Results 1 to 5 of 5
Thread: Mοναξια
-
15-04-2013, 19:29 #1
Mοναξια
Καλησπερα
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε καποιο φορουμ και το αποφασισα λογω του οτι ηθελα να ανοιξω καπου την ψυχη μου που θα μου πουν την αποψη τους με απολυτη ειλικρινια χωρις να εχουν λογο για το αντιθετο. Λοιπον ειμαι 20 χρονων και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου παντα κρατουσα αποστασεις απο τους γυρω μου για καποιο λογο. Ισως γιατι αισθανομαι οτι ειμαι βαρετη και οτι δεν εχουν λογο να μου μιλησουν και να κανουν παρεα μαζι μου. Βλεπω οτι απωθω τους αλλους να συναναστραφουν μαζι μου ενω ειμαι ενα ατομο που δεν εχω ασχημα συναισθηματα για τους αλλους ουτε ζηλευω ουτε κακια ειμαι και νοιαζομαι για τους ανθρωπους. Θα ηθελα να ειμαι κοινωνικη και να αναπτυξω αληθηνες και ουσιαστικες σχεσεις ομως δεν ξερω τι να κανω για να αλλαξω.. Δεν αντεχω αλλο αυτην την μοναξια. Θελω να αποκτησω αυτοπεποιθηση αλλα δεν ξερω ΠΩΣ..
- 15-04-2013, 19:54 #2
Αυτοδιαφημησου!! Εισαι εσυ ενα πχ κουκλακι στα ραφια ενως σουπερ μαρκετ που ψαχνει αγοραστη. Γνωριζεις αρκετα καλα τις δυνατοτητες σου? Την αξια σου? Αν δεν τα γνωριζεις πως θα τα προβαλλεις για να σε εμπιστευτουν και να σε διαλεξουν?? Στη συνεχεια σε ποια παρεα θες να αραξεις? γνωριζεις τι συζητανε? Αν οχι πως μπορεις να μαθεις τα ενδιαφεροντα τους? ταιριαζουν με τα δικα σου? Αν οχι υποστηρηξε τα ενδιαφεροντα σου(πχ το βολευ) και κανε μεσα απο εκει παρεες.
15-04-2013, 22:15 #3
Καλησπέρα! Είναι το πρώτο μου post στο forum και αποφάσισα να σου απαντήσω μιας και ήμουν σε παρόμοια φάση με σένα στην ηλικία σου. Καταρχήν, δεν είσαι καθόλου βαρετή, στην ουσία κανένας άνθρωπος δεν είναι βαρετός. Απλά δεν έχεις κοινά ενδιαφέροντα με τα άτομα που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα, οπότε και σου είναι δύσκολο να πιάσεις κάποια συζήτηση κοινού ενδιαφέροντος. Δεν απωθείς τους άλλους απλά από ό,τι έχω καταλάβει πρέπει να είσαι σοβαρή κοπέλα, απόμακρη (όπως ανέφερες) οπότε ο άλλος/η θα δυσκολευτεί να σε πλησιάσει ίσως γιατί φοβάται την απόρριψη (ακόμα και σε φιλικό επίπεδο). Να σου πω την αλήθεια εμένα αυτό πάντα με βόλευε γιατί επέλεγα ποιους ανθρώπους θέλω να έχω δίπλα μου (οπότε και τους πλησίαζα η ίδια) και επομένως γλίτωνα πολλούς προβληματισμούς. :P
Επίσης θα ήθελα να σου τονίσω ότι δε χρειάζεται να αλλάξεις. Είσαι αυτή που είσαι και δεν θα πρέπει να αλλάξεις για να γίνεις αρεστή, αντιθέτως να βρεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα που θα σε εκτιμήσουν για την προσωπικότητά σου χωρίς εσύ να χρειαστείς να αλλάξεις συμπεριφορά γιατί στο τέλος θα καταλήξεις δυστυχισμένη.
Τέλος, τσέκαρε μήπως μπορείς να συζητήσεις καλύτερα με άτομα μεγαλύτερα από σένα (it worked for me) και θα δεις ότι με τον καιρό θα βρεις παρέες και δεν θα νιώθεις μόνη. :)[I]Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you’ll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast[/I]
15-04-2013, 22:21 #4
16-04-2013, 08:49 #5
Σωστα εχεις εντοπίσει την αιτια του θεματος η οποια όπως επισης σωστα εχεις αντιληφθει βρίσκεται σε σενα. Οι αλλοι δεν σου εχουν γυρισει την πλάτη, εσυ με τον τροπο σου, όπως τον περιγραφεις, εχεις προκαλεσει τη συμπεριφορα τους. Έχεις επίσης την απάντηση στο πως θα λύσεις το θεμα. Το πως ειναι με το να ξεκινησεις εστω δηλα δηλα αλλα σταθερα να μιλας, έστω σε αγνωστους, έστω ασχετα θεματα μέχρι να εξοικειωθεις. Κανοντας επίσης την υπερβαση, ητοι καποιους τους οποιους απεφευγες παρα την πρωτοβουλια να τους μιλησεις. Με αυτο τον τροπο θα σου φυγει το κομπλεξ, ο φοβος, το μπλοκαρισμα που εχεις για τη συναναστροφη με τους αλλους. Μεσα απο τη θετικη ανταποκριση των αλλων θα διαψευδονται οι φοβιες σου, θα νιωθεις ωραια και για το λογο αυτο θα επιδιωκεις στο εξης τη συναναστροφη. Καπως ετσι θα σου ανεβει η αυτοπεποιθηση.
γιάννης
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....