απορια για οκανα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member

απορια για οκανα

καταρχην καλησπερα σε ολους ειμαι καινουριο μελος καλως σας βρηκα μου φανηκε ενδιαφερον το φορουμ και τα θεματα που διαβασα εξου και η εγγραφη
    λοιπον θα ηθελα να μου απαντησει καποιος που ξερει ακριβως τι παιζει με το θεμα και την ολη διαδικασια πριν 2 εβδομαδεςς εκανα αιτιση στον οκανα λογο του οτι ημουν χρηστης ηρωινης πινω 5 χρονια απο το 2007-20012 ενα χρονο καθαρος δλδ σχεδον καθαρος τις χαρμανες και τα σχετικα τα ξεπερασα με ενα θαυματυργο κατα τιν αποψη μου χαπι σουμποτεξ και μεχρι σημερα για ενα χρονο περιπου το προμηθευομαι απο ατομα που χορηγουντε στο προγραμμα επειδη ομως βαρεθηκα
    και δεν εχω την ανεση να δινω καθε 2 μερες 10 ευρω για ενα χαπι αποφασησα να παω να χοριγηθω απο μονος μ και μπενω στο ψητο αν ξερει καπιος οταν με
    φωναξουν απο το προγραμμα για να δωσω ουρα και δουν οτι δεν εχω πρεζα με λιγα λογια στον οργανισμο μου θα με δωσουν ακυρο? δεν ξερω γιατι αν γινει κατι τετιο θα φαω τρελη ξενερα προσφατα εκλεισα και μια δουλεια με το χαπι ειμαι ανθρωπος μπορω να λειτουρησω ανετα και να δουλεψω χωρις αυτο με τπτ οπιος ξερει ας μου πει παρακαλω πολυ και ευχαριστω εκ των προτερων
    Last edited by KARMA; 20-05-2013 at 02:31.

Senior Member
    Καλησπερα φιλε μου,Καλωσορισες κ μην σταματας την προσπαθεια σου!Δυστυχως ειδικη να σου απαντησω επακριβως δεν ειμαι απλα εχω δει στην τηλεοραση οτι η ενταξη σε ενα τετοιο προγραμμα ειναι τρομερα χρονοβορα διαδικασια νομιζω εχεις μια συγκεκριμενη ουρα κ οταν φτασει η σειρα σου σε καλουνε,Απο την στιγμη που σε παρουνε δεν νομιζω οτι θα σου πουνε να βγεις απο το προγραμμα απεξαρτησης κ νομιζω οτι αν εισαι παντρεμμενος κ γονιος εχεις προτεραιοτητα

Senior Member
    γεια σου μαστ ευχαριστω για το ενδιαφερον μακαρι να με παρουν γιατι δεν θα την παλεψω χωρις το χαπι, εδω που ζω εγω ειναι μικρη η πολη και ή ουρα δεν ειναι μεγαλη μου ειπαν οι ιδιοι στον οκανα οτι το πολυ σε 1 μηνα θα με παρουν τηλ.. ρωτησα εναν που παει στο προγραμμα εκει και μου λεει αμα τους πεις ηρθα να χοριγηθω το χαπι γιατι ειμαι ετοιμος να πιω πρεζα με την μια θα σε παρουν μου ειπε επισης οτι μιλησε για εμενα σε μια γραματεα κατι τετοιο ειπε το ονομα μου με βρηκε στην λιστα και ειπε ημουν περιπου στη μεση της λιστας εξαλου εθισμενος ειμαι πρεπει να με παρουν ασχετα αν εχω να πιω 1 χρονο στην ουσια αυτον τον 1 χρονο κανω ατομικη θεραπεια.

Εάν έχεις κάποιον γνωστό στην Αθήνα να σε φιλοξενήσει για έναν μήνα ακριβώς κάνε αίτηση στο Κεθεα παρέμβαση. Κάνουν τρομερή δουλειά αυτά τα παιδιά. Ένας μήνας χρειάζεται στην αρχή να πηγαίνεις εκεί καθημερινά μέχρι να σε δεχτούν στην κοινότητα. θα σου φύγει η μαγκιά όμως , πρέπει να είσαι αποφασισμένος. Καλή τύχη αδελφέ.

Senior Member
    Δεν νομίζω να ταιριάζει σε εμενα τέτιου είδους βοήθεια ειχα παει σε κεθέα και δεν εκαναν τπτ περισσότερο απ οτι εκανε η οικογένεια μου στο σπιτι δλδ με ρωτούσαν πως έμπλεξα
    γιάτι το ενα γιατι το αλλο στην ουσια 10 πρεζακια μαζενεα σε ενα μερος λεγανε τον πονο τους,χαιρω πολυ το θεμα ειναι να κανουμε κατι οχι να κλεμε για την μοιρα μας. Ασε που ηρθε και ενας πιτα κοκαλο εκλεγε εξω απ την εισωδο για να τον αφησουν μεσα και αυτο εμενα με πειραξε παρα πολυ με 'εβαλε στην πριζα' που λενε οι παλιοι εγινα χειροτερα θελω οπως ειπα πιο πανω προγραμα με υποκαταστατα για την ακριβεια το σουμποτεχ γιατι βελαζω απο τον πονο χωρις το χαπι σημερα εγινε μια μαλακια που ξενερωσα ασχημα ειχα λιγα λεφτα και μ λεει ο δικος μ ελα θα σε βολεψω πηγα τον δινω οσα ειχα και μ εδωσε πολυ λιγο αρχισα να τον βριζω και μου λεει ηρεμησε αυτο εχω αυριο θα που θα παω θα σου δωσω κι αλλο γι'αυτο πηγα στον οκανα... μια φραση εχω να πω μονο. ' μαστουρα σε βαρεθηκα χαρμανα δεν σ'αντεχω΄ξερω οτι κανεις απο αυτους δεν ειναι πραγματικος φιλος,φιλους δεν εχω οσους ειχα με ξεγραψαν χαθηκα με ολους οταν εμαθαν οτι πινω και με το δικιο τους δεν λεω καλα κανουν να μην βγει και το δικο τους ονομα οχι οτι ειμαι καρτας και φεναιτε οτι πινω απλα ολα αυτα τα χρονια φανταζεστε με ποσους καμενους τριγιρνουσα σε δρομους στεκια παρκα κτλ..για να βρω την δοση οποτε οχι οτι γουσταρα την παρεα τους απλα ημουν πολυ ανεβασμενος και πολες φορεσ δεν εφταναν τα λεφτα ετσι τσονταραμε ολοι οι γνοστοι απο λιγα για να γινουμε..αυτα εν ολιγοις

Junior Member
    Για να σε δεχτούν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σου βρούνε ζα στα ούρα (ας βρούνε και βουπρενορφίνη δηλ. Subotex δεν πειράζει). 1-2 μέρες πριν παρουσιαστείς πιες κανα δυό ψιλές για να γράψει στα ούρα.
    Μετά από 15 χρόνια στην ενδοφλέβια χρήση μπήκα στον ΟΚΑΝΑ πριν 1½ χρόνο και από τότε έκοψα ΤΑ ΠΑΝΤΑ "μαχαίρι" και τώρα είμαι καλά. Ούτε μία υποτροπή!!!
    Θυμάμαι όταν είχα μπει μερικά παιδιά που στο μεταξύ είχαν κόψει την ζα μόνοι τους, αναγκάστηκαν να πιούν 1-2 ψιλές για να τους δεχτούν.
    Α και κάτι άλλο. Το θέμα δεν είναι μόνο να την κόψεις χωρίς το παραμικρό στερητικό (λόγω χαπιού) αλλά μετά που θα σου έρχεται συνέχεια στο μυαλό. Εκεί κυρίως κάνει δουλειά το χάπι και σου εξαφανίζει την επιθυμία για την ζα.
    Ότι άλλο θες ρώτα με....

Senior Member
    Στελαρα γεια σου φιλος και χαιρομαι οταν ακουω τετοια που εκοψες δλδ μπραβο ωραιως..πινω καθε μερα σουμπο ετσι μου ειπε και ενας αλλος πιες μια ψιλη ζα να
    εισαι σιγουρος αλλα δεν θελω εχω να πιω ενα χρονο ουτε να την δω δν θελω μπροστα ευχαριστω για τισ συμβουλες σου παντως να σου πω, με το σουμπο δλδ θα με παρουν τι πιστευεις και τι προτινεις να τους πω ? επειδη εξαιτασεις ειχα κανει μια φορα ουρα και ο μικροβιολογος ειπε στους γονεισ μου αν εχει κανει χριση οπιαδηποτε ουσια μεχρι 3 μερες φενεται δλδ αμα τους πω οτι ιπια πριν μια εβδομαδα τι θα μ πουν

Junior Member
    Εγώ σου είπα αυτό το πράγμα για σιγουριά (για να σε πάρουν σίγουρα χωρίς ερωτήσεις κτλ). Τώρα αν εσύ δεν θέλεις να πιείς καθόλου ζα, τότε πες τους ότι: "την κόβω και στο 10/ήμερο επάνω την ξαναρχίζω (υποτροπιάζω). Συνέχεια αυτό γίνεται".
    Αλλά τι να σου πω... Δεν εγγυώμαι....

Senior Member
    ευχαριστω και παλι λεω να τους πω την αληθεια και οτι γινει τεσπα θα διξει..για ποσο καιρο θα εισαι στο προγραμα εσυ σου ειπαν?

Junior Member
    Αν θέλεις να ρωτάς οτιδήποτε γίνε μέλος στην ομάδα του συλλόγου μας στο fb:
    https://www.facebook.com/groups/okanatherapevomenoi/

ή στο blog του συλλόγου μας:
    http://okanatherapevomenoi.blogspot.gr/

Junior Member
    Μέχρι να μηδενίσω το χάπι. Αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος. Άρχισα πριν 18 μήνες με 12mg ημερήσια δόση και τώρα είμαι στα 6mg.
    Υπολογίζω άλλα 1½-2 χρόνια μέχρι να μηδενίσω....

Senior Member
    Καλη τυχη φιλε μου κ μακαρι να σε παρουνε αμεσα επειδη μενεις σε επαρχιακη πολη επειδη ειδα οτι Αθηνα ειναι τρομερα χρονοβορα διαδικασια κ ειδικα επειδη βρηκες κ δουλειακ εισαι σε θεση να δουλεψεις πρεπει να το παλεψεις μαλλον εκειπερα που εισαι η αν ειναι εφικτο να κανεις παραλληλα αιτηση κ οπου αλλου μπορεις δεν γνωριζω καν αν ειναι εφικτο αυτο να κανεις παραλληλα αιτηση με τοσο κοσμο να περιμενει κ πηγαινε οπου σε καλεσουνε

Banned
    Καλησπερα φιλεμου!

Ευχομαι οτι καλυτερο για την υγεια σου! για την απεξαρτηση σου απο αυτην την καταρα! απο αυτην την αν "ουσια" ουσια! , η ζωη ειναι τοσο ομορφη αλλα κι τοσο λιγη για να την σπαταλαμε σε "παραμυθια" χωρις ομορφο τελος!
    Απο οσα λες εχεις κανει τεραστια βηματα! αξιζεις μεγα μπραβο! αφου - οπως θα ξερεις ειναι πολυ λιγες οι πιθανοτητες καποιος που εχει μπλεξει με την "Ηρω" να την χωρισει ! δυστυχως για μια ζωη θα ειμαστε εν δυναμει χρηστες.
    Με την ιδια καταρα - αλλα κι αλλες ουσιες,ομως αυτη ειναι που δεν ξεκολα ευκολα - με αυτην λοιπον εχω κι εγω προβλημα , κοντα στα 15 χρονια! (δεν πινω συνεχεια ,καθε μερα 15 χρονια , απλα τοσα χρονια την γνωρισα, εχω μεινει κι καποια χρονια καθαρος, η περιστασιακος χρηστης ) , τα πιο πολλα χρονια ομως εψαχνα τροπους να γινω καλα, δυστυχως εφαγα τα μουτραμου - κι τα λεφταμου, πολλαα λεφταα- στο να ψαχνω τροπους να ξεκοψω, μεσα απο ψυχιατρους, απο ψυχολογους, απο ψυχιατρεια! απο το ΚΕΘΕΑ , απο το 18 ανω -κατω¨), κ.α.
    Σχετικα με τον ΟΚΑΝΑ ,προσωπικα εχω παρει νουμερο γυρο στα 2-3 χρονια!,για να μπω θελω πολλα νουμερα ακομα! Πριν 1,5 χρονο ειχε βγαλει μια ανακοινωση το υπουργειο οτι θα μπαινεις μεσα σε 1-2 μηνες το πολυ! ψεμα!!! απο τωτες που ο ΟΚΑΝΑ εκλεισε κι πηγε στα κατα τοπους νοσοκομεια ειχαμε την ελποιδα πως θα μας παρουν ολους! οχι ομως για την αττικη, σε ολη την χωρα υπαρχει αναμονη το πολυ 1-2 μηνες, -απο γνωστομου στην Λαμια τον πηραν μεσα σε 1 μηνα!!- στην αττικη ομως οχι! ειναι χρονια!!
    Οσο για το τι θα σου δωσουν οταν με το καλο μπεις ειναι αγνωστο! αγνωστο γτ. μπορει να μην υπαρχει καν ο ΟΚΑΝΑ σε λιγο καιρο, βλεπεις το κρατος εχει οικονομικα προβληματα, ετσι λοιπον η κοινωνικες του παροχες εχουν γινει πολυτελεια! με τα τωρα δεδομενα οσοι μπαινουν παιρνουν βουπρομορφινη, αυτο που παιρνεις εσυ, το σουμποτεξ η σουμποξολ. Η μεθαδωνη ειναι για οσους ειναι πολλα χρονια στον ΟΚΑΝΑ κι ειχαν αρχησει με αυτην ,η σε οσους η βουπρομορφινη δεν τους κανει, θα σου κανουν εξετασεις κι αν δουν οτι υπαρχει καποιο προβλημα - οπως καποιο ειδος υπατιτηδας(δεν ξερω πιο ειναι), η καποιες αρρωστιες, η αλλεργιες - σε αυτες τις περιπτώσεις σηνουν μεθαδωνη υγρη οχι χαπια ,ο λογος ειναι οτι στην υγρη βαζουν μεσα κι αλλες ουσιες οπως καποια κατασταλτικα , σε αντιθεση με τα χαπια οπου και ειναι καθαρα μονο μεθαδονη.
    Αν εισαι κατοικος επαρχιας λοιπον εισαι πολυ τυχερος γτ. θα σε παρουν αμεσα! αν εισαι στην Αθηνα και δεν εχεις καποιο παιδι, η καποια ασχημη οικογενειακη κατασταση, η -ευχομαι να μην εχεις - αν εχεις ΕΙΤΣ ,η καρκινο, η καποια βαρια αρρωστια οπου σου παρεχουν προτεραιοτητα.
    Τελος εχω να σου πω οτι εσυ ξερεις τι μεθοδος σου ταιριαζει για να απεξαρτηθεις απο την ηρωινη, απλα καλο θα ειναι να κανεις θεραπεια οχι στην ηρωινη ,αλλα στο προβλημα που εχεις με την "εξαρτηση" βλεπεις εμεις ειμαστε ατομα εξαρτημενα! εθισμενα! αυτο ειναι το μεγα προβλημα μας και το ουσιαστικο ο "εθισμος"!! αυτο πρεπει να πολεμησουμε! και αυτο γινετε με ψυχοθεραπεια, η πιο συνηθης ειναι τα 12 βηματα. Η ψυχοθεραπεια γινετε ειτε απο το ΚΕΘΕΑ, ειτε απο το 18ανω οπου και σου δινουν φαρμακα αμα τα εχεις αναγκη! υπαρχουν και οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι - Ν.Α. , βεβαια υπαρχουν και πολλες κλινικες η ιδιωτικα κεντρα απεξαρτησης -αποτοξινωσης ! Ευχομαι να βρεις αυτο που σου κανει και να γινεις καλα! να χαρουν οι δικοι σου αλλα και πανω απο ολα εσυ!

Senior Member
    εγω εκανα αιτηση και μετα απο 7 χρονια με πηρανε τηλεφωνο αλλα ευτυχως τοτε ειχα μπει σε ιδιωτικο προγραμμα στεγνο.Κατα την γνωμη μου φιλε σουμποτεξ μεθες και ιστοριες ειναι για μερικες μερες να φυγουν οι χαρμανες.υστερα κανεις δουλεια με τον εαυτο σου,μαθαινεις πως να διαχειριζεσαι τον εθισμο σου,
    "μορφωνεσαι",γινεσαι καλυτερος και προχωρας στη ζωη οπως ολος ο κοσμος...

Για μενα αν εχεις σκοπο να πας στον ΟΚΑΝΑ πηγαινε και μιλα στα ισα.αν σου κλεισουν την πορτα(καλυτερα για μενα),ψαξου με αλλα προγραμματα και γραψε τα υποκαταστατα στα τετοια σου.Μπορεις και χωρις αυτα,να σαι σιγουρος.Και προς θεου αδερφε,μην πας και πιεις καμια ψιλη για να σου βρουν στα ουρα ζα,ημαρτον,μαλακιες σου λεει ο πιο πανω.αμα ηταν να μπορουσαμε να πινουμε καμια ψιλη και ολα οκ,δεν θα χαμε και θεμα εθισμου και θα την πιναμε οποτε γουσταραμε ετσι για το χα'ι΄λικι.

Καλη δυναμη σου ευχομαι και το τελευταιο που θελω να σου πω ειναι ενα πραγμα και βαλτο καλα στο μυαλο σου

αφου μπορεσα εγω,μπορεις και συ ;) (οπου εγω,ο καθε ναρκωμανης που καθαρισε)

Senior Member
    Α ρε Γιώργο κρίμα,καλά τα λες ρε φίλε αλλά τι να κάνουμε όλα στη ζωή είναι.Ξέρω τι εννοείς έχω περάσει παρόμοιες καταστάσεις, αλλά η φάση ξέρεις πια είναι πες ότι κόβεις χωρίς καμιά βοήθεια μπορείς δεν λέω ότι δεν μπορείς απλά μετά τα πράγματα δεν θα έχουν μεγάλη αξία,αυτό που θέλω να πω είναι πως ένας κανονικός άνθρωπος την βρίσκει με απλά πράγματα όπως με μια βόλτα, να πάει για ένα καφέ, να κάνει έρωτα, να έχει φίλους να κουβεντιάζει να δουλεύει κ.α.Λέω απλά παραδείγματα που τους περισσότερους αυτά τους κάνουν χαρούμενους και είναι ικανοποιημένοι.Δώσε λίγο βάση στα παρακάτω η λέξη πρεζόνι κατά την γνώμη μου σημαίνει άνθρωπος που θέλει να παγώσει τα αισθήματα του, γι'αυτό πιστεύω πως και καθαρός να είσαι όλα αυτά που προανέφερα δεν θα σε γεμίζουν πλέον όλα θα φαίνονται μέτρια, ασήμαντα, δεν θα σου δίνουν την χαρά που σου έδιναν παλιά στο κεφάλι πάντα θα υπάρχει η σκέψη 'να είχα μια ψιλή' για να βρεις πάλι το κέφι σου
    δεν είσαι το άτομο που ήσουν κάποτε αλλάζει η ζωή σε όλα τα επίπεδα συμβιβάζεσαι με την μετριότητα και στο πίσω μέρος του μυαλού θα κάνει κατασκήνωση η επιθυμία της χρήσης μια ζωή. Τώρα θα μου πεις έτσι είναι ο άνθρωπος από την φύση του ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με όσα έχει και θέλει περισσότερα αλλά φαντάσου κατά πόσο επηρεάζει αυτό εμάς τους χρήστες η πρώην χρήστες μη σου πω επί 10..

Page 1 of 2 12 LastLast