καλή τύχη , αντίο. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 68
    Καλά βρε Εύα , (όπου Εύα ίσον απαξιωτικός χαρακτηρισμός στην θεοφανία), έκατσες κι έκανες ανάλυση στο προφίλ μου για να με μειώσεις και να με βάλεις σε κατηγορία φθίνουσα και φθαρτή επειδή είπα την άποψή μου , έχεις ακούσει ποτέ στα όμορφα αυτιά σου ότι ο φασισμός δεν θα περάσει; Έχεις πάρει χαμπάρι ότι είσαι μέρος ενός συστήματος δήθεν συμβουλευτικού που νομίζεις πως έχεις την αξίωση να πεις σε ένα παιδί για την σεξουαλικότητά του , να δώσεις γραμμή; έχεις αμφισβητήσει ποτέ τον εαυτό σου που έχεις πάλι την αξίωση να σου απαντήσει κάποιος με επιχειρήματα , να ασχοληθεί μαζί σου; Έκανα το λάθος να παρεκτραπώ έντονα ούσα συγχυσμένη κι αμέσως να , στη ζωή μας εμφανίζεται άλλη μια κατίνα που είναι σε θέση να κρίνει , να καθοδηγήσει και να συμβουλέψει. (παρακολουθούσα τις ίντριγκες των άλλων αλλά δεν πίστευα ότι θα βρεθώ σε αυτήν την θέση , πλάκα έχει) τη μαλακία την κάνω εγώ τώρα που μπαίνω να δω τις παπαριές σου. Mea culpa .όσο για τους υπόλοιπους να χαμε να λέγαμε..δεν είπα ότι δεν αναγνωρίζω την ψυχική ασθένεια είπα να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

.................
    Last edited by Συνήθεια; 24-05-2013 at 16:08.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Συνήθεια View Post
    ...Είπαμε στο κορίτσι με την χαμηλή αυτοεκτίμηση κατ ευθείαν να πάει σε γιατρό. Επειδή έχει άσχημα μπούτια. Και θα πάει και μετά τις 3 πρώτες συνεδρίες θα της γράψει κι ένα φαρμακάκι για να την τονώσει Η εύκολη λύση , κατάλαβες; Θα τα ξαναπούμε πάλι σε λίγο καιρό ίσως.

Σωστά! Αν είναι και γιατρός όπως λες, μπορεί να γράψει και φάρμακα.
    Και το άλλο πού το πας? Ίσως η μικρά γίνει έτσι ένα ακόμα πειραματόζωο...
    που μέχρι να "βρεθεί" πια θεραπεία της κάθεται καλά, γιατί πολλές φορές συμβαίνει,
    η μια θεραπεία ν' ακυρώνει την προηγούμενη, αυτή να συνεχίζει να καταπίνει χαπάκια...
    Έτσι, εξελίσσεται και προχωράει η ιατρική. Τελικά είναι θέμα timing!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Νομιζα οτι εφευγες , μαλλον γουσταρεις να την λες σε κωλοπαιδα που χαπακωνονται επειδη δεν ξερουν τι τους φταιει και δεν εχουν φαει ενα χερι ξυλο . . .

Το οτι δημοσιοποιεις προσωπικα μηνυματα λεω να μην το σχολιασω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Σωστά! Αν είναι και γιατρός όπως λες, μπορεί να γράψει και φάρμακα.
    Και το άλλο πού το πας? Ίσως η μικρά γίνει έτσι ένα ακόμα πειραματόζωο...
    που μέχρι να "βρεθεί" πια θεραπεία της κάθεται καλά, γιατί πολλές φορές συμβαίνει,
    η μια θεραπεία ν' ακυρώνει την προηγούμενη, αυτή να συνεχίζει να καταπίνει χαπάκια...
    Έτσι, εξελίσσεται και προχωράει η ιατρική. Τελικά είναι θέμα timing!
    εσύ μαρκέλα πήγαινες σε ψυχολόγο αν δεν κάνω λάθος, ε; νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχεις αναφέρει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    εσύ μαρκέλα πήγαινες σε ψυχολόγο αν δεν κάνω λάθος, ε; νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχεις αναφέρει.
    Ναι πήγα, για να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Και τί σχέση έχει αυτό τώρα με το θέμα?
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Εντάξει παιδάκια, κι εγώ την κάνω από εδώ μέσα, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και κατέθεσα τις μεγαλύτερες μου αλήθειες, αλλά δεν γίνεται έτσι για πλάκα ο άλλος 23 ετών να μου λέει πάει σε ψυχίατρο , εντάξει να είναι μόδα να χαπακόνεστε και να ανταλλάσετε απόψεις. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ξυπνούν στις εφτά την ώρα το πρωί και πάνε στη δουλειά τους. Δεν μπορώ άλλο. Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα στη ζωή μου και μάλλον δεν σας καταλαβαίνω. Αντίο φιλαράκια. Καλή κατάθεση να έχετε στους ψυχιάτρους σας και καλή τύχη.
    Και από πότε η ασθένεια έχει ηλικία?
    Και ποιος νόμος γράφει πότε πρέπει να πας σε γιατρό?
    Αν δεν ανταλλάσσουμε απόψεις πιο το νόημα του φόρουμ?
    Γιατί δίνεις πρες κόνφερανς?
    Και όσο για την ειρωνεία σου περί ψυχιάτρων...να σου ευχηθώ και
    γω λοιπόν... Καλά κρασα και καλό βόλι....ασαααα και δε θα μας
    λείψεις ιδιαίτερα....
    Υ.γ Συν ειρωνεία απαντώ με ειρωνεία
    Να το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
    μπορεί να δει καθαρά...

Παιδια νομιζω οτι το παρακαναμε λιγο...οκ, ειπε την γνωμη της(η οποια ειναι λαθος)αλλα δεν χρειαζετε να ανταποκρινομαστε με τοοσο μισος..(ειδικα το μηνυμα που της σταλθηκε ηταν πραγματικα παρατραβηγμενο)..ουτοσι αλλος ειπε οτι φευγει..πειτε της λοιπον ενα αντιο,οτι η γνωμη της ειναι λαθος και εως εκει..καταλαβε πιστευω οτι ειπε μεγαλη βλακεια για τα παιδια που χρειαζοντε τα φαρμακα(και ξαναλεω ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΔΑ)..αλλα τωρα φτανει..

Senior Member
    Συνηθεια δν καταλαβα γιατι τα πηρες κ ποιος σου την ''ειπε'' κ τι συνεβη.. τεσπα δν εχει ιδιαιτερη σημασια.. αυτο π δν μπορω να καταλαβω ειναι το γιατι εσενα να σε αγγιξει τοσο πολυ κατι π ειπε καποιος (ποσο μαλλον αν το ειπε γενικα κ δν αναφερθηκε σε σενα, αλλα εσυ ''μυγιαστηκες'')... πες στην τελικη οκ τοσο του κοβει τοσα λεει ή οκ πεταξε τη μαλακια του κ παλι κ μν ασχολεισαι.. γτ δινεις τοση σημασια στη γνωμη του καθενος? μερικα πραγματα μενουν στο ''we agree to disagree".. ουτε εσυ θα του αλλαξεις αποψη ουτε αυτος εσενα.. μια συντομη περιηγηση π εκανα σημερα στα θρεντς δν ειδα να συνεβη κατι ή καποιος να σου επιτεθηκε προσωπικα .. (αλλο οπως ειπα να πει κατι γενικο κ αοριστο στο οποιο πιθανον να ανηκεις κ εσυ).. τεσπα πολυ σημασια δινεις.. τωρα οσον αφορα αυτα π ειπες σχετικα με τους ασθενεις κ τα φαρμακα εμενα προσωπικα δν μ αρεσαν, αλλα δν θα κατσω να αναλυω κ να εξηγω.. εχεις την αποψη σου εχω τη δικη μου.. κανεις δν σε αναγκασε να παρεις φαρμακα οπως κ εμενα να μν παρω.. κ να πω στους αλλους ''ευθικτους'' π εσπευσαν να υψωσουν λιβελους κατα της συνηθειας π ειπε αυτα π ειπε τεσπα για τους ψυχασθενεις κ τα φαρμακα, οτι εγω ως ατομο με ψυχικη ασθενεια κ φαρμακα σκασιλα μου τι λεει ο καθενας.. αλλωστε δν με εβρισε προσωπικα.. γελαω απλως μονο με τη σκεψη οτι πολλοι (εννοω εξω) π εχει τυχει να ακουσω να μιλανε ασχημα για ατομα με ψυχικη ασθενεια κ να αναφερονται σε λοβοτομες, ζουρλομανδυες, κτλ, οτι στο 90% των περιπτωσεων εχουν στον κυκλο τους (οικογενειακο, εργασιακο κτλ) τουλαχιστον ενα ατομο π πασχει απο κατι π παιρνει φαρμακα, για το οποιο φυσικα δν γνωριζουν! απλα αυτο διοτι δεν ειναι ταμπελα να ειναι κολλημενη στο μετωπο κ για ορισμενα ατομα ουτε καν παει το μυαλο μας! αν το παρουμε κ αναλογικα, 1 στους 3 ελληνες πασχει απο καταθλιψη, αρα στον κυκλο μας εχουμε σιγουρα ενα ατομο με καποια ασθενεια ψυχικη και ενδεχομενως φαρμακευτικη αγωγη!

τωρα αν θες να αποχωρησεις δια παντος, εγω θα σ ελεγα να μν το κανεις, δν υπαρχει λογος ρε συ, επειδη παρεξηγηθηκες με καποιον! το πιθανοτερο στο αμεσο μελλον να τα ξαναβρειτε.. αλλα κ να μν συμβει μπορεις απλα να αγνοεις.. εξω ταιριαζεις με ολους? οχι! αρα μν περιμενεις να ταιριαξεις ουτε εδω με ολους! γραφε αυτα π σε απασχολουν αν θες κ οποτε θες, κ απο κει κ περα μν ασχολεισαι να αναλυεις καταστασεις κ το ενα κ το αλλο.. εμενα μ αρεσει ο τροπος π γραφεις, αν κ εισαι ενιοτε παρορμητικη κ θα επρεπε σε καποια πραγματα να σκεφτεσαι διπλα.. τωρα απο την αλλη κανεις δν θα σε κρατησει κ κανεις δν θα σε διωξει με το ζορι..

παω να φαω ριζοτο με μανιταρια. καλο μεσημερι κ ηρεμα :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Αν η Συνήθεια διετύπωνε την άποψη να σκεφτόμαστε καλύτερα και να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια πριν καταφύγουμε σε γιατρούς και φάρμακα, δε νομίζω να βρισκόταν κάποιος να διαφωνήσει μαζί της. Μπήκε όμως σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και χρησιμοποίησε απαξιωτικές εκφράσεις, χωρίς να υπάρχει λόγος γι αυτό. Προσωπικά μου αρέσει το παρορμητικό και χύμα στυλ της γιατί ανάβει τα αίματα και προκαλεί την έντονη συζήτηση, καποιοι όμως ήταν φυσικό να ενοχληθούν. Από εκεί και πέρα θεωρώ τις αντιδράσεις πολλών υπερβολικές και αψυχολόγητες. Πρώτα πρώτα κρίνουμε την άποψη και όχι αυτόν που την έχει. Και έπειτα, δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορούμε με τη σημαία της ευθιξίας μόνιμα σηκωμένη. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλιόμαστε διαρκώς.

Senior Member
    Καλά βρε Εύα , (όπου Εύα ίσον απαξιωτικός χαρακτηρισμός στην θεοφανία), έκατσες κι έκανες ανάλυση στο προφίλ μου για να με μειώσεις και να με βάλεις σε κατηγορία φθίνουσα και φθαρτή επειδή είπα την άποψή μου , έχεις ακούσει ποτέ στα όμορφα αυτιά σου ότι ο φασισμός δεν θα περάσει; Έχεις πάρει χαμπάρι ότι είσαι μέρος ενός συστήματος δήθεν συμβουλευτικού που νομίζεις πως έχεις την αξίωση να πεις σε ένα παιδί για την σεξουαλικότητά του , να δώσεις γραμμή; έχεις αμφισβητήσει ποτέ τον εαυτό σου που έχεις πάλι την αξίωση να σου απαντήσει κάποιος με επιχειρήματα , να ασχοληθεί μαζί σου; Έκανα το λάθος να παρεκτραπώ έντονα ούσα συγχυσμένη κι αμέσως να , στη ζωή μας εμφανίζεται άλλη μια κατίνα που είναι σε θέση να κρίνει , να καθοδηγήσει και να συμβουλέψει. (παρακολουθούσα τις ίντριγκες των άλλων αλλά δεν πίστευα ότι θα βρεθώ σε αυτήν την θέση , πλάκα έχει) τη μαλακία την κάνω εγώ τώρα που μπαίνω να δω τις παπαριές σου. Mea culpa .όσο για τους υπόλοιπους να χαμε να λέγαμε..δεν είπα ότι δεν αναγνωρίζω την ψυχική ασθένεια είπα να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
    βασικά συνήθεια κι εσύ αυτά που κατηγοράς τη θεοφανία [κατ΄εμέ άδικα, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό] , αυτά τα ίδια κάνεις.

κρίνεις, κατηγοράς τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους τσουβαλιάζοντας τους πάντες και τα πάντα, κατηγοράς τον 23χρονο ότι είναι κωλόπαιδο που παίρνει τα λεφτά του μπαμπά του και πάει στον ψυχίατρο και παίρνει ψυχοφάρμακα λες και παίρνει κοκαϊνη, συμβουλεύεις με τις γνώσεις [ή καλύτερα την άγνοια] που έχεις, έχεις ένα ύφος εντελώς φανατισμένο που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και είσαι εντελώς σίγουρη για όλες τις απόψεις σου, παρ' ότι σε όποιον έχει έστω και λίγη εμπειρία από το χώρο της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής, φαίνεται καθαρά ότι δεν ξέρεις και πολλά πράγματα ούτε για το τι κάνουν οι ψυχολόγοι, ή οι ψυχίατροι, ούτε τι είναι τα ψυχοφάρμακα, ούτε τι είναι οι ψυχικές ασθένειες.

αυτό που καταλαβαίνω από τα οργισμένα μηνύματά σου κατά των ψυχιάτρων και των ψυχολόγων είναι ότι σε ενοχλεί που αμοίβονται με καλά λεφτά τη στιγμή που υπάρχουν πολλά άλλα επαγγέλματα τα οποία δεν αμοίβονται καθόλου καλά, και οι εργοδότες εκμεταλλεύονται αβέρτα τους υπαλλήλους τους.

προσωπικά συμφωνώ σε αυτό μαζί σου, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας ως επιστημών, και της ύπαρξης ή μη ύπαρξης ψυχικών ασθενειών, αλλά μεγάλο πρόβλημα του κοινωνικού και οικονομικού σύστήματος.

υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που αμοίβονται καλά λεφτά ή ακόμα και υπέρογκα ποσά, γιατί δεν εξαπολύεις ισάξιο μένος και σε αυτούς;

ηθοποιοί και παρουσιαστές της τηλεόρασης, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, γιατροί, δικηγόροι, μόδιστροι με όνομα φίρμα, ιδιοκτήτες μοδάτων κεφετεριών, κλαμπ, μπαρ, ιδιοκτήτες frozen yoghurt bar, επειχηρηματίες μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους, γαιοκτήμονες που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς για να τους μαζεύουν τις φράουλες, πόρνες, νταβατζήδες, οπλέμποροι, έμποροι ναρκωτικών, έμποροι οργάνων και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

επίσης δεν αμοίβονται όλοι οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι υπέρογκα ποσά. υπάρχουν και ψυχολόγοι που δουλέυουν σε κέντρα ψυχικής υγείας, ή άλλους οργανισμούς και δεν νομίζω ότι ο μισθός τους είναι υπέρογκος.

νομίζω ότι έχεις μπερδέψει δύο ξεχωριστά θέματα.

το πώς αμοίβεται ένα επάγγελμα στο οικονομικό σύστημα της ελλάδας, και το αν η ψυχολογία και η ψυχιατρική είναι επιστήμες που έχουν να προσφέρουν στον άνθρωπο ή όχι, και το αν ένας επαγγελματίας ψυχολόγος ή ψυχίατρος είναι έντιμος στη δουλειά που κάνει ή την εκμεταλλεύεται για να πλουτίσει.

για την κοπέλα με τα άσχημα μπούτια που κάποιοι της πρότειναν να πάει σε ειδικό, μεταξύ των οποίων και εγώ, να σου εξηγήσω καλύτερα το σκεπτικό μου:

εσύ προτείνεις ότι για του ψύλλου το πήδημα υπάρχουν οι φίλοι, οπότε ο ειδικός βρωμάει εκμετάλλευση.

να σου υπενθυμίσω όμως:

πρώτον: ότι η κοπέλα αυτή πίστευε σε τόσο μεγάλο βαθμό ότι είναι άσχημη και ότι κανένας δεν την θέλει, που δεν έχει κοινωνικές σχέσεις. όχι φίλους, ούτε παρέες καν. και πιθανότατα δεν θα μπορεί να ανοιχτεί να μιλήσει στις παρέες [αν έχει] για αυτά που φοβάται, οπότε ουσιαστικά δεν έχει κανέναν να μιλήσει στην πράξη.

δεύτερον: ασχέτως αν το πρόβλημά της είναι σημαντικό ή δεν είναι, η ψυχική οδύνη δεν καθορίζεται από το αν το πρόβλημα είναι σημαντικό, αλλά από το πόσο την επηρεάζει στην καθημερινή της ζωή και πόση οδύνη νιώθει αυτή η ίδια.
    συμφωνώ κι εγώ ότι τα άσχημα μπούτια δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, το κείμενο όμως που έγραψε έδειχνε τόση απελπισία και τόση βύθιση στις προσωπικές τις εμμονές, που εγώ προσωπικά κατάλαβα ότι η κοπέλα αυτή υποφέρει πολύ και έχει ένα αρκετά σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα.

τρίτον: οι ψυχολόγοι είναι ακριβώς για αυτή την διαδικασία: για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που τα έχει μπλέξει στο κεφάλι του και δεν μπορεί να δει αντικειμενικά την πραγματικότητα, να ξεμπλέξει όλες αυτές τις άσχημες σκέψεις και να αλλάξει τρόπο σκέψης και να μπορέσει να κάνει κάποια πράγματα τα οποία φοβάται να κάνει. αυτό δεν είναι τόσο απλή διαδικασία, πιθανότατα να πιστέυεις ότι μπορεί να το κάνει η κάθε κουτσή μαρία, αλλά τελικά η εμπειρία δείχνει ότι το να είσαι καλός ψυχοθεραπευτής είναι δύσκολο. γι αυτό και οι καλοί ψυχοθεραπευτές είναι λίγοι. αλλιώς θα ήταν όλοι καλοί.

τέταρτον: οι ψυχολόγοι δεν γράφουν φάρμακα. μόνο οι ψυχίατροι.

πέμπτον: τα φάρμακα δεν είναι σαν τα ναρκωτικά, οι επιδράσεις τους είναι πολύ πιο ήπιες. τα αντικαταθλιπτικά τα περιμένουμε ένα μήνα για να αρχίσουν να δρουν και όταν τα παίρνεις δεν καταλαβαίνεις ότι παίρνεις κάτι. δεν έχω κάνει ναρκωτικά ποτέ, αλλά αντικαταθλιπτικά παίρνω και έχω προσωπική άποψη. δεν έχεις την αποχαύνωση, τη μαστούρα, τα απότομα χάι και λόου των ναρκωτικών.

έκτον: η ψυχοθεραπεία δεν έχει καμία σχέση με την ξεπέτα που περιγράφεις. "θα την δει τρεις φορές και την τέταρτη θα της γράψει κι ένα φαρμακάκι". αν είχες κάνει ψυχοθεραπεία θα το ήξερες αυτό. αν δεν γνωρίζεις, μπορείς να ρωτήσεις ανθρώπους που έχουν κάνει να σου πουν τη γνώμη τους.

αυτά σχετικά με τους ψυχολόγους.

είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν είσαι καθόλου κοντά στην αντικειμενική θέαση των πραγμάτων, κι αυτό διότι ο θυμός σου, οι προκαταλήψεις σου και η άγνοιά σου σε εμποδίζουν να δεις καθαρά τα πράγματα.
    ερμηνέυεις με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψεις τις ψυχολογικές σου ανάγκες και όχι για να μάθεις τι πράγματι συμβαίνει.

επειδή όλη την ώρα αναφέρεις το πόσο επαναστάτρια είσαι και το ποσο ανοιχτά μυαλά έχεις, κάτσε και σκέψου όλα αυτά που σου έγραψαν τα άλλα παιδιά, μήπως τελικά κάπου κάνεις λάθος. αυτό θα σε κάνεις όντως να έχεις ανοιχτά μυαλά και όχι οι τυμπανοκρυσίες σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ναι πήγα, για να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Και τί σχέση έχει αυτό τώρα με το θέμα?
    κανένα.....

Έχεις δίκιο βρε lacry… είσαι σπουδαίο παιδί και μακάρι να έχεις μια τεράστια τύχη, (πετάς που και που καμιά κοτσάνα, όπως αυτή με το γάλα – milk αλλά είναι χαριτωμένη κι απόλυτα συμβατή με την ηλικία σου ) . Ποια κοινωνία είναι αυτή που οδηγεί ένα παιδί να σκοτώσει την μάνα του. Ποια τηλεόραση γαλουχεί , ρε πούστη μου, μόνη μου είμαι , θα τρελαθώ και θα πηδηχτώ κι εγώ από το παράθυρο , ίσως είμαι άρρωστη και ελλιπής που λέει και η θεοφανία , είμαστε ρατσιστές απέναντι στο ψυχικό νόσημα , ίσως κάνω το λάθος να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους σαν να μην έχουν πρόβλημα , αλλά νομίζω πως εκεί είναι ο πυρήνας της δύναμής μας. Δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ . Σε μια ιδανική κοινωνία για μένα θα έπρεπε να υπάρχει μια οργάνωση που να σκοτώνει πραγματικά τον μέτριο που μπαίνει στο σαλόνι μας από το μέσο που λέγεται τηλεόραση. Γαμώ την δύναμή τους μέσα . Ίσως χρειάζομαι κι εγώ ψυχoγιατρό.lou στείλε μου την περίληψη ή θα το διαβάσω αύριο .. :)

Senior Member
    Εγω θα πω για τα αντιψυχωτικα οτι δεν εχουν καμμια σχεση με ναρκωτικα.... μαλιστα θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως αντιναρκωτικα με τις επιπτωσεις και τις παρενεργειες που εχουν πολλες φορες. Δεν θα δεις κανενα να θελει να "φτιαχτει" με αντιψυχωτικα... γιατι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Και οσο για το μισος οσον πασχουν απο ψυχωση για αυτα τα φαρμακα ειναι προφανες εαν ασχοληθεις λιγο και μερικοι φτανουν στο θανατο και πεθαινουν πριν τα παρουν ( και την ελλειψη κατανοησης πολλες φορες του προβληματος απο τον ασθενη). Αλλωστε η σχιζοφρενεια μετα τα 10 χρονια διαγνωσης εχει 10% θανατους κυριως απο αυτοκτονια και παρολη την βοηθεια που μπορει να προσφερει η σημερινη ιατρικη επιστημη και μετα απο 30 χρονια το ποσοστο ανεβαινει στο 15%.

Χωρια η κακη ποιοτητα της ζωης και το μειωμενο χρονο ζωης. Και ναι ειναι μια ασθενεια που χτυπαει τις νεαρες κυριως ηλικιες οταν διαμορφωνεται το μελλον συνηθως του ατομου. Εαν δεν υπηρχε η σημερινη ιατρικη τα ποσοστα που αναφερω θα ειχαν εξακοντιστει στα υψη και σχεδον κανενα απο αυτα τα ατομα δεν θα μπορουσε να ζησει μονο του στο κοινωνικο συνολο , αλλα κλεισμενο σε καποιο ψυχιατρειο, κυριως οχι για να διαχωρισουν τους λογικους απο τους τρελλους αλλα για την ιδια του την επιβιωση.

Αιτιες της ασθενειας? Πολυ πολυπλοκο θεμα και δεκαδες οι αιτιες που εχουν ανακαλυφτει-εικαζονται , απο το ιδιο το dna που φτιαχνει τη δομη του εγκεφαλου , μεχρι την τοξοπλασμωση που εχει μεγαλη μεριδα του παγκοσμιου πληθυσμου και μπορεις να κολλησεις ακομα και απο γατες , οπως ξερετε συνηθως εσεις οι γυναικες καλυτερα.

Τραντακτα στοιχεια? Ναι πολλες φορες η ιδια η δομη του εγκεφαλου ειναι διαφορετικη στην ψυχωση οπως φαινεται απο τα cat scan. Ελπιζω να μην ειπα καμμια μπαρουφα αλλα το πιο πανω ισχυουν , λιγα λογια περι της ασθενειας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Έχεις δίκιο βρε lacry… είσαι σπουδαίο παιδί και μακάρι να έχεις μια τεράστια τύχη, (πετάς που και που καμιά κοτσάνα, όπως αυτή με το γάλα – milk αλλά είναι χαριτωμένη κι απόλυτα συμβατή με την ηλικία σου ) . Ποια κοινωνία είναι αυτή που οδηγεί ένα παιδί να σκοτώσει την μάνα του. Ποια τηλεόραση γαλουχεί , ρε πούστη μου, μόνη μου είμαι , θα τρελαθώ και θα πηδηχτώ κι εγώ από το παράθυρο , ίσως είμαι άρρωστη και ελλιπής που λέει και η θεοφανία , είμαστε ρατσιστές απέναντι στο ψυχικό νόσημα , ίσως κάνω το λάθος να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους σαν να μην έχουν πρόβλημα , αλλά νομίζω πως εκεί είναι ο πυρήνας της δύναμής μας. Δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ . Σε μια ιδανική κοινωνία για μένα θα έπρεπε να υπάρχει μια οργάνωση που να σκοτώνει πραγματικά τον μέτριο που μπαίνει στο σαλόνι μας από το μέσο που λέγεται τηλεόραση. Γαμώ την δύναμή τους μέσα . Ίσως χρειάζομαι κι εγώ ψυχoγιατρό.lou στείλε μου την περίληψη ή θα το διαβάσω αύριο .. :)
    χαχαχαχ διαβασα ''γαλα'' κ πηγε αλλου το μυαλο μου, μετα καταλαβα οτι προκειται για την ταινια 'the milk'.
    τωρα μιλας σωστα.
    πολλες φορες ξερεις βλεπουμε τα πραγματα απο διαφορετικη σκοπια ή εχουμε για καποιο θεμα καποιες ηδη εδραιωμενες αντιληψεις, κ ετσι οταν βρεθουμε σε εναν χωρο/μερος/ κατασταση κ αυτο π βλεπουμε ερχεται σε συγκρουση με αυτο π ηδη εχουμε ως παγιωμενη αντιληψη, τοτε πολλες φορες μας ξενιζει κ δημιουργουνται εσωτερικες κυριως συγκρουσεις.
    αλλα μεσα απο την τριβη κ την εμβαθυνση κ τη συζητηση πολλες φορες επαναπροσδιοριζουμε πραγματα κ καταστασεις κ παγιωμενες αντιληψεις.
    δν ειναι κακο.
    να σου δωσω ενα παραδειγμα, πχ το θεμα της ομοφυλοφιλιας. οι περισσοτεροι οντες μικροι κ εχοντας ακουσει απο γονεις κ εκκλησια κ διαφορα αλλα μεσα οτι ''η ομοφυλοφιλια ειναι κατι κακο, μεμπτο, θα μας καψει ο διαολας στην κολαση'', μεγαλωνουμε με αυτες τις αντιληψεις μεχρι να βγουμε ως ενηλικες στην κοινωνια, να σπουδασουμε, να διαβασουμε, να γνωρισουμε ανθρωπους κ καταστασεις κ να καταλαβουμε οτι ηταν εσφαλμενα αυτα π μας ειχαν ''περασει'' ως de facto αντιληψεις τοσα χρονια.
    το ιδιο κ με το θεμα των ψυχικων ασθενειων οπως κ με πολλα αλλα θεματα βεβαια.
    νομιζω οτι τωρα το χεις πιασει το point ;)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast