Θεραπεια κρισεων πανικου με ασκηση?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12

    Lightbulb Θεραπεια κρισεων πανικου με ασκηση?

    Γεια σας. Πριν μια πενταετια επαθα μια σφοδροτατη κριση πανικου που με εκανε να τρεχω απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο και απο νευρολογο σε ψυχιατρο. Ειχε αναστατωθει ολη η νευροχημεια του εγκεφαλου μου και ενιωθα την αδρεναλινη να πλυμυριζει ολο μου το σωμα διμηουργοντας μου διαφορα προβληματα.Ευτυχως δεν το αφησα και δεν εξελιχθηκε σε αγοραφοβια.Το πελεψα και μπορω να πω πως βγηκα νικητης.
    Στο θεμα μας τωρα.Στην απογνωση μου τοτε και κυριευμενος απο φοβο και αγχος θανατου για τα ψυχωσωματικα συμπτωματα που ητανε παρα πολλα επισκεφτηκα πολλους ψυχιατρους προκειμενου να χτυπησω το κακο στην ριζα του.Ενας απο αυτους που θεωρειται και ο πατερας της γνωσιακης συμπεριφορικης ψυχοθεραπειας στην Ελλαδα μου ειχε πει για μια ασκηση που ηθελε να κανω τακτικα μεσα στην ημερα και που θα με βοηθησει παρα πολυ. Μου ζητησε λοιπον να σηκωθω ορθιος και να παρω βαθιες αναπνοες απο το στομα πολλες εως οτου υπεροξυγονοθει ο εγκεφαλος μου και να ζαλιστω. Του εφερα αντιρρησεις πως θα ζαλιστω και δεν μ αρεσει αυτο αλλα μου ειπε "γιατι φοβασαι σε ιατρειο εισαι". Οντως συνηδειτοποιησα πως φοβομουν να το κανω. Αρκετη ζαλαδα ειχα και διαδορα ψυχοσωματικα γιατι να προκαλεσω αλλο ενα στον εαυτο μου σκεφτηκα.Προσπαθησα να το κανω στο σπιτι αλλα απο φοβο και μονο δεν καταφερνα να παρω πανω απο 3-4 βαθιες αναπνοες. Θυμηθηκα παλια οταν ημουν παιδι που πειραματιζομασταν με τετοιου ειδους αναπνοες και δεν μου αρεσε αυτη η αισθηση ζαλαδας και αποπραγματοποιησης αφηναν η υπεροξυγονωση του εγκεφαλου.Τελικα δεν εκανα ποτε την ασκηση αυτη μονο και μονο επειδη φοβομουνα.ΟΙ γρηγορες και βαθιες αναπνοες απο το στομα συντελουν στην υπεροξυγονωση του εγκεφαλου και νομιζω πως ειναι σαν να κανεις στον εαυτο σου ενα τελειως φυσικο ηλεκτροσοκ διαταρασωντας την νευροχημεια προσωρινα και διμηουργει συμπτωματα σαν αυτα της κρισης πανικου.Ταχυκαρδια εξαψη ζαλαδα και αποπραγματοποιηση κλπ.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος αν εχει παρομοια εμπειρια σε αυτη την ασκηση και αν τον βοηθησε γιατι εγω οπως ειπα δεν την εκανα ποτε απο φοβο και μονο.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    323
    Εγω βρισκω βαση σ αυτο που προσπαθει να κανει!!
    σ εκθετει στο φοβο σου αλλα σε ασφαλες περιβαλλον.Γιατρος ειναι ξερει.Εμπιστευσου τον και δεν θα χασεις!!

    Καποια στιγμη πρεπει να πιασουμε το ταυρο απο τα κερατα.....

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2,987
    Η κριση πανικου προκαλειται ουτως ή αλλως απο υπεροξυγονωση.
    Η ασκηση , και γενικα οι ασκησεις που γινονται στα πλαισια της συμπεριφορικης, εχει σαν σκοπο να σε μαθει οτι μερικα συμπτωματα ειναι απλα συμπτωματα που δεν υποδεικνυουν κατι σοβαρο. Μια ζαλαδα ειναι απλα μια ζαλαδα που μπορει να οφειλεται πχ σε κουρασμενα ματια , σε λαθος σταση σωματος ή στην περιοδο , δεν σημαινει οτι πεθαινεις κλπ κλπ.
    Κοινως οι ασκησεις αυτες εχουν σκοπο να σε μαθουν να μην πανικοβαλεσαι για ψυλλου πηδημα. Βεβαια δεν ξερω αν θα σε βοηθουσε να κανεις αυτες της ασκησεις μονος σου , πιστευω πως ειναι καλυτερα να γινοται στο γραφειο του θεραπευτη.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    4
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ . ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ . ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΛΑΦΡΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η' ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ . ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΥΕΙ . ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Δεν σου κρυβω οτι καθως διαβαζα σχετικα με αυτην την ασκηση ψιλοαγχωθηκα κ αρχισε η καρδια μου να φτερουγιζει.. προσωπικα δν καταλαβαινω γτ καποιος π εχει αγχος με κρισεις πανικου ουσιασικα να προκαλει ο ιδιος ολα τα συμπτωματα της κρισης πανικου αλλα με αλλο τροπο... εχει νοημα αυτο? δν ξερω.. βοηθαει? παλι δν ξερω.. εγω παντως θα φοβομουν να το κανω, μονο στο γραφειο του γιατρου θα το εκαμνα.. κατα τ αλλα μπορει να εχει καποια βαση αυτη η ασκηση αλλα αρκετη ταλαιπωρια τραβας με την κριση πανικου π δν την επιλεγεις κ σ ρχεται μονη της, γιατι να δημιουργεις μονος σου τα ιδια συμπτωματα? δν ξερω οπως σ ειπα κ μπορει ο γιατρος σου να εχει δικιο κ να εξηγειται καπως αυτος ο μηχανισμος...
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12
    Οπως το ειπες φιλε μου ..ειναι πολυ νωρις ακομα. Τα αντικαταθλιπτικα θελουν αρκετο καιρο για να δρασουν και να δεις αποτελεσματα.Η αισθηση του ελαφρου κεφαλιου και τα συμπτωματα αδυναμιας συγκεντρωσης ειναι μαλλον γιατι σε χαλαρωνουν και μειωνουν το αγχος. Μην κανεις το λαθος να τα διακοψεις μονος σου.Στο λεω γιατι ειναι πολλοι που το κανανε γιατι τους εκανε να νοιωθουν περιεργα και υποτροπιασανε.Παντα συμβουλεψου τον γιατρο σου.δεν μας αναφερες παντως πια χαπια σου εδωσε.Αν θες το αναφερεις.Μην ανυσηχεις ολα θα πανε καλα.Παραλληλα μολις νοιωσεις καλυτερα με τα φαρμακα θα σου προτεινα να ξεκινησεις ψυχαναλυση.Δεν μπορεις να φανταστεις τι κρυβουμε στο υποσυνηδειτο μας και μονο με εναν καλο ειδικο μπορουμε να κανουμε διαπιστωσεις να τα εντοπισουμε και να τα ξεριζωσουμε.σου ευχομε καλη δυναμη.Σκεψου θετικα.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12
    Εγω απο οτι καταλαβα..αυτο που προσπαθουσε να κανει ο γιατρος μου ειναι να πολεμησει τους φοβους που αφηνει μια κριση πανικου και οχι την κριση!! Κανοντας αυτη την ασκηση ενεργοποιουμε τα συμπτωματα και παραλληλα διαπιστωνουμε πως ειναι κατι φυσικο αυτο που συμβαινει στον εγκεφαλο μας. Το θεμα δεν ειναι η ασκηση το θεμα ειναι ο φοβος για να την εφαρμοσουμε.Και εγω οπως ειπα δεν ηθελα να την κανω γιατι φοβομουνα αλλα αυτο δε ειναι ενα στοιχημα με τον εαυτο μας?...να αντιμετωπισουμε τους φοβους μας καταματα? Ας ελπισουμε πως θα υπαρξει καποιος να μας πει αν εκανε την ασκηση αυτη και πως ενοιωσε!
    Παντως Lacrymosa πολλοι γιατροι και ψυχαναλυτες χρησιμοποιουν την μεθοδο του κατα μετωπο επιθεση για τις κρισεις και εχει απολυτη λογικη!! Αυτος λοιπον ειναι ενας τροπος για κατα μετωπο επιθεση!!
    Αυτο που με φοβιζει εμενα παντως και δεν εκανα την ασκηση ειναι πως κανοντας αυτο το φυσικο ηλεκτροσοκ με τις βαθιες αναπνοες μου κολησε στο μυαλο πως θα αλλαξω την νευροχημεια του εγκεφαλου μου και ισως να πεσουν τα επιπεδα σεροτονινης να ανεβουν τα επιπεδα αδρεναλινης γενικα να αναστατωθει η νευροχημεια μου.Χαζα πραγματα δηλαδη!!! Ατιμο πραγμα ο φοβος του πανικου!!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    Ατιμο πραγμα ο φοβος του πανικου! Συμφωνω με το τελευταιο!
    Αν υπαρχει παντως καποιος π εκανε την ασκηση (εστω κ στο γραφειο του γιατρου), ας μας πει! εγω φοβαμαι να την κανω!
    Βασικα οταν ημασταν μικροι με τους φιλους μας δν καναμε κατι παιχνιδια του στυλ κλειναμε τη μυτη μας κ διαγωνιζομασταν ποιος θα κρατησει περισσοτερο την αναπνοη του, η ποιος θα ανταξει περισσοτερο κατω απο το νερο, κ οταν πια δν αντεχαμε κ παιρναμε ανασα, ημασταν σαν ζαλισμενα κοτοπουλα? κατι αναλογο φοβαμαι οτι θα παθω..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
    Posts
    417
    Quote Originally Posted by STA1971 View Post
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ . ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ . ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΛΑΦΡΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η' ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ . ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΥΕΙ . ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .
    Γεια σου. Θα σου γραψω την γνωμη μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχω δικιο ή θα πρεπει να ακολουθησεις τιποτα απο αυτα που γραφω. Απλα βαλτα σε μια γωνια του μυαλου σου και εχε τα υποψιν.
    Επειδη εχω περασει απο διαφορα σταδια (εντονη αγχωδη διαταραχη) και δυο ψυχιατροι μου εδωσαν αγχολυτικο και αντικαταθλιπτικο. Για να γινω πιο σαφης ο ενας ψυχιατρος θεωρησε οτι εχω αγχωδη διαταραχη και η δευτερη ψυχιατρος θεωρησε οτι εχω καταθλιψη. Η ουσια ειναι οτι για μια περιοδο 7 περιπου μηνων εκανα αντικαταθλιπτικη αγωγη αλλα να σου πω την αληθεια δεν ειδα καμμια σημαντικη βελτιωση. Αυτο που ειδα ειναι ναι μεν καποια υποχωριση των σωματικων συμπτωματων του αγχους που ειχα αλλα απο την αλλη μου εμφανιστηκαν νεα προβληματα οπως δυσκοιλιοτητα , βαριεμαρα, ευκολη κουραση, κομμαρα, μειωση της διαθεσης για σεξ. Για τους ψυχιατρους αυτο ηταν κατα καποιο τροπο το "ανταλλαγμα" για την μειωση των ψυχοσωματικων πονων που μου "προσεφεραν" τα αντικαταθλιπτικα.
    Τελος παντων καποια στιγμη καταφερα να τα σταματησω αφου κατεληξα οτι τελικα δεν ειχα καταθλιψη, αυτο που ειχα και εχω ειναι παρα πολυ αγχος. Αγχος το οποιο με την παροδο των ετων και στην προσπαθεια του να "εκφραστει" αρχισε να μου προκαλει σωματικα συμπτωματα ιδιατερα στο γαστρεντερικο (εντονη σπαστικη κολιτιδα και ζαλαδες , εσωτερικο τρεμουλο, κρυα χερια και ποδια) . Καποια στιγμη πριν εναμιση χρονο ολο αυτο το αγχος λογω διαφορων καταστασεων που ζουσα εγινε εντονο, ξεπερασε τα ορια, και πραγματικα κατερευσα. Για εκεινη την περιοδο πιστευω οτι το αγχολυτικο που μου εδωσε ο ψυχιατρος αρχικα μου χρειαζοτανε και με βοηθησε. Απο κει και περα οι αντικαταθλιπτικες αγωγες για μενα ηταν αχρηστες.
    Να σου πω τωρα εδω και μερικους μηνες πηγαινω σε ψυχολογο και μια απο τις "επιτυχιες" μου ειναι οτι σταματησα και το αγχολυτικο (ζαναξ). Αυτα μεσα απο την συζητηση με την οποια ουσιαστικα μαθαινω να διαχειριζομαι το αγχος ειτε με ασκησεις χαλαρωσης και ελεγχο αναπνοης ειτε με το να καταφερνω να διαολοστελνω το αγχος οταν αντιλαμβανομαι οτι αρχιζει να "πλυμμιριζει" το μυαλο και το σωμα μου.
    Τελικα αν μου πεις τι "διαλεγω" ψυχιατρους και φαρμακευτικη αγωγη" ή ψυχολογο και "θεραπεια ψυχης" με χιλια διαλεγω το δευτερο.
    Ο ψυχιατρος με τα φαρμακα του μπορει να σου "κοιμισει" το αγχος και τα ψυχοσωματικα αλλα δεν τα θεραπευει...απο την αλλη ο ψυχολογος ψαχνει μαζι σου να βρει τι σε στρεσαρει και σου χαλαει την ποιοτητα ζωης. Ενα "μειονεκτημα" αν μπορει να θεωρηθει μειονεκτημα με τον ψυχολογο ειναι οτι θελει αρκετο χρονο και προσωπικη προσπαθεια και επισης καποια χρηματα λογω των αρκετων συνεδριων που θα κανεις
    Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12
    Πολυ καλα τα λες φιλε μου..Τα φαρμακα δεν τα εχω δοκιμασει βεβαια εκτος απο 2-3 χαναχ που εχω παρει και αυτα μετα απο σκληρη μαχη με τον θεο πανα.Ολοι παντως οι γιατροι μου ελεγαν πως αν θελεις ριζικη αντιμετωπιση των κρισεων θα πρεπει να κανεις ψυχαναλυση.Ετσι θα χτυπησεις το κακο στην ριζα του.
    Βεβαια οταν οι κρισεις ειναι σε εξαρση δεν εχεις καθαρο μυαλο για να ασχοληθεις με τα εσωψυχα σου.Το μονο που σκεφτεσαι εκεινες τις καταραμενες στιγμες ειναι να σταματησουν τα συμπτωματα.Σαν να εχει ανοιξει καταρακτης αδρεναλινης και ξεχυνεται σε ολο σου το σωμα.Καλο θα ηταν λοιπον να πουμε πως υπαρχουν περιπτωσεις που πρεπει να παρουν φαρμακα για να σταματησουν τα ενοχλητικα συμπτωματα και μετα να ξεκινησουν ψυχοθεραπεια αφου επιλεξουν πολυ καλα τον θεραπευτη που που θα τους αναλαβει.Δυστηχως υπαρχουν αρκετοι απο αυτους που λογω φορτου εργασιας η λογω ελλειψης εππαγελματισμου το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να περασει η συνεδρια για να επικαρπωθουν το αντιτιμο που εχει συμφωνηθει. Και δεν ειναι λιγα τα χρηματα που δαπαναμε σε συνεδριες.Τουλαχιστον να εχουμε εναν ανθρωπο απεναντι μας που μας εμπνεει και τον εμπιστευομαστε.

  11. #11
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    thessaloniki
    Posts
    84
    παιδιά ,εγώ είχα το στομάχι μου όλα ξεκίνησαν με ένα κόμπο και τώρα ενώ έχω ξεπεράσει τα βασικά ,συνέχεια μου έρχεται να χασμουριέμαι για να παίρνω βαθιές ανάσες , η παίρνω βαθιές ανάσες συνέχεια είναι πολύ κουραστικό έχω πάει σε παθολόγους και μου έχουν πει πως είναι ψυχολογικό. το παρατηρώ πως το παθαίνω όταν θα βγώ έξω βράδυ με πιάνει πολύ......

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12
    Ψαχνεις απαντηση σε κατι που ηδη σου εχουν πει γιατροι...ειναι ψυχολογικο. Εσυ γιατι επικεντρωνεσαι στα συμπτωματα και δεν αναζητας την αιτια?..

  13. #13
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    thessaloniki
    Posts
    84
    γτ πολυ απλα δεν μπορω να καταλαβω αν αυτο το προκαλει το στομαχι καθως ειχα παλινδρομηση ή ειναι το στομαχι σε συνδυασμο με το αγχος ή ειναι σκετο αγχος!το στομαχι μ αφησε πολλες φοβιες.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    12
    Το αγχος χτυπα σε πολλα σημεια του σωματος μας.Το πιο συνηθισμενο ειναι στο στομαχι με καουρες και σφιξιμο και ανακατεμα και το δευτερο πιο συνηθισμενο ειναι ο πονος στο θωρακα...σαν να εχει κατσει ενας ελεφαντας στον θωρακα σου. Οσο αναφορα την παρινδρομηση που ειχες αυτο μπορει να ειναι για πολλους λογους απο ενα απλο κρυωμα του στομαχου μεχρι να αντιμετωπιζεις προβλημα χωνεψης των τροφων για καποιο λογο. Ειχα και εγω παλινδρομηση γαστροοισοφαγικη αλλα δεν νομιζω να εχει σχεση με το αγχος μου. Οι ειδικοι λενε πως οταν τρεσαρεται ο οργανισμος μας ο εγκεφαλος εκρινει πολλη ανδρεναλινη για να βοηθησει το σωμα να ειναι ετοιμο σε φαση ΦΥΓΗΣ η ΠΑΛΗΣ. Οταν απειλουμαστε απο κατι αμμεσα η αρδεναλινη εγχυεται απο τον εγκεφαλο και ειμαστε ετοιμοι να παλεψουμε η να φυγουμε τρεχοντας.Ειναι κατι φυσιολογικο.Η καρδια μας χτυπαει πιο γρηγορα το στομαχι μας σφιγγεται νοιωθουμε πιεση στο κεφαλι μας και εντονη εφιδρωση λαχανιασμα αυξανονται οι σφιγμοι μας....ΟΤΙ ΔΛΔ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ στα καλα καθουμενα χωρις να υπαρχει αμμεσος κυνδινος και ορατος!!!
    Κι ομως υπαρχει κυνδινος...ειναι ο εαυτος μας που μας λεει πως κατι αφησαμε πισω μας χωρις να το επεξεργαστουμε σωστα. Το τι ειναι αυτο στον καθενα μας πρεπει να το ψαξουμε να το εντοπισουμε η να τα εντοπισουμε γιατι μπορει να ειναι πολλα θεματα να τα φερουμε στο συνηδειτο μερος του εγκεφαλου μας απο το υποσυνειδητο και σιγα σιγα να τα αφησουμε να φυγουν μαζι με αυτα και η εσωτερικη ενταση που τοσο καιρο μας ταλαιπωρουσε.
    Δυστηχως οι κρισεις πανικου και οι μελαγχολιες αυξανονται τα τελευταια χρονια σε ολους τους πολιτισμους. Ισως εχουμε παρει σοβαροτερα την ζωη και οτι απαρτιζει αυτη απο οτι πρεπει.Ειδικα τωρα με την κριση Στην Ελλαδα πολλοι ειναι αυτοι που θα οδηγηθουμε στα ντιβανια των ψυχαναλυτων ψαχνοντας να βρουμε τι φταιει και νοιωθουμε ετσι. Η μεγιστη αποφαση μας ειναι να επιστρατευσουμε την λογικη μας να απαρνηθουμε και να αφησουμε πισω μας οτι μας καλυτερευε την ζωη μεχρι τωρα και να ολοκρηρωθουμε σαν οντοτητες θωρακιζοντας τον εαυτο μας απο ψυχολογικα προβληματα. Με λιγα λογια να γινουμε λιγο γαιδουρια απεναντι στην ζωη και τα προβληματα της!!!

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    between heaven and hell
    Posts
    7,796
    +1000000 Boulgzoro για το ποστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Similar Threads

  1. Η δική μου θεραπεία από κρίσεις πανικού και ασθενοφοβίες...
    By Dark_Jedi in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 28
    Last Post: 22-01-2012, 20:23
  2. Κρίσεις πανικού, φοβίες και χρόνια θεραπεία. Υπάρχει λύση τελικά???
    By irene13 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 81
    Last Post: 18-07-2011, 22:02
  3. Κρισεις πανικού μετα απο θεραπεια
    By christygr in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 19
    Last Post: 12-11-2010, 21:57
  4. Αιτίες κρίσεων πανικού
    By anwnimi in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 26-05-2008, 10:08
  5. Θεραπεία επιλογής για άγχος, διαταραχή πανικού
    By NikosD. in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 3
    Last Post: 12-01-2006, 18:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •