ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από όσα διαβάζω εδώ είναι το γεγονός πως κανείς δεν θίγει ως σημαντικό πρόβλημα το θέμα της ανεργίας. Ούσα άνεργη εδώ και λίγο καιρό , έχοντας προσαρμόσει την διαβίωσή μου στα ελάχιστα (δεν κάνω παράπονο) πολλές φορές αγχώνομαι με το αύριο. Βέβαια αυτό το αίσθημα ελευθερίας του να διαχειριστώ το χρόνο μου όπως θέλω είναι ανεπανάληπτο, να κοιμηθώ όποια ώρα θέλω , να διαβάσω, να περπατήσω σε μέρη στην πόλη που αγνοούσα, να φτιάξω την ντουλάπα μου 3 φορές την εβδομάδα, να ανακαλύψω τη χαζομάρα του κόσμου μέσα από την ελληνική τηλεόραση είναι πράγματα που δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω ως πρώην εργαζόμενη. Εργαζόμενη 9 πμ με 9μμ καθημερινά και για χρόνια.
    Αναρωτιέμαι από τις αναγνώσεις που κάνω, πώς άνθρωποι που έχουν πραγματικά προβλήματα ψύχωσης κι επισκέπτονται ειδικούς μπορούν και τα καταφέρνουν στην καθημερινότητά τους. Πως είναι να ζεις με φάρμακα, να έχεις αγωνία για την επίσκεψη στον θεραπευτή, πως θα τον πληρώσεις, (ίσως να χρίζω κι εγώ παρακολούθησης με το βουλιμικό αλκοολικό που παρουσιάζω κατά καιρούς αλλά για μένα ήταν η δουλειά το φάρμακο μου και η ισορροπία μου ).
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνουν.
    Πώς τα καταφέρνετε βρε παιδιά ; πως ζείτε , από ποιες πηγές, οι 6 στους 10 από τις ιστορίες που διάβασα είστε άνεργοι. Τι ακριβώς θα συμβεί αύριο που θα αγριέψουν ακόμα τα πράγματα; τες πα , ας ευχηθούμε τ καλύτερο για όλους !

Σκόρπιες σκέψεις ήταν οι παραπάνω.

Banned
    δε το θιγουν ισως γιατι το ολο θεμα μοιαζει τελειωμενο.

δεν υπαρχουν δουλειες πλεον στην ελλαδα, και της πλακας ακομα να ψαξεις να βρεις προτιμουν αλλοδαπους. ειναι πιο φτηνοτεροι βλεπεις και συμφερουν.

με πανω απο 4000 αυτοκτονιες λογο ανεργιας και ψυχολογικων, μαλλον ο κοσμακης δε τα καταφερνει και τοσο.

Banned
    Θα σου πω Συνηθεια τι πιστευω.Επηδει ανηκω(δυστυχως)στην παλαια γενια,μαλλον κι εσυ(ειμαι 51,εισαι 42)η καινουργια γενια ειναι μεν πιο εξυπνη απο μας,(βλεπω τα τρια ανηψια κου)αλλα ειναι πιο καλομαθημενη,εχουν πολλα αγαθα που εμεις στην ηλικια ουτε τα ονειρευομασταν,δλδ θεωρουν πολλα πραματα 'δεδομενα' που στην τελικη .τιποτα δεν ειναι δεδομενο σ'αυτη την ζωη.Θυμασαι μικρη που ησουν την λεξη 'καταθλιψη' η 'αλκοολ'?,εγω παντως οταν ημουν 18-25,ειμαστε μια παρεα40-50 παιδιων που ολο διασκεδαζαμε και αντε ναπινε ενας,καταθλιψη δε ητο αγνωστη λεξη.Αυτα εφερε μαζι της ο(κατ'ευφημισμον)πολιτισμο� �.Βεβαια ,για να ειμαι δικαιος,η ανθρωποτητα εχει περιελθει σε μια παρακμη.Ουδεποτε στην συγχρονη ιστορια υπηρχαν τοσοι πολλοι φτωχοι και τοσο λιγοι(πολυ)πλουσιοι.Συμερι� �ομαι απολυτα την ρηση του Αινσταιν 'δεν θα θεωρησω οτι η ανθρωποτητα εχει βηματα προς τον πολιτοισμο αν υπαρχει εστω κι ενα παιδι στον κοσμο που πειναει".
    Last edited by vagpap; 16-04-2013 at 19:13.

