Results 31 to 45 of 47
Thread: Help me...:P
-
26-05-2013, 14:50 #31
ευχαριστω πολυ φιλε μου...:))
- 26-05-2013, 14:51 #32
27-05-2013, 13:12 #33
χριστινάκι μπες σε αυτό το φόρουμ: eatingdisorders.gr.
Θα βρεις απαντήσεις.
27-05-2013, 13:46 #34
Καλησπέρα κι από μένα...!!!Αλεξ αυτά που λες είναι εντελως λάθος..Αυτο που έχω να σου πω είναι ότι άμα δεν ξέρεις μην λες τα δικά σου γιατί δεν βοηθάς τον άλλο,αλλά τον μπερδεύεις.Η κοπέλα ρώτησε πως θα αδυνατίσει κι εσύ της λές για την κοπέλα σου και για το ύψος τα οποία δεν έχουν καμία σχέση.Τέσπα..Κάθε άποψη σεβαστή...!!!
Χριστίνα καλησπέρα.Αυτό που έχεις να κάνεις για να είσαι 100% σίγουρη,είναι να πας σε έναν διαιτολόγο/διατροφολογο για να σου πει ακριβώς τι εξετάσεις χρειάζοντε,σε περίπτωση που κάτι δεν μεταβολίζεις και να κάνεις ένα τεστ δυσανεξίας.Αυτό που θα σου πω εγώ μέχρι να πας,είναι ότι κάνεις μεγάλο λάθος με το ότι τρως μία φορά τη μέρα γιατί ''παγώνεις'' τον μεταβολισμό σου και τον βάζεις σε κατάσταση ''συναγερμού''....Δηλαδή κατάσταση πείνας.Έτσι η άμυνα του οργανισμού είναι να μη σε αφήνει να χάσεις κιλά.Δε δίνεις με λίγα λόγια,την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται,ώστε να γίνοντε οι λεγόμενες καύσεις.Οπότε θα πρέπει ανα 3-4 ώρες να τρως λίγο και να βάλεις ένα σταθερό πρόγραμμα και θα δεις διαφορά.Ενα άλλο που έχω να σου πω ,είναι ότι όλο αυτό αν το συνεχίσεις για να χάσεις τα κιλά (ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΕ ΈΤΣΙ) σε λιγο καιρό θα νιώθεις κόπωση και γενικά δεν θα έχεις ευεξία κι ενα αίσθημα υπνηλίας.Αυτά δε θα σου τα αναλύσω τώρα γιατί είναι πολλά.Εκεί που αναφέρω ότι τα κιλά δεν χάνοντε έτσι,εννοώ ότι το να μη τρως,δεν χάνεις κιλά και το μόνο που σε παρηγορεί,είναι οτι η ζυγαριά δείχνει λιγότερα αλλά η αλήθεια είναι ότι χάνεις μυικό ιστό κι ελάχιστο λίπος...!!!
27-05-2013, 13:51 #35
..πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση.
Μια φίλη μου που είχε πολλά κιλά, έτρωγε μια φορά την ημέρα και αυτό ελάχιστα.
Επί μήνες δεν έχανε γραμμάριο και είχε πελαγώσει. Όταν πήγε σε διατροφολόγο της είπε ότι ο οργανισμός μας έχει μνήμη και κρατάει οτιδήποτε τρώει από φόβο ότι θα περάσουν ώρες μέχρι να ξανά τραφεί.
Επίσης, αυτό με τον μυικό ιστό είναι μεγάλο θέμα καθώς οι περισσότερες γυναίκες καταστρέφουν το σώμα τους και η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη.
