Results 1 to 13 of 13
Thread: Πόση αχαριστία...
-
26-05-2013, 02:09 #1
Πόση αχαριστία...
Γεια σας! Είμαι νέο μέλος αν και σας διαβάζω πολλά χρόνια ! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που με απασχολεί και με στενοχωρεί ιδιαίτερα... Στη δουλειά που εργάζομαι υπάρχει ένας συνάδελφος νεότερος (εγώ 26,αυτός 20,εγώ σε υψηλότερο πόστο από αυτόν -το γράφω γιατί μπορεί να εχει σημασία). Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε μου έκανε κοπλιμέντα, με κοιτούσε επίμονα και αρκετές φορές με φλέρταρε ανοιχτά. Επίσης έβρισκε αφορμές να είναι εκεί που είμαι κι εγώ και μια φορά τον ακουσε μια συνάδελφός μου να συζητάει για μένα και να του λέει ένας φίλος του "μην πας τώρα να της μιλήσεις, συζητάει με άλλους".Είναι ιδιαίτερα εμφανίσημος, όμως οι υπόλοιποι μου συνέστησαν να τον προσέχω γιατί δεν είναι από τα πιο καλά παιδιά... Εγώ, αγνοώντας τους όλους, και με την πεποίθηση ότι πρέπει να σχηματίζεις ιδία άποψη για κάποιον, τον βοήθησα, τον υποστήριζα πάντα σε ανώτερούς μου, είπαμε πέντε κουβέντες παραπάνω, και το αποκορύφωμα ήταν ότι τον κάλυψα σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σε κάποιον ανώτερό μας με κίνδυνο να χασω και τη δικη μου θέση, επειδή μου το ζήτησε αυτος... Τέλοσπαντων, μου είπε ότι μου χρωστάει τεράστια χάρη και συνέχισε να με φλερτάρει ανοιχτά.. Γιατί τα έκανα αυτά; Μαντέψτε...Ναι τον είχα ερωτευθεί, μάλλον τα κατάφερε να με κάνει να τον ερωτευθώ με όλα αυτα που έκανε και μου έλεγε... Την επόμενη μέρα, μας δόθηκαν κάποια χαρτιά , να αξιολογήσουμε και να βαθμολογησουμε τους συναδέλφους μας σε διαφορους τομεις. Τα χαρτιά αυτά δεν θα πήγαιναν σε μένα αλλά στη διευθύντρια και ήταν ανώνυμα... Επειδή εχω καλή σχεση με αυτόν που τα μάζεψε, μου τα έδωε και τα είδα , και φυσικα θα αναγνώριζα το γραφικό του χαρακτήρα ανάμεσα σε χιλιάδες, όχι στα λίγα άτομα που είμαστε στο γραφείο... Επίσης εγραψε και με ενα πολύ χαρακτηριστικό στυλό , οπότε ειμαι σίγουρη 100% για το ότι αναγνωρισα την αξιολόγησή του, για την οποία ημουν και σιγουρη-τρομάρα μου- ότι θα ήταν άριστη... Κι όμως... Έπεσα απ΄τα σύννεφα... Μέτρια εως κακή...Ένιωσα προδομένη, ότι με πούλησε... Εγώ που τον υπερασπίστηκα τόσους μηνες, που ήμουν η μόνη που τον βοήθησε, που τον κάλυψα όταν με είχε ανάγκη... Που τον ονειρευόμουν τις νυχτες, που τον σκεφτόμουν σε όλη την άδεια που ειχα το Πάσχα...Κι εκεινος μου φέρθηκε έτσι... Με πουλησε, με εκμεταλλεύτηκε με το χειροτερο τρόπο...Σκέφτομαι γιατί να τα έκανε ολα αυτά... Γιατί με πλησίασε, γιατί με φλέρταρε, γιατι με κοιτούσε συνέχεια... Για να οφεληθεί από μένα...; Πικράθηκα, έκλαψα, μα δεν είπα τίποτα... Απομακρυνθηκα απο κοντά του χωρις να πω τίποτα, θέλοντας να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου, γιατί δε μπορούσα φυσικά να του αποκαλύψω ότι έπεσαν κρυφά στα χέρια μου οι αξιολογήσεις... Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το ότι μετά απ΄το γεγονός, εκείνος είχε άδεια 5 ημέρες, οπότε όλον το θυμό, την πίκρα, τον πόνο που ένιωσα , τον πέρασα χωρίς να μπορώ να του μιλήσω και τελικά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο να του πω κάτι... Μέσα μου πνίγομαι , θέλω να του τα πω, αλλα δεν έχει πια νόημα η απάντησή του... Να μου πει τι... Συγνώμη? Συγνώμη για ποιο πράγμα... Αυτή ήταν η αλήθεια του , εκεί φαίνεται η αλήθεια στο ανώνυμο γραπτό... Αισθάνομαι απίστευτη πίκρα, όμως απ'την άλλη σκέφτομαι ότι έκανα ένα καλό και δεν εκτιμήθηκε, αυτο λέω στον εαυτό μου για να παρηγορηθεί... Τι με συμβουλέυετε να κάνω; Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο μια εξήγηση ή να διατηρήσω την στάση που έχω μέχρι τώρα, δηλαδή να απομακρυνθώ χωρίς να του αποκαλύψω τίποτα; Συγνώμη αν σας κουρασα ...
- 26-05-2013, 02:42 #2
Γεια σου μαιρη. Κατι που δεν καταλαβα, λες οτι απο την αρχη της γνωριμιας υπαρχει ενα εντονο φλερτ μεταξυ σας, με πολλα ξεκαθαρα δειγματα απο την πλευρα του. Πώς ομως εξελιχτηκε αυτο το φλερτ πολυ πριν την αξιολογηση? Σου προτεινε να βγειτε για καφε, σου ειπε κατι πιο ενδεικτικο οπως οτι εισαι ομορφη, μ αρεσεις κλπ? Βγηκατε? Αλλαξατε τηλεφωνα? Μιλουσατε και εκτος δουλειας με σμσ κλπ? ή απλα μιλαμε για ενα φλερτ του γραφειου? Και θα ρθουμε και στα υπολοιπα.
26-05-2013, 20:12 #3
Να τος ο τομέας μου! Αυτό το πράγμα να βλέπουμε ερωτικά συναδέλφους πρέπει να σταματήσει. Βλάπτει σοβαρά την επαγγελματική μας ζωή! Έλα όμως που οι συνάδελφοι είναι κούκλοι!!!! Εγώ θα απομακρυνόμουν όσο πιο μακρυά μπορώ αφού σου έπαιξε τέτοιο παιχνίδι! Ίσως ήταν όλο στημένο ώστε να πάρει ίσως αρμοδιότητες που έχεις και να ανέβει επαγγελματικά εις βάρος σου? Υπάρχει τέτοια περίπτωση?
26-05-2013, 21:15 #4
MaryT., αφού έχεις αποκλείσει την περίπτωση να έγινε κάποιο λάθος και το φύλλο αξιολόγησης να μην προερχόταν από εκείνον ένα έχω να σου πω: καταλαβαίνω ότι πληγώθηκες γιατί το γκρέμισμα των ονείρων μας είναι πάντοτε επίπονο, αλλά αν η κατάσταση είναι έτσι, τότε κοπέλα μου από μία άποψη είσαι πολύ-πολύ τυχερή που κατάφερες και είδες την αλήθεια προτού βλαφθείς περαιτέρω! Ήδη διακινδύνευσες τη θέση σου για αυτόν, φαντάζεσαι να γινόταν κάτι μεταξύ σας και να σε έμπλεκε ξανά και με χειρότερο τρόπο;;;θα συμφωνήσω με την kainourgia ότι ενδέχεται όλο αυτό να ήταν από την πλευρά του στημένο! Καταλαβαίνω ότι πονάς τώρα αλλά είσαι μάλλον τυχερή παρά άτυχη κοπέλα μου και κάποιος που είναι "στην απέξω" όπως εμείς εδώ μπορεί να κρίνει πιο καθαρά! Άλλωστε όπως έγραψες υπήρξαν πρόσωπα που σε προειδοποίησαν ότι ο τύπος δεν είναι και το καλύτερο παιδί! Κάπου θα στηρίζονταν για να το λένε! Προς θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι οι φήμες ή τα κουτσομπολιά ανταποκρίνονται πάντοτε στην πραγματικότητα!!!Στην περίπτωσή σου όμως αυτό με την αξιολόγηση μάλλον το επιβεβαιώνει!
