα. Από την άλλη όμως, αν έχω τα Village δίπλα στο σπίτι μου, θεωρώ πολύ λογικό και φυσικό να πάω κι εκεί και να δω αυτό που θέλω.
Γιάννη, θα συμφωνήσω πολύ μαζί σου στο ότι κάποιες φορές η ενασχόληση με το διαδίκτυο γίνεται φυγή από την πραγματικότητα. Και θα έλεγα μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει περισσότερο σε χώρους όπου υπάρχει ανωνυμία. Μιας και αναφέρεις το θέμα του ύφους με το οποίο γράφει ο καθένας, να πω ότι έχω συναντήσει τόσο ανθρώπους που είναι όπως γράφουν, όσο κι ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχει ο πραγματικός εαυτός με τον διαδικτυακό.
18-04-2013, 08:57 #21
Οι κλειστοι χαρακτηρες κι αυτοι με χαμηλη αυτοεκτιμηση που φοβουνται να ανοιξουν το στωμα, μπορει στο διαδικτυο να ναι πιο ανετοι, να μιλουν ελευθερα και να εκφραζονται όπως ακριβως νοιώθουν. Ωστοσο ενας που ειναι αλήτης πρέπει να κατεχει πολύ καλα την τεχνη της παραπλάνησης για να σου παρουσιαστει στο διαδικτυο αλλιωτικος απο ότι ειναι εξω.
γιάννης
18-04-2013, 10:28 #22
Μαρίνα με συγχωρείς που βιάστηκα να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα για σένα. Πράγματι το όλο θέμα έχει να κάνει με το πώς το προσεγγίζει ο καθένας. Εμένα όλη αυτή η διαφήμιση με ενόχλησε πάρα πολύ, ένοιωσα αηδία μεγάλη. Άλλοι βέβαια με αυτό κάνουν τη δουλειά τους. Το ότι έχουμε το δικαίωμα της επιλογής είναι σπουδαίο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος όμως να ανθίσει σημαντικά η παραπληροφόρηση. Ο καθένας ότι του σερβίρουν από διάφορα ειδησεογραφικά το τρώει αμάσητο. Μια συνήθεια που έχουμε από την τηλεόραση. Το συγκεκριμένο μέσο βοηθά πολύ στην ροή αυτών των πληροφοριών.
Η mnimonio αναφέρθηκε στη γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας στην περίπτωση της μεγάλης ανάγκης. Ναι είναι ένα καλό…αλλά αντισταθμίζεται με την τόση χαζομάρα και ματαιοδοξία που κατακλύζει τις σελίδες αυτές;
Τες πα .. σκέψεις κάνω.
18-04-2013, 13:15 #23
18-04-2013, 13:26 #24
Εντάξει βρε παιδιά,καλως η κακώς με την τεχνολογία,η ηλεκτρονική επικοινωνία έγινε καθημερινή.Δε φταίει το φμπουκ κι ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Πρώτα με το αν θελει να κάνει σελίδα στο φμπουκ και δευτερον το τη χρήση θέλει να κάνει με το φμπουκ.Το φμπουκ είναι ένα μέσο,να έχεις επαφές με ανθρώπους που δεν έχεις καν το κινητό τους ή απλα έναν τρόπο επικοινωνίας.Σε αυτό δεν βρίσκω κάτι κακό.Βέβαια έχει και πολλά αρνητικά όπως για παράδειγμα είναι ένας τρόπος αυτοδιαφήμισης κι αυτοί που το κάνουν το κάνουν με κακό τρόπο.Εγώ για παράδειγμα κάνω καθημερινή χρήση στο φμπουκ,αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να βλέπω τα παντα κι από όλους.Άλλοστε τους ''φίλους'' μου εγώ τους έχω διαλέξει.Επίσης για μένα ένα θετικό που έχει το φμπουκ,είναι ότι ξέφυγε η ανωνυμία όσο αφορά το τσατ,οπότε είναι από τις λίγες σελίδες που δεν γίνεται κατάχρηση και κέντρο γνωριμιών ώστε ο καθένας να βγάλει την αρρώστια του...!!!Είναι η δική σου σελίδα,διαλέγεις τι ακριβώς θέλεις να βλεπεις και να κάνεις...!!!:) Ένα από τα αρνητικά είναι ότι τρώει πολύ χρόνο από τη ζωή σου και θα μπορούσες να κάνεις πολύ περισσότερα πραγματα.Αλλα σε αυτό πιστεύω έχει να κάνει όλο το ιντερνετ κι όχι μόνο το φμπουκ...!!!