Senior Member
    Μεγάλο Θέμα!!!! Είμαι 30 και με θυμάμαι να δουλεύω απο τα 16 σε διάφορες δουλείες. Στην αρχή Σαββατοκύριακα μόνο, μετά καλοκαίρια. Στο πανεπιστήμιο 4-5 μέρες την εβδομάδα, έχω κάνει πολλές δουλειές δεν ντράπηκα για καμία και δεν ήταν όλες ''γκλαμουράτες'' δουλείες ή εύκολες. Στο σήμερα λοιπόν που τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα προσπαθώ να κρατάω την ψυχή μου και το σώμα μου σε υγεία για να έχω την δύναμη να τα βγάλω πέρα σε όλο αυτό ... Το να είσαι άεργος πονάει παραπάνω.. Πρέπει ο άνθρωπος κάπου να διοχετεύει την ενέργεια του σε κάτι.. να αισθάνεται οτι προσφέρει για να μην απομονωθεί απο το κοινωνικό σύνολο.. Δρα υποστηρικτικά στον εαυτό μας και στους γύρω μας η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες για την παροχή εθελοντικής εργασίας... http://tokleidi.wordpress.com/2013/0...9%CE%B5%CF%82/
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Banned
    Φιλε κλειδι σκεψης,επειδη σε εχω 'διασταυρωσει'και σε αλλες ενοτητες,σε θεωρω ιδιαιτερα σκεπτομενο ατομο.Δεν αναφερομαι σε ανθρωπους σαν κι εσενα 'που υπαρχουν πολλοι,ευτυχως.Αναφερομαι στο γενικοτερο κλιμα,και σε νεοτερα παιδια.
    Last edited by vagpap; 16-04-2013 at 19:56.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Συνήθεια, καλησπέρα.
    Αν και καταφέρνω να τα φέρνω βόλτα ίσα ίσα και οριακά
    δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα,
    με δυσκολίες και ανασφάλειες βέβαια, υποαπασχόληση μέχρι πάτου το καλοκαίρι
    και υποχωρήσεις στις οικονομικές απαιτήσεις
    αφού όλοι πληρώνουν δύσκολα,
    και από τον κύκλο γνωστών
    άλλος δουλεύει σε σκληρές δουλειές απλήρωτος για μήνες και παίρνοντας έναντι,
    άλλος ανασφάλιστος και πάει λέγοντας,
    θα σου έλεγα ότι το σημαντικό είναι να μη νιώθεις ηττοπάθεια
    και να μη χάνεις ποτέ το θάρρος σου.
    Αν ψάνεις δουλειά σαν καθαρίστρια ή εργάτρια βιομηχανίας
    που εύκολα μπορούν να σε αντικαταστήσουν,
    τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
    Αν έχεις κάποιο πτυχίο και εξειδίκευση
    είναι σαφώς ευκολότερο να βρεις δουλειά,
    οπότε όσων χρονών και να είσαι, αν και φαίνεσαι νέα,
    κάνε κάτι για παραπάνω προσόντα
    (πτυχία) με ζήτηση στην αγορά εργασίας.
    Ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι υποδεέστερο των προσόντων σου,
    αλλά σημασία έχει να μη μένεις αδρανής.

Το πρόβλημα της ανεργίας έχει θιχτεί πολλές φορές εδώ.
    Έχω ανοίξει θέμα ΑΝΕΡΓΟΙ: O AOΡΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ, δες από κάτω
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...91%CE%A4%CE%9F

%CE%A3-%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3

και όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι εδώ.
    Απλά και με να το συζητάει κάποιος συνέχεια
    δε βγαίνει και τίποτα, απλά μιζερεύει.

Απ' ό,τι ψάχνω τελευταία στο internet,
    καλή προσέγγιση πιστεύω γίνεται από ανέργους στο blog από κάτω
    http://imerologioanergou.gr/index.php

(To ημερολόγιο ενός ανέργου).
    Ίσως το βρεις χρήσιμο. Πάνω απ' όλα μην το βάζεις κάτω.

Banned
    δε χρειαζονται τοσες αναλυσεις, απλα ανεργια = αυτοκτονια. και να μη το κανεις, οταν θα τελειωσουν τα λεφτα, τοτε θα ερθει ο θανατος μεσω της πεινας.

Senior Member
    συνήθεια παίρνοντας φάρμακα δεν είναι εύκολο να δουλεύεις λέω εγώ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τα χάσαμε όλα τουλάχιστο ας μη χάσουμε και τη ψυχική μας υγεία όση μας απόμεινε και κατ επέκταση και την υγεία μας γενικά!

Senior Member
    Συνήθεια, κοιτώντας στο link που σου δίνω στο επάνω ποστ
    και σε άλλα σοβαρά sites σχετικά με το θέμα
    (protagon.gr)
    πιθανόν κάποια στιγμή να βρεις εταιρείες ή οργανισμούς που ζητούν βιογραφικά για θέσεις εργασίας
    http://imerologioanergou.gr/details.php?aid=496
    Πληροφορίες
    http://www.actionaid.gr/WorkOpenings.

Καλή τύχη!

Joann σε ευχαριστώ, έχεις μια λογική ματιά και αποτελεσματική. Πας στην ουσία, κατευθείαν στο αποτέλεσμα.
    Elis εξέφρασα αυτήν μου την απορία διότι έχω να πάρω ακόμα κι ασπιρίνη από δεν θυμάμαι πότε…κατανοώ όμως πως κάποιος είναι σε πιο δυσμενή θέση όταν έχει να παλέψει με τα άγρια θηρία του, και πραγματικά θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους και παραδειγματίζομαι.
    Keno ας κρατήσουμε την ελπίδα (2 χρόνια από τη ζωή μου έφαγα στην ασκητική του Καζαντζάκη μερικές σελίδες και δεν διάβασα ποτέ το τελευταίο κεφάλαιο που έλεγε, σκότωσε τον θανάσιμο εχθρό του ανθρώπου, την ελπίδα, γιατί; έτσι μου άρεσε) ας μας φέρει όσα φέρει΄κι ας έχουμε την δύναμη να βλέπουμε και να αντέχουμε.
    Κλειδί σκέψης , γαμώ το κέρατό μας , έχεις δίκιο δεν την γλιτώνουμε χωρίς κοινωνικοποίηση
    Vag pap. Σήμερα γεννιούνται κι άλλα κι είναι παντού… (τα σκασμένα χχαχαχα) η ζωή πάει πιο μπροστά από εμάς , μας προσπερνά. Ένα απίστευτο τίποτα είμαστε , μια σκιά στη πόρτα του νοσοκομείου, αυτού που κλαίει και εκλιπαρεί για μια ανάσα ζωής , μια μεταμόσχευση.