Ακόμη προσπάθησε να μην μπλέκεις τα εργασιακά με τα αισθηματικά σου! Ξέρω ότι τα συναισθήματα δεν τα ελέγχουμε αλλά καλό είναι να το έχουμε κι αυτό υπόψη μας.
Καταλαβαίνω ότι πονάς, αλλά κάνε το σταυρό σου που είδες έγκαιρα την αλήθεια και με τον καιρό θα τον ξεχάσεις. Δε θα'ταν για καλό μια ιστορία μαζί του, όπως αποδείχτηκε. Εύχομαι να βρεθεί σύντομα στο δρόμο σου ο επόμενος!!!:)
26-05-2013, 21:53 #5
Μαιρη, το ότι σε φλέρταρε ή ότι σου έκανε κομπλιμένα από τη στιγμή που είσαι ανώτερη του αλλά δεν έκανε ποτέ κάποια κίνηση παραπάνω, δείχνει ξεκάθαρα πως ήθελε ένα καλό κλίμα μεταξύ σας ώστε να ευνοηθεί.
Δεν σου έχει τύχει να είσαι υπερ του δέοντος ευγενική με έναν ανωτερο σου αλλά η πραγματική σου άποψη να είναι αρνητική γι αυτόν?
Θα μου πεις, "εδειχνε γοητευμενος, τον βοήθησα, είναι αχάριστος" κλπ.
Δε διαφωνώ και καταλαβαίνω την απογοητευση σου, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα γιατί θα εκτεθείς και θα εκθέσεις και άλλο κόσμο. Στη θέση σου θα τον πλήρωνα με το ίδιο νόμισμα.
26-05-2013, 23:08 #6
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, τώρα μπήκα και τις διάβασα. Κερασι μου ήταν αρκετά διαχυτικός, μου έλεγε κάθε μέρα πόσο όμορφη είμαι, με κοιτούσε συνέχεια, και μια φορά με ρώτησε ευθέως "αν δεν ήμαστε στην ίδια δουλειά θα ήθελες να είμαστε μαζί? Εγώ θα ήθελα" Εκεί εγώ απέφυγα να απαντήσω γιατί ακόμη δεν ήμουν σιγουρη για το τι ενιωθα γι'αυτον...Μου πρότεινε 2 φορές να βρεθούμε εκτός, και πράγματι θα βρισκόμασταν αλλά έγινε αυτό που έγινε...Kainouria μου, το ότι ήταν όλο στημένο μου το επεσήμανε και μια πολύ καλή μου φίλη και μάλιστα το επέκτεινε, και ορμώμενη από αυτο που ακουσε ο συνάδελφος μου από εναν φίλο του δλδ το "μην πας να της μιλησεις τωρα, γιατι μιλαει με άλλους", μου έβαλε υποψίες ότι όλα αυτα μπορει να τα εκανε αφενος για να οφεληθει και αφετερου για να δειξει οτι μορει να ρίξει μια μεγαλύτερή του και "ανώτερή του" αν μπορουμε να το πουμε ετσι...Ashley μου, οι φήμες δεν είναι απλά φήμες, ειναι αληθεια οτι δεν ειναι και το καλυτερο παιδι, απλα όταν εισαι ερωτευμένος εθελοτυφλεις... Και, πράγματι θαύμαζα και θαυμάζω αρκετα χαρίσματα σ'αυτον , όπω η ευστροφία και η ετοιμολογία του... Αλλου επεσα έξω... Στην ντομπροσύνη , την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του... Θεοφανία μου, αν και δενειμαι εκδικητικός τύπος (παρότι Σκορπιός), πως θα μπορούσα να τον πληρώσω με το ιδιο νόμισμα? Εσυ τι θα εκανες στη θεση μου? Ελπίζω να σας κάλυψα όλους με την απάντησή μου!
26-05-2013, 23:16 #7
26-05-2013, 23:19 #8
Αρα λοιπον πριν την αξιολογηση βγαινατα και μιλουσατε και εκτος. Προχωραγε το φλερτ. Τωρα αυτος δεν ξερει το τι εμαθες. Παιχτο λιγο ακομα λοιπον. Βγειτε παλι για ποτακι, για καφεδακι, να δουμε το προχωραει το θεμα, ή απλα εχουμε ενα φλερτ στο γραφειο κ τερμα. Σου προτεινε παλι εξοδο? Συνεχιζει να σε φλερταρει? Παντως ο τιτλος που εβαλες ειναι τελειως λαθος. Το βλεπεις λαθος το θεμα. Αλλα για πες αν συνεχιζεται το φλερτ.
28-05-2013, 02:42 #9
Μαίρη, ως προς το τι να κάνεις, θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Θεοφανία. Αν είσαι βέβαιη πως η αξιολόγηση ήταν δικη του, η όλη συμπεριφορά του δείχνει απλό φθόνο και εκδικητικότητα. Το φλερτ προς εσένα και η ανώνυμη αξιολόγηση, είναι τα μοναδικά μέσα με τα οποία νιώθει 'ισχυρός' και συγκαλύπτει τα συναισθήματα ανεπάρκειας και μειονεξίας.
28-05-2013, 15:42 #10
Αφού σας έχουν δοθεί χαρτιά όπου αξιολογείτε ανθρώπους γύρω σας για να κερδίζει μια γαμοεταιρία, καλά να πάθετε όλοι σας.
28-05-2013, 15:55 #11
Θα σου έλεγα να μη ζητήσεις εξήγηση γιατί από τη μια θα αποκαλυφθεί ότι είδες τις αξιολογήσεις και από την άλλη θα φανεί ότι σε πείραξαν αυτά που έγραψε για σένα. Θα καταλάβει ότι το φλέρτ του είχε αποτέλεσμα. Το να απομακρυνθείς μου φαίνεται πιο καλή επιλογή. Βέβαια, η καλύτερη λύση για μένα είναι να του πεις σε μια συζήτηση ότι διάβασες τις αξιολογήσεις των συναφέλφων και ότι ξεχώρισες την δικιά του από τα γράμματα χωρίς να ζητήσεις εξηγήσεις για κάτι. Απλά για να γνωρίζει ότι ξέρεις τι έγραψε. Αυτό όμως μπορεί να έχει μετά συνέπεις στη δουλειά σου. . .
28-05-2013, 16:00 #12
οσο κι αν σε πληγωσε δεν εχει νοημα να μιλησεις, απο τετοια θα ζησεις πολλα...
28-05-2013, 16:11 #13
έπεσαν στα χέρια μου οι αξιολογήσεις
κι ήταν πικρές σαν τη χολή αυτές οι διαβαθμίσεις
γιατί αγάπη μου γιατί δε μου βαλες το δέκα
δεν ήμουνα εγώ η πιο ασύρτικη γυναίκα
δεν ήμουν ιν δεν ήμουν σικ
δεν ήμουνα μαγκιόρα
δεν ήμουνα μια έλεγκαντ δεν ήμουν σακαφιόρα
ωιμέ εσύ με πλήγωσες με τη βαθμολογία
και γω αντι να σας πω να πάτε να
αναπτύσσω θεωρία
τι να'φταιγε και ποια αλήθεια η αιτία