27-05-2013, 14:20 #36
Γεια σου Θεοφανία...Ναι έχεις δίκιο σε αυτά που λες και μου έδωσες βήμα για ακόμη μία τοποθέτηση...!!!Να συμπληρώσω λοιπόν,ότι για τις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.Όχι ότι δεν χάνουν κιλά όπως οι αντρες,φυσικά και χάνουν.Το διαφορετικό το λέω γενικά γιατί υπάρχει και ο κυκλος κάθε μήνα κι ίσως διάφορα άλλα γυναικολογικά (τα οποία δε τα ξέρω) και μεγάλο ποσοστό των γυναικών καταφεύγει σε θεραπευτικές αγωγές.Μιλαω π.χ για πολυκυστικες αλλά αυτά όπως είπα δε τα γνωρίζω.Αυτό που θα πω μόνο,είναι ότι το χάπι σαν χάπι,δεν σε παχαίνει.Από εκεί και πέρα όμως μπορεί να έχει άλλες παρενέργειες τις οποίες ξαναλέω δεν γνωρίζω.Επίσης επειδή το σωμα τις γυναικας είναι διαφορετικό από αυτό του άντρα,μια γυναίκα που θα χάσει 20 κιλά,θα νιώθει κι άσχημα με το σώμα της.Μιλάω για το στήθος και την διαφορά στα 20 κιλά.Δηλαδή τα γυναικεία σώματα δεν είναι τόσο ''δεμένα'' να το πω όσο των αντρων οποτε η διαφορά στα -20 κιλά είναι μεγάλη μεταξύ τους.Για να μη μακρυγορώ αυτό που έχω να πω στην Χριστίνα,επειδή είναι και μικρή κοπέλα,είναι να μη βιαστεί να τα χάσει και να μην αγχώνεται επειδή έρχεται καλοκαίρι..3-4 κιλάκια το μήνα,με σωστή διατροφή και γυμναστική κι όχι 10+ το μήνα με πίεση.Τα 10+ το μήνα τον χειμώνα που θα έρθει θα γίνουν 20+ αλλά κατα επάνω πάλι :) Ήρεμα κι ωραία δεν χρειάζοντε κινήσεις πανικού γιατί δε βοηθάνε σε τίποτα....
27-05-2013, 14:24 #37
Σας ευχαριστω πολυ και τις δυο για τις συμβουλες σας..ο λογος που τρωω μια φορα δεν το κανω για να αδυνατισω απλα τρωω μια και καλη το μεσημερι εφοσον ξυπναω αργα και μετα ισως τσιμπολογισω κατι ελαχιστο το βραδυ αλλα οχι παντα....
27-05-2013, 14:27 #38
Δεν κάνει τίποτα,αν και τα τελευταία 27 χρόνια δηλώνω αγοράκι....(ακόμη) ... :P ....Και πάμε πάλι στο σοβαρό.Χριστίνα σου το ξαναλέω ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΑΘΟΣ....Πρέπει να βάλεις ενα πρόγραμμα και να τρως τα γεύματα σου.Το ότι ξυπνάς μεσημερι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν σημαίνει οτι δε μπορείς να στρώσεις ένα προγραμμα με σωστή διατροφή.Λύσεις υπάρχoυν αρκεί να υπάρχει και θέληση :)
27-05-2013, 14:38 #39
χαχα sorry man...βασικα κατα τις 12 ξυπναω παντα...βασικα για διατροφολογο το σκευτομαι να παω..γιατι οικονομικα ημαστε εγω και η οικογενεια μου χαλια και δεν ξερω και ποσο παει μια επισκεψη(και διαιτα να μου δωσει να κανω θα ειναι λιγο δυσκολο να την τηρησω για θα θελει καθε τρεις και λιγο ψωνισμα...)...πφφ:P,,,αν υπαρχει καποιος τροπος να στρωσω προγραμμα μετα τις 12 οταν ξυπναω(χαχαχα) και υπαρχουν καποια tips που μπορω να κανω για αδυνατισω επιτελους,,,,
27-05-2013, 14:45 #40
Γενικά με τους διαιτολόγους μπορείς να κανονίσεις εσύ κάθε πότε θα πηγαίνεις ή μπορείς να πας απλά μία φορά για ένα τεστ που σου είπα πιο πάνω,ωστε να ξέρεις που βαδίζεις.Εφόσον όμως είναι το οικονομικό στη μέση,σεβαστό,μπορείς και μόνη σου να διορθώσεις μερικά πραγματάκια κι επίσης να αλλάξεις άποψη για το θέμα.Δηλαδή λες θα θέλει ψωνια.Εγώ αυτό το αντιλαμβανομαι ότι πιστεύεις ότι αυτά που θα σου δώσει ένας διαιτολόγος,δεν θα συμβαδίζουν με το καθημερινό σου φαγητό,το σπιτικό δηλαδή.Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος γιατι καταρχήν κανένας διαιτολόγος δεν χρησιμοποιει την λέξη δίαιτα,αλλά ισορροπημενη διατροφή.Οπότε το φαγητό της μαμάς είναι ότι πρέπει για μία τέτοια διατροφή.Τώρα αν τρώτε συνεχως τηγανιτά και τα σχετικά είναι άλλο θέμα και δεν μιλάμε για κάτι ισσοροπημένο.Μπορεις να τις πείς να μαγειρεύει αυτα που μαγειρεύει,απλά λίγο πιο υγιεινά..
27-05-2013, 14:58 #41
τα παντα μαγειρευει...και κανονικα χωρις πολλα λιπη και ετσι...π.χ τωρα αν αυξησω τα γευματα απο λιγο παντα θα δω αποτελεσμα..?
27-05-2013, 15:15 #42
28-05-2013, 00:28 #43
Δν διαβασα ολες τις απαντησες επειδη βαριεμαι.. ακουσε αυτα π θα σου πω αν θες.. ειναι λαθος να τρως μια φορα την ημερα, το μεσημερι κ να παραλειπεις το πρωινο... το πρωινο θα το τρως παντα ακομα κ αν το προηγουμενο βραδυ εφαγες τον αμπακα π λεει ο λογος.. επισης οχι ολο το ιδιο, αλλα εναλλαγες.. φετα ψωμι πολυσπορο με δημητριακα η γαλα, η μαρμελαδα κ κρακερς κτλ.. κ κανα ποτηρι γαλα η χυμο.. επισης να βαζεις αφυπνιση κ να ξυπνας νωριτερα.. εχεις χαλασει το βιολογικο σου ρολοι μ αυτο π κανεις.. στις 12 στα νοσοκομεια κ στις κλινικες δινουν το μεσημεριανο, κ εσυ μ λες 12 ξυπνας κ απ ο,τι καταλαβαινω μεχρι να πλυθεις να φτιαχτεις να ετοιμαστεις παει 2 για να φας μεσημεριανο.. ετσι ο οργανισμος μπαινει σε danger mode κ επειδη ξερει οτι θα τον πεινασεις παλι, αποθηκευει κ γι αυτο κ δν χανεις.. το ιδιο κανει κ μια φιλη μ γεματουλα δν τρωει ποτε πρωι κ το μεσημερι στη λεσχη επαιρνε 2 μεριδες.. το σωστο ειναι να ξυπνας νωρις, κ να τρως μικρες μεριδουλες καθε 2-3 ωρες.. ετσι εχεις συνεχως τον μεταβολισμο σε λειτουργια.. επισης αν δν μπορεις να γραφτεις γυμναστηριο, αφιερωσε μια ωρα τη μερα να γυμναζεσαι σπιτι σου η πηγαινε βολτα στα μαγαζια με τα ποδια, κοψε πχ μια φορα την Εγνατια πανω κατω κ μια φορα την Τσιμισκη, κ εχεις καψει τις απαιτουμενες θερμιδες :)
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
28-05-2013, 02:19 #44
Σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες σου,να σαι καλα....!:D
28-05-2013, 02:26 #45
δν νομιζω οτι εισαι για διαιτολογο παντως, μπορεις κ μονη σου.. χειροτερα θα σε μπλεξει....
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)