Senior Member
    Συνηθεια εγραψα καποια πραγματα κ στο θεμα σου το αλλο με την "επανασταση", βασικα τα περισσοτερα κινουνται στο ιδιο μηκος κυματος σχετικα με κοινωνικα-πολιτικα θεματα, το κατεστημενο κτλ, οχι οτι ειναι κακο, ισα ισα καλυτερο ειναι να συζηταμε τι μπορουμε να κανουμε ωστε να ευελπιστουμε σε ενα μελλον καλυτερο για ολους, παρα να συζηταμε ποιανης το μπουτι εξεχει απο το σορτσακι κ ποιος εκανε τριο κ τρενακι κ δν ξερω γω τι αλλο..
    Σωστα αυτα π σκεφτεσαι πανω στο θεμα της ανεργιας.. σιγουρα η ανεργια ειναι αιτια (σπανια αποτελεσμα) πολλων ψυχολογικων θεματων, με κυριο την καταθλιψη βεβαιως βεβαιως.. αυτο το απαισιο μαυρο σκυλακι π ελεγα παλιοτερα.. το οποιο το δενεις αλλα ανα διαστηματα σπαει την αλυσιδα κ αντε μετα να το μαζεψεις.. (το παραδειγμα αλληγορικο, για να μην πεταχτει κανεις wannabe φιλοζωος κ αρχισει τα δικα του, διοτι ολα τα χω δει πια! :P).. η εργασια ειναι χαρα οσο περιεργο κ αν ακουγεται, κ η ανεργια δυστυχια.. διοτι δεν εργαζεσαι μονο για τις οικονομικες απολαβες (αλλωστε τωρα με την κριση πουν τες ντε?) αλλα κυριως διοτι αισθανεσαι χρησιμος στην κοινωνια, νιωθεις το αισθημα της προσφορας, της πληροτητας κ αλλα τετοια π παραπεμπουν στα ετοιμα φυλλαδα πανελληνιων γ λυκειου π παπαγαλιζαμε χοχο :p

Επισης πιστευω δν ειναι κακο να συμβιβαζεται κανεις με μια εργασια π δν ειναι αναλογη των προσοντων του, καλο ειναι να ξεκαβαλαμε το καλαμι διοτι οπως λεει η παροιμια "οποιος θελει τα πολλα χανει κ τα λιγα".. δν λεω βεβαια να δουλευεις σαν τον σκλαβο χωρις ασφαλιση, ενσημα, εργασιακα δικαιωματα κτλ, κ να εισαι σε συνθηκες δουλειας, αλλα οχι κ να παραπονιεσαι επειδη σου κατεβασαν το μισθο απο τα 1000 ευρω στα 900, κ κυριως αναφερομαι στους δημοσιους υπαλληλους κ στους συνταξιουχους! οι οποιοι μονιμως βρισκουν αιτιες κ αφορμες να γκρινιαζουν, εν αντιθεσει με τους ανεργους κ αστεγους π υπομενουν στωικα! εγω ξερω παιδια με σπουδες εξωτερικο , με μεταπτυχιακα, διδακτορικα κτλ κτλ, επιστημονες κυριολεκτικα π καθαριζουν τωρα σκαλες η δουλευουν πιτσαδοροι η ντιλιβεραδες κ καλα κανουν κ το λενε με καμαρι κ δν κλαιγονται! κ δν ειναι κακο καθε αλλο! καμια δουλεια δν ειναι ντροπη εκτος απ το πουτανιλικι! κατα τη γνωμη παντα, διοτι μπορει καποιος με επιχειρηματα να υποστηριξει οτι ουτε αυτο σε ορισμενες συνθηκες ειναι ντροπη, οκ ο καθεις οπως το βλεπει! αλλα δν μπορω το αλαζονικο "ναι, αλλα υπαρχουν κ καλυτερα"! αυτη η αλαζονεια ειναι π θα μας φαει! εγω χιλιες φορες ειμαι της αποψης του "υπαρχουν κ χειροτερα", διοτι καλα ειναι να ειμαστε ταπεινοι κ μετριοφρονες (οσο κ αν ειναι η μετριοφροσυνη για τους μετριους) κ δν ξερουμε τι μας ξημερωνει! οποτε την επομενη φορα αφου κανουμε τη βολτα μας στα κοσμικα στεκια οπου συχναζουν κυριλε μανταμες κ κυριοι με το πουρο στο χερι, κ το παιξουμε ελιτ κ κυριλε κ κοσμοπολιτες, ας περασουμε κ μια βολτα απο το Θεαγενειο ωστε το "υπαρχουν κ καλυτερα", αλλα "υπαρχουν κ χειροτερα" να ερχεται σε ισορροπια βρε αδερφε! Επιπλεον δν υπαρχει καθολου αλτρουισμος κ αλληλεγγυη! Ο καθενας απο ΕΝΑΝ ανθρωπο πιο "κατωτερο", αναξιοπαθη, οπως θελετε πειτε τον να βοηθουσε, θα ειχαν λυθει πολλα κοινωνικα θεματα κ η κοινωνικη ανισοτητα θα ηταν σε καλυτερο επιπεδο, πιο αξιοπρεπες! ΕΝΑΝ μονο, οχι περισσοτερους. Ξερω τι λεω. Αλλα συνηθως βλεπουμε κοσμικες κυριες με τις γουνες να ασχολουνται με "φιλανθρωπια" κ να εγκαινιαζουν νοσοκομεια με τις γουνες τους κ τα στολιδια τους τα οποια οταν πεθανουν θα τα παρουν μαζι τους φυσικα, τη στιγμη π τα παιδακια μεσα ειναι ενα βημα πριν το θανατο!

Επισης ολη αυτη η γκρινια με το δημοσιο, οκ δν επρεπε καποια στιγμη να γινει κ εκει ξεσκαρταρισμα? Δεν γινεται να εχει σπουδασει το νεο το παιδακι κ να εχει βγαλει τα ματια του στα θρανια για να τον προσλαβει ο "επιχειρηματιας" στο μαγαζι του, οπου ΑΜΑ θελει θα τον ασφαλισει, ΑΜΑ θελει θα του κολλησει ενσημα, αν γουσταρει αυριο μεθαυριο κ τον βαρεθει θα τον απολυσει χωρις καν αποζημιωση, θα δουλευει περα απο 8ωρο, υπερωριες χωρις να προσμετρωνται, κ αμα ειναι κ κοπελα, θα υπομενει κ τα χουφτωματα του αφεντικου κ θα κανει απο γραμματειακη υποστηριξη μεχρι λαντζα κ καθαρισμα χεστρας κ τζαμιων κ θα ειναι κ μουγκα κ θα παιρνει 300-400 το μηνα. εχω δουλεψει μπαργουμαν κ ειναι ετσι ακριβως. Απο το να του κανω καταγραφη ταμειου, κατι λογιστικες μαλακιες, μεχρι να κανω το σερβιρισμα, τη λαντζα, το καθαρισμα χεστρας κ τζαμιων, να αναλαμβανω το ντεκορ του μαγαζιου να ανεβαινω σε σκαλες κ να εκτελω χρεη μπογιατζη κ να μου πιανει καπου καπου κ τον κωλο! Κ να παιρνω ενα 300? εκει γυρω. Ας μην παραπονιουνται λοιπον οι δημοσιοι υπαλληλοι π μηνας μπαινει μηνας βγαινει εχουν το μισθουλακο τους στην τραπεζα κ δν περιμενουν το αφεντικο να τους τα δωσει στο φακελο οταν του καυλωσει, κ ασε π οι περισσοτεροι απ οσους μπηκαν ειναι αμορφωτοι, με απολυτηριο γυμνασιου η λυκειου μονο, κ επειδη ειχαν καποιον γνωστο η ηταν τοτε οι εποχη π παιρναν ανα διαστηματα βοδια κ τα μονιμοποιουσαν, φαινεται απο τον τροπο π σου μιλανε οταν πας σε καμια υπηρεσια να ζητησεις κανα χαρτι η να συμπλήρωσεις καμια δηλωση, αγενεια κ κομπλεξισμος στο φουλ!

Επισης καπου διαβασα στην τελευταια παραγραφο "γεννιουνται κ αλλα κ ειναι παντου τα σκασμενα", σορρυ καλη μου αλλα η νεα γενια δν σου φταιει σε τιποτα, επειδη καποιοι αλλοι καταστρεψανε το κρατος η αυτοκαταστραφηκανε μονοι τους. Δεν το ηξερα οτι πρεπει να ζουμε σε μια κοινωνια γεροντων για να μην νιωθουν καποιοι κομπλεξικα με την νεολαια της οποιας το μελλον αποφασισανε. Οποιος εχει θεματα με τον εαυτο του να κοιταξει τις ευθυνες τους. Ισα ισα, οι "αειθαλεις γεροντες" ειναι αυτοι π ειναι οι σκασμενοι κ επιβαρυνουν, διοτι τα εξοδα τους ειναι μια σουπιτσα, ενω ο 30χρονος πρεπει να εργαστει για να συντηρησει τα παιδια του κ οχι τα εγγονια του. Ειναι λυπηρο να λεμε οτι μας φταινε οι αλλοι για τους οποιους εμεις αποφασισαμε. Με την ιδια ακριβως λογικη δεν μπορω εγω που ειμαι 22 να κατηγορω πχ τα σκασμενα τα 12χρονα, απο τη στιγμη που ως ενηλικο ατομο ψηφιζω εδω κ χρονια κ αποφασιζω εγω για το μελλον τους. Κ νιωθω πολυ τυχερη διοτι ως τα 18 μου ειχα ο,τι ηθελα, δν ηξερα τι θα πει οικονομικη κριση, ειχα λεφτα οποτε ηθελα κ ετρωγα ο,τι γουσταρα κ ντυνομουν οπως γουσταρα κ ειχα κ τα ιδιαιτερα μ κ τα απ ολα μου, τη στιγμη π τα σημερινα "σκασμενα" στερουνται μορφωσης, φροντιστηριων κ λιποθυμανε απο την πεινα στα δημοτικα τη στιγμη π εγω πετουσα καποτε το τοστ μου στα σκουπιδια. Ο καθενας ας κοιταει τον εαυτο του κ να μην του φταινε οι αλλοι.
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Banned
    Η ανεργια ειναι απο τα πιο ασχημα πραματα που μπορουν να συμβουν σε καποιον καποια! ειδικα αμα ειναι νεος! που εχει την ορεξη, την δυναμη να δουλεψει! να προσφερει! να παραγει!! και δυστυχως το συστημα του αφαιρει αυτο το δικαιωμα! ενα δικαιωμα που ειναι υποχρεω μενη μια οργανωμενη κοινωνια να μπορει να πποσφερει εργασια . Οταν αυτη η κοινωνια ,το κρατος δεν μπορει να κανει αυτο το πραμα τωτες δεν υπαρχει δημοκρατια!! γτ. απλα ολοι αυτοι ζουν απο τις δωρεες, τα συσσιτια κι γενικα οτι περισυει απο τους πλουσιους! ετσι λοιπον τους εχουν στο χερι!! ειναι εξαρτημενοι απο αυτους να ζησουν με αποτλεσμα να μην ειναι ελευθεροι αρα δεν υπαρχει δημοκρατια!!!
    Προσωπικα εισος ειμαι τυχερος εισος ειμουν δραστηριος αλλα στΑ 32μου δεν εχω κατσει πωτες χωρις δουλεια πανω απο 1 μηνα, κι αυτο απο επιλογη μου! εγινε 2 φορες οπου ειμουν στο εξωτερικο -για να βρω δουλεια εκει αλλα αποτυχα κι στις 2 χωρες!!¨), κι αλλες 2 φορες οπου την μια ειμουν 1,5 μηνα χωρις δουλεια γτ. ειχα παει στο ψυχιατρείο Σταυρουπολης. Ετσι λοιπον η δικια μου εμπειρια ειναι αυτη , παρα το οτι ειχα αρκετα απο αυτα τα χρονια προβλημα με ναρκωτικα σχεδον παντα ειμουν σωστος στην δουλεια μου.
    Σχετικα λοιπον με το σημερα, με το οτι στην χωρα οι πιο πολλοι νεοι ειναι ανεργοι, και μαλιστα παιδια που εχουν βγαλει πανεπηστιμια! - προσωπικα παντα ζηλευα οσους ειχαν αυτην την τυχη , δυστυχως δεν ειχα την ορημοτιτα να το κανω - ετσι λοιπον οταν τοσο κοσμος δεν εχει δουλεια!! ειναι βαρβαροτητα !!
    ΑΛΛΛΑΑΑ, ΑΛΛΑΑ!! τι κανουν ολοι αυτοι οι νεοι για αυτο? οι πιο πολλοι τυποτα!!! απλα κανουν επανασταση απο το φεισμπουκ κι απο το τουιτερ!! ακολουθει ο ενας τον αλλον κι ο αλλος λεει οτι του αρεσει!! δεν ειναι επανασταση το να κανει ενα φορουμ, η μια ομαδα κι να πεις -Ας ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 10,000 υπογραφες για την ανεργια! ωραιΑ, το εκανες!! μαζεψες 100,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕς!! πιστευετε οτι φοβιθηκε κανενος εξουσιαστει το αυτακι απο αυτο?? απλα γελαει κι μπορει να εχει βαλει κι αυτος το λαικ.!!!
    Αμα δεν αγριεψουν ολοι οι ανεργοι!! αν δεν καταιβουν στον δρομο μαζι!! δυναμικα!! κι με φωνες κι πυγμη απετησουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!! δεν θα γινει τυποτα!!
    Δυστυχως ομως εγω βλεπω οτι πλαυ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα τρεξουν ολοι να ψηφισουν!! θα τρεξουν γτ. στο χωριουδακι τους καποοιος υποσχεθηκε στον μπαμπα η στην μαμα πως θα βρει μια δουλεια στο καμαρι τους!!
    Για αυτο λοιπον, ειμαστε αξιοι των επιλογων μας, -βεβαια δεν ειναι ολοι ετσι, αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι απο αυτους που ψηφιζουν! ειναι ετσι κι περνει η μπαλα κι τους αλλους τους αξιους κι καλους, οπου δυστυχως οι πιο τσαμπουκαλεμενοι απο αυτους πνηγμενοι απο το αδικο λενε ενα ΑΝΤΕ ΚΙ ΓΑΑΑ,,, κι παν σε αλλες χωρες!!!

Senior Member
    Προσωπικα ως ανεργος κραταω τον εαυτο μου δραστηριο οσο μπορω και οσο μου επιτρεπουν τα οικονομικα μου κανωντας που και που καμμια δουλεια του "ποδαριου". Σπουδαζω ακομα αν και εχω μεγαλωσει και θα σπουδαζω μεχρι τα γεραματα οπως το βλεπω γιατι ειναι κατι που μου αρεσει να κανω αν και τις περισσοτερες φορες ειναι γνωση που δεν μπορω να "εξαργυρωσω" σε χρημα. Οχι οτι με απασχολει ιδιαιτερα αλλα στην επομενη στροφη της ζωης μπορει να τα βρω μπροστα μου. Κατα τα αλλα αυτη τι στιγμη χαιρομαι την ελευθερια μου οσο μπορω και εχω πιασει ολα τα χομπι που ειχα αφησει λογω χρονου με αποτελεσμα να μην μου φτανει παλι ο χρονος για ολα:p

Ειμαι αισιοδοξος και πιστευω θα βγω απο αυτο το λουκι λιαν συντομως. Αυτα απο μενα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Άκουσα σε ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εκπομπή
    να αναφέρουν το από κάτω blog σαν πολύ καλό και ενημερωμένο.
    http://www.imerologioanergou.gr/details.php?aid=555

Βρήκα χρήσιμα τα παρακάτω, μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιον αυτοπροσώπως
    ή τους γονείς του:

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Επίδομα για μακροχρόνια άνεργους
    Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι
    και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Ηλικία από 45 μέχρι 65 ετών.
    Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 45ου έτους της ηλικίας του
    και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 65ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης.
    Η συμπλήρωση του 65ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.
    2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας.
    Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση
    ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις).
    ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας
    είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .
    3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης,
    χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
    ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση.
    Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998
    και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2012,
    θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2011 έως 15/5/2012
    να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.

ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ
    και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο
    για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
    Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.
    2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
    ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους.
    Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης,
    θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης
    και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ΕΥΡΩ,
    προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του.
    Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση.
    Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος
    ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση
    στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του
    δεν υπερέβη το ποσό των 12.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του
    Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ.
    ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση.
    Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης,
    θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.
    3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται :
    α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο,
    β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και
    γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.

4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
    5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
    6. ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Πηγή: ΟΑΕΔ

Page 1 of 2 12 LastLast