Δειλία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Δειλία

Senior Member

Δειλία

Απο τοτε που επαθα την ψυχωση ειμαι πολυ δειλος σε πολλα θεματα.Ενα απο αυτα ειναι η δουλεια.Νιωθω πως δεν μπορω να κανω καμια δουλεια.Δηλαδη δεν εχω αυτοπεποιθηση να ανταπεξερθω σε μια δουλεια.Ισως αυτο να προκυπτει απο το γεγονος οτι δεν εχω καλη συγκεντρωση προσοχη και μνημη κι ετσι φοβαμαι να αναλαβω πρωτοβουλειες που απαιτουνται σε μια δουλεια.Πολλες φορες νιωθω αχρηστος και θαυμαζω οσους δουλευουν.Αυτο μαλλον ανηκει στα αρνητικα συμπτωματα της ψυχωσης.Το εχει κανεις αλλος αυτο?Κι αν ναι τι βοηθαει να το ξεπερασεις?

Senior Member
    το εχω και εγω μιχαλη αυτο στην δουλεια ολοι οι αλλοι τα καταφερνουν καλητερα απο μενα αλλα προσπαθω ετσι και αλλοιος η ζωη ειναι ενας αγωνας . στην συγκεντρωση με βοηθαει να κραταω σημειωσεις για να θυμαμαι τι μου λενε και να μη ξεχναω τιποτα. παντως εγω πιστευω οτι ειναι δυσκολα αλλα αν βρεις μια δουλεια να εχει σχεση με αυτο που σου αρεσει θα τα καταφερεις.αν και να κανεις και κανενα λαθος αν δεν ειναι συμαντικο δεν πειραζει. μπορεις να δοκιμασεις αν δεν εχει δουλεια να προσφερεις σε εθελοντικες οργανωσεις για να τσεκαρεις τον εαυτο σου. γενικα στην προσπαθεια να συγκριθουμε με αλλους ισος αισθανομαστε ασχημα αλλα αυτο που μπορουμε να κερδισουμε ειναι να προσεχουμε πως δουλευουν και τι κανουν οι αλλοι και να μαθαινομαι απο αυτο. πιστευω οτι μπορει να εχεις αγχος . σου ευχομαι να προσπαθησεις δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.

Senior Member
    Ευχαριστω για την απαντηση nikopoul!Αυτο ομως πιστευεισ οτι ειναι απο τα φαρμακα ή απο την ψυχωση?Εγω νομιζω κι απο τα δυο.Αν κρατας σημειωσεις στη δουλεια δεν σε περνανε οι αλλοι για στοκο?

Senior Member
    γενικα αν και μας εχει διαγνωστει ψυχωση αυτο δεν πρεπει να το βαζομαι μπροστα , θα μπορουσαμε να το ξεχασομαι για λιγο και να δουλεψομαι με τις δυναμεις που μας απομενουν εστω και αν το παιχνιδι ειναι ανισο.
    εσυ οταν λες οτι εχει προβλημα με την μνημη τι εννοεις μπορεις να αναφερεις παραδειγματα απο την καθημερινοτητα που εχεις προβλημα;

Senior Member
    Για παραδειγμα μου λεει καποιος κατι και το ξεχναω.Ο ψυχιατρος μου επιμενει οτι δεν εχω προβλημα με τη μνημη μου απλα με τη συγκεντρωση.Εσυ nikopoul τι φαρμακα παιρνεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by mihalis View Post
    Ευχαριστω για την απαντηση nikopoul!Αυτο ομως πιστευεισ οτι ειναι απο τα φαρμακα ή απο την ψυχωση?Εγω νομιζω κι απο τα δυο.Αν κρατας σημειωσεις στη δουλεια δεν σε περνανε οι αλλοι για στοκο?
    οχι , μπορεις να εχεις ενα μικρο σημειωματαριο και ενα στυλο και να σημειωνεις . εγω οταν εχω κατι σημαντικο και δεν θελω να χασω τιποτα το κανω .τωρα για την προσοχη βοηθαει να λες κατι απο μεσα σου και να το περιγραφεις με συντομο τροπο ,δηλαδη να θυμασε τα ουσιαστικα πραγματα . εγω κανω μια γνωστικη θεραπεια και αυτα μου λενε .βεβαια εχουμε χασει σε πνευματικο επιπεδο αλλα μπορουμε να μαθουμε να οργανοσουμε καλυτερα τα πραγματα που κανουμε.τωρα αν ειναι απο τα φαρμακα η απο την ψυχωση δεν ξερω ο γιατρος που παω μου λεει αν δεν πηγαινα σε γιατρο και δεν επερνα φαρμακα θα ημουν χειροτερα παντος σταδιακα και ενω επερνα φαρμακα ειδα τις γνωστικες μου ικανοτητες να χειροτερευουν. αυτο δεν ειναι σε ολα τα ατομα που εχουν ψυχωση , ξερω πολους που ειναι σε καλο πνευματικο επιπεδο. αυτο που μου λεει ο γιατρος ειναι οτι ελπιζουμε σε καινουργια φαρμακα γινονται πολλες δοκιμες .

Senior Member
    Για παραδειγμα μου λεει καποιος κατι και το ξεχναω.Ο ψυχιατρος μου επιμενει οτι δεν εχω προβλημα με τη μνημη μου απλα με τη συγκεντρωση.Εσυ nikopoul τι φαρμακα παιρνεις?
    εγω δεν ξεχναω αυτα που μου λενε ,αλλα ξεχναω πληροφοριες πχ αν καποιος πει οτι θα παει διακοπες οταν τον ξαναδεις θα τον ρωτησεις πως περασε.εγω δεν θα εχω κατι να πω . και ετσι στις συζητησεις μονο ακουω . τωρα απο φαρμακα εχω παρει ζυπρεξα στην αρχη και τοτε αρχισε το προβλημα μετα ρισπενταν και ειδα προβλημα στην συγκεντρωση μετα ινβεγκα και τωρα αμπιλιφαι των 10. ο γιατρος επηδει πιστευω οτι ειναι λιγο το αμπιλιφαι μου προτεινε να ξαναπαρω ινβεγκα των 9. παντως πιστευω οτι εχουμε προβλημα και στην μνημη μιας και ενας που εχει καλη μνημη δεν χρειαζετε να συγκεντρωθει πολυ για να θυματε και για να συζηταει ενω ενας με φτωχη μνημη πρεπει να συγκεντρωθει περισσοτερο.γενικα ενα απο τα προβληματα μου ειναι οτι νοιοθω το κεφαλι μου αδειο δεν ξερω αν εσει νοιοθεις ετσι. βασανιζομε 6 χρονια , ενα αλλο συμτωμα ειναι η απαθεια που εχω.

Senior Member
    Κι εγω nikopoul δεν εχω τι να πω.Βγαινω εξω ,οχι και τοσο συχνα, και οι αλλοι μιλανε για διαφορα θεματα κι εγω απλως ακουω.Εγω δεν εχω απαθεια απλως νιωθω μερικες φορες το κεφαλι μου να αδειαζει και εχω αποπροσωποποιηση και αποπραγματοποιηση.Μακαρι να βρεθει κατι καλυτερο!!!Εγω παιρνω ενα γενοσημο του zyprexa και με εχει βοηθησει πολυ απλως εβαλα 30 κιλα!

Kριμα κριμα κριμα, γαμω τις ψυχωσεις μου μεσα, που ειναι σαν να μην εχει επανελθει ο εγκεφαλος οπως ηταν πριν απ την ψυχωση... που δεν φτανει το οτι την παθαινεις και σου γαμαει τη ζωη, σου αφηνει και καταλοιπα.. που ποιος να το φανταζοταν εκει που εισαι ενας φυσιολογικος ανθρωπος θα παθεις κατι τετοιο... νομιζω βοηθαει το να κανεις και να βλεπεις πολλα πραματα, ταινιες δραστηριοτητες κλπ
    Εγω στην πρωτη μου ψυχωση ειχα σοβαρο προβλημα, ηταν τοσο μπερδεμενο το μυαλο που ουτε καν μπορουσα να αρθρωσω λεξη, σαν να σκεφτομουν αλα να μη πηγαινε το σημα μεσω του εγκεφαλου στην ομιλια
    και ανυπομονουσα να κοψω τα φαρμακα για να περασει ολο αυτο, δεν ηξερα οτι μπορεις να την παθεις παλι, νομιζα ειναι μια και τελειωνει, και συνεχισα να κανω μλκιες, να πινω αλκοολ και μαυρο και την ξαναπαθα, αλα μπορω να πω ειχα επανελθει πληρως! αλα πλεον μετα απ τη 2η θα χω απλα να θυμαμαι και να νοσταλγω... κατι καλο που ειχα διαβασει ειναι:
    "Ξεπερασε τους φοβους με δραση. Τα εμποδια διαλυονται αν αντι να υποκυτεις σε αυτα, αποφασισεις να τα διαπερασεις με δραση και να βγεις νικητης. Οταν αντιμετοπιζεις αυτα που σε τρομαζουν ανοιγεις την πορτα στην ελευθερια."
    Φιλλια πολλα αδερφια, με δράση :)

Αν κρατας σημειωσεις στη δουλεια δεν σε περνανε οι αλλοι για στοκο?
    Μιχάλη, μην το ξαναπεις αυτό! Το να κρατάς σημειώσεις δείχνει οργάνωση και υπευθυνότητα και ότι παίρνεις στα σοβαρά αυτά που σου ζητάνε οι άλλοι. Κανείς δε μπορεί να τα θυμάται όλα, είτε με ψύχωση είτε με φάρμακα είτε χωρίς τίποτα απ`όλα αυτά.

Senior Member
    Μην ξεχνας και το αλλο , οτι η δουλεια ειναι σχεδον για ολους αγγουρι ειτε με ψυχωση ειτε χωρις ψυχωση , αλλωστε οι περισσοτεροι δεν δουλευουν κατ' επιλογην αλλα για να επιβιωσουν δηλαδη δεν ειναι κατι που κανουν με ιδιαιτερη χαρα. Ενας απο τους λογους ειναι οτι ολοι ζοριζονται. Βεβαια ενω λες μακρυα απο μενα αυτο το πακετο περαν της επιβιωσης και της ποιοτητας ζωης που θα σου φερουν οι οικονομικες απολαβες , εχει και αλλα καλα. Οπως κοινωνικη συναναστροφη , να φερνεις πολλες φορες τον εαυτο σου στα ορια του και να τα ξεπερνας, κατι που δεν ειναι ευχαριστο αλλα αφηνει κερδος σαν προσωπικοτητα , ικανοποιηση οταν φερνεις εις περας την εκαστοτε δυσκολια κλπ κλπ.

Σιγουρα πολλες φορες οταν βλεπεις τα πραγματα απ'εξω σου φαινονται βουνο , λες εγω να καταφερω να κανω αυτο το πραγμα....αδυνατον , αλλα αμα στα φερει η ζωη και ασχοληθεις με το αντικειμενο πολλες φορες βλεπεις οτι δεν ειναι τοσο δραματικα δυσκολα.
    Φυσικα υπαρχει και η αλλη κατηγορια ανθρωπων που πιστευει οτι ολα ειναι ευκολα εξ ου και η παροιμια , αυτος που ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει, αλλα στην πραξη δεν δειχνει τιποτα και προκειται ισως για υπερφιαλωμενα εγω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    δυστυχως σ'αυτη τη ζωη το θαρρος αποτελει σημαντικο εξελικτικο παραγοντα, αυτο ειναι που μας παει μπροστα. απ'τη κοιλια της μανας μας που τολμαμε να βγουμε προς το φως, μετα που τολμαμε να κανουμε ποδηλατο χωρις βοηθητικες, μεχρι μεγαλωνοντας που τολμαμε να τη πεσουμε σε μια κοπελα, να αναλαβουμε μια δουλεια και παει λεγωντας.

οταν δεν υπαρχει το θαρρος μενεις πισω, και βλεπεις τους αλλους να προχωρανε. και μια απλη καταθλιψη να ειχες το ιδιο θα παθαινες, νιωθωντας ανικανος για ολα. εκτος απ'τα φαρμακα ισως βοηθουσε λιγο και η αναισθησια. μαθε να μη νοιαζεσαι τι μπορει να σκεφτει ο αλλος, κι απλα κανε οτι σου ερθει.

οσον αφορα τη δουλεια μηπως αν εβρισκες καποια που ειναι λιγο πιο ελευθερη ? αλλα οταν αλλοι δεν εχουν καν την επιλογη να δουλεψουν, αντε να βρεις κατι τετοιο...

Senior Member
    Μιχάλη μη μ πεις ότι αμα πασ να μοιράσεισ φυλλάδια χρειάζεται να έχεις μνήμη κ συγκέντρωση γιατί θα τρελαθώ δεκαπέντε ευρώ το πενταώρο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    elis ειμαι αρκετα χοντρος για να μοιρασω φυλλαδια και εφαλλου εχω μια επαγγελματικη καταρτιση και θα προτιμουσα να δουλεψω πανω στο αντικειμενο μου που θελει και συγκεντρωση και μνημη.Ευχαριστω παντως για την προτροπη.

Senior Member
    Μιχάλη θα σ πω ένα μυστικό για το πως ξεπερνιούνται τα ψυχολογικά αμα το καταλάβεις σώθηκεσ με τα ψυχολογικά κάποιες λειτουργίες μέσα στον εγκέφαλο πέφτουνέ τα χέρια σου κ τα πόδια σου λειτουργούν κ στέλνουν σίματα στον εγκέφαλο αμα μπορέσεις να καταλάβεις πια δουλειά κ πια γυμναστική σου ταιριάζει για να αποκτήσεις το παλιό σου μυαλό σώθηκεσ επίσης αν είσαι πολύ κοπρια λίγο μπαφακι που κ που μαζί με γυμναστική κάνει καλό αυτα όλα τα κανείς εννοείτε παίρνοντας την αγωγή σου αυτα εγώ πιστεύω είναι η περιγραφή της προσπαθείας που λένε οι γιατροί ότι πρέπει να κανείς
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Page 1 of 2 12 LastLast