Results 1 to 15 of 33
-
28-05-2013, 01:12 #1
Αγχωνεστε το καλοκαιρι πως φαινεται το σωμα σας?
Για πειτε κοριτσια κ αγορια!
Τωρα π εφτασε το καλοκαιρακι κ γινεται επελαση απο σορτσακια, φορεματακια, μινι φουστες κτλ, αγχωνεστε?
Πως ειναι η ψυχολογια σας?
Εχετε θεμα με την παραλια κ ετσι? πως το αντιμετωπιζεται?
ειναι λυση να πηγαινεις πχ σε μια πιο απομερη κ ησυχη επειδη κομπλαρεις στα μπιτς μπαρ?
κ στην τελικη τι ειμαστε να αρεσουμε σε ολους πατατες τηγανητες?
εγω αν κ δν ειμαι χοντρη πιστευω οτι ειμαι οποτε λεω τα παχη μου τα καλλη μου κ χεστηκα πως το βλεπει ο καθενας.
οποιος χαλιεται η αισθητικη του, μπορει να κοιταξει αλλου. κ before starting pointing with the finger, make sure your hands are clean.
κ σιγα το σπουδαιο κατορθωμα στην τελικη κ 40 κιλα να εισαι..
η μεγαλυτερη κ πιο δυσκολη κυτταριτιδα δν ειναι στον μηρο κ στον ποπο, αλλα στο μυαλο!
σοφος οστις το ελεξε))))
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 28-05-2013, 11:32 #2
Και εγώ της ίδιας άποψης ακριβώς δεν είμαι χοντρή έχω λίγα 2-3 κιλά κανονική στο σώμα δεν αγχώνομαι καθόλου για τα κιλά μου να χάσω δεν μπορώ γιατί να έχω δηλαδή να έχω αρνητική εικόνα για μένα τα βρίσκω με τον εαυτό μου όλοι πρέπει να είμαστε το ίδιο μοντέλο σωματότυπου ? και σε όποιον αρέσουμε ούτε με νοιάζει βλέπεις και άλλες που είναι ποιο παχουλές και φίλους έχουν και καλοπαντρεύονται και όλα τα κάνουν .
28-05-2013, 13:30 #3
αγχωνομαι μονο αν δεν υπαρχουν αλλοι χοντροι στη παρεα. αλλα συνηθως δεν υπαρχει καν παρεα οποτε πως να παιξει και παραλια ?
τα πολλα κιλα δεν ειναι και τοσο υγεια, αλλα οταν ο τροπος που ζουμε δεν ειναι κι ο καλυτερος για να προσφερει επιλογες να γυμναζομαστε, πως θα αδυνατισουμε ? ειδικα αν σαπιζει στη μοναξια κανεις και δεν εχει εστω εναν ανθρωπο να τον ξεσηκωνει να πηγαινει απλα για περπατημα.
διαιτες και λοιπα ειναι μαλακιες σωστη διατροφη χρειαζεται, αλλα παλι οταν ζεις μεστη πολη και εχεις την ευκολη λυση τα junk food, αντε να την ακολουθησεις.
28-05-2013, 13:37 #4
Kι εγώ αγχώνομαι, αλλά όχι για μένα. Για τους άλλους, που θα κομπλάρουν μόλις βγάλω την κορμάρα στην παραλία...:Ρ Α, ρε Λάκρυ με τις ανησυχίες σου...χαχαχαχ
Οταν πάντως βλέπω κάποιον να δηλώνει τόσο έντονα και εμφατικά οτι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καταλαβαίνω πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο...
28-05-2013, 15:24 #5
όχι, γιατί οι άλλοι δεν υπάρχουν.
28-05-2013, 16:08 #6
Οταν πάντως βλέπω κάποιον να δηλώνει τόσο έντονα και εμφατικά οτι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καταλαβαίνω πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
http://lewforeio31.blogspot.com κάτι παραπάνω από ένα απλό λεωφορείο
28-05-2013, 19:05 #7
Κι ομως, δν συμβαινει αυτο παντα.. παλιοτερα με ενοιαζε πολυ, τωρα σχεδον καθολου.. οπως μπορει να πει ο αλλος για μενα, ετσι μπορω κι εγω.. αρα? εχει νοημα να δινουμε σημασια? κ ποιος ειναι αυτος π θα μας ορισει ποιοι ειμαστε, ο Θεος? μονο αυτος θα μπορουσε να ειναι ο ανωτατος κριτης ολων μας αλλα κ παλι δν ξερω αν σιγουρα υπαρχει...
