Results 1 to 9 of 9
Thread: η καταθλιψη ξαναρχεται?
-
18-05-2013, 16:40 #1
η καταθλιψη ξαναρχεται?
καλησπερα σας.θα ηθελα να σας αναφερω την περιπτωση μου.χωρισα μετα απο σχεση 9 ετων πριν απο 2 χρονια περιπου.προσπαθησαμε να τα ξαναβρουμε αλλα το γυαλι ειχε σπασει.πριν απο δωδεκα μηνες περιπου την ωρα της δουλειας μου αισθανθηκα ξαφνικα ταχυπαλμια,ταση για εμετο,το αιμα να ανεβαινει στο κεφαλι μου...ολα τα καλα!πηγα στα επειγοντα του νοσοκομειου αλλα ολες οι εξετασεις ηταν καλες.πεντε μερες μετα συνεβη ακριβως το ιδιο και παλι νοσοκομειο και παλι τιποτα.απο την επομενη μερα ηρθε η καταθλιψη.αδυναμια να κανω οτιδηποτε,προωρη αφυπνιση,μαυρες σκεψεις(λες να πηδηξω απο κανα παραθυρο?),αισθηματα απογνωσης...σταματησα να κοιμαμαι σπιτι μου και εμενα σε ενα φιλικο ζευγαρι.πηγα αμεσα σε ψυχιατρο που μου χορηγησε ladose(για την κριση πανικου) και σε ψυχολογο.ακολουθησα την φαρμακευτικη αγωγη για 2.5 μηνες περιπου(σταματησα γιατι ημουν καλυτερα) και τις επισκεψεις στον ψυχολογο ενα επιπλεον μηνα.η καταθλιψη ειχε απομακρυνθει μεν αλλα η ασχημη καθημερινη διαθεση ηταν εκει.τα χριστουγεννα ηταν ασχημα...η μοναξια ηταν ανυποφορη και η διαθεση το ιδιο.αμεσα πηγα παλι στον ψυχολογο και συνεχιζω μεχρι σημερα.δεν ειμαι τοσο ασχημα οσο ενα χρονο πριν αλλα...μου λειπω.μου λειπει ο παλιος μου εαυτος.εχω να γελασω ενα χρονο σχεδον.δεν ξερω αν καποιος φιλος περνα το ιδιο ή εχει στο παρελθον αντιμετωπισει αναλογη κατασταση.θα ηθελα παντως να ακουσω τη γνωμη σας.ευχαριστω.
- 19-05-2013, 00:56 #2
Εισαι αντρας ή γυναικα? Και γιατι χωρισατε?
19-05-2013, 13:55 #3
κακως σταματησες το λαντοζ στους 2.5 μηνες επειδη ενιωθες καλυτερα.. οι αντικαταθλιπτικες αγωγες (οι απλες εστω) κρατανε 6μηνο κ βασικη προυποθεση δν το κοβουμε μολις νιωσουμε καλυτερα γτ ενδεχεται κινδυνος υποτροπης, κ μετα αυξανεται κ ο χρονος ληψης κ η δοσολογια κτλ..
τεσπα αυτο περασε, απλα αλλη φορα να ρωτας το γιατρο, εκτος κ αν σου ειπε ο ιδιος ''κοψτο''.
στον ψυχολογο π πας δν βοηθιεσαι? συζητατε?" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
19-05-2013, 17:06 #4
θα συμφωνήσω για πολλοστή φορά με την Lacrymosa ... θα σου πρότεινα να δεις και διάφορες εναλλακτικές θεραπείες έχουν καλά αποτελέσματα. Η ερώτηση σου είναι αν η κατάθλιψη ξανάρχεται ... από προσωπική εμπειρία όχι δεν ξανάρχεται αν εσύ δεν είσαι έτοιμος να την δεχθείς και να αφεθείς στην αγκαλιά της. Εγώ μετά την κατάθλιψή άλλαξα όλο τον τρόπο με τον οποίο έβλεπα την ζωή. Χαμογελάω με την κάθε ευκαιρία (κ αν δεν υπάρχει την δημιουργώ). Όχι επειδή η ζωή είναι εύκολη ή τέλεια ή ακριβώς όπως την είχα προβλέψει, αλλά επειδή επιλέγω να είμαι χαρούμενη και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχω και για όλα τα προβλήματα που ξέρω ότι δεν έχω..
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
19-05-2013, 17:08 #5
ναι ηταν λαθος μου.τα χριστουγεννα ξαναπηγα στον ψυχιατρο και η γνωμη του ηταν οτι ναι μεν δεν ολοκληρωθηκε η θεραπεια αλλα να προσπαθησω μονος και βλεπουμε.δεν ξαναπηγα απο τοτε.στον ψυχολογο πηγαινω μια φορα την βδομαδα εδω και 4 μηνες και η απαντηση ειναι οχι,δεν πιστευω οτι προχωραμε.kerasi ανδρας ειμαι και δεν πιστευω οτι ο χωρισμος ηταν το αιτιο απο μονος του.απλα μαζευτηκαν πολλα και εγινε το μπαμ.γι'αυτο και δεν κατηγορω και κανεναν.δεν ξερω ρε σεις,ειναι λες και η χαρα,το χαμογελο,η ευχαριστηση των απλων πραγματων εχουν χαθει.
19-05-2013, 17:22 #6
19-05-2013, 18:04 #7
γιατι περυσι η βοηθεια του ηταν καθοριστικη για να αντιμετωπισω την κριση πανικου.απλα και γω ειμαι λιγακι μαζεμενος και δεν του ανοιγομαι αρκετα,δεν του εχω πει πως δεν νιωθω οτι προχωραμε.την επομενη φορα που θα ξαναπαω θα του αναφερω τα παραπανω και μιας και το καλοκαιρι μου θα'ναι χαλαρο απο δουλεια θα προσπαθησω με τη βοηθεια του να το παλεψω.ετσι το σκεφτομαι.απλα ειμαι αμφιβολος αν θα πρεπει να ξαναρχισω την φαρμακευτικη αγωγη.το σιγουρο ειναι ομως οτι πρεπει να λυθει το προβλημα.
19-05-2013, 18:10 #8
μιλησε του κ πες του ολα οσα σκεφτεσαι.. πες του επισης κ οτι νιωθεις οτι δν προχωρατε.. μηπως θα επρεπε να αλλαξετε μεθοδο? μηπως εσυ δν τα λες καλα? μηπως εκεινος δν τα λεει καλα? δν ξερω, αυτα θα τα βρειτε μεταξυ σας.. παντως αν συνεχισεις κ νιωθεις οτι δν εχει να σου προσφερει κατι αλλο κ ''ως εδω ηταν'', θα ηταν καλο να αναζητησεις κ γνωμη δευτερου ειδικου.. πολλες φορες ψαχνεις αρκετα μεχρι να βρεις κατι καλο....
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
22-05-2013, 18:54 #9
δεν ξερω,μου λειπει το γελιο απ'τη ζωη μου και η χαρα.εγινα ενας αγελαστος ανθρωπος.αυριο πουθα παω στο ψυχολογο θα του εξηγησω την κατασταση και θα ρωτησω μηπως πρεπει να ξεκινησω φαρμακευτικη αγωγη.θελω να ειμαι καλα,τιποτε αλλο.