Results 1 to 15 of 18
Thread: καταθλιψη και εξαρτηση
-
10-05-2013, 11:01 #1
καταθλιψη και εξαρτηση
καλημερα σε ολους
εδω και λιγο καιρο ο συντροφος μου εχει καταθλιψη και κυριως εξαρτηση απο τα ηρεμιστικα/αντικαταθλιπτικα
θα ηθελα να σας παρακαλεσω αν γνωριζετε να μου συστησετε καποιον καλο ψυχιατρο/ψυχολογο στην περιοχη των Αθηνων.Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιον που υπηρξε "αποτελεσματικος" απο προσωπικη εμπειρια .
Σας ευχαριστω πολυ
- 11-05-2013, 04:13 #2
Φιλε,συμπαθοουντα,επειδη ειμαι 51, εχω (δυστυχως)μεγαλη πειρα.Τα ηρεμιστικα (βενζοζιαπινες) οξυνουν την καταθλιψη οποτε κοψτα.Δεν μπορω να σου συστησω γιατρο διοτι το απαγορευει το φορουμ.
11-05-2013, 09:25 #3
Vagpap το φορουμ το απαγορευει δημοσια να προτεινουμε ειδικους, αλλα μπορεις εαν πραγματι ξερεις καποιον καλο γιατρο να του στειλεις προσωπικο μηνυμα με τα στοιχεια του γιατρου.. εγω απο Αθηνα δν εχω ιδεα τι παιζει.. οποτε αν ξερεις εσυ στειλε ενα προσωπικο μηνυμα στο παιδι για να βοηθηθει..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
18-05-2013, 08:46 #4
lacrymosa,μακαρι να μπορουσα να βοηθησω το παιδι,αλλα οταν αναφερομαι στην 'πειρα' μου,εννοω οτι εχω αλλαξει 4 γιατρους,και κανεις δεν μπορεσε να με βοηθησει αποτελεσματικα,απο οσο βοηθηθηκα (σχεδον)μονος.Απο ολους ακουγα τα ιδια'μην μενετε αδρανης,καντε βηματακια,καντε μια αρχη δλδ τα ιδια και τα ιδια.Και οσον αφορα τις εξαρτησεις,ο ενας εξ αυτων καταφερε να με εξαρτησει σε 10mg xanax,και ο επομενος με ειχε πεισει οτι μπορω να κοβω 1mg καθε 2 μηνες.Ε λοιπον,μεσα σε 1μηνα,τα μειωσα στα 4mg(με πολυ προσπαθεια).Μην ξεχναμε οτι ακομη και οι γιατροι 'ζουν' απο αυτο το επαγγελμα και πιστευω οτι και να μπορουν να σε 'θεραπευσουν' γρηγορα δεν θα το κανουν(ιδιως σε τοσο δυσκολες εποχες).Εκτος αν πεσεις στον σουπερ-γιατρο-ΑΝΘΡΩΠΟ.Εγω δεν βρηκα τετοιον.Πιο πολυ απολους με βοηθησε ο παιδικος μου φιλος,γενικος παθολογος(αμισθι),παρα ολοι τους μαζι.
18-05-2013, 12:08 #5
Δεν διαφωνω σε αυτα π λες.. οι παθολογοι η οι γιατροι γενικης ιατρικης πολλες φορες γνωριζουν κ απο τετοια, κ επειδη ξερουν κ απο παθολογια οργανισμου μπορουν πιο ευκολα να διαπιστωσουν αν προκειται για αγχος η κατι παθολογικο..
αλλα ηθελα να σε ρωτησω κατι π μ κανε εντυπωση : επαιρνες 10 mg xanax τη μερα???? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑ ΡΕ ΣΥ!!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
18-05-2013, 13:58 #6
Και ομως,lacrymosa,εχω υπολογισει οτι τα 7 περιπου τελευταια χρονια εχω παρει 25000 χαπακια του 1mg(κραταω ημερολογιο).Το χειροτερο ειναι οτι μεχρι τον Μαρτιο του 2010 τα εκανα κοκτεηλ με αλκοολ(τοτε το εκοψα).Το καλυτερο ειναι οτι μπορεσα και τα μειωσα στα 4mg.
18-05-2013, 14:59 #7
Κι εγω 7 χρονια ακριβως παιρνω φαρμακα.. το τι εχω παρει ασε... φαρμακαποθηκη εχω καταντησει
18-05-2013, 18:52 #8
Φιλη lacrymosa,ειμαστε ομοιοπαθεις.Ειμαι 1.78, πολυ γυμνασμενος,85κ.....ωχ συγνωμη,νομιζα οτι ημοουν στο φορουμ 'γνωριμιες'.Περα απο την πλακα,πιστευω ακραδαντα οτι το να βλεπεις με χιουμορ τις καταστασεις που σου φερνει η ζωη σε κανει να τισ αντιμετωπιζεις πιο αποτελεσματικα.Ισως γιαυτο καταφερα και διεκοψα εναν σοβαρο αλκοολισμο(με νοσοκομεια,3 εισαγωγες)χωρις εξωτερικη βοηθεια,κοντευω να μηδενισω τα xanax(αν σου πω ποσα εχω κρυμενα αποθεμα θα πεσεις παλι ξερη(οχι οτι τα χρειαζομαι,απλως 'ξεμειναν).Δυστυχως ειμαστε θυματα των (οχι ολων)ασυνειδητων γιατρων,οι οποιοι ξερεις πως πανε τα ταξιδακια τους?συνταγογραφοντας φαρμακα(αλα Μαικλ Τζακσον)και παιρνοντας τις προμηθειες τους απο τις φαρμακευτικες.Πιστεψε με,οχι επειδη(σιγουρα)ειμαι μεγαλυτερος απο εσενα,και σιγουρα οχι πιο εξυπνος(απο τα γραφομενα σου φαινεσαι ωριμο κοριτσι)αλλα τοχω ψαξει πολυ το πραμα.Ειναι δυνατον να πηγαινεις σενα γιατρο και να σε ρωταει 'ποσα xanax θελεις?'Ειναι.Και δεν ειναι ο μονος.Ετσι βρεθηκα στα 10mg.Θελω την γνωμη σου για κατι.Ο γιατρος που βλεπω καθε 2-3μηνεςτα 3 τελευταια χρονια,ειναι γιατρος-ΑΝΘΡΩΠΟς.Σαν επιστημων-ψυχιατρος ,δεν ειμαι σιγουρος,δλδ δεν με βλεπει σαν ευρω.Θεωρω θετικο οτι παραδεχεται οτι εχει μια καταθλιψουλα,αρα με καταλαβαινει καλυτερα.Θα τον συστηνες σε αλλον ηοχι,παρε την αποφαση για μενα,και αν ειναι θετικη,πες μου πως να στειλω e-mail στο παιδι(αυτον που τον χρειαζεται)γιατι δεν ειμαι και τζιμανι στους υπολογιστες.Θυμησου ομως,δεν μπορω να πω αν ειναι αποτελασματικος ψυχιατρος.Θεωρω οτι ο παιδικος μου φιλος,ο γενικο παθολογος,ειναι ο πιο ευσυνειδητος γιατρος που γνωριζω(οχι επειδη ειναι φιλος μου,αντικειμενικα),και μαλιστα οταν τουπα οτι ηθελα να γινω χειρουργος(αληθεια)μου ειπε επειδη σε ξερω(ειμαι κι εγω ευσυνειδητος,πιστευω)θα ταχες παρατησει απο τον 1ο χρονο,λογω της σαπιλας του συστηματος.Αυτο πιστευω λεει πολλα γιαυτον,εχει κανει την διατριβη του στο seropram(καταθλιψη,δεν εχω καταλαβει)αλλα δεν παυει να ειναι ενας γενικος παθολογος.Φιλικα.
19-05-2013, 13:52 #9
Το seropram ειναι αντικαταθλιπτικο, καλα το λες
Tωρα σχετικα με τον παθολογο, δν αντιλεγω οτι υπαρχουν γιατροι (ασχετως ειδικοτητας) οι οποιοι πανω κ περα απ ολα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ασκουν λειτουργημα κ οχι επαγγελμα, κ δν σε βλεπουν σαν 50ευρω.
Οσο για τον ψυχιατρο π λες, ο οποιος αν καταλαβα καλα κινειται στο ιδιο μοτιβο γιατρου με τον παθολογο, γιατι να μην τον προτεινεις στο παιδι απο πανω? δν εχει τιποτα να χασει, κ ειναι προτιμοτερο να παει σε καποιον συστημενο, παρα να ψαχνεται ξοδευοντας χρονο κ χρημα μεχρι να βρει καποιον καλο.
τωρα πως στελνεις, πατας πανω στο νικνειμ, σου βγαζει ''αποστολη προσωπικου μηνυματος", το πατας, γραφεις το πμ με ο,τι στοιχεια του γιατρου μπορεις να δωσεις μεσα κ πατας ''αποστολη" ! so sipmle
καλα λες να μην ξερω σχετικα με τις φαρμακοβιομηχανιες κ τα λογοτυπα στα αντικειμενα των γιατρων, κ οτι με τα λεφτα αυτα πανε στο εξωτερικο δηθεν για συνεδρια αλλα τους εξασφαλιζουν διαμονες σε 5αστερα ξενοδοχεια κ περιηγησεις κ ντολτσε βιτα κτλ?
μια ματια να ριξεις στο γραφειο του καθε ψυχιατρου, οπου το μπλοκακι λεει ''seroxat'', το στυλο λεει ''zoloft" κτλ, δν θελει πολυ μυαλο για να βγαλεις συμπερασματα!
φυσικα υπαρχουν κ σωστοι γιατροι π δν σε κοιταν ως 50ευρω οπως ειπα.." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
20-05-2013, 09:55 #10
Ευχαριστω Lacrymosa, ακολουθησα τις οδηγιες σου,και μολις το εκανα.
20-05-2013, 10:01 #11
vagpap από ότι φαίνεται τα φάρμακα δεν στάθηκαν ικανά για να χάσεις το χιούμορ σου...αυτή είναι η μεγαλύτερη γιατρειά μας.
20-05-2013, 13:59 #12
Συνηθεια,το χιουμορ μου δεν το χανω με τιποτα.Οχι επειδη ειμαι κανας χαχας,αλλα η καταθλιψη(η ο αλκοολισμος)εχουν κι ενα θετικο.Σε κανουν να εκτιμας πραματα τα οποια τα θεωρουσες δεδομενα,σε κανουν πιο ωριμο,και το 'κλισε' οτι δεν σε σκοτωνει,σε κανει πιο δυνατο.Εβγαζα φωτο χτυπημενος(διαστροφη?δεν ξερω)και τις βλεπω τωρα και λεω 'το περασα κι αυτο'τι αλλο θα ακολουθησει?.Μονον η πανω βολτα,διοτι την κατω την περασα.Αισιοδοξια,η κεντρικη ιδεα.Εχω τον κολλητο μου επι 35 χρονια,που(σορυ Βαγγελη)που ειναι ΄μυρμηρης'.Ε,ολα του πανε στραβα απο τοτε που τον ξερω.
20-05-2013, 21:20 #13
21-05-2013, 09:07 #14
Πολυ εξυπνη η ρηση σου,lacrymosa.Κυρια,Κυρια,να πω κιεγω μια(γενικοτερου περιεχομενου)Ευχαριστω Κυρια'Προσεχε τις σκεψεις γιατι γινονται λογια.Προσεχε τα λογια σου γιατι γινονται πραξεις,προσεχε τις πραξεις σου γιατι γινονται συνηθειες,προσεχε τις συνηθειες σου γιατι γινονται χαρακτηρας,και τελος προσεχε τον χαρακτηρα σου γιατι γινεται το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ σου(κινεζου)
22-05-2013, 20:25 #15
Το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον....