Results 1 to 7 of 7
Thread: Τι συμβαίνει;
-
26-05-2013, 11:14 #1
Τι συμβαίνει;
Γεια σε ολους... ειμαι εδω για ενα προβλημα οχι δικό μου αλλά της μητέρας μου. Με ανησυχει πολύ η ψυχικη της υγείας και αρχιζω να πιστεύω ότι ίσως χρειαζεται βοήθεια ειδικού. Θα σας πω τη κατάσταση και πείτε μου τη γνώμη σας.
Η μητερα μου είναι 45 χρονών, σε συνταξη οχι πολύ καιρό τωρα και εχει πάρα πολλά νεύρα. Πάντα ήταν έτσι νευρική αλλά τελευταια εχει χειροτερεύσει. Περναει και κλιμακτήριο μαζι μ τα αλλα. Επισης απο τοτε που θυμαμαι τον ευατό μου την επιανε κατι καθε 2 με 3 μηνες όπου κλεινοταν στο δωματιο και εκλαιγε για μια μερα ή δυο. Με τρομαζε απιστευτα αυτο. Ειχε καποια αιτία βεβαια (καυγαδες με τη γιαγιά μου) αλλά νομιζω ειναι αρκετα ακραία συμπεριφορά. Ετσι και προχτες μαλωσε με την αδερφη μου και τωρα εχει κλειστει μεσα και δεν μιλάει σε κανέναν. Οταν εχει νευρα μπορει να σε κατηγορήσει για οτιδηποτε αλλά συνηθως ξεσπαει στον πατέρα μου. Το κλιμα στο σπίτι σχεδον αφορητο αλλά εγω σπουδάζω μακρια και δεν μπορώ να κανω κατι αμεσα περα απο το να ανησυχω...
Ειναι φυσιολογική συμπεριφορα αυτη ομως?? ενταξει να εχεις νευρα αλλά να αρρωσταίνεις και τους άλλους. Ειναι πίεση λόγω αγχους για τ οικονομικά; ειναι ορμονικό; ειναι ψυχολογική διαταραχή; Τι συμβαινει και πως μπορώ να τη βοηθησω; θα μας αρρωστησει όλους ετσι....
- 26-05-2013, 15:57 #2
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΣΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Η ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΤΣΑΚΩΜΟΥ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΛΛΟ ΤΑ ΑΠΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ....
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ! ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, Η ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΣΠΑΕΙ....
ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ?
26-05-2013, 16:30 #3
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου Κοκκινοσκουφιτσα
Το εχω συζητησει (ή μαλλον εχω προσπαθησει) και παλιοτερα αλλα δεν μου δινει καποια εξηγηση. απλα οτι δεν εχει κεφι και "θα της περασει" Ειναι δυσκολος ανθρωπος γενικα και δεν ανοιγεται ασε που δεν θελει να μας στεναχωρει. Ειμαι σιγουρη οτι θα σκεφτεται οτι δεν θα καταλαβουμε. ειναι τραβηγμενο για αυτο ανησυχω και εγω. Να της πω να παει σε ψυχολογο αλλα θα με ακουσει; Και αφου συμβαινει καιρο τωρα παντα με τον ιδιο τροπο (τσακωμος, νευρα, κλαμα) γιατι δεν εχει παει μεχρι τωρα; γιατι ενταξει λογικα σε μια δυο μερες θα ειναι καλα παλι (επιφανειακα) αλλα δεν μπορει να συνεχισουμε να ζουμε και εμεις με το φοβο μηπως πουμε κατι λαθος και προκαλεσουμε τετοια κατασταση.
26-05-2013, 16:45 #4
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΛΠ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ!!!
ΚΑΚΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ,ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ........
26-05-2013, 19:58 #5
είναι και το ορμονικό στη μέση που σε κάνει κουρέλι και νευρικό . Εμένα η μαμά μου είχε ένα θέμα ορμονικό και φοβόμασταν να της μιλήσουμε.Δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ήρεμη αλλά εκείνη την περίοδο φώναζε και μάλωνε με το παραμικρό ... της είπα με ήρεμο τρόπο να το πει στον γυναικολόγο της στην αρχή μαλώσαμε και μετά από 3-4 προσπάθειες να την πείσω ... τον πήρα εγώ τηλ και του είπα και αυτός της έδωσε κάτι φάρμακα για να εξισορρόπηση των ορμονών και ηρεμήσαμε... εκτός λοιπόν του ψυχολογικού δες και του ορμονικού ...
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
26-05-2013, 21:44 #6
Ετσι ακριβώς φοβομαστε να μιλήσουμε!! Ειναι τυχερη που ο πατερας μου ειναι υπομονετικος και την αγαπα πολυ εγω στη θεση του θα ειχα φυγει με τοσα που ακουει. Αυτο για το ορμονικο ειναι καλη ιδεα θα ειναι πιο ευκολο να πειστει απο οτι με τον ψυχολογο. Σ ευχαριστω Κλειδι σκέψης
26-05-2013, 23:45 #7
Εχει καποιος εμπειρια με τη "Δυσθυμια"? εκανα λιγο ερευνα και αρχιζω να πιστευω οτι ισως αυτο συμβαινει με τη μαμα μου. Καποιο βιβλιο μπορει να βοηθησει ισως, βιβλιο ψυχοθεραπειας ή αυτοβοηθειας, καμια προταση;;;
Ειμαι αποφασισμενη να μην το αφησω να περασει ετσι αυτη τη φορα δεν μπορω αλλο να εχουμε καθε 3-4 μηνες το ιδιο πραγμα...