18-04-2013, 14:05 #25
18-04-2013, 14:06 #26
18-04-2013, 19:14 #27
Συνήθεια... όπως λες σκέψεις κάνεις καθώς κι επιλογές. Κι εσύ και όλοι μας. Οπότε... τι να σου πω, ο καθένας μας κρίνει αν το όποιο 'αντιστάθμισμα' αξίζει τον κόπο. Στην περίπτωση της μεγάλης ανάγκης που ανέφερε η mnimonio, νομίζω ότι η όποια ανοησία συνυπάρχει στο fb, έχει χαθεί εκείνη την ώρα από τα μάτια του ανθρώπου που έχει ανάγκη και μετρά το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, θα έλεγα ότι σε όλα τα ΜΜΕ είναι περισσότερη η παραπληροφόρηση παρά η πληροφόρηση. Τουλάχιστον στο διαδίκτυο υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αναζήτησης και διασταύρωσης των πληροφοριών.
18-04-2013, 19:27 #28
Όχι μόνο όπως νιώθουν. Αλλά ίσως και όπως θα ήθελαν να είναι.
Πάντως Γιάννη μου δεν νομίζω ότι χρειάζεται πάντα η τέχνη της παραπλάνησης. Ας πούμε σε χώρους που τα μέλη είναι ανώνυμα και δεν γνωρίζονται από κοντά, είναι πολύ πιο απλό να πει κάποιος ό,τι του κατέβει. Ενώ πάλι σε χώρους όπως το fb, υπάρχουν και πιο καθημερινές στιγμές και πραγματικά στοιχεία - τουλάχιστον για όσους έχουν ένα επώνυμο προφίλ. Εκεί η 'παραπλάνηση' είναι διαφορετικού τύπου, πχ θυμάμαι μια φίλη που από τις αναρτήσεις της θα έλεγες ότι πραγματικά το γλεντάει, ενώ αυτά τα 'γλέντια' ήταν πολύ λίγες στιγμές και ούτε ήταν τόσο έντονα όσο έδειχναν στα 'στιγμιότυπα' που δημοσίευε.
20-04-2013, 03:37 #29
περι παραπλανησης θα γραψω κι εγω ενα περιστατικο που μου συνεβη, να δειτε πως το φεησμπουκ επηρεαζει τις σχεσεις των ανθρωπων και τι κοροϊδια πεφτει.
πριν κανα δυο χρονια περιπου με ειχε προσθεσει εκει ενας συμμαθητης απ'το γυμνασιο επειδη καναμε πολυ παρεα μικροι. ξεκιναμε να μιλαμε και στο μσν, εγω γενικα δεν εχω καμια σχεση με αυτο που ημουν στο σχολειο, αυτος μαλλον νομιζε το αντιθετο κι οτι παρεμεινα ιδιος.
συνεχιζουμε επικοινωνια χωρις να βρεθουμε εξω, ωσπου μια μερα που ειχα νευρα ετυχε κι εβαλα μια ακραια φωτο απο ενα horror movie κι ο κακομοιρης τρομαξε, με περασε για δολοφονο και με εσβησε τελειως για να μη μπλεξει.
ερχεται φετος τον φεβρουαριο και μου ξαναστελνει μηνυμα και με ρωταει ποιος ειμαι γιατι με εχει ακομα δηθεν στο μσν κι ετσι βρηκε το προφιλ μου. μσν εγω εχω αλλαξει πανω απο δυο φορες και πλεον δεν υπαρχει γενικοτερα το προγραμμα. αυτος ακομα εχει το παλιο το οποιο εννοειται δε δινω στο φβ για να με βρει, αλλα προφανως ηλπιζε πως δεν το εχω αλλαξει και καρφωθηκε.
φυσικα και δε του απαντησα.
22-04-2013, 12:37 #30
Κάποιος που δεν πέφτει εύκολα θύμα παραπλάνησης στην καθημερινη του ζωή δεν πρόκειται να πέσει θύμα παραπλάνησης στο ίντερνετ. Πιστευω πως αμα καποια ατομα τα συναντας καθημερινα σε καποιο διαδικτυακό χωρο (πχ φορουμ) κι αυτο γινεται για αρκετο καιρο μπορεις να βγαλεις σωστα συμπερασματα ως προς το χαρακτηρα τους, φτανει να εχεις ενα καλο επιπεδο αντιληψης και καποια εμπειρια γενικα στη ζωη. Αυτος που προσποιεται ολο και καπου θα πέσει έξω μετα απο μια καλη συζητηση.
γιάννης