Results 16 to 27 of 27
-
12-07-2007, 15:02 #16
Μπορεί να παίζει βέβαια και κάτι άλλο.
Επί αιώνες αιώνων υπάρχει το στάνταρ ότι η γυναίκα ξέρει καλίτερα από τον καθένα, ακόμα και από τον πατέρα, τι είναι καλίτερο για το παιδί.
Επί αιώνες αιώνων η μητέρα τελικά παίρνει την τελική απόφαση για τα του παιδιού.
Αν το θέμα το είχε αναρτήσει άντρας οι απαντήσεις και οι σκέψεις μας μήπως ήταν άλλες?
Δηλαδή αν ένας πατέρας έλεγε
Originally posted by ΖΙΝΑ
..........ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΙΔΑ ΘΕΤΙΚΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΚΟΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΟ. Η ΜΙΚΡΗ ΔΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ WC. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ.:(
Προσωπικά θα έλεγα λοιπόν ότι πιστεύω ότι και πατρικό και μητρικό ένστικτο υπάρχει και δεν είναι κάποιο ανώτερο του άλλου.
Ή αλλιώς μάλλον τυχερή είσαι ΖΙΝΑ που έχεις έναν τέτοιο άντρα που έχει τόσο ανεπτυγμένο πατρικό ένστικτο οπότε απόλαυσε το αντί να το διπλοσκέφτεσαι.
Για τα υπόλοιπα, τσακωμοί κατά την προσπάθεια συζήτησης, άλλο εντελώς όμως άλλο θέμα μου φαίνεται και εμένα.
- 13-07-2007, 10:24 #17
[quote]Originally posted by dodoni
Originally posted by Μιχάλης
Εγώ πάντως από τα λεγόμενα της ZINA δεν βλέπω κάτι το αρνητικό στην σχέση του πατέρα με την κόρη του. Αντίθετα βλέπω σοβαρή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ πατέρα και μητέρας.
Απλώς το παιδί είναι η αφορμή...
ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΠΑΜΠΑ-ΚΟΡΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
13-07-2007, 10:37 #18
Ισως το θέμα σου θάπρεπε να είχε τίτλο \" πρόβλημα πριν τον ερχομό του παιδιού \". Το σκέφτηκες αυτό ?
13-07-2007, 11:00 #19
Originally posted by liberchild
Ισως το θέμα σου θάπρεπε να είχε τίτλο \" πρόβλημα πριν τον ερχομό του παιδιού \". Το σκέφτηκες αυτό ?
13-07-2007, 11:23 #20
ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΜΟΝΗ, Π.Χ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΟΤΑΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΩ. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ (ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ) Η ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ), ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ.
13-07-2007, 12:47 #21
Πόσο καιρό ήσασταν μαζί πριν το γάμο zina?
13-07-2007, 14:19 #22
Originally posted by Μιχάλης
Πόσο καιρό ήσασταν μαζί πριν το γάμο zina?
13-07-2007, 14:44 #23
ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ[/b]. ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ.
13-07-2007, 14:50 #24
Αμφιβαλο. Τπτ δεν γινεται \"δια μαγειασ\". Ειτε τα κρυβε, ειτε δεν ηθελες να δεις. [/quote]
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
13-07-2007, 18:46 #25
Originally posted by ex_hus
Μπορεί να παίζει βέβαια και κάτι άλλο.
Επί αιώνες αιώνων υπάρχει το στάνταρ ότι η γυναίκα ξέρει καλίτερα από τον καθένα, ακόμα και από τον πατέρα, τι είναι καλίτερο για το παιδί.
Επί αιώνες αιώνων η μητέρα τελικά παίρνει την τελική απόφαση για τα του παιδιού.
Αν το θέμα το είχε αναρτήσει άντρας οι απαντήσεις και οι σκέψεις μας μήπως ήταν άλλες?
Δηλαδή αν ένας πατέρας έλεγε
..........ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΙΔΑ ΘΕΤΙΚΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΚΟΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΟ. Η ΜΙΚΡΗ ΔΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ WC. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ.:(
Προσωπικά θα έλεγα λοιπόν ότι πιστεύω ότι και πατρικό και μητρικό ένστικτο υπάρχει και δεν είναι κάποιο ανώτερο του άλλου.
Ή αλλιώς μάλλον τυχερή είσαι ΖΙΝΑ που έχεις έναν τέτοιο άντρα που έχει τόσο ανεπτυγμένο πατρικό ένστικτο οπότε απόλαυσε το αντί να το διπλοσκέφτεσαι.
Για τα υπόλοιπα, τσακωμοί κατά την προσπάθεια συζήτησης, άλλο εντελώς όμως άλλο θέμα μου φαίνεται και εμένα.
13-07-2007, 20:28 #26
Originally posted by anitak
είναι η σχεση σας, όχι το παιδί
δεν λεω ετσι ειναι,
το ζητημα ομως ειναι ποιος θα πληρωσει το λογαριασμο, οταν αυτο το παιδι θα παει 10 και 20 χρονων???
Ποιος μπορει να προδικασει οτι θα ειναι ψυχικως σωστα???
Η μηπως τελικα κανουμε παιδια για να φτιαχνομαστε εμεις και να περναμε καλα, και το τι θα κανει ενα παιδι στα παλαιοτερα των υποδηματων μας????
Δεν εχω ξαναδει μεγαλυτερο εγωκεντρισμο σαν αυτον των ελληνικων οικογενοιων...!!!
Κανουν παιδια για οποιους λογους (κοινωνικους, ψυχολογογικης ισσοροπιας, οικογενοιακης συσφιξης - ενα παιδι θα μας φερει πιο κοντα...) περαν του να το μεγαλωσουν σαν υγιεις αυριανους πολιτες αυτης της κοινωνιας....
Λοιπον ξερετε κατι???
Δεν αρκουν τα ψυχοφαρμακα που παιρνεται εσεις???
Πρεπει και τα παιδια σας να σας ακολουθησουν???
Η νομιζει κανεις οτι ολα τα ψυχολογικα νοσηματα δεν εχουν να κανουν με το πως ακριβως μεγαλωνει εναι παιδι στην προ και μετα εφηβικη ηλικια του????
Αλλα αμα μιλας με ανευθυνους.....
(οι παρατηρησεις μου ειναι γενικες, και αφορα οτι εχω αντιληφθει γυρω μου και οχι σε προσωπικες αιχμες σε κανενα. Παρολα αυτα εχει καταντησει αηδια αυτο το ζητημα, και η μεθοδο που με συστημα καταστρεφονται παιδικες ψυχες).
14-07-2007, 22:36 #27
Originally posted by krino
Η μηπως τελικα κανουμε παιδια για να φτιαχνομαστε εμεις και να περναμε καλα, και το τι θα κανει ενα παιδι στα παλαιοτερα των υποδηματων μας????
Δεν εχω ξαναδει μεγαλυτερο εγωκεντρισμο σαν αυτον των ελληνικων οικογενοιων...!!!
Κανουν παιδια για οποιους λογους (κοινωνικους, ψυχολογογικης ισσοροπιας, οικογενοιακης συσφιξης - ενα παιδι θα μας φερει πιο κοντα...) περαν του να το μεγαλωσουν σαν υγιεις αυριανους πολιτες αυτης της κοινωνιας....
πόσο πικρή ειναι η πραγματικότητα αυτή...και πόσο συνηθισμενη....
Τρώω από στενοχώρια
13-07-2025, 00:02 in Συναισθηματική Υπερφαγία, Ψυχογενής Βουλιμία