βοήθεια σος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    294

    βοήθεια σος

    καλησπέρα,μια ερώτηση θέλω να κάνω.ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή με αναφρανιλ εδώ και 5 χρόνια.τον τελευταίο καιρό το είχα μειώσει πολύ αλλά επειδή με έπιασε πολύ άγχος το αύξησαμε πάλι στα 25 mg.η πρώτη φορά που πήρα των 25 ήταν χτες.μετά ένιωθα μια ενεργητικότητα,σαν τα νεύρα μου να τα αισθάνομαι σε όλο μου το σώμα και το βράδυ παρότι πήρα κ χαναχ και τριτικο για να κοιμηθώ ένιωθα δεν νύσταζα.το πρωι πήρα τηλ τον γιατρό να του πω όλα αυτά αν είναι κάτι ή απο το άγχος μου και με ρώτησε αν το πρωί που σηκώθηκα είχα διάθεση.εγώ του είπα ναι αν και δεν ίσχυε γιατί μολις ειχα σηκωθεί δεν καταλάβαινα.είναι αυτά συμπτώματα κάποιας παρενέργειας;βασικά μανίας;όποιος το βιώνει αυτό να με ενημερώσει αν δεν εχει όρεξη για ύπνο και το πρωί που ξυπνάει αν νιώθει χάλια ή αν έχει διάθεση.μήπως λέω μου το γυρνάει σε μανία και γιαυτό με ρωτούσε.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2,987
    Εχεις διπολικη ή καταθλιψη ?
    Μπερδευτηκα.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    294
    δεν μου έχει διαγνωστεί τίποτα απο τα δύο.έχω ιδψ διαταραχή και κρίσεις πανικού.απλά με παραξένεψε που με ρώτησε έτσι ο γιατρός και σκέφτομαι μήπως επειδή αύξησα το αντικαταθλιπτικό αυτά είναι συμπτώματα μανίας.με φοβίζει οτι μπορεί να πάθω κάτι απο το αντικαταθλιπτικό.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2,987
    Και εγω εχω ιψδ και ειχα και καταθλιψη .
    Μανια εμφανιζεται στην διπολικη διαταραχη , και οχι στην ιψδ. Νομιζω ο φοβος σου δεν ειναι βασιμος , αλλα αν συνεχιζεις να ανησυχεις μιλα παλι με τον γιατρο σου ο οποιος ειναι ο μονος καταλληλος.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    294
    το θέμα είναι οτι μίλησα και του είπα αυτά.όταν τον ρώτησα τι μπορεί να είναι μου είπε δεν σου λέω γιατί εσύ θα κάτσεις να ψάχνεις στο ιντερνετ τι είναι και θα ναι χειρότερα.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2,987
    Προσπαθησε να ηρεμησεις και αν δεις οτι συνεχιζεται , παρτον τηλεφωνο.
    Κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    294
    μπορεί να μου προκαλέσει κάτι θανατηφόρο το αντικαταθλιπτικό;γιατί οκ να πάθω μανία , μην είναι τίποτα πολύ σοβαρό φοβάμαι.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2,987
    Οι παρενεργειες γραφονται πανω στην συσκευασια , νομιζω δεν χρειαζεται να σου απαντησω εγω σε αυτο.
    Αν διαβασες και εψαξες καποια παρενεργεια στο νετ και για αυτο αγχωθηκες , ξερεις τι πρεπει να κανεις. Οπως λες 5 χρονια εισαι σε αυτη την κατασταση , φανταζομαι θα εχεις σκεφτει απειρες φορες οτι κατι εχεις και οτι πεθαινεις. Αλλα προφανως κατι τετοιο δεν εχει συμβει
    Μην καθεσαι και σκας τζαμπα , κριμα ειναι.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    294
    o ναι πολλές φορές.απλά μου έχει κολλήσει πως ίσως έχω κάποια παρενέργεια λόγω αύξησης φαρμάκου που να είναι τόσο σοβαρή ώστε να οδηγεί στο θάνατο.βέβαια σήμερα δεν είμαι τόσο αγχωμένη.δηλαδή ενώ μου κολλάει αυτή η εμμονή , δεν κάνω σαν τη τρελή.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Β612
    Posts
    183
    Καλησπέρα και από μένα, το καλύτερο από όλα θα ήταν να ηρεμησεις και να σκεφτείς ότι o γιατρός σου είναι ενήμερος οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του
    Σκέψου μόνο πόσοι άνθρωποι κάνουν αγωγή με αντικαταθλιπτικά και είμαι και εγώ ένας από αυτούς....

  11. #11
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London/Thessaloniki
    Posts
    57
    dikio exoun ta paidia... prospathise na iremiseis arxika kai vlepeis pws paei. to antidepressants induced mania katigoropoiitai ws bipolar 3. statheropoiisou stin dosi prwta kai vlepeis pws paei ... krata epafi me ton giatro sou
    You don't need to be jewish or gay to make it in Hollywood , just bipolar! :cool:

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Ζουζουνιτσα εχεις μια παθηση (ιψδ οπως γραφεις), ακολουθεις τη φαρμακευτικη αγωγη σου, εχεις μια πολυ καλη συνεργασια με το γιατρο σου. Ολα ειναι καλα κ under control Μην καθεσαι κ διαβαζεις στο ιντερνετ για καθε ασθενεια κ μετα σκεφτεσαι αν την εχεις. Αν ειχες διπολικη κ αμα ποτε (ω μη γενοιτο) αποκτησεις, να εισαι σιγουρη οτι ο γιατρος θα σε ενημερωσει κ θα σου ρυθμισει κ την αγωγη σου. Μην ανησυχεις χωρις λογο κ μην ταλαιπωρεις το μυαλουδακι σου με σκεψεις κ περιττα αγχη
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •