Ανάγκη συμβουλών - ψύχωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Ανάγκη συμβουλών - ψύχωση

Καταρχήν ευχαριστώ και καλησπέρα. Νομίζω χρειάζομαι τα φώτα σας.
    Συγγενικό μου πρόσωπο, προσφάτως, μετά από εκούσια νοσηλία (3 εβδομάδες παρέμεινε, παρα τη συμβουλή των γιατρών για περαιτερω παραμονη) διεγνώσθη ως ψυχωτικός. Μεχρι τότε θεωρούσαμε πως αιτία των δεινών ήταν ο αλκοολισμός του. Χορηγήθηκαν αντικαταθληπτικά και όχι αντιψυχωτικά. Ο αλκοολισμός μετά την έξοδο συνεχίζεται κανονικά και κατα διαστήματα παρουσιάζονται εντονότατα ψυχωτικά επισόδεια. Κατα τη διαρκεια τους υπάρχει απειλή για την ζωή του (πχ, να ανεβαίνει στα κάγκελα της πολυκατοικίας φωνάζοντας) αλλά και απειλή κατά της ζωής άλλων (πχ να απειλεί με μαχαίρι ή να πετάει αντικείμενα με κινδυνο να τραυματίσει άλλους). Μετά από κάποιες ώρες επέρχεται ηρεμία (σχετική) γίνεται λειτουργικός αν και λίγο εκκεντρικός στον τρόπο σκέψης και περιμένουμε το επόμενο επισόδειο. Στα μεσοδιαστήματα δεν είναι απειλητικός. Αν δεν υπάρχει συμφωνία του για εκ νέου νοσηλεία ή επικοινωνία με τους γιατρούς του, ακόμη και στα διαστήματα που είναι πιο ηρεμος τι πρέπει να κάνω εγώ; Να περιμένω πότε θα πέσει από το παράθυρο ή θα προξενησει ζημιά; Να αφήσω την κατάσταση να εξελιχτεί μόνη της; Μπορεί να περάσει 1 μηνας και να είναι καλά. Μετά; Να καλέσω την αστυνομία όταν είναι σε καθεστώς κρίσης με ρίσκο να αντιδράσει ακόμη πιο βίαια; Να περιμένω να του περάσει ξανά η κρίση και να κάνω σαν να μην εγινε τίποτα αν αρνείται να δει τους γιατρους; Καμιά συμβουλή; Τα έχω χαμένα κι εγω

Senior Member
    το προβλημα εξακολουθει να ειναι ο αλκοολισμοσ τα αντικαταθλιπτικα γι αυτο δοθηκαν η ψυχωση ειναι ουσιαστικα το αλκοολικο παραληρημα του μην αγχωνεσαι το προβλημα εξακολουθει να ειναι το ιδιο ισωσ θα μπορουσατε να τ βαζετε κανενα αντιψυχωτικο στο φαι για να μην εχει νευρα αλλα αυτα με γιατρο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    εεεε δεν μου αρέσει αυτό που θα πω.... Εισαγγελέας κ αστυνομία αν θεωρείτε πως κινδυνεύει η ζωή του ή η ζωή σας.
    Αντιψυχωτικα και αλκοόλ δεν πάνε παρέα. Για αυτό και ο γιατρός δεν έδωσε. Η όποια ψύχωση είναι πιθανό να είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας λήψης αλκοόλης. Η αναγκαστική αποτοξίνωση και ο εγκλεισμός (μπορεί να το διατάξει ο εισαγγελέας) λογικά δεν θα βοηθήσουν το άτομο αφού δεν θα είναι συνειδητή η απόφαση του να σταματήσει το ποτό οπότε μετά το πέρας αυτής το πιθανότερο είναι να ξανακυλήσει. Ίσως σε κατάσταση ηρεμίας να του μιλήσετε για κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης και να καταβάλετε προσπάθειες να τον πείσετε να το ακολουθήσει. Μιλήστε εσείς με τους γιατρούς του για την όλη κατάσταση. Από την άλλη αν γίνετε επικίνδυνος και νιώθετε πως η κατάσταση φεύγει από τον έλεγχο σας η μόνη λύση είναι αυτό που είπα στην αρχή του μηνύματος..
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Senior Member
    στη θεσσαλονικη εχει ενα προγραμμα απεξαρησησ το πανεπιστημιο νομιζω δωρεαν λογικα θα εχει κ αθηνα τετοια πραγματα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο ίδιος δεν δέχεται να νοσηλευτεί και δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα η ζωή είναι κάκιά, κατα καιρούς συνομωτούμε εναντίον του, είναι αδικημένος και πάει λέγοντας. Πραγματικά δεν ξέρω πώς να βοηθήσω και τι να κάνω όταν δεν υπάρχει παραδοχή. Γίνεται επιθετικός όταν επιμένεις, ή όταν του λες πως πρέπει να ζητήσει βοηθεία - λεκτικά. Κι έχεις κι ένα άγχος ότι θα πυροδοτήσεις μια νέα κρίση. Το να διατάξω τον εγκλεισμό του είναι βαριά απόφαση και δεν θέλω να κάνω τα πράγματα χειρότερα. Θα δούμε. Ευχαριστώ και πάλι :)