Results 1 to 15 of 23
-
27-05-2013, 03:19 #1
Αναζήτηση Συμπτωμάτων στο Internet...!!!!!
Καλησπέρα για άλλη μία φορά... θίγω ένα ακόμα θέμα που με ταλαιπώρησε για χρόνια... δυστυχώς είχα πέσει στην παγίδα του...νιώθω σύμπτωμα-αναζήτηση στο internet...δεν θέλω να πω πολλά, αλλά είναι μέγα λάθος να γίνεται αυτό και δυστυχώς όλοι εμείς με παρόμοια προβλήματα, το κάνουμε ή το έχουμε κάνει στο παρελθόν... αποτέλεσμα...(τουλάχιστον σε μένα) ένταση του φόβου και των συμπτωμάτων, και πολύ συχνά τρομερή παραπληροφόρηση... με άλλα λόγια έφτανα να πιστεύω ότι είμαι <<ετοιμοθάνατος>>, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει ούτε στο ελάχιστο...
- 27-05-2013, 11:41 #2
Αλλο ενα θυμα....της αναζητησης του ιντερνετ!!μακρυα!!Τωρα πλεον δεν διαβαζω ουτε τι παρενεργειες απο το χαρτακι οδηγιων!!
27-05-2013, 11:52 #3
Απιστευτα ψυχοφθορο!!Εγω το εκανα πολλες φορες στο παρελθον & οχι απλα με χαλαγε,με ταραζαν τοσο πολυ αυτα που διαβαζα που νομιζα οτι θα χασω το μυαλο μου.....μακρυα απ αυτο,μην το κανετε!!!!
27-05-2013, 12:42 #4
Ειναι απο τα χειροτερα πραγματα που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου..Μην ψαχνεις στο ιντερνετ..Οτι αποριες εχεις στον τον γιατρο σου..οχι στο ιντερνετ!!
27-05-2013, 13:04 #5
Είναι ο πλέον καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις νοσοφοβία και άγχος :Ρ
Εντελώς μαζοχιστικό.
Μπαίνεις για να δεις που οφείλεται ένας πόνος δεξιά και καταλήγεις να έχεις καρκίνο σε μετάσταση με μια εβδομάδα ζωής :ΡΡΡ
27-05-2013, 15:17 #6
Αναλογως ποιος εισαι , και οι γιατροι ψαχνουν στο ιντερνετ
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-05-2013, 22:39 #7
28-05-2013, 00:18 #8
Καλα μην τα παιρνεις ολα τις μετροιτης αγαπητο μελος εδωπερα λεγονται κ τρομερες ανακριβειες
28-05-2013, 00:38 #9
αλλο να μπεις σε ενα εγκυρο ιατρικο σαιτ οπου γραφουν αρθρα γιατροι καταξιωμενοι κ φερουν το ονομα τους απο κατω να ενημερωθεις για κατι π σε απασχολει, κ αλλο να ψαχνεις συνεχεια την καθε ασθενεια π ακους.. ασθενειες υπαρχουν εκατομμυρια κ ορισμενες μπορει να ειναι τοσο συνηθισμενες κ να μν τις ξερουμε.. δν υπαρχει στανταρ.. απο κει κ περα καποιος π δν ειναι γιατρος δν μπορεις να δωσεις βαση περα απο απλη ανταλλαγη εμπειριων.. πολλες φορες σε τρομαζουν κιολας.. σαν να σου λεω πχ οτι εγω αυτη τη στιγμη πινω 2 ποτηρια μπυρα.. το ξερεις? μπορει να πινω 2 ποτηρια νερο, μπορει ομως 2 ποτηρια ουισκι, κ μπορει κ τπτ.. καπως ετσι παει.. επισης παιζουν κ παραμετροι π δν γνωριζουμε.. λενε πχ ''πεθανε ο 80χρονος απο τον ιο ταδε" λενε μονο αυτο, κ δν λενε πχ οτι ο 80χρονος ολο κ θα ειχε κ τα ζαχαρα του κ τα καρδιακα του κ το ενα κ το αλλο.. αρα δν πεθανε 100% απο τον ταδε ιο.. εσυ ομως βλεπεις πεθανε απο τον ιο κ τρομοκρατεισαι.. επισης ειναι κ θεμα ατομου.. αν ηταν με μια αναγνωση να μας επιανε πανικος, οι γιατροι κ οι νοσοκομοι π μια ζωη σπουδαζουν κ ασχολουνται με ασθενειες, θα ειχαν παθει τετοιο ταρακουλο π δν θα μπορουσαν να εξασκησουν το επαγγελμα τους, η με καθε περιπτωση ασθενη π βλεπανε θα φοβοντουσαν μν το παθουν κ αυτοι.. κι ομως οι περισσοτεροι ειναι φουλ αναισθητοι.. γι αυτο σ λεω ξεκολλα οσο μπορεις απο το ιντερνετ.. επισης πολλα συμπτωματα ειναι κοινα.. πχ ''γαστρικο αλγος'' μπορει να οφειλεται σε 10000 αιτιες.. μην πας τωρα να το ψαξεις χεχε
αυτα
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
28-05-2013, 02:19 #10
Εννοω αναλογως το ατομο που ψαχνει. Το περιεργο ειναι οτι το μηνυμα σου ερχεται σε αντιδιαστολη με το αλλο θεμα να μην εμπιστευεστε τους γιατρους. Εαν δεν ενημερωθεις απο τους γιατρους , δεν ενημερωθεις απο το νετ , τοτε απο που θα αποκτησεις τη γνωση που χρειαζεσαι?
Εγω ειμαι ασθενης και ψαχνω παντως.... εψαχνα δλδ και εμαθα παρα πολλα που δεν θα τα μαθαινα αλλιως.
Δεν αντιλεγω φυσικα οτι εαν εχεις προβλημα μπορει να τα κανει χειροτερα το ολο θεμα , αλλωστε ακομα και οι ψυχολογοι στις σχολες καπου ειχα διαβασει νομιζουν εχουν ολες τις ασθενειες οταν διαβαζουν αυτα που διαβαζουν:P , αλλα σε γενικες γραμμες ειμαστε τυχεροι που διαθετουμε ενα τετοιο απιστευτο μεσο σαν το νετ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-05-2013, 10:38 #11
Καλημέρα Elendar... Ένα θα σου πω!! έτσι απέκτησα νοσοφοβεία!!! ότι ένιωθα έμπαινα στο ιντερνετ και έκανα τη διάγνωση μόνη μου, το απίστευτο είναι ότι μου φαινόταν λογικό, λέω για να τα γράφουν τα έχουν πάθει!!! Βέβαια... ούτε τους γιατρούς δεν εμπιστευόμουν που κρατούσαν τις εξετάσεις μου!!!!! Πλέον το έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό! με τη βοήθεια της ψυχολόγου μου βέβαια! Και όπως είπε πολύ σωστά το μέλος kosto30, ούτε το χαρτί από τα φάρμακα..!!!!!!!!
Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P
28-05-2013, 18:36 #12
Καλα στα φυλλα οδηγιων των φαρμακων γινεται το ελα να δεις! ειδικα του ζολοφτ και του αμπιλιφαι γραφουν ενα κατεβατο πιθανες παρενεργειες και ασθενειες, απο καρκινο μεχρι αιφνιδιο θανατο αγνωστου αιτιολογιας! το βλεπεις το προσπερνας κ λες ε κι αν πεθανω πεθανα δν γινεται αλλιως!!
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
29-05-2013, 18:49 #13
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι το ιντερνέτ ή το χαρτάκι από τα φάρμακα. Το πρόβλημα είναι το όλο υπόβαθρο, η όλη προσωπικότητα, αλλά και η φάση ζωής του ανθρώπου που ψάχνει. 'Ετσι μπορεί το διαδίκτυο είτε να είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο έρευνας και διασταύρωσης απόψεων γύρω από κάποιο θέμα, είτε να γίνει ένα ακόμα μέσο για την επιβεβαίωση των ήδη λανθασμένων πεποιθήσεων ενός φοβικού ή αγχωτικού ανθρώπου.
30-05-2013, 22:59 #14
31-05-2013, 01:19 #15
Ελενταρ μου θυμισες τα παλια τα χρονια που δεν ηξερα απο τι πασχω και εψαχνα στο νετ και ζουσα το δραμα σε ολο του το μεγαλειο.
Μου αρεσαν ιδιαιτερα οι online symptom checkers , αυτα τα ανθρωπακια που διαλεγεις σωμα , μελος σωματος και μετα συμπτωματα και σου βγαζει μια λιστα με 300 πιθανες ασθενειες.....
Τωρα που εχω αποδεχτει οτι ειμαι απλως νευρωτικη , οταν καμμια φορα ψαχνω δεν αγχωνομαι και ξερω οτι το πιο πιθανο ειναι να ειναι απλη η εξηγηση για αυτο που με απασχολει.