Results 31 to 45 of 48
Thread: Απομόνωση-Ανάγκη για επικοινωνία
-
21-05-2013, 23:57 #31
Δε χρειαζεται να φουνταρεις παιδι μου ... Αναγκη απο ασχολιες εχεις , αυτο καταλαβα τουλαχιστον απο το τελευταιο μηνυμα σου...
- 22-05-2013, 04:18 #32
Κοιτα Γιαννη ο καθενας τον εαυτο του κοιταει και τα δικα του προβληματα εχει να λυσει. Για μενα δν στεκει το ''υπαρχουν κ καλυτερα'', γιατι θα σε στειλω στο κεντρο της Αθηνας να βολταρεις να δεις τους αστεγους
Οπως με την ιδια λογικη μ λες κ εσυ ''υπαρχουν αλλοι π δν ασχολουνται με αυτα κ τα χουν ολα λυμενα''. Για μενα υπαρχει το ''ειμαι εγω, με τα θετικα μου, τα οποια κοιταω να βελτιωσω, και τα αρνητικα μου, τα οποια προσπαθω να διορθωσω".. αυτα
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
22-05-2013, 08:42 #33
Ειναι η ωριμότητα που σε οδηγησε στην καταθλιψη. Ωριμοτητα σημαινει ικανοτητα σωστης αντιληψης, χρησης της λογικης και ελεγχος του συναισθηματος, να διακρινεις το σωστο απο το λαθος, να αντιλαμβανεσαι την πραγματικοτητα και τις συνεπειες, να ξερεις που πραγματικα στεκεσαι. Κι αυτο εχει ως συνεπεια να μπορεις να βρισκεις τη διαφορα αναμεσα στο πως θα θελες να εισαι ή στο πως θα θελες να συμβουν καποια πραγματα και στο πως πραγματικα εισαι ή στο πως αυτα τελικα συνεβησαν. Η διαφορα που βρισκεις (αρνητικη εννοειται) για μενα ειναι αιτια καταθλιψης. Κι ειναι πιο ευκολο να αναπτυξεις καταθλιψη αμα εισαι και αναλυτικος χαρακτηρας που αφιερωνει ωρες στο να καθεται και να αναλυει γεγονοτα κι ανθρωπους.
Ο κοσμος ψαχνει για χαρουμενους, αυθορμητους με κεφι για παρεα εστω κι αν ειναι ανωριμοι κι ανεμελοι. Ο προσγειωμενος σκεφτεται δυο και τρεις φορες πριν πει ή κανει κατι, αρα πως θα ναι αυθορμητος.. Μια μεθοδος για να γινει κανεις αυθορμητος ειναι να περνα γρηγορα από τη σκεψη στην πράξη.γιάννης
22-05-2013, 08:51 #34
Συμφωνω με το τελευταιο που λες.. κι αυτο ακριβως κάνω! Πρεπει να κοιταμε και τους αστεγους κι ολους αυτους που υποφερουν, συμφωνω, και δεν πρεπει να μενουμε θεατες όταν τους αντικριζουμε ουτε να θεωρουμε εαυτους ξενους προς την κατασταση τους, αλλα η πορεια μας ως ανθρωποι ειναι να κοιταμε μπροστα, να προχωραμε, να ανεβαινουμε στη ζωη μας, η δραση. Ανθρωπος ετοιμολογειται αυτος που κοιταει ψηλα (ανω θρώσκω). Σε αυτο το πλαισιο νιωθω τη βελτιωση για την οποια μιλας.
γιάννης
22-05-2013, 18:19 #35
Συμφωνω.. το θεωρω αρκετα αλαζονικο στις μερες μας να ακουω το ''υπαρχουν κ καλυτερα''... μα ακομη κ το χειροτερο καποιου ειναι το καλυτερο για καποιον αλλον.. επισης δν ξερουμε ολες τις παραμετρους της ευτυχιας κ ευημεριας 'η δυστυχιας καποιου, οποτε τα συμπερασματα ειναι ενιοτε επισφαλη.. ο καθενας γνωριζει τον εαυτο του καλυτερα κ εξερευνει τα ορια του..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
23-05-2013, 08:22 #36
23-05-2013, 09:04 #37
Δεν νομιζω να θετεις σε σωστες βασεις το θεμα ωριμοτητας-ανωριμοτητας. Τα περισσοτερα ειναι θεμα χαρακτηρα του καθενος. Αλλως ειναι σοβαρος , αλλος αστειος , αλλος μες την τρελλη χαρα , αλλος οχι. Με αλλους ταιριαζουμε με αλλους οχι. Η καταθλιψη δεν ειναι ωριμοτητα για αυτο οι περισσοτεροι που την εχουν ψαχνουν για θεραπεια. Το "ωριμασα και καταλαβα οτι η ζωη ειναι χαλια" δεν ειναι ακριβως μια φιλοσοφια που μπορει να σε βοηθησει. Υποθετικα μιλαω παντα γιατι σαφως το θεμα ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο. Τα περισσοτερα απο αυτα που σκεφτεσαι παντως πιστευω ειναι θεμα διαθεσης , οταν αλλαζει η διαθεση σου προς το καλυτερο τοτε αλλαζει και ολη η οπτικη γωνια του κοσμου, οπως συμβαινει με ολους αλλωστε.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-05-2013, 12:07 #38
23-05-2013, 12:08 #39
Κεπ, δε διαφωνω με αυτα που λες για το θεμα διαθεση. Πολλες φορες όμως η ικανοτητα ορθης αντιληψης και κατανοησης των θεματων του αλλα και αυτων που συμβαινουν γυρω του, την οποια απεκτησε το άτομο μεσα απο τα βιώματα του και η μεσω της ικανοτητας αυτης διαπιστωση του ότι η κατασταση στην οποια βρισκεται ειναι κατωτερη των προσδοκιών του στη ζωη (καπως ετσι εννοω την ωριμοτητα για την οποια μιλησα πριν) είναι αιτία καταθλιψης. Ίσως όμως το θεμα με τη φιλη που ανοιξε το θεμα να χει να κανει με διαθεση και τελικα να χεις εσυ δικιο.
γιάννης
23-05-2013, 18:33 #40
Καταρχάς ποτέ δεν είπα οτι ωρίμασα λόγω κατάθλιψης. Πιστεύω πως ωρίμασα γιατί βρήκα τη δύναμη να την ξεπεράσω. Αυτό δεν σημαίνει οτι έφυγε για πάντα όμως προσπαθώ κάθε λεπτό ακόμα και στις χειρότερες στιγμές μου να βλέπω ένα φως γιατί δεν θέλω με τίποτα να αφήσω τον εαυτό μου σε μια τόσο άθλια κατάσταση που είναι τόσο επώδυνη και χρονοβόρα. Το να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που είναι γύρω μας είναι κάτι το λογικό. Χρειάζεται τριβή για να υπάρχει εξέλιξη. Αν είμαστε ευχαριστημένοι με όλα και ικανοποιούμαστε στη σκέψη "Ελα μωρέ , θα μου δώσουν οι γονείς μου για καφέ...α και τέλεια το Σάββατο θα πάω στο κλαμπάκι να γουστάρουμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος/νη και δε με χαλάει να είμαι έτσι για πάντα" σημαίνει οτι είμαστε χαζοί γιατί δεν υπάρχει εξέλιξη παρά μόνο στασιμότητα άρα δε μαθαίνουμε τίποτα και έχουμε το μυαλό ενός μέσου 15χρονου για πάντα ...αλλά δεν υπάρχει κανένα όνειρο και καμία εξέλιξη. Σίγουρα δε πρέπει να είμαστε μέσα στη μαυρίλα αλλά είναι λογικό οτι όποιος έχει απαιτήσεις πάνω από ολα απ'τον εαυτό του έχει ωριμάσει και ξέρει τι θέλει. Αν όμως δε μπορεί να τις πραγματοποιήσει θα βγεί στο κλαμπάκι μια-δυό φορές , θα πηγαίνει για καφεδάκι το "θέμα" , τα "όνειρα" και οι "προσδοκίες" δεν φεύγουν από το κεφάλι σου ...απλά κάνεις υπομονή. Διάθεση πάντα θα υπάρχει αρκεί να υπάρχουν και ομοϊδεάτες...και άτομα να μιλήσεις. Τι νόημα έχει να μιλάω στο τοίχο;
23-05-2013, 19:09 #41
μομπυ... το να είναι κάποιος ώριμος λιγότερο ή περισσότερο, ανεύθυνος ή χαζοβιόλης, τεμπέλης ή εργασιομανής και πολλές δεκάδες λέξεις ακομη, δεν έχει και μεγάλη σημασία.
Αυτό που έχει σημασία, είναι να είναι ευτυχισμένος με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του.
23-05-2013, 19:10 #42
Σίγουρα παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ... και το άτομο στα δύσκολα φαίνεται και έχω περάσει πολλά μόνη μου όπως πάρα πολλοί άλλοι εδω μέσα... Αλλά παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Όταν βλέπεις τη μάνα σου κλεισμένη μέσα στο δωμάτιο όλη μέρα σα φυτό να κάθεται στο facebook και παρά τις προσπάθειες να της μιλήσεις και την βγάλεις έξω εκείνη να σε αγνοεί και να σε γράφει και εσένα και τα προβλήματα σου και έχεις ένα πατέρα που το μόνο που ξέρει είναι να βρίζει , να μειώνει και να σε θεωρεί ανώριμο και κομπλεξικό χωρίς να έχει κάτσει ποτέ να σου μιλήσει και χωρίς να ξέρει ούτε που είναι η σχολή σου και πως περνάς τη μέρα σου και γενικά να σε έχουν γραμμένο/η οι ίδιοι σου οι γονείς δεν είναι οτι καλύτερο και ούτε έχεις τη βάση για να έχεις διάθεση. Παρόλα αυτά όμως ακόμα και που δε μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερα άτομα μέσω δραστηριοτήτων εγώ πιάνω συζήτηση έστω και για πέντε λεπτά και χαμογελάω και κάνω και χιούμορ. Και ας μη μπορώ να γνωρίσω άτομα εγώ μπήκα στο forum και μιλάω..και συνέχεια θα προσπαθώ. Απλά όπως και εγώ έχω τα δικά μου έτσι έχουν και οι υπόλοιποι οπότε μπορεί και οι άλλοι να μην έχουν τη διάθεση να μιλήσουν. Πολλοί πιστεύουν οτι δεν έχω προβλήματα επειδή απλά χαμογελάω και μιλάω για ευχάριστα πράγματα και νομίζουν χωρίς να με εχουν ρωτήσει κάτι οτι επειδή φαίνομαι καλά είμαι καλομαθημένη και αθώα και και και... και έτσι νομίζουν πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται η οτι είμαι τόσο εκνευριστικά άνετα και φαίνομαι σαν να μου τα παρέχουν όλα οι δικοί μου χωρίς να προβάλλω τέτοια εικόνα και ίσως και να μη μπουν ποτέ στη διαδικασία να με γνωρίσουν ... πάντως εγώ καθημερινά μιλάω με κόσμο ακόμα και αν δεν κάνουμε παρέα και δε πιστεύω πως τους αποβάλλω με τη διάθεση μου. Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω με το να περιγράψω πως φαίνομαι οτι δηλαδή δε φταίει η διάθεση μου απαραίτητα για το οτι δεν έχω φιλίες. Και έχω πολύ όρεξη για ομιλία....οχι για τα προβλήματα μου αλλά για όλα. Απλά δεν θα βγώ να μιλήσω για τα προσωπικά μου εύκολα.Πρέπει να ξέρω τον άλλο για να πώ αυτά που λέω εδω μέσα. Είναι site ψυχολογικής υποστήριξης οπότε δε μπορεί κάποιος να με παρεξηγήσει. Ίσα ίσα αν κάποιος με παρεξηγήσει απλά θα πρέπει να γίνει μέλος σε άλλο site. Εδώ είναι πιο εύκολο να μιλήσεις. Στην κοινωνία οι φιλίες και καλή επικοινωνία και η οικειότητα για να χτιστούν θέλουν χρόνο και υπομονή και αλληλοκατανόηση. Διάθεση απο μέρους μου υπάρχει... Μάλλον έχουν κλειστεί όλοι στον εαυτό τους και περιμένουν να τους ξυπνήσεις εσύ.Σίγουρα κάνω λάθη και εγώ αλλά τουλάχιστον εγώ δίνω ευκαιρίες στους άλλους να μου μιλήσουν όμως ειδικά από κοπέλες βλέπω υποκρισία , κατινιά και ζήλια και αυτό δε με βοηθάει στο να της προσεγγίσω παραπάνω.... :/
23-05-2013, 19:17 #43
Θεοφανία μου συμφωνώ απόλυτα. Απλά μιλάω πάντα με βάση τα παραπάνω σχόλια....
23-05-2013, 19:23 #44
..συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις.
Αυτό που είπα για την ευτυχία είχε να κάνει με ανθρώπους που κρίνουν τους άλλους επειδή είναι διαφορετικοί από αυτούς και ήταν ένα γενικό συμπέρασμα στην κουβέντα.
Μη χάνεις το θάρρος σου. Όσο ψάχνεις θα βρίσκεις και σταμάτα να προσπαθείς να αλλάξεις τους δικούς σου.
Αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν. Μην αναλώνεσαι σε καμία αλλαγή πέρα από αυτή του εαυτού σου...
24-05-2013, 08:37 #45
Μπορει να μην εχουν κλειστει στον εαυτο τους, τετοια ανατροφή και βιωματα ειχαν, ετσι δεν τους ενδιαφερει ο αλλος, δεν του δινουν την ευκαιρία, δεν διαθετουν αυτο το βαθος στην επικοινωνια για το οποιο μιλας, αμα ειναι διαφορετικος από τα δικα τους πρότυπα τον ξεγραφουν. Μεταξυ τους όμως τα βρισκουν. Όση ορεξη για ομιλία κι αν εχεις δεν μπορεις να ξανοιχτεις σε τετοιους ανθρωπους επειδη ουτε σε εμπνεουν ουτε σου δινουν το εναυσμα που θα θελες για να τους ξανοιχτεις.
Παρα το ότι διαφωνεις μ αυτα που εγραψα πιο πριν...., ειναι όμως οπως σωστα ειπες φορουμ ψυχολογικης στηριξης και ετσι μιλαμε πιο ανετα και λεμε αυτα που δε λεμε αλλου επειδη δεν εχουμε τους καταλληλους ανθρωπους.Last edited by ioannis2; 24-05-2013 at 08:57.
γιάννης