Results 16 to 24 of 24
Thread: γεια σας και βοηθεια...
-
16-07-2007, 03:49 #16
pistepse me kai egw misw ton eauto mou an kai emfanisiaka eimai arketa omorfh(opws mou lene)...den exoun sxesh ta kila...makari na eixa liga kila parapanw para na klaiw sunexeia kai na parakalaw na pe8anw ston upno mou...para na parakalaw na mhn erwteutw giati den mporw na dwsw oute ixnos agaphs se kapoion,giati fovamai oti 8a plhgw8w kai plhgwnw prwta egw...Kriseis pleon einai oi kaluteres mou files afou 3espaw,klaiw,fwnazw kai katalhgw 3erh na koimamai epeidh ta matia mou den anoigoun apo to klama...
- 16-07-2007, 10:19 #17
Originally posted by Aphelia
Συγγνώμη που δε σου απάντησα νωρίτερα αλλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας και δεν έμπαινα internet.
Νομίζω το περιοδικό ήταν το Elle Ιουλίου αλλά δεν το έχω τώρα μαζί μου για να το ελέγξω.
υγ ελ;;;
16-07-2007, 11:03 #18
Ξερεις τι ειναι να μην μπορεις να φας και να κοιτας ολους τους αλλους να τρωνε και να τους ζηλευεις? Αυτο ειναι το χειροτερο πραγμα στο κοσμο.
Να λες φαε γιατι αλλιως θα πεθανεις ειχα φτασει σε σημειο να κοιταω στις στρουμπουλες κοπελες και να λεω θεε μου θελω και εγω να ειμαι ετσι.....
Δεν ειναι επομενως θεμα βαρους ή οχι ειναι κολληματα που εχουμε στο μυαλο μας .....
Τα αρρωστημενα μας μυαλα τα κανουν ολαα...........
16-07-2007, 11:56 #19
Ελενα,
στα σβελτα γιατι ημουν αρρωστος και σημερα αναρωνω, ετσι κουραζομαι ευκολα αμα γραφω μεγαλα κειμενα.
1. Αποφυγε καθε ειδους φαρμακα - σκευασματα - μηχανηματα κλπ.
2. Απορριψε τα στερεοτυπα ομορφη - ασχημη.
3. Ειναι καλο να εχεις ενα νορμαλ κορμι. Ο μονος σωστος τροπος ειναι ο φυσικος.
Στο βαθμο λοιπον που πραγματικα σε ενδιαφερει κατι τετοιο, αναγκαστικα πρεπει να αλλαξεις τροπο τινα ζωη.
α. αλλαγη διατροφης - κοψε κατι και ενισχυεις κατι αλλο.
( η σημερινη διατροφη ετσι οπως εχει βιομηχανοποιηθει μονο υγιεινη δεν ειναι....)
β. επελεξε να κανεις μια αθλητικη κινηση, ισως 5 χιλιομετρα καθε πρωι, αν και το καλυτερο ειναι η πισινα.
Συνοπτικα,
οταν τα εφαρμοσεις ολα αυτα τοτε,
α. σαφεστατα θα φτιαξεις ενα καλυτερο κορμι, οχι αμεσα βεβαια.
β. θα σου ανεβει η ψυχολογια και η αυτοπεποιθηση και θα βλεπεις την καθημερινοτητα πιο ευκολα.
Θυμισου!
Μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν!!!
υπαρχουν λυσεις αλλα πρεπει να ταλαιπωρηθεις εστω και λιγο!!!
και τελος οτι αποφασισεις, πρεπει να το ενταξεις στο καθημερινο η εβδομαδιαιο προγραμμα σου.
Καλη σου πορεια λοιπον.
16-07-2007, 19:39 #20
δεν πιστεψα σε μαγικες λυσεις ποτε στη ζωη μου ευτυχως...το προβλημα που εχω στο σωμα μου δεν θα με ενοχλουσε αν δεν ηταν το προβλημα στο κεφαλι μου!βαρεθηκα να βριζω και να μειωνω συνεχως τον εαυτο μου.και παντα να τον συγκρινω με του αλλους και να τον βρισκω χειροτερο....
fallen τις ιδιες κρισεις παθαινω κι εγω και ολο και συχνοτερα τωρα πια αλλα υποθετω απο την αντιθετη πλευρα απ\'οτι εσυ....και ολο αυτο εχει επιπτωσεις σε ολες τις πλευρες της ζωης μου...
δεν κανω υπερβολες με το φαγητο...τουλαχιστον οχι παραπανω απο οτι οι αλλοι ανθρωποι...
οι τροφες μου συνηθως ειναι αρκετα υγιεινες το μονο που ισως πρεπει να μειωσω ειναι οι υδατανθρακες...κατα τα αλλα πιστεψτε με νομιζω πως κινουμαι σε φυσιολογικα πλαισια...
και σε διαιτολογο εχω παει...και κατεληξε ολη μου η ζωη να ειναι γυρω απο την διαιτα και για 5 μηνες να τρωω συνεχως τις ιδιες τροφες.οσπου,και ενω τα αποτελεσματα ηταν πολυ καλα,τα παρατησα ολα και σε διαστημα ενος χρονου τα ξαναπηρα τα κιλα....
16-07-2007, 21:40 #21
Originally posted by elenadark
δεν πιστεψα σε μαγικες λυσεις ποτε στη ζωη μου ευτυχως...το προβλημα που εχω στο σωμα μου δεν θα με ενοχλουσε αν δεν ηταν το προβλημα στο κεφαλι μου!βαρεθηκα να βριζω και να μειωνω συνεχως τον εαυτο μου.και παντα να τον συγκρινω με του αλλους και να τον βρισκω χειροτερο....
ετσι???
ετσι.... ετσι....
Ετσι μπορεις να καταλαβεις πως ειναι η αναποδη πλευρα του λαθους που κανεις.
Και στην παρουσα φαση το δικο σου λαθος ειναι οτι ευνουχιζεις με συστημα τον εαυτο σου.
Για παραδειγμα,
μπορεις να συγκρινεις τον εαυτο σου με μια αλλη κοπελα που ειναι πχ 1.85 και εσυ 1.70.
Αυτη ειναι πιο ψηλη.
Δεν μπορεις να συγκριθεις με μια κοπελα καθως την κοιτας και να πεις αυτη ειναι πιο ομορφη απο μενα, φτου γαμωτο!!!
Ο καθενας μας εχει την δικη του ομορφια και η μοναδικη, η δικη του!
Καλως η οχι ΔΕΝ συγκρινεται.
Προσανατολισου σε αλλα πραγματα και σε τετοια που απλως βασανιζεσαι ανευ λογου και αιτια....
16-07-2007, 22:21 #22
δεν μιλαω μονο για ομορφια...αν και σε αυτην εγω δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω ετσι και να πω πως καθενας εχει την δικη του ομορφια.μπορει να δω καποια και να πω αυτη δεν ειναι και τοσο ωραια αλλα εχει τον τροπο της.η για μια αλλη να πω οτι μπορει να εχει καποια κιλα παραπανω αλλα εχει αυτοπεποιθηση και κερδιζει τους αλλους.δεν ξερω αν γινομαι κατανοητημε ποιο τροπο κανω τις συγκρισεις....παντα βρισκω τους αλλους με καποιο τροπο να υπερτερουν απεναντι μου.η τουλαχιστον δεν ξερω να εκτιμαω τον εαυτο μου.αλλα γιατι το κανω αυτο?γιατι κανω παντα αυτη την κριση και την συγκριση??
17-07-2007, 08:31 #23
κι εγώ αυτό παθαίνω ....χαμηλή αυτοπεποίθηση...αλλά μόνο στις πιο όμορφες μου...γιατί δεν είμαι ικανοποιημένη με αυτά που έχω και θέλω κι άλλα...ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ!
17-07-2007, 20:40 #24
Καλά είμαι. Σήμερα βγήκα από το νοσοκομείο μετά από 10 μέρες (μου είχαν δώσει λίγες ώρες άδεια προχτές). Και αυτό που έπαθα είναι απόστημα από εξαγωγή φρονιμήτη. Τι μπορεί να πάθεις από ένα δόντι.
Το άρθρο το κοίταξα, είναι πράγματι στο Elle (Ελ). Αναφέρεται στο βιβλίο της Τζίνα Κολάτα Rethinking Thin. Kai αυτό που λέει είναι ότι πέρα από τις διατροφικές συνήθειες επηρεαζόμαστε από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Όσον αφορά την αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε μόνοι μας. Κι εγώ σύγκρινα τον εαυτό μου με μια φίλη μου στην εφηβεία μου μέχρι που κατάλαβα ότι άλλο σώμα είχε αυτή και άλλο εγώ και υπήρχαν πολλοί που τους άρεσα εγώ έτσι όπως ήμουν.
Δε ξέρω πως τα ξεπέρασα όλα αυτά. Νομίζω ότι ήταν μια αργή διαδικασία εσωτερικής συνειδητοποίησης που μου έβγαινε σε κάποιες στιγμές όλο μαζί σαν αποφθέγματα. Όπως όταν συνειδητοποίησα ότι κοιτάω τον εαυτό μου με τα μάτια των άλλων. Μα τι χαζομάρα. Αφού εγώ ζω μέσα από τα μάτια μου, λαμβάνω τον κόσμο μέσα από τη δική μου αντίληψη, άρα πρώτο λόγο πρέπει να έχει η δική μου γνώμη. Το να σκέφτομαι τόσο πολύ τη γνώμη των άλλων δεν έχει κανένα νόημα αφού αυτό που νομίζω είναι το 1/1000 από αυτό που σκέφτονται και δεν είναι σίγουρο καν ότι συνειδητοποιούνε οι ίδιοι.
Π.χ. νομίζουμε ότι απογοητεύσαμε κάποιον δικό μας και αυτό καταλαμβάνει τη σκέψη μας, ενώ ο άλλος μπορεί να ένιωσε μια μικρή απογοήτευση αλλά νιώθει τόσα πολλά για μας που δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε το παιδί του, η αγάπη του, αυτός που θα τρελαθεί αν πάθουμε τίποτα. Και στο κάτω κάτω δε μπορούμε να είμαστε τέλειοι για τους άλλους, βασικά δε μπορούμε να είμαστε τέλειοι έτσι κι αλλιώς. Τι ορίζει την τελειότητα;
Έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε, να γευτούμε ικανοποίηση, χαρά, αγάπη. Εμείς θα τα νιώσουμε.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια