Results 1 to 4 of 4
-
20-04-2013, 20:22 #1
οταν δε ξερω τι δρομο να διαλεξω...
στο παρελθον ετυχε να μιλησω με αρκετους ανθρωπους οπως ο ... που παρατηρισα οτι κοιτουν 2 διαφωρετικες κατευθυνσεις και δε ξερουν ποια να διαλεξουν... εγω στη θεση τους να τι θα εκανα...
1)προσπαθω να διαχωρισω αρχικα τι ειναι οφελιμο για μενα και τι με βλαπτει.δηλαδη τι ειναι καλο και τι κακο ο σκοπος μου δεν θα ηταν να πεταξω τα κοματια του εαυτου μου που δε θα εβρισκα τοσο οφελιμα αλλα απλα να καταλαβω καλυτερα ποτε αυτο που κανω ειναι προς οφελος μου και ποτε δεν ειναι προς οφελος μου
2)θα εβαζα ξεκαθαρα ορια αναμεσα στο τι ειναι καλο και τι κακο.δηλαδη θα ελεγα..
καλο ειναι ........... ....... ..... .......
κακο ειναι ........... ...... ...... ......
ετσι οστε να εχω μια ξεκαθαρη εικονα για μενα.οστε ολα να μη βρισκονται ενα μπερδεμενο κουβαρι στο μυαλο μου αλλα να ειναι σε ταξη.
3)θα διαχωριζα τις παρορμησεις μου τα ναζια μου και οτιδηποτε αλλο επιπολαιο θα ηθελα να κανω απλα για να περασω την ωρα μου απο τα πραγματα που ειναι για μενα σοβαρα και αξιζουν στη ζωη μου να τα κρατησω.θα ελεγα..
σοβαρα πραγματα ειναι .......... ........ .......
επιπολεα πραγματα ειναι ...... ......... ..........
ετσι οστε να ξερω ποτε θα αντιμετωπιζω τα παντα με το καταληλο για αυτα τροπο.
4)θα διαχωριζα το τροπο που μου φαιρονται οι αλλοι σε καλο τροπο και ασχημο τροπο θα τους εβαζα σε κατηγοριες αναλωγα με τις πραξεις τους και το τροπο που μου φερονται και θα ελεγα..
οσοι μου φαιρονται καλα θα τους ακουω..
και οσοι δε μου φαιρονται καλα θα κανω τη πλακα μου και θα σκοτωνω την ωρα μου μαζι τους. ετσι οστε να ξερω τι να κανω αμεσα και με πιο τροπο θα τους φερθω.
5)θα αποφασιζα τι αξιζει να διαθεσω στους αλλους... τον καλο γλυκο θερμο μου εαυτο η το παγοβουνο που εχω μεσα μου θα σκεφτομουν ο καθε ενας τι αξιζει και θα ενεργουσα καταληλα.
6)οσοι με βοηθησαν θα τους βοηθαγα και οσοι μου εκαναν κακο θα τους απεκλεια απο τη ζωη μου ειναι σημαντικο παντα να ξερουμε για πιον πρεπει να εχουμε αμυνες και για πιον δεν χρειαζονται
7)θα εξεταζα με πιο τροπο θα εκφραζω τα συναισθηματα μου στους αλλους. αν πχ υπαρχουν ανθρωποι που αξιζουν τη καλοσυνη μου θα ειμουν θετικος μαζι τους.αν υπηρχουν ανθρωποι που δεν αξιζουν θα ειμουν αρνιτικος.σε καθε περιπτωση εχει μεγαλη διαφορα το να εισαι καλος απο το να εισαι χαζος καλος σημαινει να δινεις σε αυτους που αξιζει να δωσεις χαζος συμαινει να δινεις οπου να ναι και αυτοι να μη σου δινουν τιποτα.
- 21-04-2013, 02:01 #2
Ειναι τυχερη η κοπελα σου που σκεφτεσαι ετσι!
21-04-2013, 03:11 #3
21-04-2013, 22:46 #4
Κ εγω περιπου ετσι τακτοποιω τα προβληματα μου