)
28-05-2013, 19:23 #8
Λακρυμόζα έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αλλά δυστυχώς το θέμα είναι όλο στο μυαλό μας, έχει τόση μεγάλη δύναμη που μπορεί να ελέγχει την κάθε μας κίνηση μέσα από τις εκαττομύρια νευρικές συνάψεις!!! Πραγματικά και εγώ παρόλο που ξέρω ότι είμαι αδύνατη (τουλάχιστον όλοι αυτό μου λένε όπως και ο ΔΜΣ μου) εγώ νιώθω τόσο απαίσια για το σώμα μου που έχω δύο χρόνια να πάω για μπάνιο στην παραλία. Όμως το θέμα δεν είναι τι θα πούνε οι άλλοι για μένα αλλά το πως εγώ νιώθω και από τη στιγμή που εγώ νιώθω χοντρή λόγω της ψυχογενούς ανορεξίας που έχω δεν πάω πλέον στη θάλασσα. Όταν εσύ ο ίδιος απεχθάνεσαι τον εαυτό σου περισσότερο από καθετί πως μετά περιμένεις να αγαπηθείς και να νιώσεις άνετα όταν βρίσκεσαι με κόσμο. Πρέπει εσύ ο ίδιος να αποδέχεσαι τον εαυτό σου με τα προτερήματα και τις αδυναμίες του και να μην γίνεσαι εχθρός του ασκώντας του την πιο αυστηρή κριτική.
"Nothing tastes as good as skinny feels"
28-05-2013, 19:54 #9
http://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks
Kati tetoia vlepw k pa8ainw kata8lipsi gmt... gt na min eimaste etsi k emeis k oso k na prospa8oume dn 8a ginoume pote!!
ante meta na fas k na vgeis paralia.. alla k ap tin alli skasila mou...." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
28-05-2013, 20:10 #10
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς παθαίνω πόσο σε καταλαβαίνω!!! Είναι αδιανόητο να ελέγχει το φαγητό ολόκληρη τη ζωή σου και όλο σου το είναι να γυρίζει γύρω από θερμίδες και δίαιτες αδυνατίσματος που μόνο κάποιος που περνάει από διατροφική διαταραχή μπορεί να καταλάβει. Είναι μια διαρκής ενασχόληση που δε σου αφήνει χώρο στον εγκέφαλο να ασχοληθείς με κάτι άλλο αν δεν το αντιμετωπίσεις σωστά βασανίζεσαι μια ζωή!!! Γίνεται εμμονή που σε οδηγεί στην αυτοκαταστροφή δημιουργώντας προβλήματα σε πολλά συστήματα (καρδιαγγειακό, γαστρεντερικό, ουροποιητικό, γεννητικό) και τελικά στο θάνατο αν δεν υπάρχει κάποιος να σου κρούσει το καμπανάκι και να σε αφυπνίσει από την διαταραγμένη σου σκέψη. Μακάρι να μην ήταν τόσο δύσκολη και για εμάς η διαδικασία της θρέψης κάτι που για άλλους είναι αυτονόητο.
28-05-2013, 22:01 #11
γαμησε τα ρε συ.. ετσι ακριβως ειναι... κι εμενα το θεμα μου δν ειναι οι αλλοι (τους οποιους τους εχω χεσμενους εννοω αγνωστους π κρινουν με βαση αυτο π βλεπουν) αλλα κυριως οτι εγω εχω θεμα κ δν νιωθω ανετα.. περυσι δουλεψα παρτ ταιμ σε μπιτς μπαρ κ ενω ολες οι κοπελες στο σερβις ητανε με το μαγιο πανω κατω εγω κατω ειχα δεμενο ενα παρεο συνεχεια.. δν αισθανομουν ανετα.. κ μονη μ εντελως να ειμαι ντρεπομαι κ νιωθω ασχημα κ αυτο προσπαθω τωρα να το απενοχοποιησω κ να μν με νοιαζει.. θα σου απαντησω κ στο πμ stay on
28-05-2013, 22:46 #12
Λάκρυ exactly the same feeling...... ντρέπομαι απίστευτα όλες οι συμφοιτήτριες μου με τα σορτσάκια και τις μίνι φούστες στη σχολή και εγώ με τα baggy jeans ακόμη και τώρα που σκάει ο τζίτζικας!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν ξέρω γιατί νιώθω ότι όλες είναι πιο αδύνατες από μένα και εγώ να είμαι η πιο χοντρή της σχολής. Ακόμα και εγώ μόνη μου ντρέπομαι να αντικρύσω τη φιγούρα μου στον καθρέφτη και το νούμερο της ζυγαριάς γι αυτό σταμάτησα όλες αυτές τις συμπεριφορές που με γυρίζουν πίσω. Τεσπα μη σε ζαλίζω με τις ανησυχιες μου έχεις και εσύ τις δικές σου μακάρι να το ξεπεράσουμε και εμείς να βγαίνουμε όπως όλοι οι φοιτητές χωρίς να μετράμε θερμίδες αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη γι αυτό γιατί θα μας διακατέχει αυτή η τελειοθηρία για τον έλεγχο των πάντων. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξες άλλωστε αυτό που λέω πάντα στον εαυτό μου είναι ότι από τη στιγμή που τα έχουν καταφέρει κι άλλοι και έχουν ξεφύγει οριστικά από τη διατροφική, δεν είναι κάτι αδύνατο πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες μπορούμε και εμείς να τα καταφέρουμε!!! Keep up the good work!!! :-)
Last edited by Demmy; 29-05-2013 at 10:03.
28-05-2013, 22:56 #13
Αχ ρε συ να ξερες ποσο σε επηρεαζει ο κοινωνικος περιγυρος κ ποσο σε πρηζουν η προβαλλονται η ψωνιζονται η και σιγανοπαπαδιες να ειναι παλι σε επηρεαζουν! στη δικη μ σχολη ειμαστε κοπελες η πλειοψηφια κ ολες απο το πρωτο ετος το παιζουν fashionistes κ ολο λεγαν γενικα για γυμναστηρια διαιτες, ακουγες οτι θα πανε στη λεσχη κ μετα λεγανε σε ποια ομαδα στο γυμναστηριο θα πανε, αν θα πανε στο πιλατες η στο παουερ πλεη πως σκατα λεγονται αυτα τελοσπαντων.. λες κ κανουμε διαγωνισμο πασαρελας, ειναι να μν σου τη δινει? κ επηρεαζεσαι κ εσυ οσο κ να μν το θες.. ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερουμε εγω εχω κανει ηδη τεραστια προοδο κ την ουσιαστικη προοδο την εκανα απο περσυ τετοια εποχη (1 χρονο δλδ), ενω κ τα προηγουμενα χρονια παλευα, αλλα προσπαθουσα μονο στο πρακτικο κομματι του θεματος οχι στο της σκεψης κ στο νιονιο π δουλευει σαν χαλασμενο ρολοι κ απο εκει ξεκινανε ολα! ευχαριστω κ ευχομαι το ιδιο κ σε σενα!!
:*
29-05-2013, 12:59 #14
Καλησπέρα....Υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες σε αυτό το θέμα.Κάτι άλλο για αρχή..Lacry γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις κάποια θέματα και τελικά ότι δε νιωθεις άνετα?Μπορεί να κάνω και λάθος ε.Παντα φιλικά μιλάω απλα κρίνω με αυτά που διαβάζω.Λοιπόν για να πω και την άποψή μου.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να μας γίνεται εμμονή το λίγο πάνω λίγο κάτω.Δεν είναι όλοι ''κορμαρες'' έξω.Ίσα ίσα που εγώ βλέπω το αντίθετο.Ο περισσότερος κόσμος εχει τα κιλάκια του και το χειρότερο όμως είναι ότι σαν χώρα έχουμε ανέβει στη λίστα με την παχυσαρκία ...και παιδική.Αυτό σημαίνει ότι πλεον δε δίνουμε σημασία σε κοινωνικές δραστηριότητες και είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ενα σπίτι ανάμεσα σε διαδυκτιακούς φίλους που πιστεύω αυτά έχουν κάνει μεγάλη ζημια...δεν είναι 100% υπεύθυνα,απλά εχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.Στη συνέχεια,Demmy η κατάσταση που αναλύεις,έχει ψυχολογικό υπόβαθρο,οπότε πρέπει να το κοιτάξεις γιατί το τελευταίο στάδιο,είναι το στάδιο της ανορεξίας το οποίο είναι πολύ ζόρικο κομμάτι.Οπότε αν νιώθεις ότι ζορίσεσαι τώρα καλά θα κάνεις να δεις το δυσκολότερο μέλλον.Επίσης Lacry όλα αυτά,επειδη οπως είπα στην αρχη δεν ειναι ολοι κορμαρες αλλά το αντίθετο,έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του κάθε ατόμου.Όσο πιο χαμηλή η μία ή άλλη,τόσο πιο χάλια βλέπει τον ευατό του.Αυτό διορθώνεται.Είπα πολλά αλλά η αλήθεια είναι ότι αλλού θέλω να καταλήξω.Θέλω να καταλήξω στο ότι έχουμε χάσει το μέτρο....
Θα σας πω ενα ''ανεκδοτάκι'' που κυκλοφορεί για να καταλάβετε ''Οι λεπτές νομίζουν ότι είναι γεματούλες... Οι γεματούλες νομίζουν ότι είναι χοντρές... Και οι χοντρές νομίζουν ότι πρέπει να φοράνε κολάν.''
Είναι ωραίο,έχει πλάκα,σε κάνει να χαμογελάς...Αλλά αν το αναλύσεις θα καταλάβεις την κατάσταση τις κάθε κοπέλας γιατί ισχύει στο 100%....Εχει φύγει το κομπλεξ από τις φίλες μας τις χοντρούλες (δεν εχω κατι με κανεναν,ποτε δεν κοιταω τα κιλα καποιου) και το εχουν μεταδόσει στις αδυνατες με αποτέλεσμα την νευρική ανορεξία.Τώρα θα μου πείτε γιατί εχει φύγει από τις χοντρούλες?Πιστεύω πως έχουν περάσει από στάδια καταθλιψης,μοναξιάς και τα σχετικά,λόγω του βάρους και τελικά μετά από καιρό συμβιβάστηκαν με την εικόνα τους.ΠΡΟΣΟΧΗ..Λέω συμβιβάστηκαν.Αυτό είναι κακό.Πολλοί πιστεύουν το αντίθετο αλλά το θεωρώ μεγάλο κακό γιατί στην ουσία με την υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν βλέπουν την αλήθεια και η υπερβολική αυτοπεποιθηση γίνεται αναισθησία και καμία προσπαθεια αλλαγής.Δεν λεώ να μην κυκλοφορούν έξω,προς θεου,απλά δε μπορω να ακούω από ανθρωπους με πολλά κιλά εγωιστικές εκφράσεις τυπου ''ετσι είμαι και σε οποιον αρεσω'' ..Καταρχήν δεν αρέσεις στον ευατό σου και δεν τον σέβεσαι κι αν το υποστηρίζεις έστω κι από αμυνα είσαι ψεύτης...μεγάλος κι ολας.Απλά βαριέσαι να κανεις καποια προσπαθεια.Οπότε στην κάθε φίλη χοντρούλα,έχω να πω να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ώστε να βελτιωθεί κι οχι να συμβιβαστεί.....
29-05-2013, 13:14 #15
Ntoubroutza σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, είμαι ήδη σε στάδιο ψυχοθεραπείας και προσπαθώ να το παλέψω!!! Ταλαιπωρούμαι δύο χρόνια με την ψυχογενή ανορεξία και έχω φτάσει και σε οριακό σημείο στα 35 κιλά παλιότερα οπότε ξέρω πόσο ύπουλη είναι αυτή η ασθένεια και τι συνέπειες επιφέρει στον οργανισμό. Παρόλα αυτά χρειάζεται πολύς χρόνος, επιμονή και υπομονή για να ξεφύγει κάποιος εντελώς από τη διατροφική διαταραχή!!! Thanks!!!:-)