Results 16 to 30 of 68
Thread: καλή τύχη , αντίο.
-
24-05-2013, 00:30 #16
Σε ευχαριστώ για την σημασία που μου έδωσες ....στην τραγική απάτη σου ..γελάω ρε φίλη με την αντιπαράθεση που καταδέχτηκες να μπεις , μου έδωσες τιμή. http://youtu.be/C1KjIdz9k2U
- 24-05-2013, 02:55 #17
Ελπίζω να ασχοληθεί κανενας μοντ από το φορουμ.
Δεν νομιζω να χρειαζεται παρεμβαση απο μοντ , ειναι μια αποψη που σταζει κακια για καποια ατομα που υποφερουν και ειναι αναγκασμενα να παρουν φαρμακα που απεχθανονται με ολο τους το "ειναι" πολλες φορες , αλλα δυστυχως ειναι αρκετος κοσμος που εχει παρομοιες αποψεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-05-2013, 04:07 #18
24-05-2013, 06:12 #19
κι έτσι όπως διάβασα τον τίτλο στις ψυχώσεις νόμιζα ότι κάποιος που ζορίζεται ήθελε να μας ανακοινώσει ότι σκέφτεται να την κάνει!!! :)
η αλήθεια συνήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατον να καταλάβεις πώς νιώθει ο άλλος και τι είναι τελικά η ψυχική ασθένεια αν δεν το βιώσεις ο ίδιος.
και εσύ φαίνεσαι άνθρωπος με μεγάλες ψυχικές δυνατότητες, δηλ με άλλα λόγια ψυχολογικά φαίνεσαι πολύ υγιής. οπότε άντε να καταλάβεις τώρα πώς νιώθει ένας άνθρωπος που είναι σε βαριά κατάθλιψη... ή πώς νιώθει ένας άνθρωπος που περνάει οξύ ψυχωσικό επεισόδιο!
βασικά η αλαζονεία σου και η τάση σου να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δηλ ότι και οι άλλοι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τα διάφορα προβλήματα της ζωής με τον ίδιο ψυχολογικό σθένος που τα αντιμετωπίζεις εσύ, σε έκαψαν!
κρίμα, γιατί κατά τα άλλα σίγουρα είσαι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα!
επίσης επισυνάπτω μία συνέντευξη της μαργαρίτας καραπάνου, την οποία έδωσε στην εύη κυριακοπούλου λίγο πριν πεθάνει.
http://www.youtube.com/watch?v=Csqh50Ii7V0
η καραπάνου είναι και ώριμη, και μορφωμένη, και ταλαντούχα συγγραφέας, και πάσχει και από διπολική διαταραχή. είναι όλα αυτά μαζί.
είναι πολύ δύσκολο κατά τη γνώμη μου να την αποκαλέσει κάποιος ανώριμο κοριτσάκι, διότι μιλάει με απίστευτη ωριμότητα, αλλά και αυθεντικότητα. παρ' όλα αυτά πάσχει από αυτή την ασθένεια, η οποία την συνόδευσε μέχρι το θάνατό της. η ωριμότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή για θεραπεύσει και να εξαφανίσει πλήρως τη διπολική διαταραχή!
το παράδειγμά σου για τους ανθρώπους που συναναστράφηκες με σωματικές αναπηρίες είναι εντελώς άστοχο, διότι είναι άλλο πράγμα η σωματική αναπηρία και άλλο η ψυχική ασθένεια. αυτό που λες θα είχε νόημα αν τα βιώματα μας ήταν αποκλειστικά υπεύθυνα για αυτο που βιώνουμε. δεν είναι όμως έτσι. η ψυχική ασθένεια δεν χτυπάει απαραίτητα ανθρώπους που έχουν τα χειρότερα δυνατά βιώματα, αλλά ανθρώπους που είναι ψυχολογικά πολύ ευάλωτοι. ανθρώπους που έχουν πολύ ευάλωτο ψυχολογικό DNA και δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αντιξοότητες. κατάθλιψη μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ενώ όλα στη ζωή του πηγαίνουν καλά. και όμως να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να μην μπορεί να νιώσει επιθυμία για τίποτα. και το χειρότερο; να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.
τέλος έχω μία απορία: γιατί η ανάγκη σου να γράψεις αυτό το αποχαιρετηστήριο μήνυμα; θα μπορούσες να φύγεις χωρίς να πεις τίποτα, αφού ο χώρος δεν σου κάνει. το γράφεις για να πληγώσεις φαντάζομαι;
24-05-2013, 06:38 #20
ευτυχώς που δεν σου έτυχε να έχεις παιδί που να πάσχει από σχιζοφρένεια, κλινική κατάθλιψη, διπολική ή κάποια άλλη σοβαρή ψυχική ασθένεια! δεν ξέρω τι θα έκανες.
ίσως να το εγκατέλειπες σε κανα ίδρυμα, ή στο δρόμο.
ή να το έβριζες μέρα νύχτα λεγοντάς του: "σήκω τεμπέλη! ο άλλος με σωματική αναπηρία κάνει αυτό κι αυτό! κι εσύ ακούς φωνές και νομίζεις ότι σε παρακολουθούν;"
24-05-2013, 08:38 #21
Συνήθεια, μην κάνεις το λάθος της γενίκευσης. Η ευκολία με την οποία ορισμένοι καταφεύγουν στους γιατρούς και στα φάρμακα δεν έχει να κάνει με το είδος της ασθένειας, αν είναι δηλαδή σωματική ή ψυχική. Ούτε σημαίνει πως όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα χαπακώνονται. Επίσης, άλλο ψυχίατρος, άλλο ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής. Αλλο ψυχολογικά προβλήματα, άλλο ψυχικά νοσήματα. Οπως δεν επιλέγω να με χτυπήσει ο καρκίνος (αν και υπάρχουν θεωρίες για το αντίθετο) έτσι δεν επιλέγω να πάθω διπολοκή διαταραχή.
Θα σου πρότεινα να μείνεις και να συνεχίσεις να καταθέτεις τις απόψεις σου με την αμεσότητα και την ευαισθησία που σε χαρακτηρίζει. Προσωπικά, όταν νιώθω πως δεν έχω τη διάθεση, απέχω για ένα διάστημα από το φόρουμ και επανέρχομαι εν ευθέτω χρόνω. Επίσης, επιλέγω τα θέματα στα οποία θα συμμετάσχω, αποφεύγοντας να πάρω θέση σε ζητήματα ατόμων με ψυχικά νοσήματα, για τα οποία δε διαθέτω τις απαραίτητες γνώσεις.
Οτι και αν αποφασίσεις, σου εύχομαι καλή συνέχεια...
24-05-2013, 08:52 #22
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Δεν έχω διαβάσει λεπτομερώς το θέμα
ούτε έχω παρακολουθήσει στενά τα τεκταινόμενα,
αλλά έχω καταλάβει μέσες άκρες τι έχει συμβεί
και, Συνήθεια, θα σου έλεγα
ό,τι σου είπε και ο nick cave.
Kι εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις,
έχεις γράψει πολλές φορές με πολλή ειλικρίνεια,
απλά έχε κοντρόλ,
κλείνε για κάμποσο καιρό το λάπτοπ και το forum μαζί
και μην παρασύρεσαι, μην ταυτίζεσαι,
δες το πιο ανάλαφρα,
επέλεξε τα θέματα για τα οποία εκφέρεις άποψη
και τα μέλη που ταιριάζεις περισσότερο,
(δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για όλα)
κι εγώ αποφεύγω να παίρνω θέση σε θέματα ψυχικών παθήσεων
- γιατί τι να πω αφού δε γνωρίζω; -
γράφε μόνο όταν είσαι νηφάλια και δε σε χαλάει.Last edited by Joann; 24-05-2013 at 13:40.
Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ’ τις οθόνες.
24-05-2013, 09:54 #23
Από αυτά που έγραψες δείχνεις για άλλη μία φορά ότι μερικοί άνθρωποι δεν έχουν συναισθηματική κατανόηση. ΄
Και ευτυχώς οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουν δυνατότητα επιλογής με ποιους θα συναναστρέφονται οπότε εγώ θα επιλέξω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που μπορουν να μπουν στη θέση του άλλου με ή χωρίς ψυχική ασθένεια.
Υ.Γ. Και εγώ είμαι άνθρωπος με αρκετά θέματα που με προβληματίζουν και τα παλεύω μόνη μου γιατί είμαι από τους τυχερούς που δεν νοσούν από κάποια ψυχική ασθένεια αλλά δε μου είναι δύσκολο να καταλάβω ότι υπάρχουν άνθρωποι ψυχικά ασθενείς.
24-05-2013, 12:36 #24
Για να το κλείσω το θέμα , επειδή έχω θυμώσει και φοβάμαι μήπως δεν είμαι αντικειμενική, εχτές άνοιξα την γαμοτηλεόραση για να δω το θέμα με τον 17χρονο φονιά, μια χοντρή ψυχολόγα με κόκκινα νύχια και χείλη , βασικά για να βγει στην τβ φτιαχνόταν κάνα δίωρο, έλεγε τις απόψεις της ,ήταν πιεσμένο το παιδί από τις εξετάσεις, μάλιστα. Έχω μια γνωστή άλλη ψυχολόγα στον κύκλο μου που σε ένα καφέ μια μέρα κοντέψαμε να σφαχτούμε , όταν ήρθε το θέμα στα πολιτικά και δήλωσα πως δεν ψηφίζω και ω ναι δεν ψήφισα συνασπισμό , όταν άνοιξα τις σκέψεις μου τις αναρχικές , μου είπε πως πρέπει να δω ψυχίατρο. Αυτό ήταν το επιχείρημά της. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει που να με βασανίζεις μερόνυχτα όπως τον τύπο στο κουρδιστό πορτοκάλι. Η κάθε μαρία που έγινε ψυχολόγος και διατηρεί ένα δωμάτιο στα πατήσια με την φιλοδοξία όχι να βοηθήσει αλλά να ζήσει με τα πενήντα ευρώ του άλλου, γράφει πολύ εύκολα μια συνταγή με ναρκωτικά σε ένα παιδί που φοβάται ας πούμε να δέσει τα κορδόνια του. Όταν έχεις καρκίνο , πας στον γιατρό, όταν σε πονάει το δόντι πρέπει να το φτιάξεις , όταν έχεις ψυχική ασθένεια πας στον ψυχίατρο , όταν φοβάσαι να ζήσεις όμως και σου φταίει το πέταγμα της μύγας πας στους ανθρώπους σου να το αντιμετωπίσεις. Είπαμε στο κορίτσι με την χαμηλή αυτοεκτίμηση κατ ευθείαν να πάει σε γιατρό. Επειδή έχει άσχημα μπούτια. Και θα πάει και μετά τις 3 πρώτες συνεδρίες θα της γράψει κι ένα φαρμακάκι για να την τονώσει Η εύκολη λύση , κατάλαβες; Θα τα ξαναπούμε πάλι σε λίγο καιρό ίσως.
24-05-2013, 12:56 #25
Συνήθεια, το έγραψα και πιό πάνω: Αλλο ψυχίατρος, άλλο ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής. Αλλο ψυχολογικά προβλήματα, άλλο ψυχικά νοσήματα. Το κορίσι στο οποίο αναφέρεσαι δε φαίνεται να έχει κάποιο ψυχικό νόσημα. Αρα η συμβουλή που της έδωσαν κάποιοι φίλοι από εδώ ήταν να επισκεφτεί ψυχολόγο. Οι ψυχολόγοι δεν έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα και ούτε πιστεύουν πως είναι αναγκαία η λήψη φαρμάκων, εκτός αν στην πορεία διαπιστωθεί πως ο ασθενής πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα. Τώρα, αν δε συμπαθείς τους ψυχολόγους γενικά επειδή έπεσες σε δύο κρετίνους, ξανασκέψου το. Κι εγώ έχω μιά αποστροφή π.χ. στους παπάδες, αναγνωρίζω όμως οτι υπάρχουν πολλοί από δαύτους που τιμούν το λειτούργημά τους...
24-05-2013, 13:27 #26
..συνήθεια, τα περί ψυχολόγων και της αμάθειας σου για το ότι δεν συνταγογραφούν τα εξήγησε ο νικ, οπότε περιτεύω.
Βλέπω συχνα-πυκνά ποστ σου που καταφέρονται εναντίον των ψυχολόγων, της Μενεγάκη, της τηλεόρασης, των γυναικών που πάνε μόνο με άντρες και και και...
Διακρίνω λοιπόν πως μέσα από αυτές τις εκρήξεις βγαίνουν απωθημένα μιας ζωής.
Σου μιλώ με πολύ συμπάθεια, ψάξτο λίγο μέσα σου.
Δεν φταίει η Μενεγάκη που δεν έγινες εσύ Μενεγάκη, ούτε ο κάθε ψυχολόγος που έβγαλε τα μάτια του στα θρανία, ασχέτως αν κατέληξε καλός ή καλός επιστήμονας, στο ότι εσύ δεν σπόύδασες. Δεν φταινε οι άλλοι για τις επιλογές τις δικές μας ώστε να δαιμονοποιούμε τα πάντα επειδή δεν τα έχουμε.
Δεν θα σου τα έλεγα όλα αυτά αν έμενες μόνο στα απωθημένα των ανθρώπων της τηλεόρασης ή του γκόμενου, αλλά το να μπαίνεις σε ένα χώρο όπου το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται από άτομα με ψυχικές παθήσεις και να λειτουργείς έτσι, είναι το λιγότερο επικίνδυνο.
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή, που μισούν τα φάρμακα επειδή δεν ζουν χωρίς αυτά αλλά αν δεν τα έπαιρναν δεν θα ζούσαν με ισσοροπία. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως νιώθουν από τις παπαριές που εκτοξεύεις με τόση ευκολία παρακινούμενη από δικά σου απωθημένα?
Σκέψου λίγο και αν αποφασίσεις ποτέ να δεις με καθαρό μάτι τα δικά σου θέματα, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε και να βρούμε λύση.
24-05-2013, 13:45 #27
Η συμπάθειά σου είναι αυτό που αποκαλώ κεκαλυμμένη κατινιά . Είσαι χαρακτηριστικό δείγμα μου . Συγκινητική η ανάλυση που μου έκανες .Σε ευχαριστώ πολύ , καλό δρόμο να έχεις .Δεν θα σου απαντήσω περί σπουδών και τα σχετικά με τις βαρύγδουπες αναλύσεις σου , θα σου πω μόνον πως δυστυχούμε στα συμβατικά. Το κλείνω το ρημάδι τώρα, γράψε ό,τι θες.
24-05-2013, 14:02 #28
24-05-2013, 14:30 #29
Συμφωνώ...όντως στάζει κακία...κι αηδίασα...αν ήξερε, αν μπορούσε να νιώσει τι περνάνε αυτά τα άτομα για να φτάσουν στο σημείο να πάρουν φάρμακα αμφιβάλλω αν θα μιλούσε έτσι...αλλά εκ του ασφαλούς είναι εύκολο να κρίνουμε...
Υ.Γ. Μια χαρά μπορείς να συνεννοηθείς με ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
24-05-2013, 14:40 #30
Δεν ξερεις τι τραβαει ο καθε ανθρωπος..αρα μην κρινεις αυτα τα ''σκατοπαιδια'' που λες οτι ειναι 23 και θελουν να παρουν φαρμακα..γιατι προφανως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ...νομιζεις το να παιρνουν αυτα τα παιδια χαπια ειναι μοδα?Αυτα τα παιδια εχουν καποια ψυχολογικα προβληματα/ψυχικα νοσηματα που δεν μπορουν να αντιμετωπισουν μονοι τους..ακου εκει τα χαπια μοδα!Ελεος!!Εσυ προφανως εισαι ψυχικα καλα και δεν αντιμετωπισες ποτε καποιο σοβαρο προβλημα..αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να μιλας ετσι!