Πιο καλή η μοναξιά?? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 69
    Member
    Λένε ότι κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει μόνος του!Ποιός ξέρει??
    Never give up!

Banned
    Εδω Μαρακι θιγεις μεγαλο θεμα.Στεκομαι(και υποστηριζω)την ρηση του Βουδα'μην νοιαζεσαι τι θαπογινεις και μην εξαρτασαι απο τιποτα κι απο κανεναν' και απο την αλλη στεκομαι στην 'παραβολη'(μονον ετσι μπορω να την αποκαλεσω)οτι ο Θεος εφτιαξε την Ευα για συντροφο του Αδαμ.Αρα καταληγω οτι χρειαζομαστε εναν συντροφο αλλα χωρις να εχουμε μια 'αρρωστημενη' εξαρτηση απ'αυτον,δλδ να εχουμε και την αυτονομια μας(οχι για να τσιλιμπουρδιζουμε)αλλα ο καθενας να εχει τα ενδιαφεροντα του,τα χομπι του κλπ.Το ζητημα με απασχολει διοτι ειμαι 51 και εχω συναντησει(δεσμος)μονο μια κοπελα που ηταν ετσι.Εχω γνωρισει πολλαααα ζευγαρια (και ευπορα, και οχι),που ολα φαινονται ΟΚ , αλλα μολις κλεισει η πορτα του σπιτιου τα προβληματα αρχιζουν.Ακολουθω την ρηση του Βουδα,μεχρι να αρχισω να πανικοβαλλομαι!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Κάποιος σοφός φίλος μου που πέρασε πολλά..πληγώθηκε..απορρίφθη κε...απατήθηκε....έχασε....και μπορεί και έχει το κεφάλι ψηλά χωρίς να τον απασχολεί αν θα μείνει μόνος χωρίς να τον τρομάζει αυτή η ιδέα μου είπε το εξής.....
    Είτε παντρευτείς είτε όχι πάντα θα νιώθεις ότι έκανες την λάθος επιλογή.....
    Και ένα ακόμη....εγώ τη προσπάθεια μου την έκανα απλώς δεν ήμουν ίσως τυχερός...νιώθω ότι αν είναι να ξανασυμβεί είναι θέλημα Θεού να ξαναγίνει..

Banned
    Καμια φορα πιστευω οτι η μοναξια χρειαζεται... Εχω περασει σχεδον 10 χρονια μονος με πολυ μικρα διαστηματα συντροφιας.... Το τελευταιο διαστημα ομως η μοναξια μου αρχισε να με ενοχλει βλεποντας διαφορα πραγματα γυρω μου... Το αν θελεις να εισαι μονος ειναι καθαρα θεμα επιλογης.... Πλεον επιζητω την παρεα , γιατι μου εχει ληψει ιδιαιτερα η επικοινωνια ...

Πιστευω πως αν αφησεις γενικα τα πραγματα να παρουν το δρομο τους χωρις να επιρρεαζεις τις καταστασεις δε θα χρειαστει ποτε να εισαι μονος

Senior Member
    3 πράγματα είναι ανίκητα σε αυτό τον κόσμο:
    Ο θάνατος
    Η βλακεία
    Και η μοναξια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Maraki! View Post
    Λένε ότι κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει μόνος του!Ποιός ξέρει??
    Ο Αριστοτελης ελεγε οτι "Ο ανθρωπος ειναι ζωον κοινωνικον. Οποιος μπορει να ζησει μονος του ειναι η θηριο η θεος"

Εδωσα μια απαντηση (αν κ δν ειναι δικη μου). Πως το βλεπετε εσεις? Περιμενω σχολιο απο τον Κενο πανω σ αυτο!!!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by mr bubbles View Post
    3 πράγματα είναι ανίκητα σε αυτό τον κόσμο:
    Ο θάνατος
    Η βλακεία
    Και η μοναξια
    Διαφωνω κι ενισταμαι

Τον θανατο δν μπορει να τον νικησει κανεις. Ουτε ο Μητσοτακης, να τα λεμε κι αυτα

Την βλακεια εξαρταται απο ποια σκοπια το βλεπεις. Αν εισαι εσυ πχ ο βλακας, πως ξερεις οτι παντα θα εισαι "βλακας" κ δν θα ερθει η στιγμη (ακομη κ ετεροχρονισμενα), οπου θα γινεις πιο εξυπνος, σωστος, κ ευελικτος? Αν ειναι οι αλλο βλακες, πως ξερεις οτι καποια στιγμη δεν θα αλλαξουν? Ακομη κ αν καποιοι δν αλλαξουν, ειναι δικο σου θεμα πως θα τους διαχειριζεσαι. Μπορεις απλα να τους αγνοεις. Αρα συμπερασμα "δεν ειναι η βλακεια ανικητη", αλλα ενα κλισε π χρησιμοποιουμε για να πουλησουμε πνευμα κ να αποδειξουμε (σε ποιον?) οτι οι αλλοι ειναι βλακες κ εμεις οι εξυπνοι.

Το ιδιο ισχυει κ με τη μοναξια. Ανικητη δν ειναι διοτι 1ον) δεν ειναι αιωνια, αλλα καποια στιγμη θα βρεθει παρεα, διαθεση κτλ, γενικα θα βρεις ανθρωπους, εκτος κ αν ζεις στη ζουγκλα η σε κανα βουνο κ 2ον) ακομα κ οσο κραταει μπορεις να την καταπολεμησεις με διαφορους τροπους, οπως μουσικη, ταινιες, ιντερνετ, χομπι, ακομη κ διαλογισμο κ γιογκα. Αρα συμπερασμα "η μοναξια δν ειναι ανικητη" αλλα ειναι μια φραση π χρησιμοποιουμε ειτε για να κλαφτουμε ειτε οταν ειμαστε στη μαυρη καταθλιψη.

Πωωω διαθεση για φιλοσοφια εχω πρωι πρωι ρε πουστη μου?!?! Μου θυμισε τη συλλογιστικη π καναμε στην εκθεση γ λυκειου, μας δινανε διαφορες προτασεις με απολυτα statements, κ εμεις προσπαθουσαμε με επιχειρηματολογια να αποδειξουμε την ορθοτητα, την εγκυροτητα τους, κτλ! Χρονια πισω με πηγατε!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Πωωω διαθεση για φιλοσοφια εχω πρωι πρωι ρε πουστη μου?!?! Μου θυμισε τη συλλογιστικη π καναμε στην εκθεση γ λυκειου, μας δινανε διαφορες προτασεις με απολυτα statements, κ εμεις προσπαθουσαμε με επιχειρηματολογια να αποδειξουμε την ορθοτητα, την εγκυροτητα τους, κτλ! Χρονια πισω με πηγατε!!!!
    αν θυμάμαι καλά, αληθής είναι ένας συλλογισμος είναι αν οι προκείμενες ισχύουν, έγκυρος αν οδηγουν με λογική αναγκαιότητα στο συμπέρασμα και ορθός αν είναι και αληθής και έγκυρος
    http://lewforeio31.blogspot.com κάτι παραπάνω από ένα απλό λεωφορείο

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannis94 View Post
    αν θυμάμαι καλά, αληθής είναι ένας συλλογισμος είναι αν οι προκείμενες ισχύουν, έγκυρος αν οδηγουν με λογική αναγκαιότητα στο συμπέρασμα και ορθός αν είναι και αληθής και έγκυρος
    Σωστα τα λες!!! Ε εσυ τα κανεις τωρα, εγω τα εκανα πριν 5 χρονια, που να θυμαμαι

Member
    Χρόνια πολλά σε όλους!!Πιστεύω ότι ο καθένας είναι όπως ''τη βρίσκει'' που λέμε!!Τώρα από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι τυχερά κάποια πράγματα στη ζωή μας!!
    Never give up!

Banned
    Quote Originally Posted by Maraki! View Post
    Χρόνια πολλά σε όλους!!Πιστεύω ότι ο καθένας είναι όπως ''τη βρίσκει'' που λέμε!!Τώρα από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι τυχερά κάποια πράγματα στη ζωή μας!!
    Χρονια πολλα ... Αυτο ακριβως.... Δεν υπαρχει καλυτερη απαντηση ... Οπως την βρισκει ο καθενας

Senior Member
    μαρακι απο γκομενικο παιζει τιποτα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    μαρακι απο γκομενικο παιζει τιποτα?
    Αντε ρε! Δλδ αμα δν παιζει τιποτα, προσφερεσαι εσυ να κανεις ψυχικο στην κοπελα?

Ασε μας ρε κεραση

Senior Member
    γιατι το παιδι θελει να κερασει δεν ειναι κακο!!!!!!!
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    γιατι το παιδι θελει να κερασει δεν ειναι κακο!!!!!!!
    ααα τωρα το επιασα! ο κεραση θελει να κερασει παγωτο κερασι!!

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast