Results 1 to 15 of 27
Thread: Επανεμφανιση σοβαρης ακμης
-
02-05-2013, 16:22 #1
Επανεμφανιση σοβαρης ακμης
Εχω γραψει κ στο παρελθον οτι κατα την εφηβεια (στο λυκειο κυριως), ειχα σοβαρη ακμη κ σε καποιες φασεις κυστικου τυπου ακμη κ ακολουθησα ενα διαστημα θεραπεια με αντιβιωσεις.. ξεπεραστηκε κ εχω τεραστια διαφορα κ δν εχουν μεινει παρα ελαχιστα σημαδακια στη μυτη κ στα μαγουλα.. προσφατα εδω κ κανα μηνα λογω διαφορων οικογενειακων θεματων κ προβληματων κ καταθλιψης κ γενικα δν ειμαι κ στην καλυτερη φαση, επανεμφανιστηκε ακριβως οπως ειχα παλια, στο προσωπο, αλλα κυριως το εντονο προβλημα ειναι στηθος-στερνο, πλατη κ στους ωμους.. σε σημειο π αναγκαστικα βαζω αμανικο γτ προς το παρον βαζω κρεμες π μ χει συστησει η δερματολογος κ πρεπει να αεριζεται η περιοχη κ να μν κολλανε τα ρουχα κ φουντωνει, αδιαφορωντας αμα σε καποιον χαλαω την αισθητικη (παλια ειχα τετοιο κομπλεξ τωρα οχι) κ στην τελικη λεω καλυτερα να εχω ακμη παρα ρυτιδες κ αλλωστε σπυρακια ειναι απο θεμα του οργανισμου π δν ευθυνομαι, δν τα προκαλεσα μονη μ τρυπωντας με με βελονες.. αυτο π θελω να καταληξω ειναι οτι η δερματολογος μ ειπε να βρω τροπο να διαχειριστω το αγχος, το οποιο κακα τα ψεματα παιζει καταλυτικο ρολο, επισης να προσεξω διατροφη, οχι λιπαρα, τηγανητα κτλ, κ στην αθληση εκει να δεις μαρτυριο με τις πετσετες, τις κρεμες π λιωνουν κτλ τα ξερω κ απο παλιοτερη εμπειρια.. μ προτεινε θεραπεια με κορτιζονη λεει για 1 μηνα κ θα φυγουν εντελως αλλα δν θελω να κανω γτ η κορτιζονη προκαλει κατακρατηση υγρων κ παχαινει κ δν πρεπει να τρως αλατι κτλ κτλ.. εχει κανεις παρομοια εμπειρια με επανεμφανιση ακμης σε μεγαλυτερη ηλικια απο την εφηβεια?
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 02-05-2013, 20:09 #2
Lakry...
Ερωτηση...
Μηπως οταν κανεις μπανακι πλενεσαι με ΠΟΛΥ ζεστο νερο;;;
02-05-2013, 21:01 #3
οχι με χλιαρο πλενομαι.. ποτε δν μπορω το ζεστο ποσο μαλλον καυτο νερο.. πηγαινα κ κολυμβηση χρονια κ ειμαι εξασκημενη με το κρυο νερο στις πισινες.. το χλωριο καπως καυτηριαζε την ακμη αλλα κ παλι.. παιζει ρολο το νερο?
02-05-2013, 21:05 #4
Nαι παιζει αν εχεις λιπαρο δερμα το καυτο νερο ερεθιζει τους σμηγματογονους αδενες κανοντας τους να παραγουνε περισσοτερο σμηγμα...
Ειναι το πρωτο πραγμα π θα σε ρωτησει ο δερματολογος αν του πεις οτι εχεις σπυρακια στη πλατη και το στηθος...
Μπορεις να παρεις αφρολουτρο για λιπαρο δερμα θα σε βοηθησει παρα πολυ.... :-)
02-05-2013, 21:26 #5
Γυναικα εισαι? αν ναι να πας σε εναν ενδοκρινολογο να σου ρυθμισει τις ορμονες!
Παραλληλα απο ψυχολογικης αποψης τα σπυρακια εαν ειναι ψυχοσωματικα βγαινουν στην προσπαθεια μας να ειμαστε αισθητικα αποκρουστικοι, για να "διωχνουμε" τους αλλους που μας σκοτιζουν τα τετοια..
02-05-2013, 21:33 #6
02-05-2013, 22:03 #7
02-05-2013, 22:11 #8
Γυναικα ειμαι, απ το nickname μου μοιαζω για αντρας?
οσο γι αυτο π γραφεις διαφωνω.. ειναι δυνατον να θελω να φαινομαι αποκρουστικη? ωστε να διωχνω κ τους αλλους? λες να μ αρεσει η ακμη μου δλδ? δν νομιζω.. κ οχι απο αποψη αισθητικης, αλλα απο αποψη υγειας.. εχω ζησει ακραιες καταστασεις να ματωνουν να πονανε κ πολλα αλλα, εχω τραβηξει τα πανδεινα σ αυτο το θεμα μεχρι να ξεπεραστει.. ολη μου την εφηβεια την περασα με παστωμενη μουρη κ φρατζες.. δν εχει να κανει με το βαρος, αδυνατη ειμαι, ειναι θεμα οργανισμου.. πλενομαι κ με σαπουνακια κ απ ολα τι σκανα να κανω πια" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
02-05-2013, 22:12 #9
Οταν λες να παω σε ενδοκρινολογο να μ ρυθμισει τις ορμονες, εννοεις οτι ενδεχεται πχ να χω κ θυρεοειδη???
02-05-2013, 22:17 #10
Εφοσον αποκλειουμε το ενδεχομενο να ειναι ψυχοσωματικα, η ακμη εμφανιζεται σε ολο το σωμα και απο πολυκυστηκες ωοθηκες! με μια απλη εξεταση αιματος ο ενδοκρινολογος το βλεπει και σε ρυθμιζει με αντισηλιπτικα. Σορρυ που ρωτησα αν εισαι γυναικα, δεν κοιταξα το nickname, διαβασα μονο το κειμενο σου και δεν καταφερα να προσδιορισω...
02-05-2013, 23:02 #11
Οκ δν πειραζει :)
Αυτο με τις πολυκυστικες ωοθηκες το χω σκεφτει αλλα το απερριψα, αν κ δεν γνωριζω επακριβως τι ειναι η παθηση, αλλα νομιζω οσα κοριτσια πασχουν απο αυτο εχουν εντονη τριχοφυια κ αυξηση βαρους, εγω δν εχω κατι τετοιο.. καλου κακου θα κανω κ μια ενδοκρινολογικη εξεταση, αλλα πιστευω ειναι ψυχοσωματικα κ σωματοποιηση στρες λογω του αλλου του οικογενειακου θεματος.." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
02-05-2013, 23:58 #12
Ενα ενα στον καιρο τους! Απο την στιγμη και μετα που πας σε εναν ενδοκρινολογο και σου δωσει απαντηση εαν εχεις η οχι κυστες στις ωοθηκες μεγαλυτερες η περισσοτερες απο το φυσιολογικο(αυτο ειναι οι πολυκυστηκες) Τα συμτωματα ειναι διαφορετικα σε καθε ατομο. Εσυ μπορει να εχεις μερικα απο αυτα, σε συνδιασμο με ολα τα υπολοιπα= Πανικος! ενα ενα στον καιρο τους. Ειτε ψυχοσωματικο, ειτε επανεμφανηση της ακμης,ειτε ορμονολογικο, τσεκαρε!!! Το πρωτο βημα ειναι η αναγνωριση του προβληματος, το δευτερο ειναι η ομαλη αντιμετωπιση του! Καλη δυναμη!!
03-05-2013, 17:26 #13
Βγαζω κατι σπυρακια στα μπρατσα κ στην πλατη... εχω κ απο αυτα τα σημαδακια που λες στο προσωπο, λογω οτι ειχα περασει και εγω καποια ακμη παλια... τι προτεινετε? εκτος απο το να παω σε καποιον δερματολογο, ποιο...ευκολες λυσεις καποιος?
03-05-2013, 22:21 #14
Τα σπυρακια εξαρταται απο πολλους παραγοντες γιατι βγαινουν. Ευχαριστως να σου απαντησω στην ερωτηση σου ομως δεν μπορω να ξερω ποιος ο λογος που εχεις σπυρακια για να προτεινω κατι συγκεκριμενο. Η πιο απλη λυση που καπως ηρεμει τα σπυρακια,χωρις βεβαια αμεσα και απολυτα αποτελεσματα ειναι οι βουτιες στην θαλασσα !
03-05-2013, 22:43 #15
- In this old house where every door is open
Κοψε τα γαλακτοκομικα δυο εβδομαδες και αν δεις διαφορα σημαινει οτι σε πειραζουν