Συμβίωση ζευγαριού με γονείς στην ίδια πολυκατοικία;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44

Συμβίωση ζευγαριού με γονείς στην ίδια πολυκατοικία;

Χαιρετώ το forum, πρώτο μου μήνυμα so be gentle :)
    Θέλω και εγώ να σας αναφέρω ένα πρόβλημα με το οποίο είμαι αντιμέτωπος.
    Είμαι μαζί με μια κοπέλα εδώ και 1.5 χρόνο. Είμαστε καλά μαζί και αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί και να προχωρήσουμε σε
    γάμο μετά το καλοκαίρι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι κοπέλα μένει σε ένα διόροφο με τους γονείς της.
    Να επισημάνω ότι ο κάθε όροφος είναι ανεξάρτητο σπίτι. Έγω τηε πρότεινα να μη μείνουμε στο σπίτι που ζει τώρα αλλά να
    πάμε κάπου μόνοι μας. Προσωπικά δεν έχω καμιά όρεξη να ζω με γονείς στο ίδιο κτήριο, όσο κάλοι και αν είναι γιατί πάντα θα
    βρουν κάποιο τρόπο να μπλεχτούν. Το θέμα είναι ότι δεν λέει με τίποτα να αλλάξει γνώμη. Έχω προσπαθήσει να της εξηγήσω ότι
    το καλύτερο ένα ζευγάρι είναι κρατά αποστάσεις από τους γονείς και δεν είναι ότι καλύτερο να τους έχουμε μέσα στα πόδια μας.
    Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να πω ή πάμε να μείνουμε μόνοι μας ή χωρίζουμε. Δεν μου αρέσει να εκβιάζω.
    Το θέμα είναι ότι δεν ξερω τι να κάνω. Αν κάποιος/α απο το forum έχει καποια άποψη / συμβουλή ή εστω παρομοια εμπειρια που θα
    ήθελε να μοιραστεί πιστεύω θα βοηθούσε πολύ.
    Ευχαριστω για το χρόνο σας:)

Senior Member
    Η σχεση σου με τα πεθερικα πως ειναι?

Πολύ τυπική. Δηλαδή 2 φορές τους έχω δει για όλο το διάστημα που είμαι με τη κοπέλα. Όπως έγραψα και στο πρώτο μου μήνυμα δεν νομίζω ότι έχει σημασία το αν είναι καλοί ανθρωποι ή το πόσο καλοί είναι. το προβλημά μου είναι ότι δεν μπορείς να έχεις καποιον πάντα σε απόσταση, ιδιαίτερα αν η αποσταση είναι ένας όροφος διαφορά.

Senior Member
    Τι πιστευεις οτι μπορει να παει στραβα?

Τι μπορει να παει στραβα; Τα πάντα!. Οι γονεις σε αγαπουν για οσο διαστημα πιστευουν οτι αγαπας το παιδι τους. Να αναφερω το πιο απλο παραδειγμα. Εστω οτι γινεται καποιος τσακωμος και ακουγομαστε. Μετα τι θα γινει; Φυσικα θα με κοιτανε με μισο ματι. Θελω να πω οτι δεν υπαρχει ιδιωτικη ζωη με αυτο το τροπο. Φαντασου να κανεις ερωτα και να σκεφτεσαι αν σε ακουσαν απο κατω ή οχι. Ή μηπως θα μας υπογραψει κανεις συμβολαιο οτι δεν θα μας ενοχλει; αν εγω αλλαξω κλειδαρια στο σπιτι θα γυρισουν οι γονεις και θα πουν "ρε μεγαλε στο σπιτι μας μενεις και αλλαζεις και κλειδαρια;". Το οτι θα χασει καποιος τη βολεψη του με το να φυγει απο τους γονεις του δεν μπορω να το δεχτω ως δικαιολογια,
    εξαλλου δεν αλλαζουμε χωρα, περιοχη αλλαζουμε. Μεσα σε 30 λεπτα μπορεις να εισαι απο το ενα μερος στο αλλο.

Junior Member
    φιλε μου σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο, γιατι οσο καλοι κια αν ειναι οι γονεις καποια στιγμη μπορει ανακατευτουν.απο την αλλη η κοπελα θα θελει να εχει κοντα τους γονεις της.πως ειναι οι γονεις της?πως αντιδραει η κοπελα στο ενδεχομενο να μεινετε αλλου?

Προς το παρων ειναι αντιθετη στο να μεινουμε αλλου. γιατι αν δεν ηταν δεν θα εγραφα εδω :)

Junior Member
    θελω να πω δεν το διαπραγματευεται καθολου?ισως θελει λιγο χρονο

Πιθανο, δεν ειναι πολλες μερες που εχουν περασει απο τοτε που αναφερθηκε το θεμα. Βεβαια απο τοτε εχω να αντιμετωπισω μουτρα μεχρι το πατωμα....

Junior Member
    Quote Originally Posted by rocketeer View Post
    Πιθανο, δεν ειναι πολλες μερες που εχουν περασει απο τοτε που αναφερθηκε το θεμα. Βεβαια απο τοτε εχω να αντιμετωπισω μουτρα μεχρι το πατωμα....
    μμμ κραταει λιγο εγωιστικη σταση..κοιτα υπαρχουν γυναικες που θελουν τους γονεις απο πανω τους γιατι ετσι μαθανε(δυσκολη περιπτωση)απτην αλλη ισως δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση,δηλαδη ισως οι ανθρωποι να ειναι πολυ ησυχοι κ να μην εχεις προβλημα.αφου αντεδρασε ετσι παντως μην κανεις συζητηση συντομα,προσπαθησε μεσα απο την καθημερινοτητα να περασεις μηνυματα με τον τροπο σου

Τι μπορει να παει στραβα; Τα πάντα!. Οι γονεις σε αγαπουν για οσο διαστημα πιστευουν οτι αγαπας το παιδι τους. Να αναφερω το πιο απλο παραδειγμα. Εστω οτι γινεται καποιος τσακωμος και ακουγομαστε. Μετα τι θα γινει; Φυσικα θα με κοιτανε με μισο ματι. Θελω να πω οτι δεν υπαρχει ιδιωτικη ζωη με αυτο το τροπο. Φαντασου να κανεις ερωτα και να σκεφτεσαι αν σε ακουσαν απο κατω ή οχι. Ή μηπως θα μας υπογραψει κανεις συμβολαιο οτι δεν θα μας ενοχλει; αν εγω αλλαξω κλειδαρια στο σπιτι θα γυρισουν οι γονεις και θα πουν "ρε μεγαλε στο σπιτι μας μενεις και αλλαζεις και κλειδαρια;". Το οτι θα χασει καποιος τη βολεψη του με το να φυγει απο τους γονεις του δεν μπορω να το δεχτω ως δικαιολογια,
    εξαλλου δεν αλλαζουμε χωρα, περιοχη αλλαζουμε. Μεσα σε 30 λεπτα μπορεις να εισαι απο το ενα μερος στο αλλο.
    ...ροκ, πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα, δεν εξηγείται αλλιώς!
    Η κολλητή μου έμεινε έγκυος και αναγκάστηκαν να μείνουν σε διαμέρισμα πάνω απ τα πεθερικά καθώς πέραν της εγκυμοσύνης είχαν και τις προετοιμασίες του γάμου, οπότε το τελευταίο που τους έλλειπε ήταν η μετακόμιση.
    Η φίλη μου από την αρχή ήταν αντίθετη, (όπως εσύ καλή ώρα) και ο άντρας της υποσχέθηκε πως όταν γεννησει και ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα θα φύγουν.
    Αποτέλεσμα: δεν μπορούν να τσακωθούν παρά χαμηλόφωνα, δεν μπορούν να κάνουν σεξ το βράδυ γιατί ακούγεται το νερό από το μπάνιο και έχουν φτάσει να τη ρωτήσουν :"έκανες μπάνιο τόσο αργά"? Τα κλειδιά για να φύγουν από την πόρτα εγινε μάχη. Δεν συζητώ τα πάνω κάτω της πεθεράς για φαγητά κλπ.
    Φαντάσου ότι τα πεθερικά της είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και πολύ ευτυχισμένοι με την επιλογή του παιδιού τους σε σχέση με τη νύφη, συν του ότι η φίλη μου είναι πολύ σκληρή και τους έχει φερει εκεί που θέλει.
    Και πάλι όμως έχει πρόβλημα. Νιώθει μόνιμα την παρουσία τους και την επεμβατικότητα τους παρόλο που άνθρωποι δεν έχουν καμια τέτοια πρόθεση.
    Είναι αδύνατο να νιώσεις ελευθερα όταν απέχεις ένα μέτρο από τους άλλους.

Senior Member
    Γειά σου rocketeer... :) Να υποθέσω ότι το ακίνητο είναι δικό τους?
    Πάντως, το γεγονός ότι η κοπέλα σου θέλει να μείνει κοντά στους γονείς της είναι ίσως και γιατί ένα παιδάκι στο μέλλον
    αν είναι κι εργαζόμενη θα είναι καλύτερα για κείνη, όταν θα μπορεί να έχει κάποια βοήθεια απ' τους δικούς της.
    Μην το βλέπεις αρνητικά. Εξάλλου, μπορείς απ' την αρχή, χωρίς εντάσεις να βάλεις τα όριά σου. Προσωπικά, έχω συγγενείς που ο σύζυγος
    δεν έχει κανένα πρόβλημα να μένει πάνω-κάτω με τους γονείς της κοπέλας. Νομίζω, ότι από κάθε άποψη συμφέρει...
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Γειά σου rocketeer... :) Να υποθέσω ότι το ακίνητο είναι δικό τους?
    Πάντως, το γεγονός ότι η κοπέλα σου θέλει να μείνει κοντά στους γονείς της είναι ίσως και γιατί ένα παιδάκι στο μέλλον
    αν είναι κι εργαζόμενη θα είναι καλύτερα για κείνη, όταν θα μπορεί να έχει κάποια βοήθεια απ' τους δικούς της.
    Μην το βλέπεις αρνητικά. Εξάλλου, μπορείς απ' την αρχή, χωρίς εντάσεις να βάλεις τα όριά σου. Προσωπικά, έχω συγγενείς που ο σύζυγος
    δεν έχει κανένα πρόβλημα να μένει πάνω-κάτω με τους γονείς της κοπέλας. Νομίζω, ότι από κάθε άποψη συμφέρει...
    Απο καποιες αποψεις, οπως αυτη του παιδιου συμφερει ναι. Αλλα δεν το θεωρω κριτηριο για μια τετοια αποφαση. Δηλαδη τοσες οικογενεις που δεν εχουν βοηθεια απο γονεις (για διαφορους λογους) πως τα καταφερνουν; Το να αποκτησεις παιδι απαιτει θυσιες που πρεπει να εισαι διατεθημενος να κανεις αλλιως αστο καλυτερα. Εξαλλου δεν παμε ουτε σε αλλο μερος της ελλαδας ουτε σε αλλη χωρα. Απλα παμε σε ενα αλλο δημο της Αττικης. Και μαλιστα οχι πολυ μακρινο.
    Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν ζευγαρια που το εχουν καταφερει αλλα εχω την εντυπωση οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων εχουν παρουσιαστει προβληματα.

Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...ροκ, πρέπει να έχεις κληρονομικό χάρισμα, δεν εξηγείται αλλιώς!
    Η κολλητή μου έμεινε έγκυος και αναγκάστηκαν να μείνουν σε διαμέρισμα πάνω απ τα πεθερικά καθώς πέραν της εγκυμοσύνης είχαν και τις προετοιμασίες του γάμου, οπότε το τελευταίο που τους έλλειπε ήταν η μετακόμιση.
    Η φίλη μου από την αρχή ήταν αντίθετη, (όπως εσύ καλή ώρα) και ο άντρας της υποσχέθηκε πως όταν γεννησει και ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα θα φύγουν.
    Αποτέλεσμα: δεν μπορούν να τσακωθούν παρά χαμηλόφωνα, δεν μπορούν να κάνουν σεξ το βράδυ γιατί ακούγεται το νερό από το μπάνιο και έχουν φτάσει να τη ρωτήσουν :"έκανες μπάνιο τόσο αργά"? Τα κλειδιά για να φύγουν από την πόρτα εγινε μάχη. Δεν συζητώ τα πάνω κάτω της πεθεράς για φαγητά κλπ.
    Φαντάσου ότι τα πεθερικά της είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και πολύ ευτυχισμένοι με την επιλογή του παιδιού τους σε σχέση με τη νύφη, συν του ότι η φίλη μου είναι πολύ σκληρή και τους έχει φερει εκεί που θέλει.
    Και πάλι όμως έχει πρόβλημα. Νιώθει μόνιμα την παρουσία τους και την επεμβατικότητα τους παρόλο που άνθρωποι δεν έχουν καμια τέτοια πρόθεση.
    Είναι αδύνατο να νιώσεις ελευθερα όταν απέχεις ένα μέτρο από τους άλλους.
    Χαχαχαχαχ κληρονομικο χαρισμα....μου εφτιαξες τη μερα χαχαχαχαχαχ

Senior Member
    ...Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν ζευγαρια που το εχουν καταφερει αλλα εχω την εντυπωση οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων εχουν παρουσιαστει προβληματα.
    Ναι συμφωνώ, κι αν θες το πιστεύεις... στις περιπτώσεις που ξέρω, από την μεριά του γαμπρού όμως
    το πρόβλημα, γιατί ό,τι κι αν κάνανε τα έρημα τα πεθερικά του, αυτός με τίποτα δεν έμενε ευχαριστημένος κι
    αυτοί προκειμένου να μην στεναχωρηθεί το κορίτσι τους ούτε άχνα, ούτε μιλιά που λένε και πάντα να κάνουν ό,τι μπορούν...
    Σίγουρα καλύτερα, απ' το να φαρμακώνονται κι οι γονείς της άλλης να μένει το ζευγάρι μακριά.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 1 of 3 123 LastLast