Δεν νιώθω αγάπη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Δεν νιώθω αγάπη

Γεια σας
    θα ήθελα να μιλήσω για το πρόβλημά μου.Είμαι 26 χρονών κ πριν απο 6 χρόνια είχα πάει σε ψυχίατρο γιατί ένιωθα κατάθλιψη κ ότι τρελαινόμουν.Η διάγνωση ήταν συναισθηματική ψύχωση.Από τότε έπαθα 2 υποτροπές με χειρότερη αυτόν τον χειμώνα.Δεν έπαιρνα σωστά τα φάρμακά μου.Σ'αυτή την υποτροπή ένιωθα πως δεν έχω αγάπη κ άρχισα να το ψάχνω για αμαρτίες κ πίστεψα πως είμαι ο Αντίχριστος γιατί θεώρησα πως τις έχω όλες.Γενικά έχω αρνητικά συναισθήματα όπως ντροπή,φόβο,θυμό και αισθάνομαι κακός κ πως έχω μίσος μέσα μου.Διάβασα πως στην ψύχωση το συναισθημα είναι επίπεδο,φτάνει όμως στο σημείο να μη νιώθεις αγάπη;Γενικά αντιμετωπίζω προβληματα στην συγκέντρωση κ στη μνήμη.Όλη μέρα δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε κάτι κ το ρίχνω στον ύπνο.Το μυαλό μου το αισθάνομαι κενό και μουδιασμένο χωρίς διαύγεια,σαν να υπάρχει μια κασέτα από λανθασμένες πεποιθήσεις,φόβους,ενοχές κ εμμονές.Με κάνει να αισθάνομαι χαζός.Αισθάνομαι να χάνω τον εαυτό μου κ όλη μου η ζωή να μου φαίνεται τραυματική.Αισθάνομαι πως δεν έχω αποκομίσει τίποτα από τις χαρές της ζωής.Γενικά απο μικρός ήμουν κλειστός χωρίς ενδιαφέροντα και κίνητρα.Απομονώμουν και κοιτούσα πολλές ώρες τηλεόραση.θα ήθελα να μάθω αν κάποιος απο σας έχει νιώσει ποτέ στην ζωή του να μη έχει αγάπη κ αν είναι ''φυσιολογικό'' σε μας τους ψυχωτικούς.

favvel
    Guest
    γεια σου serios..κι εγώ είχα πιστέψει ότι ήμουν ο Αντίχριστος!άλλες φορές πάλι πίστευα ότι είμαι ο Μεσσίας ή η μητέρα του που θα τον γεννήσει..τι περίεργο..επίσης δεν είχα συναίσθημα.είχα μόνο το μυαλό.και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως είχα βρει με το μυαλό μου το πώς θα φτιάξουμε το συναίσθημα της αγάπης με τη λογική.μήπως έχεις και τρεις μαύρες κουκκίδες στο αριστερό σου χέρι μία στο πάνω μέρος του κάθε δάχτυλου?εγώ έχω αυτές τις κουκκίδες και όταν είχα ψύχωση σκεφτόμουν ότι ήταν ενδεικτικό ότι ήμουν ο Μεσσίας και όταν έπαθα υποτροπή τις είδα 5 αυτές τις κουκκίδες.βέβαια είναι τρεις.
    εγώ νομίζω ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυτό το αίσθημα απουσίας αγάπης και ζεστασιάς αα βρήκα τη λέξη.ζεστασιά δεν μπορούσα να νιώσω..υπάρχει δλδ αυτή η παγωμάρα και όσοι είναι ευαίσθητοι το συλλαμβάνουν και παγώνουν.ή όσοι έχουν και την προδιάθεση ή έχουν πιεστεί πολύ.αυτοί..
    και έχω και μία απορία..να την κάνω εδώ όπως ξέρει ας απαντήσει..έβλεπα κάποιες φορές μία σειρά με μάγους.γίνεται αλήθεια με μαγικά να ζωντανέψεις μία ζωγραφιά?
    γιατί εγώ τα πιστεύω ό,τι βλέπω..πιστεύω πως τίποτα δεν βγάζει τυχαία η τηλεόραση..

Senior Member
    serios ολα ειναι δυνατα οταν εχεις ψυχωση οπως κι αυτο που λες οτι δεν νιωθεις αγαπη.Εγω νομιζα οτι ημουν ο πιο κακος ανθρωπος στον κοσμο.
    Ενα πραγμα εχω να σου πω:να παιρνεις τα φαρμακα σου με τις οδηγιες του γιατρου και θα συνελθεις πιστευω.Εγω παιρνω τα ιδια φαρμακα εδω και 5 χρονια και εχω βελτιωση χωρις καμμια υποτροπη.Ισως ειχες σταματησει ή ελλατωσει τα φαρμακα και υποτροπιασες.Σου ευχομαι ταχεια αναρρωση και να μην το βαζεις κατω!!!

Senior Member
    Και εγώ αυτό αισθάνομαι mixali.Πως είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου,υποκριτής και κακός.Ελπίζω να καλυτερεύσω γιατί εδώ κ εφτά μήνες έχω παρατήσει τη σχολή κ δεν κάνω απολύτως τπτ όλη μέρα.Με έχει πάρει πολύ απο κάτω κ νιώθω πως δεν έχω την ψυχική δύναμη να το αντιμετωπίσω.
    favvel όχι δεν έχω αυτά τα σημάδια αλλά είχα δει κ γω ένα σημάδι στο χέρι μου που είχε δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο κ έτσι όπως ήμουν με τις σκέψεις πίστεψα πως είναι θεϊκό σημάδι κ πως θα πάω στην κόλαση.Το να ξυπνάς κάθε πρωί πάντως κ να πιστεύεις πως θα πας στην κόλαση δεν περιγράφεται τι μαρτύριο είναι.

Senior Member
    Καλημέρα σου... έπειτα από μεγάλη ψακτική και συζητήσεις με τη ψυχολόγο μου, κατέληξα στο εξής: ο τρελός δε ξέρει ότι έιναι τρελός, ο μεθυσμένος δε το καταλαβαίνει, ο κακός δεν έχει ενοχές γι αυτό λέγεται και κακός... βλέπω κάποια κοινά σε αυτά που λες... κι εγώ από μικρή ήμουν κλειστή, δεν ήξερα γιατί, αργότερα κατάλαβα ότι μου το δημιούργησαν οι γονείς, η κοινωνία και οι συνθήκες... Το ότι μπορεί να μη νιώθεις αγάπη, είναι ίσως.. λέω ίσως γιατί δε σε ξέρω αλλά ούτε ειδικός είμαι, ίσως επιεδή δε τη πήρες στο βαθμό που θα έπρεπε... το ότι νιώθεις διαφορετικός δε σημαίνει ότι είσαι κακός ή καλός, εγώ χωρίς να σε ξέρω, βλέπω ένα άτομο, συνηδειτοποιημένο της κατάστασής του με ανησυχείες.. που σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο που γουστάρει να νιώσει πράγματα. Αν όλα αυτά είναι από τη συναισθηματική ψύχωση, ακολούθησε αυτά που σου λένε για να νιώσεις καλύτερα.. Πάντως εγώ δε βλέπω κάποιον να λέει: παιδιά... δε ξέρω εσείς τι λέτε αλλά εγώ είμαι ο Θεός ή ο Αντίχριστός. ίσως κάποια σχέση ή κάποιοι φίλοι θα σε βοηθούσαν συναισθηματικά... Δε ξέρω, ελπίζω να μη σου φαίνονται βλακείες αυτά που λέω!
    Ρόδα είναι και γυρίζει... Εγώ φοβάμαι ότι όταν τη δω θα χαρώ και αυτή θα με πατήσει!!! :P

Senior Member
    Δεν έχεις τίποτε. Απλά ζεις στον πραγματικό κόσμο, δίχως να ξεχνάς τι σου προκαλεί αυτός. Γιατί σε αυτόν τον κόσμο που ζεις το φυσιολογικό είναι να νιώθεις αγάπη? Ψάξε τι σου λέει ο εαυτός σου, το σώμα σου, για τον κόσμο στον οποίο ζεις και που δεν έχεις διαλέξει.

Senior Member
    Aυτά τα συναισθήματα τα ένοιωθες πρίν ?
    πχ την αγάπη πρός τί η ποιόν ? δεν είναι αμοιβαίο αυτο ?
    δηλαδη αγαπάς αυτον/η που σε αγαπάει επισης ,αν οχι (?)
    Επίσης με τίς ενστικτώδεις αισθήσεις ,πέρα απ' τα συναισθήματα , ηδονη,ικανοποιηση,γοητεία,� �λξη, μπορείς να νοιώσεις ; σε αγγίζουν αυτα ;
    Μέ τη σκέψη οτι ίσως αν πιαστεί κανείς απο αυτα ,σαν πιο απλά πιο "προσιτα" κ επιτεύξημα, θα επιστρεψουν και τα συναισθήματα ακολούθως, η θα επαναδομηθούν !

...μήπως δε νιώθεις καλά με όλα όσα σου έχουν συμβεί και έχεις γενικότερα αρνητική στάση απέναντι στις καταστάσεις και τους ανθρώπους?

Οταν ξεκινάς με διάγνωση "συναισθηματική ψύχωση " και καταλήγεις με ....θα ήθελα να μάθω αν κάποιος απο σας έχει νιώσει ποτέ στην ζωή του να μη έχει αγάπη κ αν είναι ''φυσιολογικό'' σε μας τους ψυχωτικούς, φίλε μου μάλλον έχεις πέσει στην παγίδα της ταμπέλας, 1 σου έκαναν διάγνωση κι εσύ την έφαγες , 2 η αγάπη εαν δεν την αισθάνεσαι δεν είναι αποτέλεσμα ψύχωσης, απλά τώρα δεν νιώθεις, σε αυτή τη φάση που είσαι , η αγάπη δεν είναι προσφέρω και ζητάω σε ταυτόχρονο χρόνο, όταν σου έρχεται την αποδέχεσαι , όταν σου βγει την δίνεις, δεν υπάρχει χρονικός κανόνας. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι μόνο δικό σου δικαίωμα , τα ζούμε όλοι καθημερινά, δεν νομίζω οτι διαφέρεις απο τις καθημερινές μας ανασφάλειες. δεν νομίζω ότι διαφέρεις κι ότι υστερείς κάπου από εμάς τους υπόλοιπους. Αυτά!

Senior Member
    συνηθεια στην ψυχωση και στην καταθλιψη ειναι δυνατον να μην νιωθεις καθολου συναισθηματα, διοτι ο ψυχικος μηχανισμος εχει κλαταρει.
    δεν εχω ψυχωση, εχω καταθλιψη και το πως ειναι να μην νιωθεις τιποτα τα εχω βιωσει.

προφανως δεν εχεις διαβασει καθολου, δεν εχεις ενημερωθει, δεν εχεις καποιον κοντινο σου που πασχει και δεν εχεις περασει ψυχωση η ιδια, για να εχεις εμπειρια του πως ειναι!

συγγνωμη που στην ξαναειπα, αλλα πραγματικα εισαι τελειως οφ τόπικ.

το ξερω οτι δεν θα σε πεισω και δεν προκειται να αλλαξεις αποψη για τους ψυχιατρους τους ψυχολογους και τους ψυχικα πασχοντες, απλα ισως θα ηταν καλο για εσενα να προβληματιστεις λιγο απο που αντλεις την τοση βεβαιοτητα οτι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα βλεπεις.

αν ειχες τη δυνατοτητα να δεις τι βιωνουν οι ψυχικα ασθενεις, θα σου επεφταν τα μαλλια απο την εκπληξη και απο το ποσο εξω πεφτεις σχετικα με ολα αυτα για τα οποια αυτη τη στιγμη εισαι εντελως σίγουρη!

Senior Member
    Πολυπλοκη ερωτηση πραγματι. Βασικα στην ψυχωση εχεις καποια προβληματα που ειναι κοινα σε πολλους που πασχουν απο την ιδια ασθενεια , αλλα το καθε ατομο απο το αλλο μπορει να διαφερει οπως η νυχτα απο την ημερα. Θα ελεγα την ορολογια επιπεδο συναισθημα δεν την εχω καταλαβει ιδιαιτερα.... Εγω προσωπικα οταν υποτροπιαζω κλεινομαι τοσο πολυ στο καβουκι μου και ειναι τοσο εντονος ο πονος και η καταθλιψη που μου φαινεται οτι κανεις δεν ειναι με το μερος μου... καπως ετσι και μπορει να πληγωνω ανθρωπους που ενδιαφερονται για μενα με την συμπεριφορα μου του στυλ να μου κανει καποιος χιουμορ ας πουμε και εγω να κανω την γκριματσα του πονου λες και μου ειπε την χειροτερη προσβολη. Ισως να χανεται η πολυπλοκοτητα των συναισθηματων , απο τον εντονο πονο που αισθανεσαι? Δεν ξερω.

Οσον αφορα οτι ειπε η Συνηθεια ,το λαθος που κανει ειναι οτι μιλαμε ολοι την ανθρωπινη γλωσσα και τρεχουμε ολοι προσομοιωσεις στο μυαλο μας για να καταλαβουμε τους αλλους. Οταν λεει καποιος θλιψη καταλαβαινω τι εννοει.... αλλα σιγουρα καταλαβαινω?
    Οταν λεει πονος ψυχικος καταλαβαινω τι εννοει... αλλα ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινω? Απο την αποψη οτι αυτα ειναι κοινα χαρακτηριστικα γνωρισματα των ανθρωπων , αλλα αυτο που κανει πολλες φορες τη διαφορα ειναι η κλιμακα που τα αισθανεται κανεις.

Το σωστο βεβαια ειναι να μην κολαμε στην διαγνωση και να λεμε ολα ειναι θεμα της...ψυχωσης , της καταθλιψης κλπ κλπ.

Φυσικα και εγω δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το τι περιγραφει ο σεριος, αλλα ειναι κατι που φαινεται τοσο γνωριμο. Συζητα και με τον γιατρο σου σεριε για αυτα που αισθανεσαι. Τελος θα πω το τετριμμενο , προσπαθησε να βρεις δραστηριοτητες και να εμπλουτισεις το χρονο σου οσο ειναι δυνατον.

Δυσκολευομαι να γραψω κατι πανω στο θεμα και αισθανομαι οτι ουσιαστικα δεν εγραψα κατι ουσιαστικο , ευχομαι καλη δυναμη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Η συνήθεια είναι μάλλον κάτι που χαρακτηρίζει εσένα lou! σε διαβεβαιώνω πως έχω περάσει δύσκολα ψυχωτικά χρόνια, δεν ήξερα τι μου συνέβη, αναγνωρίζω μέσα απο περιγραφές των άλλων τον εαυτό μου, δεν πήρα ποτέ ιατρική διάγνωση, λειτούργησα με το ένστικτο , μετά απο χρόνια κατάλαβα πως εάν είχα πάει σε ειδικό αντί για 5 χρόνια της ζωής μου μετά απο φαρμακευτική αγωγή ίσως είχα χάσει μονο μερικούς μήνες, μου το είπε αυτό σοβαρός ψυχίατρος με βιβλία και περγαμηνές εν Ελλάδι κάποια στιγμή που συναντηθήκαμε τυχαία σε μια κοινωνική συναναστροφή , ίσως, από ένστικτο τότε πήγα στην οικογένειά μου να βρω καταφύγιο, ο σοβαρός γιατρούλης που όλοι θαυμάζουμε μου είπε πως ο δικός μου τρόπος ήταν ο καλύτερος δυνατός. Να προσέχεις κι εσύ την συνήθεια, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του μυαλού σου (μπήκα σε μεγάλο κόπο να εκτεθώ πάλι , δεν είχα καμία διάθεση)

Senior Member
    Συνηθεια αν ειχες ψυχωση και ησουν χωρις αγωγη 5 χρονια , ειτε θα ησουν νεκρη , ειτε θα σε ειχαν κλεισει με εισαγγελικη εντολη σε ψυχιατρειο ωστε να παρεις αγωγη.
    Αρα ή ειχες κατι αλλο ή λες μπαρουφες.

Δεν μπαίνω σε διάλογο,δεν έχω να αποδείξω κάτι ούτε κάποιος δέχομαι να περνά τις χαζές ώρες του με σοβαρά θέματα της ζωής μου , κάτι έμαθα τις προηγούμενες ημέρες :o .. καληνύχτα. Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

Senior Member
    Χμ δεν μπαινεις σε διαλογο , αλλα προσβαλεις ενα σωρο ανθρωπους που δεν τους ξερεις και δεν δεχεσαι την ( αναμενομενη) κριτικη.
    Προφανως θελεις μονο να τραβηξεις την προσοχη γιατι ισως δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις ...

Page 1 of 2 12 LastLast