Results 1 to 15 of 15
Thread: Δεν υπαρχει αυτο που μου κανω :@
-
22-04-2013, 16:24 #1
Δεν υπαρχει αυτο που μου κανω :@
Καθε μερα..συνεχως ψαγνω να βρω τι εχω..και αυτο πιστευω ευθυνεται στο οτι σκεφτομαι......σκεφτομαι πολλες μ@@@@@@@@νες σκεψεις που τα κανουν ολα σκα@α..το αγχος πραγματικα εχει ξεφυγει..εχω αρχισει να φοβαμαι τα ΠΑΝΤΑ..και αυτο γιατι?Γιατι σκεφτομαι μια βλακεια,φτιαχνω ενα σεναριο στο κεφαλι μου οτι και καλα μου συμβαινει το παθαινω αυτο..και λεω ''για να με πιανει κατι μπορει να το χω ή μπορει να με τρομαζει ή με πιανει κατι οταν το σκεφτομαι/βλεπω κλπ δηλαδη μονο αρνητικα πραγματα για τις φοβιες και ιλιθιες γενικευσεις και το ασχημο ειναι οτι αμα το σκεφτω μια,μου κολλαει και δεν φευγει ευκολα..(και να φυγει για λιγο αν το ξαναθυμηθω αλλη φορα μπορει να μου ξανακολλησει)..Ρε μηπως εχω τρελαθει?Σκεφτομαι τοσο χαζα και περιεργα πραγματα που με τεσταρω καθε φορα να δω αν ισχυει..και λογο του τροπου σκεψεις μου προσπαθω κατα καποιο τροπο να το προκαλεσω με κανω να νομιζω οτι εχω κατι...Οκ δεν λεω καλος ο ψυχολογος/ψυχοθεραπευτης που επισκεπτομαι αλλα εχει καταντησει κουραστικο οοολο αυτο το πραγμα..κουραστηκα,πιεση στο κεφαλι..να νιωθω γενικα περιεργα απο το αγχος και να πανικοβαλομαι και μερικες φορες να θλιβομαι ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...Λετε να παω σε κανα ψυχιατρο να μου συνταγογραφησει τιποτα..ή να μου προτεινει κανα καλυτερο τροπο να το αντιμετωπισω..
- 22-04-2013, 16:27 #2
δηλαδη ρε φιλε πεσ κανενα σεναριο που φτιαχνεισ κ πωσ καταλαβαινεισ οτι δεν ισχυει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-04-2013, 17:05 #3
και μονο που σκεφτεσαι ετσι μην ανυσηχεις!κανενας δεν τρελαθηκε επειδη σκεφτοταν οτι θα τρελαθει!!
22-04-2013, 17:44 #4
Μητσάκο, καποιος σοφος ειπε οτι η υπεραναλυση οδηγει σε αγχος. και ειχε δικιο. για να μην νομιζεις οτι μιλαω εκ του ασφαλους επειτα απο ενα νταρακουλο προσφατο που επαθα μου εχει κατσει η ιδεα οτι καποια καταθλιψη θα μου κατσει οτι το αγχος δεν θα περασει και αλλες παπαρολογίες(ζητω συγνωμη για την εκφραση). για να γελασεις τωρα θα σου πω οτι οτι αυτες τις σκεψεις τις κανω το πρωι και μετα το μεσημερι(εχουν και ωραριο). μέχρι πριν λιγες μερες ο υπνος ήταν σκατα απο τις 4 ξυπνουσα. ε οταν ειπα οτι σημερα θα κοιμηθεις και θα το πας σερι μεχρι το πρωι παπαλα οι αυπνιες. όταν βγαινω εξω βολτα παπαλα οι σκεψεις παλι. τι θελω να σου πω: οτι δυστυχως ή ευτυχως ολα ειναι μεσα στο ρημαδι το μυαλο μας. κινησου οσο μπορεις. πηγαινε βολτα βγες με ανθρωπους μιλα. κανε κατι. οσο κινεισαι μερα με την μερα θα δει βελτιωση. δεν αλλαζουν ολα ξαφνικα αλλα κανε την προσπαθεια. υπαρχει κατι που λεγεται γνωσιακη ψυχοθεραπεια.ειχα κανει πριν χρονια και με βοηθησε πολυ. πως? οταν κανεις μια ασχημη σκεψη επιτοπου προσπαθησε να κανεις μια εναλλακτική. π.χ. χτυπαει η καρδια μου δυνατα αρα παθαινω κατι κακο. εναλλακτική: δεν παθαινω κατι κακο ειναι απο το αγχος. προσπαθω να ηρεμησω με ανασες. δεν θα τρελαθεις. γνωσιακα λαθη κανεις δλδ. αρνητικες σκεψεις βγαζεις μονος σου λαθος συμπερασματα φερνεις την καταστροφη. απο οσα ασχημα εχεις σκεφτει ποσα εγιναν πραγματικοτητα? παω στοιχημα οτι κανενα κακο δεν σε βρηκε. κανε κουραγιο θα περασει. ταπεινη μου γνωμη μην πας σε ψυχιατρο. κανε μια προσπαθεια. βαλε ενα χρονοδιαγραμμα. αν η καθημερινοτητα σου δυσκολεψει παρα πολυ τοτε να πας. αλλα να ξερεις τα φαρμακα μονο σε βοηθανε να καταλαγιασουν τα συμπτωματα δεν λυνουν το προβλημα.
22-04-2013, 20:11 #5
Καταρχας σεναρια δεν φτιαχνω παντα..αλλα οταν μου ρχετε η ιδεα/σκεψη πανικοβαλομαι γιατι μαλλον φοβαμαι μην το κανω να ισχυει..Και αφου θες παραδειγμα θα σου δωσω αυτο που φτιαχνω πιο συχνα..το σεναριο του ερωτα/κολληματος..εγω απο ερωτα 2 εμπειριες ειχα χωρις ανταποκριση και οι 2 κατεληγαν σε καταθλιψη..και επειδη εχω φτασει σε σημειο να το τρεμω αυτο το συναισθημα..οταν βλεπω μια κοπελα και λεω ''ωραια κοπελα αυτη'',με πιανει αγχος γιατι λεω..μακρια δεν θες να φας κολλημα..και μετα αρχιζω την κολοαναλυση οπου αρχιζουν και τα σεναρια..δηλαδη σκεφτομαι πως θα ταν αν οντως ειχα κολλημα..και φτιαχνω σεναριο που παλι ειμαι οπως παλια που χα κολλημα..δηλαδη που δεν μπορω να φαω..που πεφτω σε καταθλιψη,που δεν μπορω να κανω κατι επειδη δεν υπαρχει ανταποκριση(ξερω κακως βλεπω μονο το αρνητικο μερος..αλλα μονο αυτα εχω ζησει και φοβαμαι να το ξαναπερασω)
22-04-2013, 20:24 #6
Ευχαριστω για την απαντηση!!Καταρχας συμφωνω οτι η υπεραναλυση δημιουργει αγχος..αλλα οταν η σκεψη δεν φευγει τι να κανω?πρεπει να βρω λογικες απαντησεις μπας και καταφερω να τν διωξω...πραγμα που θελει αναλυση..γιατι φοβαμαι οτι η σκεψη ισχυει ή μπορει να ισχυει(οτι αρνητικο σκεφτω πρεπει να το χω δηλαδη :Ρ)..Εμενα η περιπτωση ειναι λιγο πιο προχωρημενη..εγω οπου και να μαι,ειτε περναω καλα ειτε ασχημα,ειτε ακομα και τελεια..οι σκεψεις ερχοντε(νταξ αν ειμαι εξω δεν τις αναλυω τουλαχιστον γιατι ξεχνιεμαι ευκολα )..κυριοτερα η σκεψη ΄΄τι εχω/τι μου συμβαινει/γιατι νιωθω ετσι??΄΄επισης αλλαζω τις αρνητικες σκεψεις με θετικες..αλλα και παλι..κυριαρχουν οι αρνητικες..απλα δεν σταματαει..απο οσα ασχημα σκεφτηκα..μπορω να πω κανενα..αλλα οταν τα σκεφτομουν και εκανα τεσταρισματα ηταν καπως αληθινο..αρα μπορω να πω κανενα αλλα με ελαχιστες αμφιβολιες..το μονο κακο που με βρηκε ηταν το υπερβολικο αγχος..Αυτο που λες να κανω μια προσπαθεια..το χω κανει αλλα παντα το χαλαω..ειτε αυτο ειναι οταν επισκεπτω τον ψυχολογο και αρχισω να μιλαω για τετοια παλι (γενικα πιστευω οτι εχω κατι και δεχομαι βοηθεια ψυχολογου,βλακεια το ξερω αλλα ειναι η μαλ@@@α που με δερνει)..αλλα και που το κανα οκ κατι πετυχαινα αλλα οι σκεψεις ερχονταν παλι αλλα πιο ηπια και πιο λιγο...χαπια για αυτο ακριβως τον λογο θελω..για να τα καταλαγιασουν..να νιωσω λιγο ηρεμος και να καταφερω να σκεφτω πιο θετικα και πιο ηρεμα..χωρις φοβο και πανικο..
22-04-2013, 20:55 #7
22-04-2013, 22:38 #8
Εγώ έχω διαφορετική άποψη... όταν σκέφτεσαι κάτι πολύ το έλκεις. Υπάρχει και το γνωστό βιβλίο Έλκεις αυτό που δηλώνεις. Μην αφήνεις την αρνητική σου σκέψη να σε κάνει να πιστέψεις πως έχεις μια άσχημη ζωή... άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι...
http://tokleidi.wordpress.com/2013/0...a-tis-skepsis/Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
22-04-2013, 23:55 #9
Συμφωνώ και εγώ με αυτά που γράφεις & συγχαρητήρια για το κείμενο !
Το βλέπω με εμένα, ακόμα και να μην είμαι άρρωστος, έχω αρρωστήσει από τις σκέψεις μου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω όμως πως το να φοβάσαι ότι θα τρελαθείς δείχνει μια αυξημένη συνείδηση
άρα και λιγότερες πιθανότητες να αρχίζεις να λογικεύεις παράλογες σκέψεις.
23-04-2013, 01:43 #10
Καλα δεν νομιζω οτι εισαι αρρωστος απλα εχεις αυξημενο αγχος κ δεν ειναι απαραιτητο να παρεις φαρμακα πιστευω μαλλον ανακουφιστεις μιλωντας μαζι με ψυχολογο
26-04-2013, 00:50 #11
Καταρχην νομιζω οτι πρεπει να ηρεμησεις! :Ρ δευτερον ολα μεσα στο μυαλο σου ειναι. κανε κατι καινουριο στην ζωη σου. ασχολησου με κατι διαφορετικο. θεσε στοχους και προσπαθησε για την πραγματοποιηση τους. μια φορα ζουμε. τζαμπα τα νιωθεις αυτα
26-04-2013, 10:12 #12
Μητσακο, συμφωνώ με τη Μινα. Η γνωσιακη ψυχοθεραπεια ειναι αποτελεσματικη, μεσα απο τη μεθοδο που καλει το ατομο να εφαρμοσει, της εσωτερικης παρατηρησης. Το άτομο μαθαινει το ίδιο απο μονο του να γινει παρατηρητης των σκεψεων του, να ειναι σε θεση να ξεχωριζει τις σκεψεις του, να τις διακρινει, ακομα και κατα τη στιγμη που βρισκονται σε εξελιξη και να τις διωχνει, να τις σταματα αντικαθιστωντας τις, όπως σου λεει η Μινα, με άλλες θετικές σκέψεις. Μαθαινεις να ξεχωριζεις τις διαστρεβλωμενες σκεψεις (πχ υπεραναλυση, το φανταστικο σεναριο απο την πραγματικοτητα, την υπερβολή, το παραλογο). Βοηθησε τον εαυτο σου στο να αποκτησει αυτη την ικανότητα. Δραστηριοποιήσου επίσης, διοτι η αδρανεια, όπως το να καθεσαι στο σπίτι ή ανα αφηνεις τον εαυτο σε απραξια να απορροφαται απο τις σκεψεις, τρέφει το κακο.
γιάννης
26-04-2013, 12:48 #13
εννοεις οτι κατα τη διαρκεια της ημερας πχ περπατας στο δρομο νιωθεις ενα συναισθημα αποβλακωσης και σκεφτεσαι πχ οτι εισαι νιντζα και φτανεις μεσα σε δευτερολεπτα σπιτι σου ξερω γω ;
26-04-2013, 16:33 #14
29-04-2013, 04:09 #15